Įkraunama...
Įkraunama...

Kodavimas nuo alkoholio

Tiesa vienintelė- paties žm. didelis noras gydytis ir atviras pripažinimas , kad esu alkoholikas verysad.gif
Tiek mano gyvenimo kely eita su šia problema schmoll.gif tėtis buvo visaip gydomas, būdų taikyta n....n...j ir ėga teko vežti, o sąmoningai žmogus nesutiko su tuo jog yra tas ka yra. Gėrė tablelytes, žoleles, jos buvo pagal rekomendacijas Rusijoje, akupuktūra, užrakinimas namuose...leidimas gerti patekimo į reanimacją.....Bet tai-laikina ...iki kito karto, kai viskas baigdavosi g.gif amžinu rūpesčių ką daryti, ką daryti...nenoriu nei prisiminti .
Patiko atviras pokalbis su vienu daktaru :,,jūs pagalvokite, jeigu būtų tikrai priemonės išgydyti visu alkoholikus, tai ,pagalvokite, kiek įstaigų užsidarytų, kiek medikų liktų be darbo"
....taigi jų išgydyti nepasimoka verysad.gif
Atsakyti
merginos, o kodavimas kaip vyksta? 4u.gif
Atsakyti
Laba diena visoms smile.gif Labai domina, gal kuri žinote įstaigą, kuri koduoja ar kaip kitaip gydo nuo alkoholizmo Druskininkuose?
Labai ačiū smile.gif
Atsakyti
Gyvenmau daug metu su sia ''problema'', ir esu tikra, kad niekas alkoholiko neisgydis schmoll.gif . Ko tik nedarem ir pas ka tik nebuvom, niekas nepadeda. O vienas daktaras pasake, jog tai yra neisgydoma. Padeti sau gali tik pats zmogus, niekas kitas ax.gif . As nutariau daugiau nekovoti su siuo sindromu, ir issiskyriau su zmogum. Buvo koduotas ir uzkalbetas nekarta. Marazmas tai ir pinigu leidimas veltui. Man iskarto palengvejo po skirybu, gyvenimas prasidejo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivoncikas @ 2011 07 31, 14:37)
Gyvenmau daug metu su sia ''problema'', ir esu tikra, kad niekas alkoholiko neisgydis schmoll.gif . Ko tik nedarem ir pas ka tik nebuvom, niekas nepadeda. O vienas daktaras pasake, jog tai yra neisgydoma. Padeti sau gali tik pats zmogus, niekas kitas  ax.gif . As nutariau daugiau nekovoti su siuo sindromu, ir issiskyriau su zmogum.  Buvo koduotas ir uzkalbetas nekarta. Marazmas tai ir pinigu leidimas veltui. Man iskarto palengvejo po skirybu, gyvenimas prasidejo  bigsmile.gif

Kaip sakė Minesotos seminare (geriančiųjų artimiesiems skirtame), alkoholizmas yra vienintelė liga, kuri gali būti išgydoma be vaistų, jei žmogus turi pakankamai noro ir valios, bet šiaip tai tas pats kas ir narkomanija, azartiniai lošimai ir visa kita, įtraukia žmogų ir sunkiai paleidžia. Smagu, kad turėjot galimybę ir viską baigėt, pradėjot naują gyvenimą. Tik gaila, kad ne visi taip gali...aš pvz esu per "minkšta", kad spjaučiau į savo tėtį ir nuleisčiau rankas ar galėčiau juo nebesirūpint, nebegalvot ir nebesinervuot. Tėtis yra tėtis, jis vienintelsi pasaulyje, kad ir koks bebūtų ir tikrai negalėčiau jo palikt ar apsimest kad jis nebeegzistuoja...Nors puikiai suprantu, kad jeigu galėčiau taip pasielgt, gyvent būtų daug daug lengviau.
Atsakyti
jei zmogus uzsikodavo nuo alkocholio ir gere toliau ar yra tokiu atveju jums pasitaike ir ar gali kas nors atsitikti
Atsakyti
QUOTE(madstorm @ 2006 12 07, 16:03)
Aciu visoms uz palaikyma ir patarimus. Villke, Mucka, man labai gaila...sito ir as bijau, kad po to prades dar labiau gerti...o negi negalima to kodo vis pratesti? Suprantu, kad turbut daznai taip ir buna, kaip rase Villke, bet tiesiog tikesiuos Gulia aprasyto varianto, beje, Gulia, gal zinai, kokiu budu buvo tas zmogelis uzsikodaves (ampule ar psichologiniu)?Tiesa sakant google nera tiek daug tu kodavimo "istaigu'' kaip tikejaus, bet jau si ta nusiziurejau. Kas minejot, kad zmogus pats turi noreti ir dar aplinkiniai turi palaikyti, deja, siuo atveju taip nera, bet, manau, visvien reikia bandyti. Ampules tas zmogus (mano krikstatevis, jis man artimas kaip tevas, labai nuostabus zmogus, isskyrus ta viena dalyka...jau net i darba del to nenueina)nenori isisiuti.

Atsakyti
QUOTE(Vasiliauskaite @ 2011 08 17, 11:00)
jei zmogus uzsikodavo nuo alkocholio ir gere toliau ar yra tokiu atveju jums pasitaike ir ar gali kas nors atsitikti

Neatsitinka nieko , tik pagirios pirma karta sunkesnes ...smile.gif Maciau du kart jau ...psihologiskai stipraus zmogaus kodavimu tikrai nepaveiksi, jeigu jis pats nepripazysta problemos .
Atsakyti
QUOTE(Vasiliauskaite @ 2011 08 17, 11:00)

Mano anyta užsikodavo. Na ir kas?... Vėl pradėjo gert... Tai vyrui sakau, kad ji - pati geriausia hakerė, nes sugebėjo nulaužti kodą. smile.gif

Mano tėvas gėrė. Dabar jau gal 15 metų kaip negeria. Tai galiu trumpai pasakyti - išgijimas prasideda nuo smegeninės. Ir niekas nieko nepadarys, kol pats geriantysis neužsinorės...
Atsakyti
QUOTE(IlonaMutis @ 2011 08 20, 08:58)

Mano tėvas gėrė. Dabar jau gal 15 metų kaip negeria. Tai galiu trumpai pasakyti - išgijimas prasideda nuo smegeninės. Ir niekas nieko nepadarys, kol pats geriantysis neužsinorės...

Be abejo. Bet ar galima ką nors padaryti, kad užsinorėtų? Žmonių, net ir alkoholikų, norai ir elgesys kažkiek priklauso nuo aplink juos esančio pasaulio, o artimieji yra nemaža to pasaulio dalis. Koks jų elgesys gali tą norą užaugint? Visi, kas su šia problema susidūrę, žino, kad elementarūs įtikinėjimai efekto neduoda. O gal duoda, tik maždaug po šimto metų?

Savo ligos pripažinimas irgi dar tik pirmas žingsnis, po kurio problemos nesibaigia. Turiu draugą alkoholiką, geria gal trisdešimt metų su metų-dviejų pertraukomis. Pripažįsta, kad yra alkoholikas, gert nenori, saugosi kaip gali, periodiškai užsikoduoja. O po kokių metų ar dviejų negėrimo etapo įsijungia kažkoks mygtukas galvoj, pasiblaško parą ir užgeria, kad neišprotėtų.

Ar artimieji gali savo elgesiu padėt pereit nuo dviejų metų negėrimo prie penkiolikos? Turiu ir tokį vieną pažįstamą, negeriantį maždaug tiek. Klausiau jo išmintingų patarimų, bet jis irgi pats nesupranta, kodėl vieną dieną nutarė nebegert ir nebegeria iki šiol. Tamsi vieta tos žmogaus smegenys.
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2011 08 20, 10:33)
Be abejo. Bet ar galima ką nors padaryti, kad užsinorėtų? Žmonių, net ir alkoholikų, norai ir elgesys kažkiek priklauso nuo aplink juos esančio pasaulio, o artimieji yra nemaža to pasaulio dalis. Koks jų elgesys gali tą norą užaugint? Visi, kas su šia problema susidūrę, žino, kad elementarūs įtikinėjimai efekto neduoda. O gal duoda, tik maždaug po šimto metų?

Savo ligos pripažinimas irgi dar tik pirmas žingsnis, po kurio problemos nesibaigia. Turiu draugą alkoholiką, geria gal trisdešimt metų su metų-dviejų pertraukomis. Pripažįsta, kad yra alkoholikas, gert nenori, saugosi kaip gali, periodiškai užsikoduoja. O po kokių metų ar dviejų negėrimo etapo įsijungia kažkoks mygtukas galvoj, pasiblaško parą ir užgeria, kad neišprotėtų.

Ar artimieji gali savo elgesiu padėt pereit nuo dviejų metų negėrimo prie penkiolikos? Turiu ir tokį vieną pažįstamą, negeriantį maždaug tiek. Klausiau jo išmintingų patarimų, bet jis irgi pats nesupranta, kodėl vieną dieną nutarė nebegert ir nebegeria iki šiol. Tamsi vieta tos žmogaus smegenys.

Savo tėvo irgi klausiau, kaip jis suprato, kada nusprendė, kad jau viskas, kad reikia rišti su šituo reikalu? Žinot ,ką jis atsakė? Labai paprastai : "Rytą atsikėliau ir supratau, kad pasiekiau dugną. Tada iškart ir nuvažiavau į vileiką". (suprask - narkologinį skyrių Gerosios vilties g. Vilniuje). Jokie pamoralizavimai, paverkšlenimai, gasdinimai ir dar bala žino kas iš aplinkinių nepadės ir nepagreitins šito suvokimo... Deja.... Pas kiekvieną tas dugnas yra skirtingo dydžio/gylio....

Po gydymosi pagal Minesotos programą, gal 8, o gal 10 metų lankėsi AA klube ir dalinosi savo patirtimi su kitais tokiais pat žmogeliukais. Tiesa, vieną kartą visgi po kokių kelių metų vėl prisigėrė, bet užteko dar proto paskambinti į AA ir staigiai gauti pagalbos: kažkoks žmogeliukas staigiai atvažiavo pas jį ir užsidarę jie ilgai apie kažką kalbėjosi. Po šio vizito daugiau nepalūžo...

Aš labai džiaugiuosi, kad mano tėvas toks stiprus ir atsilaikė. thumbup.gif Mano uošviams, deja, tokios stiprybės trūksta... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(IlonaMutis @ 2011 08 20, 10:44)
Savo tėvo irgi klausiau, kaip jis suprato, kada nusprendė, kad jau viskas, kad reikia rišti su šituo reikalu? Žinot ,ką jis atsakė? Labai paprastai : "Rytą atsikėliau ir supratau, kad pasiekiau dugną. Tada iškart ir nuvažiavau į vileiką". (suprask - narkologinį skyrių Gerosios vilties g. Vilniuje). Jokie pamoralizavimai, paverkšlenimai, gasdinimai ir dar bala žino kas iš aplinkinių nepadės ir nepagreitins šito suvokimo... Deja.... Pas kiekvieną tas dugnas yra skirtingo dydžio/gylio....

Po gydymosi pagal Minesotos programą, gal 8, o gal 10 metų lankėsi AA klube ir dalinosi savo patirtimi su kitais tokiais pat žmogeliukais. Tiesa, vieną kartą visgi po kokių kelių metų vėl prisigėrė, bet užteko dar proto paskambinti į AA ir staigiai gauti pagalbos: kažkoks žmogeliukas staigiai atvažiavo pas jį ir užsidarę jie ilgai apie kažką kalbėjosi. Po šio vizito daugiau nepalūžo...

Aš labai džiaugiuosi, kad mano tėvas toks stiprus ir atsilaikė. thumbup.gif  Mano uošviams, deja, tokios stiprybės trūksta... verysad.gif

Aš irgi suprantu, kad pamoralizavimai nepadės. Ir kad tai, ką gali padaryti pats alkoholikas, gali padaryti tik jis ir niekas daugiau. Tiesiog galvoju, kokia reakcija į jo gėrimą teisingiausia. Juk jeigu pati nupirksiu jam butelį, įleisiu į savo namus gert, sudarysiu šiltnamio sąlygas, tai ko negert? Tai irgi neteisingas požiūris.

Ir dėl to moralizavimo aš kartais susimėtau, nors pati to labai nemėgstu daryt. Mano draugė turi sūnų, sergantį Dauno sindromu, nuvažiuoju pas ją karts nuo karto. Mačiau, kaip mokė vaiką užsirišti batraiščius. Vaizdas atrodė beviltiškas - po daugybės kartojimų ir rodymų reikalas nė kiek nepajudėjo. O kai nuvažiavau kitą kartą - buvo išmokęs. Gal žmogui su psichine negalia (o alkoholizmas irgi psichikos sutrikimas) reikia tiesiog kartoti tą patį kasdien metus, du, tris ir dašils? Tik tada tikriausiai pačiam stogas nuvažiuos.

Atsakyti