Įkraunama...
Įkraunama...

nėštumas, nesibaigęs gimdymu....

Babaushe, neskaityk tokių dalykų, šios temos,  galvok tik apie gerus dalykus  ;), juo labiau, kad tavo nuotaikos pastaruoju metu ne per geriausios  :(
Atsakyti
Ech turbut sakau nestuminiai nervu nelaikymai... :smile.gif
Bet aciu Ingrid.
Atsakyti
 Kam idomu pasiskaityti psichoanalitikes komentarus apie abortus, persileidimus:

http://www.psichoter...i/neshtumas.htm
Atsakyti
baisiai liudna tema. bet is kitos puses gerai, kad ji cia tokia buvo uzkabinta, nes gydytojai daznai nesugeba paaiskinti taip, kad butu imanoma suprasti, kas yra tas nesivystantis nestumas.. :-[
tai buvo pries metus. po echoskopijos ir teigiamo nestumo testo, gydytoja manes keleta kartu teiravosi ar ruosiesi issaugoti nestuma. sakiau, taip. nors zinia buvo labai netiketa, neisivaizdavau ir savo antrosios puses reakcijos (o reakcija buvo klaiki, tarsi tai butu pasaulio pabaiga  :-[).
deja, paaiskejo, kad visai ir nebuvo ko saugoti, nesivystantis nestumas. ta pacia akimirka viltis suteikta ir atimta.
o tuo metu labai norejau vaikucio, net gi kazkada grizdama namo maciau vizija: maciau zavu garbanotplauki berniuka ir ...tiesiog zinojau, kad tai mano kudikis..
ir dabar galvoju apie kudiki...tik man baisu, kad mano antroji puse dar nera subrendusi tokiam sprendimui, ir nezinau, kaip ji galima butu subrandinti tokiam zingsniui.

gal tai galetu buti nauja tema diskusijoms, bet paklausiu cia, gal kas nors is jusu susidure su vyro isgasciu, baime, isgirdus apie busima kudiki? ka jus darete? kaip tai issisprende?
Atsakyti
Kai laukiaus antro vaikiuko, puse nestumo pragulejau ligoninese. Uzeidavo gausus kraujavimas be aiskios priezasties. Dieve, kaip norejau issaugoti sita vaikiuka, butent sita. Suplanuota, laukta, issvajota. Atrode, jei nepavyktu issaugoti, pati nebenoreciau gyvent.
Viskas baigesi gimdymu.Dabar turiu nuostabia dukryte. Bet ir praejus pusmeciui sirdi suspaudzia skaitant sias istorijas. Jei ne mano gydytoja, sunus ir vyras, kurie mane palaike psichologiskai, buciau viena is jusu patyrusi baisu isbandyma.
Atsakyti
Galvojau rasyt bet apsizliumbiau ir nebegaliu .Turejus ir as ,11-12 sav ,be aiskiu priezasciu . Matyt taip lemta ,nieko nepadarysi ,bet as ji sapnavau ,kaip vaikutis nunyksta labai baisus sapnas .Ir sapnavau net nebudama dar nescia ,bet labai issimintinas ,kai begi link vaiko o jis tik tau prisilietus virsta mirusiu ir subyra i maziukus gabalelius . Ta kosmara kaskart prisimenu ,zinau kad turejo gimt naujuju isvakarese ,jau maciau ekrane ,girdejau sirdele ,buvo vadinama sagute smile.gif kazkodel issivazdavau mergaite. Poto kraujopludis nakti ,jei ne vyras nebutu ir manes sad.gif .Kadangi buvo prasidejes vidinis kraujavimas ,nakti atsikelus maciau kaip tiska kraujas ant sienu ,apeme isterija . Jokubo ligonine ,ramus gydytojas ,ir paklaikes tustumo jausmas ,Poto girdejau tik kvepavimo aparata po to jau nieko.. Tamsa ir ilgas kelias link kazko ,atsibudau nuo gydytojo rekimo ,ieskojo tinkamos grupes kraujo . Zadino ,jau ranimatologai buvo iskviesti . Baisiausia buvo ryte,tik nezinau ar man ar mano palatos draugei . Kai ji suzinojo mano diagnoze ,ja apeme isterija (bandziau ramint o pati verkiau visa sirdim ) ,kiek zinau jai pavyko vikeli issaugot .Bet tai yra ziauru abieju musu atzvilgiu ,nezinau gal nebedaro dabar taip bet tada ,as sekancia diena issiverziau namo ,negalejau istvert . Matyt taip lemta bet ta tuk tuk savo sagutes as daznai sapnuoju ypac pries naujus metus .....
Atsakyti
renax   :'(
Atsakyti
:-[ :-[ :'( :'( Apsizliumbiau perskaicius visas istorijas....
Atsakyti
Taure, tau skaityti cia kol kas draudziama....

8) >:(
Atsakyti
o kaip paaiškinti negimdinio nėštumo priežastis, kaip jis pasireiškia ir kas daroma iš medikų pusės jo atveju, atrodo, operuojama  :o?Literatūros apie tai maža, tik radau frazę, kad "negimdiminis nėštumas- apvaisinto kiaušinėlio brendimas ne gimdoje. Dažniausiai negimdinis nėštumas būna kiaušintakyje, kartais - pilvo ertmėje, kiaušidėje, rudimentiniame gimdos rage"...ką dar galėtume apie tai sužinoti, kiap apsidrausti, kaip pažinti  ???Atrodo, kad ir skausmus tokias atvejais ne visos jaučia, ir medikai ne iškart pastebi, o kuo vėliau pastebi, tuo didesnė trauma tėvams  :(
Atsakyti
Dėl negimdinio nėštumo priežasčiųbiggrin.gifažniausiai minimi-persirgti kiaušintakių uždegimai,lytiškai plintančios ligos,kaušintakių ar kt mažojo dubens operacijos,vyresnis amžius,rūkymas(rašo,kad sutrikdo kiaušinėlio judėjimą),kiaušintakių sklaidos trūkumai ir tt.Bet didesnė dalis taip ir lieka nežinoma.Atpažinti anksti nelengva,nes pojūčiai būna panašūs į normalaus nėštumo,testas tp teigiamas.Simptomai atsiranda nutrūkstant nėštumui,blogiausiu atveju plyštant kiaušintakiui(skausmas,kraujavimas,gb kraujospūdžio kritimas).Gyd gali nustatyti echoskopijos metu,apžiūrėdamas kėdėje,yra kk kraujo testai.Plačiau yra staipsnis(skirtas daugiau medikams,bet pakankamai išsamus)http://www.emedicine.com/med/topic3212.htm
Atsakyti

gal tai galetu buti nauja tema diskusijoms, bet paklausiu cia, gal kas nors is jusu susidure su vyro isgasciu, baime, isgirdus apie busima kudiki? ka jus darete? kaip tai issisprende?

Maniskis, kai suzinojom apie mano nestuma, is pradziu net verke.. Mokslai nebaigti, darbo ner, abu gyvenom pas tevus.. Zodziu ne kazin kas.. Taciau apie aborta net galvoti nedrisom.
   Is pradziu vaiksciojo visas suruges, tik kartais pralinksmedavo.. Bet jau kai per echoskopija pamate mojuojancia rankyte.. Rodos, visos abejones isgaravo smile.gif Dabar, jau po gimdymo nuejom kartu pas ginekologe, tai juokesi, kad tetukas uz mama laimingesnis ;D..
Atsakyti