Įkraunama...
Įkraunama...

Universitetinė Antakalnio klinika (AK)

AK yra tas centras, į kurį suvažiuoja su visom įmanomom patologijom iš visos Lietuvos. T.y. į jus jau a priori žiūrės ne kaip į normalų atvejį, bet kaip į "o kas šitai moteriškei baisaus galėtų nutikti"? Tai ne iš piktos gydytojų valios - tiesiog, ten dirbdami ilgesnį laiką, jie jau nebemoka matyti ir tikėtis kažko natūralaus, gero, gražaus. Tinka, jei mėgstate intervencijas, jei norit, kad jus paskatintų-nuskausmintų-kirptų-operuotų ir t.t. galbūt net be jokio būtino reikalo. (Be abejo, jums to niekas nepasakys - pvz., kad tikrai buvo galima apsieiti be cezario).
Taip pat tinka, jei iš tiesų yra koks rimtas sutrikimas, reikalaujantis ypatingų sąlygų, aparatūros ir kt.

Be to, tai yra vieta, kurioje mokomasi. Tinka, jei norite pasitarnauti medicinos labui ir pabūti ta mokomąja medžiaga studentams (ir ne tik..) vienu intymiausių ir jautriausių savo gyvenimo momentų.

Dar AK yra labai didelis konvejeris (vakar vienas akušeris-ginekologas būtent taip man ir pasakė). Laaabai daug gimdymų, eina vienas po kito. Tinka, jei mėgstate jaustis kaip fabrike biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 16 sausio 2007 - 14:15
QUOTE(flight @ 2007 01 16, 14:12)
Dar  AK yra labai didelis konvejeris (vakar vienas akušeris-ginekologas būtent taip man ir pasakė). Laaabai daug gimdymų, eina vienas po kito. Tinka, jei mėgstate jaustis kaip fabrike  biggrin.gif



O kuriuose gimdymo namuose Vilniuje nėra konvejerio g.gif Turiu omenyje, valdiškus. Galvojat to nėra Vilniaus gimdymo namuose, Raudonajam kryžiuj? Jei AK fabrikas, kodėl tiek daug ten gimdančių?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2007 01 16, 15:12)
...

Dar  AK yra labai didelis konvejeris (vakar vienas akušeris-ginekologas būtent taip man ir pasakė). Laaabai daug gimdymų, eina vienas po kito. Tinka, jei mėgstate jaustis kaip fabrike  biggrin.gif


Vat as galvoju, g.gif jei dabar (su tragiska demografine padetimi salyje) konvejeris, o kas butu jei gimstamumas butu normalus? doh.gif Oho....
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2007 01 16, 15:12)


Dar  AK yra labai didelis konvejeris (vakar vienas akušeris-ginekologas būtent taip man ir pasakė). Laaabai daug gimdymų, eina vienas po kito. Tinka, jei mėgstate jaustis kaip fabrike  biggrin.gif


Visur Vilniuje yra daug gimdyviu, nes vaziuojama is visos salies, o jei nenorit buti kaip fabrike, tai vaziuokit gimdyt i provincija, nors as nepatarciau, matome jau kelinta atveji, kai vaikelis gimsta negyvas del sundaktariu, kurios cezario pjuvio atlikti nemoka...
Atsakyti
Na, aš nei atkalbinėju, nei ką kita reklamuoju biggrin.gif - gimdykit AK, pagaliau kiekvienos norai, reikalavimai skirtingi. Tik tiek, kad kiekviena ligoninė turi tam tikrą savo požiūrį, politiką etc., ir, pvz., man ir gal panašioms į mane tai būtų pats prasčiausias pasirinkimas...

O į AK tiek daug suvažiuoja iš visos šalies tai būtent todėl, kad būtent čia nukreipiama su visokiom ypatingom rizikom, nukrypimais ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 16 sausio 2007 - 17:51
Nereikia teisinti žmonių (medikų, slaugių ar pan.) abejingumo vien konvejeriu. Taip, tai vargina, tačiau žmogiškumas ir kompetencija yra dalykai, kurių joks konvejeris neištrina. Tikiu, kad tie medikai, kurie dirba atsidavę savo darbui, labai jautriai reaguoja į neigiamus atsiliepimus apie kliniką, gaila jų darbo, gaila, kad jie tapatinami su tais abejingaisiais, bet vis dėlto tų neigiamų atsiliepimų nebūtų, jeigu nebūtų ir neigiamų atvejų, ar ne? Ir būtent neigiami labiausiai įsirežia į atmintį. Ir ne "išpindėjimas" čia kaltas. Jei susidurtumėte pačios, tai iškart kitaip galvotumėte.
Atsakyti
Sutinku, kad yra abejingų ir nemalonių gydytojų. SM yra visas sąrašas blogiukų. AK dirba vieni geriausių gydytojų šalyje ir apie juos dauguma pasisako tik gerai.
Daunoravičius, Žiobakas, Žiobakienė, Eringytė, Usonienė, Meškauskienė - tai tik keletas iš gerųjų kurios galėčiau paminėti.Net neminint akušerių..
Apie šituos gydytojus dauguma pasisako tik gerai, ir jei pasisako ~30 gerai ir 1 blogai, tai nemanau, kad tas gydytojas yra blogas.
Juo labiau, gydytojas irgi yra žmogus, jam taip pat gali skaudėti galvą, nebūti nuotaikos, sirgti jo vaikai ir tt. Jie irgi turi jausmus, turi asmeninį gyvenimą.
Ir jei jus apšaukė, nepriėjo, atsijungė mobilų, neatvažiavo ir panašiai nuskriaudė, tai dar nereiškia, kad jis taip elgiasi su visom. Juk dauguma patenkintų. Nežinia, kas jam tada buvo nutikę, gal jis pats susirgo, gal jo vaikas sirgo. Bet jis turi jausmus ir tikrai nepamirš, kad taip padarė, ir susiskambins su kolegom, praneš.
Žinau, kad dabar sulauksiu kritikos dėl to, kad taip pasakiau. Sakysit, kad darbas turi būt darbas o apie asmeniškumus reikia pamiršt. Bet prisidėkim savo rankas prie širdies ir pagalvokim, ar kai mūsų vaikai serga, kai mums skauda, kai nuotaiką viršininkas sugadina, kaip mes bendraujam su klientais. Ar tikrai nenukenčia darbo kokybė, ar taip pat maloniai bendraujam su klientais, kai skauda galvą ir kai nuotaika gera???
Gydytojai yra tokie patys, jų darbas yra gal net sunkesnis už mūsų, nes jie atsakingi už naujagimių atėjimą į pasaulį, už sveikatą jų ir gimdyvių. Manau jiems dar sunkiau. O jei kokia "varna" dar apšaukia ir galutinai sugadina nuotaiką?
kai mes pačios gimdom vieną du ar tris kartus, mum tai šventa. Jie gimdymus mato kas pusvalandį ir jiems tai yra kasdienybė.
Provincijoj gimdymai yra žymiai retesni, ten sudaromos geresnės sąlygos, gydytojai mažiau nusikalę.

Nejau sunku save pastatyt į jų vietą ir pagalvot, susilygint.

Bet, manau, tos didžiausios kitikės turėtų savy ieškot problemos.
kartais ne tik gydytojas turi prieit su nuotaika ir šiltai priimt žmogų. Kartais gal ir pačios galim gydytoją nuteikti, jei matom, kad jam kažkas ne taip. Bent jau pabandyti. Juk visi mes žmonės.
Ar jūs visada visos esate visiems labai malonios??????????
Čia aš kalbėjau tik apie gydytojus.

Nu jau ir prirašiau... net neskaitau ką. Tiesiog parašiau, ką galvoju. Galit varyt kritiką, bet man pritariančių vistiek bus daugiau../..

Sėkmės ir šaunių leliukų palinkėsiu. Taip pat nuostabių gimdymų (kas dar gimdys) ir SUPRATIMO....
Atsakyti
QUOTE(Bulve @ 2007 01 16, 20:28)
bet vis dėlto tų neigiamų atsiliepimų nebūtų, jeigu nebūtų ir neigiamų atvejų, ar ne? Ir būtent neigiami labiausiai įsirežia į atmintį. Ir ne "išpindėjimas" čia kaltas. Jei susidurtumėte pačios, tai iškart kitaip galvotumėte.



Pritariu, kaltas čia visai ne išpindėjimas. Gal kaip tik atvirkščiai - dar iš tarybinių laikų atėjęs mąstymas, kad su gimdyve galima elgtis kaip nori kam tik nori. Ji juk viską iškęs, viską pratylės, ji juk visai nesvarbi, svarbiausia - tik nepadarykit ko nors bloga mano vaikui. rolleyes.gif

Tačiau gimdom juk ne 50, ne 10 kartų - vidutiniškai du-tris kartus gyvenime. Ir tai, kas vyksta tuo metu, įsirėžia ilgam ir stipriai. Tad verta važiuoti ne "bet kur", o paieškoti, pabendrauti su medikais, pasižiūrėti, kur labiausiai linksta širdis, kur jaučiama, kad yra gerai, bent jau tiek, kiek įmanoma mūsų aplinkoje, mūsų sąlygomis...Ir nebijoti netylėti, kada buvo elgtasi blogai - nuo to ir prasideda keitimasis...

P.s. Karosiukui - žinoma, kad visur yra tikrai gerų gydytojų ir nuostabių žmonių 4u.gif (svarbu tik norėti tokį surasti ir suradus laiku sukontaktuoti mirksiukas.gif ).
O dėl prastos nuotaikos - na, gydytojas juk pats pasirinko tokią profesiją, taip, tai sunkus, alinantis ir atsakingas darbas, bet...niekas jo nevertė.. Sakoma, geras aktorius - tas, kuris sugeba puikiai vaidinti komedijoje po kelių minučių, kai sužino, jog mirė jo mama, lygiai taip ir geras gydytojas turi palikti už durų savo asmenines problemas...Juk tai - ne vien darbas, bet ir pašaukimas, pagelbėti žmogui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 16 sausio 2007 - 21:00
P.s. Karosiukui - žinoma, kad visur yra tikrai gerų gydytojų ir nuostabių žmonių (svarbu tik norėti tokį surasti ir suradus laiku sukontaktuoti ).


AČIŪ DIEVUI IR LIKIMUI, bet man pačiai dar neteko susidurti su negerais, bejausmiais, nerūpestingais ir piktais gydytojais.
O gal turiu dėkot sau???? Kad visada šypsausi (net ir po tokių įvykių, apie kuriuos rašiau prieš tai, kai norisi verkti ir vos valdai ašaras); ir kad esu laiminga visada. Ir matyt dėl to man sekasi.
Jei man nepatinka žmogus ar gydytojas, aš tiesiog su juo nebendrauju, jei matau, kad gali būt negerai - pasitraukiu. Ir niekada nieko nedarau "naura" šimta kartų nepatikrinus ir neįsitikinus.
Aš nesakau, kad visi geri (prieš tai rašiau). Man nėra visi geri. Bet aš renkuosi bendrauti, gimdyti ir gydytis tik gerus, todėl man sekasi blogų nepažinti.
Ir esu pakankamai jauna, ir nemačiau tų tarybinių daktarų, kurie elgiasi su gimdyvėm bet kaip.
Ir galiu drąsiai kelti šūkį: "Elkis su kitais taip, kaip norėtum, kad su tavim elgtųsi".
Atsakyti
QUOTE(linocka @ 2007 01 16, 10:23)
nesitikejau cia kazkokios uzuojautos, jei kam taip pasirodytu o juo labiau kritikos, viena ka tikrai zinau, jog tai pirmas ir paskutinis kartas kai rasau koki nors komentara cia....sad.gif
Miela mama, gal pasakysiu kiek žiaurokai, tačiau nereikia susireikšminti. Šis forumas yra viešas, ir mamos čia laisvai diskutuoja, ginčijasi ir ginčuose suranda tiesą. Tad iš tiesų nereikia kažkieno pamąstymų priimti jau taip asmeniškai ir įvardinti kaip tamstos kritiką. Beje, pačios pirmas postas buvo pilnas kritikos ligoninei ir jos gydytojams, tad natūralu kad iš kitaip mąstančių ar kitokią patirtį turinčių žmonių išgirdote kitokią nuomonę.
Jei kitokia nuomonė yra priimama kaip kritika ir ta "kritika"
jus labai žeidžia, gal ir visai nebloga išeitis daugiau čia nieko nekomentuoti. Juolab kad niekas iš šios temos jūsų nevaro - o kaip tik kviečia diskutuoti.
Sėkmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DianaS @ 2006 11 26, 17:58)
Sveikos, savo baby gimdziau pries 5m., antakalny ir ne uz ka tenais negryzciau  schmoll.gif  Gydytojos buvo nepatenkintos nes atvaziavau apie 3 nakties... o kadangi atrodziau jaunai tai dar ir visai nesisikaite mad.gif  Gimdykloj gydytoja mane apreke, kad guleciau tyliai g.gif  o dar nespejus pagymdyt pasake akuserei pareikalaut pinigeliu(mama uz duru sededama girdejo).. truksta zodziu gun_bandana.gif .Po gimdymo atnese vaika ir isejo,seseles visiskai nekreipe jokio demesio..
NE uz ka ten negrisiu!


Sveikos,
Aš Antakalnio ligoninėje gimdžiau 2 vaikučius, ne todėl kad mane gydytojai glostytų, o todėl, kad reikalui esant suteiktų geriausią pagalbą. Juk šioje ligoninėje yra puiki aparatūra ir profesionalūs gydytojai. Sutinku, kad medikai elgiasi nemaloniai kol "neįdedi pinigėlių į kišenę", o jų gavę tampa žymiai atidesni ir malonesni. Gaila, ir man jų, kad valstybė neišgali sumokėti normalias algas (mano manymu, moka tik grąšius), tad jie kažkaip turi gyventi g.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2007 01 11, 18:37)
Tikrai brrr. O dar pagalvojus, kaip jaučiasi kūdikis, staiga paimtas nuo mamos ir perkeltas nežinia kur nežinia kuriam laikui. Juolab, kad pirmosios gyvenimo patirtys įsirėžia giliausiai....


O man tuoj po gimdymo pradejo "vaziuoti stogas", cia jau pasakojau - po vienos sesutes ispuolio, kad nemoku nuvalyti uzpakaliuko, nemoku laikyti vaikucio, kad lankstausi tik ka pagimdziusi ir t.t., verkiau nesustodama. Vaikiukas pirma diena miegojo, o vakare isalko, rekia, as tai viena, tai kita kruti duodu, pieno nera. Ir taip 7 valandas, iki 1:00. Tada jau verkem abi, vaikas is alkio reke, as vos ne balsu raudojau, nes nesupratau, kas darosi. Paemiau leliu ir siaip taip nuejau iki naujagimiu skyriaus, sakau, nezinau, ka daryti, vaikas rekia, man bloga, padekit... Apramino, paeme vaikiuka, o 5 ryto kita sesute atnesa mano maze ir "grieztai paklause": "Kuri cia vaika nakti paliko? Vaika myleti reikia, o ne metyti pakampiais, kas cia per motina tokia". Po to man jau tikrai reikejo raminanciu...

Aisku, tos seseles pagalvojo, kad dar viena "gegute" pasitaike, tuoj pabegs is ligonines vaikiuka palikusi, bet juk galejo tiesiog patyleti. Ir pirmoji, ir antroji.
Man nuotaika tik dabar taisosi, o jau 5 menesiai praejo, anksciau tik ir galvojau, kad esu bloga mama, kad neteisingai priziuriu vaikuti, kad nieko nesugebu, ir verkiau, verkiau, verkiau.

Cia tik mano istorija, esu jautri, organizmas taip stipriai sureagavo i pokycius, todel gal taip ir gavosi. Geriau jau buciau namo isvaziavus tuoj po gimdymo, nebutu liudnu prisiminimu.

Ne visas personalas buvo neigiamai nusiteikes, tik pora tokiu pasitaike, bet kad blogi dalykai giliau i atminti isirezia.
Esu ypac dekinga vienai naujagimiu sk. sesutei, tokia stambi, sviesiais trumpais plaukais, visada sypsojosi, paklausus atsakydavo ir parodydavo, kas ir kaip. Gaila, jinai darbuotojos korteles irgi nebuvo isisegus, labai noreciau zinoti jos varda.
Atsakyti