Dėl negimdinio nėštumo visur rašo, kad pagrindiniai simptomai kraujavimas (su teigiamu nėštumo testu), skausmai, mažesnės nei turi būti HCG normos. Ir tai visiška nesąmonė, nes tikrai ne visada...Pirmasis nėštumas pas mane trūko kartu su visu kiaušintakiu ir aš visiškai nieko nepajutau. Išvežė bėgte į operacinę su jau prasidėjusiu vidiniu kraujavimu, gerai, kad ligoninėje gulėjau. HCG tuomet dar nedarė, kad yra negimdinis spėliojo iš to, kad gimdoje nebuvo vaisiaus, o negimdinio kiaušintakyje taip ir nepamatė echoskopiškai.
Su antru negimdiniu buvo dar mįslingiau, nes buvo labai aukštas HCG (virš 2000 tūkstančių), vėl nieko nebuvo gimdoje, bet ir niekur kitur nėštumo nesimatė. Aš spėju, kad jis buvo net ne kiaušintakyje. Džiaugiuosi, kad gydytojas neskubėjo operuoti, kiek skaičiau net visam pasauly vienetiniai atvejai, kai negimdinis nėštumas praeina be operacijos. Keletas vyresnės kartos ginekologų net pasišaipė iš manęs, kai pasakiau, kad turėjau negimdinį, ir jis absorbavosi neoperuotas (tiesa, po to turėjau daug visokių kitų bėdų, nes organizmas buvo labai išbalansuotas - pirmą kartą gyvenime kviečiau greitąją dėl labai aukšto kraujospūdžio, dar po poros dienų su reanimacine išvežė per kelias ligonines, nes spaudimas buvo 50/40, po to tiesiai į infekcinę, dar po to užaugo cistos kiaušintakiuose).
Bet visgi Lengvute, negimdiniai nėra tokie dažni, todėl neužversk sau galvos bereikalingom sunkiom mintim.