Įkraunama...
Įkraunama...

kaip sukūsti žindant?

JO po nestumo ne viskas kg matuojama, bo kg man nukrito gan greit, o paskui antras kritimo etapas buvo atsiradus menesinem, dar bemaitinant, po pusmecio.
Daba valgom tik naktim, o kai as neisismiegu, tai diena daugiau valgau doh.gif , reikai stengtis, kad kristu svoris, bet pilvui sportuot reikai, kitaip sakes, vis tikiuosi, kad ne per velu prisiruost drinks_cheers.gif
Atsakyti
na man svoris nebutu auges jei as tiek daug neryciau doh.gif o ypac bulkuciu ir pyragu. maitindama priaugau 4 kg. o man tik reikejo atsisakyti maisto "ant virsaus"
Atsakyti
Antsvori , manau, itakoja 3 priezastys.
Psichologiniai dalykai - tam tikra saviapgaule, kai prisidengiama tuo, jog maitini ir kudikiui visko reikia. Ir tada ne valgoma, o ryjama. Sutinku, kad maistas turi buti pilnaverstis, bet proto ribose.

Daug visokiu pagristu ir nepagristu draudimu, ka valgyt ir ko ne, nestumo metu. Po ilgo atsisakymo, atsigriebiama pagimdzius. Riboti ir atsirinkti maista nestumo metu padeda nuogastavimai, kad vaikui gali buti kazkas ne taip, jei valgysim viena ar kita. O kai vaikas jau yra, tada stengiamasi pasivyti prarasta.

Sutrikusi medziagu apykaita - dar viena priezastis. Bet, manau, ji ne taip daznai pasitaiko, kiek daznai jai pasinaudoja moterys, uzkisancios pilvus kuo papuola.
Atsakyti
maitindama tikrai negaliu gyvent be saldumynų, todėl kg liko verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,

na pas mane tai baisi situacija doh.gif
Po trecio gimdymo as visai apsileidau, nors nenorejau. Tik pagimdzius pastebejau, kad oda prarado elastinguma ir net nesiruosia trauktis, todel pilvas jei atsipalaiduoju, tai kaip kokiam 5-6 men. nestumo.
Kazkaip is pradziu negalejau susilaikyti, ir kad butu pienelio valgiau daug ir dar vyras nakciau man sumustiniu pridarydavo ir termosa arbatos uzplikydavo, kad daugiau butu pienelio.
Pakui susiemiau ir atsisakiau naktiniu uzkandziu, pradejau save kontroliuoti, uzsiregistrvau cia forume ir kas savaite priduodavau kg. Na taip is pradziu krisdavo po 500gr, pakui sustojo, nors ir sportavau ir nevalgiau daug ir vis dar maitinau krutimi.
Gal pas mane tikrai medz. apykaita sugedo, nes svoris augti pradejo. aisku sportus meciau, bet kad labai be proto valgyciau nepasakyciau, o nuo vasaros pilvas jau visai padidejo ir jau kabo kai dzinsus susisegu. Geda blush2.gif , bet ka man daryt, nekrenta jis man o auga doh.gif

Gal pas koki speca reiktu nueiti, nes dar krutimi maitinu ir maitinsiu tai kazkokiu drastisku dietu manau negalima imtis?

Ka pasakysit?
Atsakyti
Sveikutes na kiek suprantu vienoms mamytem svoris savaime tirpsta kitos turi pasikankinti arba dar ir priauga,
as per nestuma priaugau 35 kg gal daugiau nezinau nebesisveriau paskutine savaite, per tris menesiu po gimdymo 28 kg savaime istirpo, taciau like 7 kg nei mazyn nei daugyn, kad ir kaip maitinciausi, ar sumazinu maisto davini ar valgau saldumynus - tas pats
manau viskas susitvarkys kai nustosiu maitinti ar bent jau pradesiu sirgti menesinem.

kartais svoris auga net nuo obuolio... tai buvo man per nestuma nes iki jo organizma alinau valgydama tik 1000 kcal per diena ir nuo didesnio keikio maisto pradedavo svoris augti, paskutiniais menesiais iki nestumo atirado alerginaii susirgimai ir berimai ant veido, karpos ant ranku ir pan...ir visa tai buvo del noro atrodyti plonai, tik pastojus svoris pradejo taip augti kad per pirmus menesius kai svoris pagrinde nesikeicia priaugau 15 kg,
taigi dabar beliko numesti 7 kg bet daugiau niekada nedarysiu tokios klaidos geriau jau su plius 7 kg ir grazia oda ir sveiku kunu, nei kudai bet su visokiomis problemomis, kurios labiau traumuoja nei pats lasinukas ant pilvo kuri galima uzmaskuoti rubeliais.
Atsakyti
QUOTE(Virgilijad @ 2008 10 14, 20:17)
Sveikos,

na pas mane tai baisi situacija  doh.gif
Po trecio gimdymo as visai apsileidau, nors nenorejau. Tik pagimdzius pastebejau, kad oda prarado elastinguma ir net nesiruosia trauktis, todel pilvas jei atsipalaiduoju, tai kaip kokiam 5-6 men. nestumo.
Kazkaip is pradziu negalejau susilaikyti, ir kad butu pienelio valgiau daug ir dar vyras nakciau man sumustiniu pridarydavo ir termosa arbatos uzplikydavo, kad daugiau butu pienelio.
Pakui susiemiau ir atsisakiau naktiniu uzkandziu, pradejau save kontroliuoti, uzsiregistrvau cia forume ir kas savaite priduodavau kg. Na taip is pradziu krisdavo po 500gr, pakui sustojo, nors ir sportavau ir nevalgiau daug ir vis dar maitinau krutimi.
Gal pas mane tikrai medz. apykaita sugedo, nes svoris augti pradejo. aisku sportus meciau, bet kad labai be proto valgyciau nepasakyciau, o nuo  vasaros pilvas jau visai padidejo ir jau kabo kai dzinsus susisegu. Geda  blush2.gif , bet ka man daryt, nekrenta jis man o auga  doh.gif

Gal pas koki speca reiktu nueiti, nes dar krutimi maitinu ir maitinsiu tai kazkokiu drastisku dietu manau negalima imtis?

Ka pasakysit?

Man lygiai tas pats buvo, kai maitinau. Maitinau iki 11 mėn. Iš pradžių tikrai nemažai valgiau, todėl svoris nekrito. O vėliau, kai sūneliui buvo kokie 10 mėn., susiėmiai, pradėjau mažiau valgyti, sportuoti, na gal kokie du - trys kg nukrito ir toliau nė iš vietos. Svoris normaliai pradėjo kristi tik tada, kai nustojau maitinti. Vienom kaip tik krenta maitinant, kitom svoris nejuda, čia matyt nuo organizmo priklauso.
Atsakyti
Per pirma nestuma priaugau 14 kg. Po gimdymo i namus grizau jau be 8 kg, per savaite nukrito dar 3 kg, o like 3 kg istirpo per sekancius 3 menesius, dar po menesio jau sveriau 4 kg maziau nei pries pastodama. Kadangi maitinau pati, tai jokiu dietu nesilaikiau, bet ir nekimsau daug ir visko, kas po ranka. Ziuresim, kaip cia su tais kg bus po antro gimdymo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lina.k @ 2008 10 14, 16:36)

Daug visokiu pagristu ir nepagristu draudimu, ka valgyt ir ko ne, nestumo metu. Po ilgo atsisakymo, atsigriebiama pagimdzius. Riboti ir atsirinkti maista nestumo metu padeda nuogastavimai, kad vaikui gali buti kazkas ne taip, jei valgysim viena ar kita. O kai vaikas jau yra, tada stengiamasi pasivyti prarasta.

oi nenoreciau su tuo sutikti- maitinant kaip tik ne bet ka gali valgyti, kad mazylio nebertu. as pvz nescia valgiau viska ka norejau, dabar- toli grazu. bet svoris tikrai nustojo krites, liko tie 5 kg nors tu ka... ir nesidietinu, bet ir neryju, pieno atrodo net per daug, o maze net nepriaugo si menesi normos- vos 500g (jai 2 men). gydytoja sako kad pienas turbut per liesas, liepia man daugiau valgyt. na padetis be iseities. tai kaip ta svori mest?
Atsakyti
Nu bet koks pasaulis neteisingas.Na pavyzdziui kai nesiojam ir maitinam savo maziukus,tai jie visus vitaminus ir kalcio atsargas siurbia is musu,net jei negertumem kalcio,jiems jo pakaktu,o kodel riebaliukai neina pieno gamybai g.gif ,va jeigu eitu tada mano kleckas jau gertu grietinele. biggrin.gif O siaip man atrodo,kad maistas pieno kokybei bei riebumui itakos neturi,o turi tik pieno kiekiui ir motinos sveikatai. blush2.gif
Papildyta:
Tiesa nescia valgiau viska nestuke.gif , dabar tai jau ne schmoll.gif ,nes kleckuti nuo mano suvalgyto surelio isbere. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lavruke @ 2008 10 15, 19:27)
oi nenoreciau su tuo sutikti- maitinant kaip tik ne bet ka gali valgyti, kad mazylio nebertu. as pvz nescia valgiau viska ka norejau, dabar- toli grazu. bet svoris tikrai nustojo krites, liko tie 5 kg nors tu ka... ir nesidietinu, bet ir neryju, pieno atrodo net per daug, o maze net nepriaugo si menesi normos- vos 500g (jai 2 men). gydytoja sako kad pienas turbut per liesas, liepia man daugiau valgyt. na padetis be iseities. tai kaip ta svori mest?

Del mazyles svorio nelabai pergyvenk, juk kiek vienas vaikas yra individualus, todel standartu lenteles nebai tinka kiekvienam. Manoji pvz. nuo gimio tik po 300gr priaugdavo kas men. ir nieko, uztat pagal jos ugi ir kitus jos kuno duomenys ira visikai normali, tik tokia coliukine ji pas mane, nors as pati toli grazu ne coliuke ir auksta. o valgiau as daug pirmais menesiais, tik ji mazai valge, tik labai trumpai pazysdavo, bet daznai uztat.

Na gal tikuosi ir man prades svoris kai baigsiu maitinti ir prasides menesines. jos man dar neprasidejo jau 7 men. maitinu.
Atsakyti
Aš tai pat prisidedu prie tų, kurios daug per nėštumą priaugo (20 kg), nemažai to svorio liko (8 kg) ir niekaip maitinat jis nekrenta doh.gif o apetitas koks žvėriškas blush2.gif Pavalgai ir galvoji "Nu gerai, užkandom, o dabar ką valgysim bigsmile.gif ? " Kažkoks siaubas verysad.gif Nu bet guodžia tai, kad maitinu pati ir taip sveikiausia mano mažei.
Kelis kartus sakiau dabar jau viskas, tiek nebevalgysiu, bet po poros dienų atsiimdavau savo žodį, kaip sakoma "pati savo žodžio šeimininkė, noriu duodu, noriu atsiimu rolleyes.gif "
Taip kad jei kas nors turit kokių stebuklingų patarimų kaip sukūsti žindant, ar bent jau kaip numalšinti tą žvėrišką apetitą, tai aš lauksiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -ciute-: 16 spalio 2008 - 17:18