Papasakosiu savo istoriją, laukiu patarimų, komentarų minčių ką daryti, kas galėtų padėti...

esu 21 metų, atskirai nuo tėvų gyvenu nuo 18 metų, save pilnai išsilaikau, gyvenu su vaikinu.
Mano mama, diaugsmo gyvenime niekada nemačius, kiek pamenu, visą laiką gerdavo, tačiau niekada nelaikiau jos alkoholike, kablį pagaudavo greitai, tačiau negerdavo kasdien, kartą mėnesyje ar panašiai būdavo kelių dienų išgertuvės, nes būdavo kokia nors "proga".
Taigi - pries 2 su puse metų išėjo gyventi su nauju gyvenimo draugu, paliko mano pijokaujantį patėvį. Išėjo kartu su dviem paauglėm mano seserim, išsinuomavo butuką su tuo naujuoju draugu. Tada viskas ir prasidėjo.
Kiekvienas išeigines, būdavo girta, ir visą laiką kokia nors proga - tai kieno nors gimtadienis, tai svečiai, tai šiaip kokia jūros šventė ar joninės....
Nepripažinau, pykau ant vaikino, kai sakė kad mano mama alkoholikė.
Sesės išėjo pas savo tėva atgal (mano patėvį), priežasčių nesupratau, kodėl jos taip pasielgė.
Mama pradėjo nuolatos "paslydinėti", "trenktis į spintelę" ir pan... tikėjau.
Kol galų gale nesužinojau visos tiesos. Kiekvienas išeigines mama su savo naujuoju draugu geria, jis ją muša.
Pavyko mamą įkalbėti mesti jį ir išeiti, mėnesį pragyveno pas mane, per tą mėnesį 3-4 kartus jinai mane pavedė, ir susitikdavo su juo, išgerdavo. Atrodo, gali jinai būti negėrus, kai su ja būni, nesuteiki jai progos, išbūti gali ilgai.
Tik palik neprižiūrima, ir vėl pasaka iš pradžių. Buvo pati sakius, kad jai negalima gerti, nes tada puola pas jį, daro nesamones. Aš ir jos sesrys ją palaikome, padedame.
Susirado mama butuką, ir išėjo iš manęs, ir per dvi išeigines abidvi girta, sėdi su savo tuo buvusių, kuris ją daužė kaip kriaušę, man ragelio nekelia, neatrašo. Galų gale pakėlė - girta kaip velnias, o sako kad negirta, kad grybati buvo....
Jis jai daro blogiausią įtaką, o ji pati pas jį bėga. Aš jo blaivo nesu mačiusi, jis ir darbą pragėręs buvo. O mano mama jei ir toliau taip irgi degraduos, nes dar kolkas į darbą bent blaiva nueina, yra darbe gerbiama ir nepakeičiama darbuotoja.
Ką daryti? Ar padėtų knygos skaitymas? Ar vesti į kodavimą?
Didžiausia bėda, kad niekas negalime padėti finansiškai, galiu padėti visaip, tik ne finansuoti visus gydimus. Save vos išsilaikau.... Jei turėčiau pinigų tikrai nebūtų gaila...