Įkraunama...
Įkraunama...

Universitetinė Antakalnio klinika (AK)

As Antakalnyje gimdziau beveik pries metus, turejau gimdyti VGN, bet taip susikloste, kad teko nesitarus vaziuoti i Antakalni, tik spejome surasti "uztareja" ten dirbancia, kuri jei ka bent jau paskambintu ir pasakytu kad "savi".
Na ka, man pasiseke tiek, kad akusere su kuria gimdziau buvo tikrai zmoniska ir tik su ja sugebejau nusiraminti, apie visa kita personala, o ypac apie gydytoja, su kuria turejau gimdyti as apskritai metus laiko nenorejau net prisiminti, nes tik atejus sugebejo apsaukti kad vos ne ko cia issidrebusi guliu ant stalo, nors visa nakti pravaiksciojau koridoriais ir akuserei patarus priguliau pries jai tik ateinant. Dar labiau nustebau, kaip ji pakeite "tona", kai sulauke musu uztarejos skambucio, bet vis tiek kazkodel pries pat gimdyma ji isejo, nors jos pamaina tik ejo i pabaiga ir didziam mano nustebimui pries pat gimdyma isvydau visai nepazistamos gydytojos veida...nenutylesiu ir fakto, kad gydytoja su epiduru nugaroj liepe stoti ir eiti pasivaikscioti, o jai isejus akusere perspejo, kad pagalvociau ir pavardijo galimas neigiamas pasekmes blink.gif
Po gimdymo nei is vienos gydytojos nesulaukiau pagalbos del zindymo, nes jau tik gimus mazoji labai nuciulpe krutis, o pasiteiravus kaip mazaja teisingai laikyti, kad nuprausti, taip ir nesulaukiau jokios pagalbos.
Bet blogiausia tikriausiai tai, kad po gimdymo turejau komplikacija - gimdos uzdegima, deja Antakalnis - auksciausio lygio ligonine Lietuvoje, neturi palatu, kur galetu guleti tokios mamos su vaikais, ir nors su didziausiu dziaugsmu buciau vaziavus kad ir i VGN, deja pas medikus priimta, kad kiti svetimu klaidu netaiso...
Dar noreciau pamineti, kad guledama ten ginekologijos skyriuje patyriau tikraja ta zodzio prasme vedejo svelnu pasityciojima, ir tik kai davede vos ne iki asaru ir tik tuomet kai pasakiau kad man sunku palikti vaikeli tik ka gimusi namie sugebejo "parodyti supratima" ir pasakyti, kad na cia su pirmu taip, su antru taip nereaguosiu ...
Ir dar is ginekologinio priimamamojo is budincios gydytojos gavusi mobilu telefona ir leidima skambinti, paskambinus ir tikrai mandagiai pasiteiravus ar galinti dabar kalbeti, isaiskinus ko teiraujuosiu, buvau apsaukta, kad skambinu jai po naktinio budejimo ir is kur ji gali gauti ta informacija, kurios jos prasau, juk ji laboratorijoje ....
Atsiprasau jei mano pasakojimas gavosi kiek ilgokas ir kiek gal daugoka emociju, bet jei anksciau buciau rasiusi, jauciu parasyciau cia koki apsakyma biggrin.gif
ir gal mano istorijoje daug nesekmingai susiklosciusiu aplinkybiu, ir kazkiek mano pacios kaltes, bet faktai apie Antakalni del to neikeicia...todel linkiu kitoms tik pasidaryti isvadas is sios istorijos!
P.S. apie tai, kad gimdziau su savais atsiveztais naktiniais marskiniais ar kitu smulkmenu cia net neuzsiminiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linocka: 14 sausio 2007 - 21:40
Antakalnyje dirbu jau 8 metus. Norėčiau šiek tiek paprieštarauti:
1) Važiuojant gimdyti, nereikia ieškoti "savų". Nei gydytojai, nei kitas personalas nėra suinteresuoti, kad moterims liktų blogi įspūdžiai apie gimdymą ar juolab, kad gimdymas baigtųsi blogai;
Galiu užtikrinti, kad bent jau per mano budėjimus visoms moterims, kurios pageidauja nuskausminino, jis suteikiamas. Svarbus yra pačios gimdyvės geranoriškumas ir noras bendrauti. Personalas negali pagimdyti už moterį. Gali tik padėti jai.
2) Ar manote, kad gydytojams lengviau ir "smagiau" yra atlikti savo pareigą, kai nuolat skambina "užtarėjai"? Jei jau tokia kilni ta užtarėja buvo, gal jai pačiai labiau vertėjo atvažiuoti? Pavargome mes nuo to nuolatinio spaudimo ir priekaištų..
3) Gimdymui nesvarbus gydytojo veidas, ar ne? Juk svarbiau - kad gimtų sveikas vaikelis ir gimdymas nepaliktų tiek neigiamų emocijų.
4) Atliekant epidurinį nuskausminimą, moterys gali vaikščioti. Kaip pastebėjo kolegos britų anesteziologai... jie specialiai suleidžia kiek didesnes vaistų dozes, kad gimdyvės negalėtų toli vaikščioti (problema - jei vaistų dozė yra įprastinė, būsimos mamytės eina į rūkyklą patraukti dūmelio gimdymo metu). Jūsų pasirinkimas buvo klausyti akušerės.. dabar prašau neskleisti klaidingos informacijos kitoms moterims.
5) Visas moteris po gimdymo palatose lanko jų palatos gydytojai. Kažkodėl klausimų tuomet nekyla. Paprastai ligoninėje moterys praleidžia apie tris dienas. Jūsų valia buvo klausti.
6) Dėl palatų, kur gali gydytis mamos, kurių gimdymas buvo komplikuotas, esate teisi. Deja... Daug ką norėtusi pakeisti, pagerinti. Įdomu, kur dingsta valstybės atsieit skiriamos lėšos? Elementarus pavyzdys - prie Perinatologijos centro buvo perdažytos sienos - ar dažai netikę, ar kaire ranka remontuota buvo... tačiau jau praėjus porai mėnesių, skirtumų tarp "atrestauruotos" sienos ir anksčiau buvusios nebeliko.
7) Kiti medikai taip pat taiso kitų klaidas. Ne vieną kartą gydėme moterims, kurios komplikacijų kilo gimdant kitose ligoninėse. Dėl endometrito po gimdymo - neaišku, ar tai ligoninės kaltė, taip vadinama hospitalinė infekcija. Šią ligą gali lemti ir mamos imuniteto problemos, ir netinkama savęs priežiūra po gimdymo.
8) Dėl ginekologijos skyriaus vedėjo - nežinau, ką atsakyti. Bet juk svarbu, kad pasveikote? Manau, kad pikto jis tikrai nenorėjo ir įskaudinti taip pat.
9) Budintys gydytojai budi budėjimais, tad jūsų sveikimo/sirgimo eigos negali išsamiai vertinti.
10) Taip. Moterys gimdo su savo marškiniais. Ar pagalvojote, kad gydytojai dirba taip pat su savo pirktais ir skalbiamais chalatais, pižamomis? Juk jie patys skalbia, lygina juos po visų budėjimų, kartais - rūbai būna visi kraujuose...
11) Labai atsiprašau už tokį ilgą laišką. Nemaniau, kad kada nors rašysiu čia. Bet paprasčiausiai - labai norėjau pareikšti savo nuomonę. Atsiprašau, jei ką supykdžiau ar įžeidžiau. To tikrai nenorėjau.
Atsakyti
Gimdziau savo vienintele pries daugiau nei metus. Visai nebaisu ten. Nepatiko tik tai, kad nubudusi del skausmo terpvieteje nesugebejau rasti jokios pagalbos - visos budincios personalo atstoves buvo issislapsciusios. Tuomet viena mama eidama i tualeta paklause kas man, pasisakiau ir ji dave man jos gyd. jai duota zvakute nuo skausmo. Uzmigau per kelias minutes, kai skausmas liovesi. Aciu jai.
Dar nepatiko naujagimiu skyriaus apkunioji darbuotoja (tokia su akinukais). Labai jau piktai ji su manimi snekejo kai bandziau pasiteirauti apie savo vaika, kodel ir kas jai yra, nes buvo problemu su maitinimu.
Dar ir dabar galiu geru zodziu pamineti pora seseliu-akuseriu. Viena maitint moke, kita apie vaika patarinejo. Geros moterys. Neatbuke ir negrubios. Tikrai.
Pavardziu, deja, nepamenu.
Zinoma, aplinka - ne 5 zvaigzduciu viesbucio. Bet isbut 3 paras tikrai galima. Buvo karsta ir man, net spali. Gulejau trivietej palatoj - na ir kas. visos pagimdem ta pacia diena, visos plepedavom, net ir naktimis. Taip dar smagiau.
Tai tiek.
Tiesa, su gyd tariausi, jai mokejau, tp mokejau akuserei ir uz epidura. Bet nei apie gyd., nei apie akusere super duper atsiliepimu neturiu. Kita karta kreipciausi i kitus zmones, bet ko gero i ta pacia istaiga... 4u.gif
Atsakyti
Pieve, ačiū už pasakojimą iš kitos pusės. Tikrai reikalinga ir AK dirbančio žmogaus požiūris.

Manau, kad daug ką lemia moters nusistatymas. Jei važiuoji gimdyti nusistačius neigimai, tai ir atsiminimai bus neigiami.

Kai laukiausi pirmo, apie AK irgi nenorėjau galvoti, nes VISI APLINKUI tik ir kalbėjo: bloga ligoninė, gydytojai blogi, aplinka ten baisi doh.gif Aš taip irgi galvojau iki kol sutikau nuostabę gydytoją iš AK. Abu vaikus ten gimdžiau ir labai džiaugiuosi. O prisikabinti galima ir prie stulpo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupa: 15 sausio 2007 - 09:47
Labai dziaugiuosi kad parase Pieve, ir jei ji nesupyks dar siek tiek pakomentuosiu:)
1) Savu ieskojom tik tuomet kai atejusi gydytoja leido sau be jokios priezasties mane apsaukti? Del nuskausminimo tai nieko lyg ir neminejau, nes paprasiusi ji gavau. Nors zinoma pries tai isklausiau gydytojos kokia ji naturaliste ir kaip gerai tai daryti be jokiu vaistu.
3) Gimdymui nesvarbus gydytojo veidas, ar ne? Nesvarbu, bet svarbu kad gimdymo metu gimdyve nepatirtu jokios nereikalingos itampos ar ne? Juk ir pati taip rasote? Bet manoji gydytoja likus dagiausia pusvalandziui isejo, o atejo nauja mano stangu metu, ir pradejo aiskinti kaip ta daryti - man prireike poros minuciu kol susigaudyciau kas cia tokia?
4) Atliekant epidurinį nuskausminimą, moterys gali vaikščioti - tai as issiaiskinau ir pati tik jau po gimdymo, tik sutikite kad toks gydytojos ir akuseres nesusikalbejimas yra tikrai neleistinas o ypac gimdyves akivaizdoje, nes as tikrai buvau pasimetusi tikraja ta zodzio prasme. Ir klaidingos informacijos tikrai neskleidziu - cia jus klaidingai supratote, nes as komentuoju jei pastebejote truputi kitus niuansus.
5) Visas moteris po gimdymo palatose lanko jų palatos gydytojai. Kažkodėl klausimų tuomet nekyla. - kaip tik tuomet as ir teiravausi del zindymo, bet gydytojai buvo gal sunku paziureti kaip zindau? ji tepasake kad nezindyti daugiau nei 10 min., o tikriausiai pediatre? ar sesele tepasake kad vaikui tik ka pakeistas pampersas ir ji tikrai is naujo jo nenuimines kad parodytu kaip nuprausti...
6) Dėl palatų, kur gali gydytis mamos, kurių gimdymas buvo komplikuotas, kazkodel gydytoja priimamajame man aiskino kad niekas Lietuvoje ju neturi, nors yra tokia galimybe kaip issiaiskinau ir VGN ir kauno klinikose, kitur jau nebesiaiskinau.
7) Taip uzdegimo priezasciu gali buti daug, tik nesuprantu tokio nenoro jo normaliai isgydyti ir tokio nepasitenkinimo, nors tuo pat metu i palata pagulde moteri su tokiu pat uzdegimu gyd Jursenas ir niekam jokiu klausimu nekilo - guldyti ar neguldyti, gydyti ar negydyti...
8) Budintys gydytojai budi budėjimais, tad jūsų sveikimo/sirgimo eigos negali išsamiai vertinti - ji ir nebuvo paprasyta nieko vertinti, jai buvo paskambinta paklausta gal ji zinanti paselio rezultatus, ir tai tikrai nebuvo priezastis jai ant manes saukti, juk galima viska zmoniskai paaiskinti, kad ji informacijos negali gauti kur ja gauti ir pan, ar ne?
Del savo naktiniu marskiniu as maziausiai jaudinuosi.
Norejau pabrezti, jog visoje mano istorijoje niekas jokio spaudimo medikams nedare, vaziavau nesitarusi, nes kazkodel ir tikejau kad niekas juk blogo nelinki, niekad nebuvo pakeltas is musu puses balsas ar prasyta kazko neimanomo. Turiu mama medike ir is tikruju jus uzjauciu, nes medikai tampa musu medicinos sistemos aukomis (kaip ir pati ta savo zinuteje bandete parasyti). Deja, bet man tai teko patirti savo kailiu. Ir tikrai dziaugiuosi kad viskas pagaliau gerai baigesi, tik kazkodel sia zinute isdrisau parasyti tik po metu laiko, kaip manote kodel g.gif
Linkiu visoms, kad netektu patirti to ka as patyriau, o medikams atminti kad dirbate su zmonemis! 4u.gif

Atsakyti
Gimdziau AK pries 3men. Buvau sutarus su gyd., taciau gimdymas buvo labai greitas, tad "sutartinis" atvykti nespejo, teko gimdyti pas rezidente. Viskas praejo sklandziai, ir prieme gan maloniai, nepaisant to, kad buvo ankstus sestadienio rytas, gal 4 val. Svarbu kaip nusiteikusi gimdyve atvyksta, jei zmoniskai, tai manau dazniausiai ir personalas atsako tuo paciu.
Atsakyti
Nu jau nuomonių čia abstu.
Neiškenčiau ir aš. Pasisakysiu.
Nors neesu medikė, nors turiu ir laimingos ir nelaimingos gimdymo patirties, bet jau kad gydytojai nemalonūs ar nedraugiški, tai jau nesąmonė.
Pati žinau iš savo darbo patirties, kad kaip tu ateisi nusiteikus, taip tave ir sutiks (aš ne medikė).
Jei gimdyvės atvažiuoja labai mandros, surūgusios ir nori, kad gydytoja nieko daugiau nematytų o tik apie ją šokinėtų, tai taip tikrai nebus, nes neesi pasaulio bamba, nes gimdyvių AK labai daug.
Jei atvažiuoji maloniai nusiteikusi ir pakilia nuotaika (o ne vaidini), tai gydytojai taip pat elgsis.
Pati buvau prisiklausius visokių blogybių apie AK, tad pirmą vaikutį gimdžiau ne AK, tačiau antras nėštumas mano buvo labai nelaimingas. Gimdžiau jau negyvą sūnelį ir maniau, kad jau dabar tai dar ir elgesys bus atitinkamas, bijojau, kad nesulaukčiau dar ir pasmerkimo. Ir ką Jūs galvojat? Aš buvau neteisi.
Jau gimdant negyvą vaikiuką jeigu taip maloniai elgiasi (prižiūri ir rūpinasi), tai manau, kai viskas gerai, tai dar geriau būna.
Tik reikia eiti, klausti, maloniai ir tt. Nes jie tikrai visū neapšokinės, kaip vieno.
reikia ir pačiai savimi pasirūpinti, o ne tik reikalauti. juo labiau, ten dirba patys geriausi gydytojai Lietuvoj.
Esu labai dėkinga Gyd. R. Daunoravičiui. Sveikatos jam...
Ir sekančius savo vaikelius aš, manau, gimdysiu AK. Vat.

Atsakyti
Ačiū už paaiškinimus. Nuoširdžiai gaila, kad Jūsų patirtis AK buvo tokia negraži.


Papildyta:
Ačiū jums, moterys, už supratingumą ir norą bendrauti. Parašiusi pradžioje tikėjausi priekaištų audros, kad esu lyg ir išverstakailė. Savo vardo ir pavardės nesakysiu, nors atsiliepimais apie save čia galiu didžiuotis.
Stengsiuos, kad bent jau mano darbo metu jūsų atsiminimai apie gimdymą išliktų gražūs.. o vaikučiai - sveiki nestuke.gif
Atsakyti
Ačiū už paaiškinimus. Nuoširdžiai gaila, kad Jūsų patirtis AK buvo tokia negraži.


Manau, kartais "išpindėjimas" (atsiprašau) irgi savo padaro. Tiesiog pasakiau tai, ką galvoju.

O mano patirtis AK nebuvo negraži. Dėl to niekas nekaltas ir nieko nekaltinu. Mano angeliukas mirė manyje dėl placentos infarktų, ir aš atvažiavau į AK tik gimdyti. Tik skaudu, kad mano gydytoja to nesužiūrėjo laiku.
Dievas duoda, Dievas ir atima....
Vadinasi taip turėjo būt - priimu tai kaip Likimo pirštą.... gal taip ir geriau...
Atvažiuosim pas jus į AK gimdyti trečią rolleyes.gif Ilgai nelauksim...
Atsakyti
Labai džiaugiuos kad pieva pasisakė. Dažniau užsukit, mamoms iškyla daug klausimų ar šiaip baimių, ir jūsų žodis gali daug padaryt.

QUOTE(linocka @ 2007 01 15, 10:58)
1. Bet manoji gydytoja likus dagiausia pusvalandziui isejo, o atejo nauja mano stangu metu, ir pradejo aiskinti kaip ta daryti - man prireike poros minuciu kol susigaudyciau kas cia tokia?
2. Nesuprantu tokio nenoro jo normaliai isgydyti ir tokio nepasitenkinimo, nors tuo pat metu i palata pagulde moteri su tokiu pat uzdegimu gyd Jursenas ir niekam jokiu klausimu nekilo - guldyti ar neguldyti, gydyti ar negydyti...
1. Stangų metu man ko gero mažiausiai rūpėtų sužinoti kas čia atėjo prie manęs ir kodėl aiškina ką daryt, ir neeikvočiau net poros minučių kad susigaudyt kas čia toks. Jei prie manęs priėjęs žmogus yra ne su gaisrininko ar valytojo uniforma, o baltu chalatu ir jo ketinimai yra padėt man pagimdyt - valio.
2. Va būtent čia ir kilo mintis, kad galbūt ne gyd. Juršėnas nenorėjo jūsų gydyti, o jūsų požiūris čia kiek kaltas? Jei Juršėnas mielai imasi gydyt vieną pacientą, vadinasi mielai imasi savo darbo, o jūsų atveju savo darbo atlikt nenori - tai gal čia ne daktaras kaltas, o jūs savaip interpretuojat jo žodžius ir pastabas?

Papildyta:
QUOTE(karosiukas @ 2007 01 15, 21:09)
Atvažiuosim pas jus į AK gimdyti trečią  rolleyes.gif Ilgai nelauksim...
Su tuo ir sveikinu! Ir labai linkiu kad šis kartas būtų sėkmingas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geroji: 16 sausio 2007 - 00:49
Zinot mamos, iki "ispindejimo" kaip kazkas cia sake manau man labai toli, nes jei tokia buciau manau piktinciaus kaip cia esancios jog mano vaika aprenge galbut nesteriliais valdiskais rubeliais, o gimdyt vaziuociau iskelusi keturis pirstus i kokia Baltijos Amerikos klinika (tiesa net nezinau ar ten galima gimdyti lotuliukas.gif )
Ir zinot parasiau savo istorija kad kitos zinotu jog galima ir tokia nelabai kokia patirtis, stegdamasi nejuodint gydytoju neminint ju pavardziu, (na viena zmogu galima identifikuoti is mano pasakojimo, sorry jei taip isejo), taip pat ir nesitikejau cia kazkokios uzuojautos, jei kam taip pasirodytu o juo labiau kritikos, viena ka tikrai zinau, jog tai pirmas ir paskutinis kartas kai rasau koki nors komentara cia....sad.gif
Atsakyti
Zinot mamos, iki "ispindejimo" kaip kazkas cia sake manau man labai toli, nes jei tokia buciau manau piktinciaus kaip cia esancios jog mano vaika aprenge galbut nesteriliais valdiskais rubeliais

na jau, na jau, ponia. Tikrai tuo nespiktinau. Tiesiog paminėjau. Kaip faktą. Prašau nehiperbolizuoti ir neinterpretuoti savaip. Draugiškai čia.
Atsakyti