Įkraunama...
Įkraunama...

Universitetinė Antakalnio klinika (AK)

tik siūlau įsidėti aštrių skutimosi peiliukų. Už ligoninėje esančius negarantuočiau. Bet kas Jums trukdo namuose šiek tiek apsitvarkyti. Na ąš, asmeniškai, tai važiavau visai mergaitiška šukuosena. Tik mažytį ruoželį palikau. Ir ten..hm...giliau su depiliaciniu kremu susitvarkiau, jei kirpti ar siūti būtų reikėję. Na, nejausčiau aš malonumo, kai kokia seselį skustų mane. Ir pati puikiai sugebu. be to taip savotiškai gerbiu mane prižiūrinčio gydytojo darbą. Man vis ta estetika svarbi, kad ir kiek jos gimdymo metu teliktų.
Atsakyti
Man asmeniškai estetika išties nelabai svarbu. Manau, gydytojai yra prisižiūrėję įvairiausių atvejų, tad neišdailintas ežys jų tikrai neįžeistų, o ir man kaip gimdyvei vienas kitas ne ten styrantis plaukelis komplekso nekėlė. O nehigiena tikrai gydytoją įžeistų, ir ji mano nuomone čia yra svarbiausia. Tvarkingas, bet nebūtinai superišdailintas, ir svarbiausia švarus ežys - mano akimis yra geriausias pagarbos gydytojui įrodymas.
Atsakyti
O, pamirsau dar paklausti, o po kiek laiko atnesa lialius AK po gimdymo? Ir ar visam palieka? (na, jei viskas gerai aisku praejo) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(geroji @ 2007 01 09, 20:38)
Man asmeniškai estetika išties nelabai svarbu. Manau, gydytojai yra prisižiūrėję įvairiausių atvejų, tad neišdailintas ežys jų tikrai neįžeistų, o ir man kaip gimdyvei vienas kitas ne ten styrantis plaukelis komplekso nekėlė. O nehigiena tikrai gydytoją įžeistų, ir ji mano nuomone čia yra svarbiausia. Tvarkingas, bet nebūtinai superišdailintas, ir svarbiausia švarus ežys - mano akimis yra geriausias pagarbos gydytojui įrodymas.

O, apie švarą aš net nekalbu. tai pirmoje vietoje. Bet buvau vienitelė iš trijų palatos moterų, kuri einant apžiūrai po gimdymo, pirmiausiai užsukau į dušą. Seselė net maloniai nustebo. Švara ir estetika giminingos.
Papildyta:
QUOTE(Nanuk @ 2007 01 10, 13:21)
O, pamirsau dar paklausti, o po kiek laiko atnesa lialius AK po gimdymo? Ir ar visam palieka? (na, jei viskas gerai aisku praejo)  ax.gif

Jei vyras nepasirūpina, tai gali ir po 5 val atnešti. maniškis tuoj nuskuodė, susirado mūsų vaikelį, pažiūrėjo kaip jį apiplovė ir man atnešė, vos tik buvau įvežta į palatą.Kitaip ir neįsivaizduoju. vaikelis juk mano. kur dar kitur jis galėtų būti? Nebent dėl rimtų sveikatos problemų. nepykit, moterys, nesuprantu tų, kurios laukia tas 5-6 val tylėdamos. Gal ilsisi? Bet man ir poilsis ramesnis, kai šalia jaučiu kūdikį. Savąjį. Abu saugūs.
Papildyta:
Matyt, artėjant 2 vaiko gimtadieniui, ir atgyjant gimdymo prisiminimams, labai jau aktyvi temos sekėja tapau. Man buvo reikalingas ir pledas vaikeliui. antakalnio valdiški labai jau kieti, sunkūs. man norėjosi lengvo ir puraus mažyliui. tiesa, pledą vyras vėliau atnešė. Dar. nėra taip jau svarbu, bet...Buvau sudėjusi pirmus drabužėlius vaikui, pampersą, kepurėlę. PO gimdymo ne tai rupėjo, niekas manęs nepaklausė-žiūriu, atneša mano mažutį su valdiškais kiaurais drabužėliais. Kaip iš vaikų namų. Taip nejauku pasidarė. Iš kitos pusės, pasinaudojom visomis valdiškos įstaigos teikiamomis privilegijomis.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2007 01 10, 17:17)
Jo, gerai jei kitos palatoje moterys normalios pasitaiko, o jei kokios asocialios...  blink.gif ???
Na, tai loterija aisku.

Aciu uz atsakymus.  4u.gif

svarbiausia NENUSITEIKTI. arba nusiteikti teigiamai. Buvau tiek apie antakalnį priskaičius ir taip kovingai važiavau nusiteikus. Vėliau supratau, kad tai kova su vėjo malūnais, iškenčiau tas kelias dienas ir viskas. man sekėsi dar ir dėl to, kad mama pasiėmė atostogų ir buvo su manimi dvi savaites. Taigi ir ligoninėje beveik visada būdavau ne viena. O ir palatos kolegės nuoširdžios pasitaikė. taip dar smagiau buvo. ir guosdavomės, ir informacija mums nauja keisdavomės ir ant personalo bumbėdavome. Viskas bus gerai. pratikuok savitaigą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2007 01 10, 13:21)
O, pamirsau dar paklausti, o po kiek laiko atnesa lialius AK po gimdymo? Ir ar visam palieka? (na, jei viskas gerai aisku praejo)  ax.gif

QUOTE(Nanuk @ 2007 01 10, 13:45)
mamse,
as kadangi dar nesu to patyrus, tai nezinau... maniau, kad po gimdymo rekiantis vaikas salia energijos nesuteikia...  g.gif
man visada atrode, kad po gimdymo moteris jauciasi panasiai kaip prie mirties  doh.gif

pasisakysiu ir aš apie tai: gimdžiau be epidūro, sąrėmiavau nuo 4 val. ryto, sūnelį pagimdžiau 1 val. nakties. Prieš pat stumimą tarp sąrėmių jau praktiškai merdėjau kaip norėjau miego ir buvo mintis, kad jei pagimdžiusi bent keletos valandų nepamiegosiu, negalėsiu net į rankas iš silpnumo vaikelio paimti unsure.gif Bet kai pagimdžiau - viskas praėjo be komplikacijų, be plyšimų - ir turėjau savo mažulį ant krūtinės, visas nuovargis dingo wub.gif Iki 3 val. nakties pralaikė gimdykloj (taip reikia), sūnelis buvo su manim ir bandė ragauti priešpienį iki 2 val. Kai nuvežė į palatą, jau buvo keturios, o pusę šešių atnešė sūnelį. Truputį gėda prisipažinti, bet tos pusantros valandos kieto kaip koma miego buvo bene saldžiausios gyvenime, tarytum išsekusio maratono bėgiko po laimėto aukso medalio olimpiadoje tongue.gif - kai viskas jau padaryta, vaikelis sveikas wub.gif bet nesureikšminu tiek tų 1,5 val., kad dabar graužčiau save, jog tą laiką ji praleido ne su manim 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 11 sausio 2007 - 17:29
QUOTE(mamse @ 2007 01 10, 13:37)
Buvau sudėjusi pirmus drabužėlius vaikui, pampersą, kepurėlę. PO gimdymo ne tai rupėjo, niekas manęs nepaklausė-žiūriu, atneša mano mažutį su valdiškais kiaurais drabužėliais. Kaip iš vaikų namų. Taip nejauku pasidarė. Iš kitos pusės, pasinaudojom visomis valdiškos įstaigos teikiamomis privilegijomis.

aš irgi buvau susidėjusi tokį "kraitelį" blush2.gif ir klausiau gydytojos, ar galėtų iškart mažiuką jais aprengti - bet man paaiškino, kad tie "valdiški" skudurėliais suraišioti šliaužtukai yra sterilūs (juos išima iš sandarių paketų), o ryte po gimdymo niekas man nedraudė perrengti vaikelio savais su meile nėštumo metu po kelis kartus išlygintais ir nuglostytais drabužėliais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2007 01 11, 21:51)
aš irgi buvau susidėjusi tokį "kraitelį" blush2.gif  ir klausiau gydytojos, ar galėtų iškart mažiuką jais aprengti - bet man paaiškino, kad tie "valdiški" skudurėliais suraišioti šliaužtukai yra sterilūs (juos išima iš sandarių paketų), o ryte po gimdymo niekas man nedraudė perrengti vaikelio savais su meile nėštumo metu po kelis kartus išlygintais ir nuglostytais drabužėliais wub.gif

Nežinau kame tas sterilumas buvo. Jie gi seni, paplyšę su kažkokiais raiščiais prisiūtais. maniškiai apatiniai irgi buvo išvirinti, išlyginti. Bet ne bėdos čia. Tik suglumau pamačius savo kruopą visą vaikų namais (atleiskit) dvelkiantį. nesinorėjo iškart perrenginėt mažylio. Gal net ir bijojosi. Kitą dieną papuošiau savaip.
Atsakyti
padėvėtas drabužis gi gali būti sterilus, tad manęs nesuerzino tai, kad dukrytę aprengė ligoninės drabužėliais. Ryte ją perrengiau savais, ir dabar netgi kiek smagu prisiminti, kad mažoji pajuto valdiškų drabužėlių skonį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2007 01 14, 01:42)
Vajezau,  blink.gif  man siandien prikalbejo, kad Antakalny siaubinga pogimdyvine prieziura. fear.gif
Pasakojo, kad niekas nieko nepaaiskina, seseles ziaurios, vaikus meto ir is vis kazkas girdejo kaip jos tarpusavy kalbejo apie kudikius: "duok ta ozka cia" arba "na, sitas tai tikrai nesveikas asilas" ir pan.
O dar pasiskaiciau tema "Antakalnis ar VGN" ir isvis pasimeciau, ka daryyyyyt...  verysad.gif

Na del naujagimiu prieziuros - tai ji isties laaabai prasta. bet kai paimi vaikeli pas save, tada ir priziuresi gerai. Man viskas buvo normalu, negaliu pernelyg skustis, neteko kazko blogo patirti - na gal todel, kad visada sefavo manoji gydytoja, visas dienas lankydavo ir visas personalas zinojo kieno paciente esu, gal ne taip gerai elgiasi su tom, kuriu niekas nesefuoja, net nezinau...Bet siaip tai viskas ten normalu, jei gimdysiu dar karteli, tai eisiu i Antakalni. Nesibaiminkit perdaug, o ypac jei turesit savo gydytoja, tada isvis nera ko nuogastauti. Sekmes visoms kuo dideliausios 4u.gif
Atsakyti
Netgi kai kurie gydytojai pataria, jei jau gimdyti AK, tai tik ambulatoriškai - pasigimdei ir per tris valandas susirinkai šmutkes ir namo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2007 01 13, 22:42)
Vajezau,  blink.gif  man siandien prikalbejo, kad Antakalny siaubinga pogimdyvine prieziura. fear.gif
Pasakojo, kad niekas nieko nepaaiskina, seseles ziaurios, vaikus meto ir is vis kazkas girdejo kaip jos tarpusavy kalbejo apie kudikius: "duok ta ozka cia" arba "na, sitas tai tikrai nesveikas asilas" ir pan.
O dar pasiskaiciau tema "Antakalnis ar VGN" ir isvis pasimeciau, ka daryyyyyt...  verysad.gif
neįsižeisk, Nanuk, bet nusiramink ir pradėk mąstyt.
Suprantu, hormonai siaučia, viskas baisu, o norisi kad tavo ir vaikelio pažintis prasidėtų kaip gražiausias romanas su laiminga pradžia ir pabaiga. Ir labai teisinga to norėti. Todėl panašūs siaubo filmo scenarijų primenantys atsiliepimai varo į neviltį.
Bet iš tiesų - jei paskaitysi aukščiau, ir dar peržvelgsi senas temas apie AK, pamatysi tikrai nemažai teigiamų, ir svarbiausia, motyvuotų atsiliepimų. Pati pagalvok - iš tokių pasisakymų išeitų, kad visos siaubūnės vaikų nekentėjos seselės kažkokiu būdu įsidarbino į AK, o kitose gimdyklose darbuojasi meilios švelnios rūpestingos būtybės... Natūralu, seselėms kūdikėlių priežiūra yra darbas, ir ganėtinai mažai apmokamas, tad aš nesitikėjau kad jos atnešdamos man kūdikį žiūrės į jį susižavėjimo kupinu žvilgsniu. Jei kai kurioms mamoms teko išgirst tokius neatleistinai negražius komentarus, tai labai negerai. Bet atsisakau manyti, kad tai tik AK problema.
Ir išvis - bijoti gimdyti AK dėl to kad ten "seselės žiaurios" ir "vaikus mėto" - tai tas pats, kas bijoti kad apaksi jei masturbuosies. Žmogaus prigimtis vistiek nugali ir žmogus masturbuojas - ir geriausia ką gali padaryti tai save nuraminti ir malonumo neapkartinti baime ir kompleksais. Taip pat ir su gimdymu - gimdyti visvien reikės, to neišvengsi, bet gali ramiai nusiteikti, pasistengti matyti tik gerus dalykus ir jei kiti peržengs ribas, netylėti ir pakovoti už save ir kūdikį.
Linkiu dideliausios sėkmės!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geroji: 14 sausio 2007 - 15:18