Įkraunama...
Įkraunama...

nėštumas, nesibaigęs gimdymu....

QUOTE (PilvuLka @ 2004 04 17, 06:55)
Mano puseserei buvo negimdyvinis neshtumas Po sio neshtumo puskei padare operacija ir ji daugiau niekada negales tureti vaiku

As turejau taip pat negimdymini nestuma, kuris baigiasi kiausintakio plisimu, vidiniu kraujavimu, staigia operacija, kurios greitumo deka likau gyva. Operacijos metu buvo pasalintas kiausintakis, VIENAS!!!! (antras liko) norejo salinti ir toje pacioje puseje kiauside, bet paliko. Operacija vyko Chikagoje, vienoje is geriasisu ligoniu (kur laimes deka per klaida pakliuvau). Priezastimi galejo buti daug kas, salpingitas, endometriniai zydiniai (labai labai maziukai) ir kaip gydytojai pasake tikslios preizasties nustatyti neimanoma. Ligonineje man 10 kartu buvo pakartota, kas as DAR GALIU TURETI VAIKU!!!! bet Lietuvos gimines, pazistama gyd. ginekologe ir t.t. skleide UZUOJAUTA del to kad as likau bevaike ir kaip susitardama tvirtino, kad po tokiu operaciju vaiku tureti praktiskai neimanoma!!! bet po puses metu sekmingai pastojau ir mano atzalai jau 10 men. Tai, pilvulka0.,
ar tikrai tavo puske NEGALI TURETI VAIKU? kodel? ar tam operacija priezastis, jai turejo likti bent vienas tubas (kiasintakis) ir viena kiauside. Man taip pat gydytoja-profesionale sake, kas as vaiku neturesiu. Gal jai verta issitirti. PO negimdybimio nestumo, as puse metu geriau kontraceptikus, is nutraukius pastojau iskarto!!!

Pozymiai:
1. As kraujavau virs menesio, t.y susilaukius menesiniu, kurie velavo savaite, dar virs menesio tepliojo, rudai. kartais raudonai, labai nedaug, bet beveik kiek viena diena
2. Skausmai pilvo apacijoje, ir aplamai nepamaloni savijauta, stipresni skausmai vienam(nesciam)sone.
3. Galu gale susiprotejau padaryti nestumo testa, kuris parode nestuma, bet pas gydytoja nesuspejau nueiti, isveze pacia

Operacijos galima buvo isvengti, jei susugriebi anksciau, tai jei kokie menkiausi itarimai, pavelavo menesines, skausmai, nesioji spirale, ir bent kas, reikia daryti nestumo testa, o jau ultragarsas nustato koks tai yra nestumas. Bent jau cia Amerikoje, sake galima vaistais iskviesti persileidima ankstyvoje stadijoje ir isvengti operacijos.

nedelskite

P.S.
Perskaiciuau dabar kitas zinutes o po to vel savo, pasidare labai graudu ir baisu... del saves. Kokia as? As niekada neleidau sau pagalvoti, apie ta negimdibini nestuma? kas atsitiko su ... tuo kas buvo manyje. ar ji atidave genetikam, ar dar kaz kas nutiko. As NEGALIU !!!!! galvoti, kad ten buvo jau ar dar gyvas vaikelis, NEGALIU!!!! dabar sedziu ir tiesiog rekiu. NEGALVOSIU TAIP, nes isprotesiu. matyt as labai labai silpna
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fasolka: 28 gegužės 2004 - 03:25
Mano draugei nestumas 5 sav., dabar guli ligonineje, nes kraujavo keleta kartu, o teplioja nuolatos.
Aisku tikimes geriausio, nes to leliuko jie labai nori, bet kiek yra sansu, kad viskas bus gerai?
Ar buvo kam nors sekmingu baigciu panasioje situacijoje.
Kaip palaikyti ir paguosti drauge.
Atsakyti
QUOTE (Tynka @ 2004 06 03, 16:45)
Mano draugei nestumas 5 sav., dabar guli ligonineje, nes kraujavo keleta kartu, o teplioja nuolatos.
Aisku tikimes geriausio, nes to leliuko jie labai nori, bet kiek yra sansu, kad viskas bus gerai?

Tai gali baigtis ir viskas ok wink.gif Gal ir teks paguleti keleta savaiciu, lasins laselines. Bet... juk svarbiausia issaugoti busima leliuka!
Atsakyti
QUOTE (Tynka @ 2004 06 03, 15:45)

Mano nestumui buvo 6 sav, kai truputy patepliojo, tai gulejau
ligoninej, kur beje gydytoja jau norejo man valyma padaryti-
anot jos buvo nesivystantis nestumas blink.gif Tai gerai, kad
nesutikau ir dar palauke, tai va dabar laukiu gimdymo laugh.gif
Tikiuosi, kad ir pas jus viskas bus gerai ir galesit isijungt i nestuke.gif
gretas
Atsakyti
papasakosiu ir aš savo istoriją.
Sužinojau, kad laukiuosi nesulaukus mėnesinių ir pasidariusi nėštumo testą. Mano galvoje ir širdyje kilo sumaištis, dar nebuvome pasiruošę turėti vaikų. Nebuvome susituokę ir dar nežinojome ar tuoksimės, tai (bent jau maniau) gana svarbi priežastis, darbe irgi buvau tokiam laikotarpyj, kad išėjimas į dekretą reiškė karjeros pabaigą. Bet , kad gimdysiu neabejojau. Draugui dar nespėjus nė ką pasakyti, iš kart pareiškiau, ar su juo ar be vaikelį pasiliksiu. Nors savyje, pati viena labai nesidžiaugiau, graužiausi, kad taip atsitiko. Sunkiausia buvo, kad niekam negalėjau pasisakyti, mamos nenorėjau be laiko jaudinti, o darbe galvojau pasisakysiu, kai patys pamatys. Draugėms taipogi nesisakiau, kad viens per kitą neišplepėtų, turėjau karčios patirties atviravime. Jaučiausi visą laiką blogai, man pastoviai maudė nugarą, pilvas buvo išsipūtęs, skausmingas, buvau visą laiką pavargusi. Tokia savijauta reiškia gręsiantį persileidimą, reikėjo gulėti ir saugoti nėštumą, bet to aš tada nežinojau, nelabai būtų išėję ir laikytis tokio režimo. Atėjus maždaug antrųjų mėnesinių laikui pradėjau nestipriai kraujuoti. Nubėgau pas gydytoją, kuris patvirtino nėštumą ir pasakė, kad matantis gimdoje kraujo. Daug neaiškino, dabar tik žinau, kad tai buvo pradėjęs atsidalijimas. Netekau savo vaikelio, kurio nelabai norėjau, tai mane graužia ir grauš visados. Jis turbūt suprato, kad nėra laukiamas ir išėjo.

Antrą kartą pastojau , kai vaikeliui atsirasti buvo visos salygos, norėjau jo nuo pirmos sekundės. Atėjus menamų antrų mėnesinių laikui nuėjau pas gydytoją, vėl buvo patvirtintas nėštumas ir vėl gydytojas matė kraujo gimdoje. Gavau skubų siuntimą į ligoninę. Visą kelią į namus verkiau ir meldžiaus. Toliau nebepasakosiu, tik tiek , kad dabar turiu avo angelą, savo mylimiausią vaikelį.
Atsakyti
QUOTE (Tynka @ 2004 06 03, 16:46)

Mano daraugei taip pat nuo 5 savaitės teko saugoti nėštumą ligoninėj. Ir gydytojai norėjo daryti valymą, bet ji nesileido. Dabar ji tuti 4 metų mergaičiukę gražią, meilią, truputį išdykusią, bet labai labai fainą. O gydytojai iki 8 mėn. kartojo, kad neišnešios. Mergytė gimė tik 2 sav. per anksti thumbup.gif
Atsakyti
Mane irgi buvo istikusi si nelaime - persileidimas...
Su vyru puse metu planavom leliuka ir galu gale teste pamaciau taip ilgai lautus du bruksnelius. Vyras buvo isvykes i uzsieni, tad dziaugiausi viena ir vis svajojau kaip jam pranesiu sia zinia...deja...jau po savaites prasidejo tepliojimas senu krauju - daktare is karto perspejo, kad gali visko buti...verkaiu...ir stai po poros dienu - velu vakara pasipyle kraujas...pasisaukiau mama, isikvieciau greitaja, na o toliau abejinga ir niuri naktis ligonineje, valymas...
Jauciausi baisiai - tuscia, sudauzyta, beviltiskai paniekinta vilciu ir tikejimo...vyras blaskesi kitame pasaulio gale - atsiunte beprotisko dydzio puokste geliu, o kai susitikom, tai puolem vienas kitam i glebi ir be zodziu verkem...

Sunku buvo su tuo susitaikyti, taciau tikrai laikas gydo visas zaizdas - skaiciau daug medicinines literaturos ir guodziau save, kad matyt taip turejo but - dar ne laikas...
Na o po metu mus aplanke sis dziaugsmas ir va - dziaugiames jau visa panele Mildute clap.gif

Turekit vilciu heart.gif
Atsakyti
labutis,
mano persileidimas ivyko 7 savaiteje, nors gydytojai sake, kad nestumas buvo tik 5, vadinasi dvi savaites niekas nesivyste.
Kas keisciausia as visa laika jauciausi puikiai, nei pykino nei ka, tik krutine didejo ir buvo jautri. Persileidimo diena pradejo kraujuoti ir spazmuoti, kaip per menesines.Nuvaziavom i ligonine, padare man echoskopija, tai dar mate puslele viduj, bet grizus viskas pamazu isejo lauk. Man valymo nedare, sake, viskas puikiai valosi. Kadangi viskas ivyko pries desimt dienu, tai ir dabar dar teplioja, valosi gimda. Bandyti pastoti leido po sesiu savaiciu,tai dabar labai laukiu to laiko, nes kazkaip tuscia viduj, dingo visas dziaugsmas, kuris buvo kai suzinojau ,kad laukiausi.Labai tikiuos, kad kitas nestumas bus be jokiu komplikaciju.
Atsakyti
Zinote ka... sedziu darbe ir bliaunu...yra del ko... as taip pat maciau jo plakancia sirdele, dziaugemes visi, vyras visas tox tevelis jautesi:) bet del neaiskiu priezasciu 8 nestumo savaite netekau jo...iki siol sapnuoju, iki siol jis mano antras vaikelis...gumulas gerklej atsistoja kaip sunku dar apie tai kalbet...geriau issizliumbsiu kol nieko nera, maz palengves...
Atsakyti
Aš irgi patyriau persileidimą. Tai buvo mano pirmas neštumas. Viskas įvyko labai staigiai. Tiesiog pradėjau kraujoti, tai buvo 11 neštumo savaitė. Nors tai įvyko seniai, prieš 15 metų, vistiek prisimindama visada verkiu. Kažkodėl manau, kad tai buvo berniukas. Iki šiol kartais jį sapnuoju.
Labai užjaučiu visas, kas patyrė persileidimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewita: 26 spalio 2004 - 12:21
Sveiki
Niekam nelinkeciau kad persileistu,labai skaudu prarasti vaikeli.
Butu malonu pasikalbeti,kas buvo ta patyres.As pries kelius menesius patyriau persileidima.To tikrai niekam nelinkeciau:(
Atsakyti
Stiprybes tau...
As nepersileidau, bet turejau nesivystanti nestuma...dideli 13sav- paziurejo echoskopu ir pasake kad vaikelio dydis atitinka 8 sav- tuo metu jis ir zuvo, tik dar tiek laiko praleido manyje...Puikiai suprantu ka tu dabar jauti sad.gif Svarbiausiai susiimk ir neprarask vilties, nors ir koks pasaulis atrodytu juodas ir nekaltinkite vienas kito.Issikalbekite su vyru- jo jausmai ir tustuma ne mazesne nei tavoji......Ir po keliu menesiu pradekit planuoti.....as po gero pusmecio pastojau vel ir siuo metu supuoju suneli...Gyvenimas nesustoja- matyt dar buvo nelemta... wink_3.gif
Sekmes....
Atsakyti