Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

gal kas nors žino, ar kur nors Kaune daro šį tyrimą su nejautra?
Papildyta:
QUOTE(Switch @ 2008 11 13, 17:05)
pirma karta dariausi 11metu ir iki dabar prisimenu kaip didziausia kosmara(aisku duok dieve,kad tik tokie kosmarai lankytu..),bet zodziu man cia buvo vaikystes trauma.bet turiu didziule ligu baime,visad ko nors nesveikai prisigalvoju biggrin.gif .taigi si rugseji kazkaip pradejau jaust nemalonu maudima skrandyje.nuejau pas bendrosios praktikos gydytoja,jis sake,kad nebutina tirtis,bet as labai norejau.taigi pasidariau tyrima pries koki menesi medicinos diagnostikos centre su nejautra.is pradziu man buvo pasakyta,kad darys narkoze.labai nustebau,nes atrodo kvaila tokio  tyrimo metu tokia doze organizmui duoti(aisku daug kam kvaila apskritai su nejautra tai darytis),na bet mano baime tokia didele buvo,kad ryzausi(sitoj vietoj daug kas sukritikuos,bet man tas pats.tyrimo bijojau labiau nei narkozes).
bet kai atejau i kabineta ir man buvo paaiskinta kaip viskas bus iskart nurimau.zodziu suleido man kazkokiu vaistu,nuo kuriu jausmas kaip nuo daug daug alkoholio,tik nebloga,nesisuka galva(vadinasi sedacija).po triju sekundziu tai pajauciau.jokiu nemaloniu pojuciu.prisimenu kai kazko papurske i gerkle,kaip liepe ryti,kaip istrauke ir kaip ejau linguodama iki lovos.miegojau apie 1,5h.po to dar su sesele kalbejau,sake visiems labai patinka,nes jausmas kaip po keliu tauriu sampano.isleido,kai mate,kad jau i viska normaliai reaguoju ir tikrai galiu eiti.dar liepe iskart i kavine uzeiti pavalgyti.
kadangi nieko blogo nerado,tai visa diena galejau dziaugtis smagia savijauta.draugai juokesi is manes,o as dziaugiausi,kad viskas gerai ir kad jokiu nemaloniu pojuciu.kaip tik labai geras jausmas! thumbup.gif

p.s.ir manau sakyti,kad bijo tik bailiai yra nekorektiska.kiekvienas savo kazkokiu baimiu turim.gal kam nors atrodo idiotiska bijoti voru.nei kanda,nei skauda,nei bloga.nieko jie nedaro.bet tiesiog turim kazkokiu baimiu.as ziauriai bijau skausmo ir nemaloniu pojuciu.ir jeigu galiu ju nekesti,tai kam save kankinti.neveltui tiek naujoviu turime.as jomis ir naudojuosi.

o kiek toks tyrimas kainuoja su nejautra?
Atsakyti
QUOTE(karii4 @ 2008 12 15, 17:37)

o kiek toks tyrimas kainuoja su nejautra?

man kainavo kiek prisimenu su viskuo apie 250lt.bet butu kainave maziau,tik as buvau neapsidraudus ligoniu kasose.siule perkelti tyrima,nes susitaupytu apie 100lt,bet jau vienakart buvau perkelus,tai nebenorejau.ir dar su laisvalaikiu 5proc nuolaida thumbup.gif
poliklinikoj su siuntimu turbut isvis nemokamai.bet as norejau su ta nejautra,o poliklinikoj to nera smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

O man KMUK dare sita tyrima ne per gerkle, o per nosi smile.gif
Siaip toks tyrimas daug lengvesnis, nes daro su zymiai plonesne zarnele mirksiukas.gif Ir to riaugejimo zymiai maziau buna. Ir purskalo purskia ne i gerkle, o i nosi.
As irgi turiu besiformuojancia isvarza ir kas baisiausia - gabaliuka Baretto stemples verysad.gif Na, bet stengiuosi labai nenusiminti ir negalvoti apie tai biggrin.gif Tiesiog neapleidziu ir rupinuosi savo sveikata.
Atsakyti
geras.cia gal koks naujas tyrimo budas per nosi.arba gal tik tam tikriems atvejams g.gif .na bet gal neisvedinesiu teoriju.gal kada suzinosiu,kaip cia is tikruju yra smile.gif
Atsakyti
Siaip tai ten nieko ypatingo, tik tiek, kad kisa per nosi ir, kaip minejau anksciau, slangute yra plonesne. Pojuciai panasus kaip ir darant tyrima per burna (jei ta tyrima daro kvalifikuotas endoskopuotojas). Keli rugtelejimai, kelios asareles ir nieko baisaus mirksiukas.gif
Atsakyti
a.maniau gal daugiau kazkuo skiriasi.nu nzn,man sitas tyrimas yra baime ivares.jei kada dar darysiuos(o matyt kazkada teks.gal ir negreit),tai vel noresiu su ta nejautra.lb jau geras dalykas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Switch @ 2008 12 17, 22:00)
a.maniau gal daugiau kazkuo skiriasi.nu nzn,man sitas tyrimas yra baime ivares.jei kada dar darysiuos(o matyt kazkada teks.gal ir negreit),tai vel noresiu su ta nejautra.lb jau geras dalykas thumbup.gif

Gal tau taip pasitaike, o gal kvepuoti nemokejai, kad tyrimas baimes ivare.
Kiek kartu as dariausi si tyrima, nieko baisaus nepajauciau ir nematau prasmes darytis si tyrima su nejautra. Kad nemalonu, tai pritariu, bet kenteti galima. Yra ir skausmingesniu tyrimu ax.gif
Atsakyti
Na tai matyt,kad kazko nemokejau teisingai daryti.bet ir siaip ten tokia situacija buvo..zinau,kad yra ir blogesniu tyrimu.juo labiau,kad sis yra net neskausmingas.tiesiog nemalonu.bet nzn,as be nejautros pasidarius nebuciau,tai gerai,kad pasidariau(o atradau ta nejautra lb netycia,tai pasiseke) smile.gif
Atsakyti
Na, jei yra tokia galimybe ir noras, tai kodel tuo nepasinaudojus....
Pvz. kolonoskopija irgi gali daryti be narkozes, bet as dar ir sumokeciau (jei reiktu), kad tik narkoze duotu. jau labai nemalonus ir bjaurus tyrimas. O su narkoze, viskas kitaip rolleyes.gif
Atsakyti
Esu tik girdejus apie si tyrima.bet is tiesu nezinau kas perji tiriama ir kokiu budu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Switch: 18 gruodžio 2008 - 17:06
QUOTE(Switch @ 2008 12 18, 17:03)
Esu tik girdejus apie si tyrima.bet is tiesu nezinau kas perji tiriama ir kokiu budu g.gif

Cia jau kita tema...
geriau, kad neprireiktu daryti sio tyrimo blink.gif
Atsakyti
Atsistojęs prie Šventų Kalėdų medžio
Sniego angelas pravirkdė savo fleitą.
Vakare prie laužo naujamečio
Jis dainavo apie laimės žvaigždę.
Apie tą, kurią širdy nešiojam,
Tik jos ieškome kažkur toli.
Skrido angelo daina, puošta svajonėm,
Kiekvienam linkėdama rast laimę šiam kely wub.gif
Atsakyti