Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

Mielos mamos,
man endoskopija yra dare apie 30 kartu (letinius skrandzio, kasos, zarnyno uzdegimus turejau), ivairiose vietose Vilniuje. tai viena isvada priejau - svarbiausia kaip imanoma labiau atpalaiduoti gerkle, nes jei isitempi, tai nemalonus pojuciai tik stipreja. man dare su vietine nejautra arba isvis be jos, taciau jei bent minimaliai sugebi atsipalaiduoti, procedura trunka ir greiciau ir bent kiek maloniau... 4u.gif
Atsakyti
teko ir man malonumas šitokį tyrimą darytis. ilgai kentėjau rėmens ėdimą, rūgščių kilimą, kol susiruošiau. dariausi Endomedoj Kaune. bijojau klaikiai, gal 3 dienas prieš tai susuktu pilvu vaikščiojau, bet nebuvo ten ko bijoti. pirmiausia tai gydytojas super, labai moka nuraminti, o antra - labai ten trumpai viskas trunka ir pakentėti tikrai galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Switch @ 2008 12 18, 18:03)
Esu tik girdejus apie si tyrima.bet is tiesu nezinau kas perji tiriama ir kokiu budu g.gif

Tai vienas iš endoskopinių tyrimų. Tiriama storoji žarna. Kaip ir per skrandžio tyrimą, taip ir per kolonoskopiją, kišama žarnelė su lempute(tik per kitą galą). Va čia tai žiaurus tyrimėlis-labai skausmingas,o skrandžio palyginus su šituo, tai vieni juokai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tuktuk: 01 vasario 2009 - 21:49
Esu apturejusi tiek kolonoskopija (kai pro kita gala kisa doh.gif ), tiek gastroskopija. Pastaraja siandien, tai galiu paporinti blink.gif
As tai caca lialia, tai man buvo trys blogybes:
1. Lb bjaurus tas uzsaldantis purskalas, nuo jo lb seiles pradeda kauptis, o ir po tyrimo dar 10 min gerklej guzas;
2. Pats zarnos kisimas, jei atsipalaiduoji, tai dar nieko (galvojau bus baisiau), taciau lb nemalonu ryti tas seiles, kuriu prisikaupe nuo purskalo biggrin.gif Man kelis kartus liepe nuryti, tai sunkoka buvo.
3. Kai zarna makaluojasi po skrandi, ir baksteli i jo sieneles, pakankamai skausminga verysad.gif Asmeniskai man tai buvo labiausiai nepatikusi dalis, na, bet tie bakstelejimai gal kokie 3 buvo, tai iskest imanoma smile.gif

Beje, man tai isvis nieko nerado. Sunku spelioti, ar turintiems opas ar uzdegimus kokius butu nemaloniau..

Tai tiek smile.gif
Atsakyti
mano vyrui labai skauda skrandi nezinau ka daryt jau g.gif vaistu daviau bet vistiek negerai ytariu jam skrandio liga gastrita patarkit man

Atsakyti
pasveikint noreciau kad laukiesi ir as tikiuosi kad tau viskas bus gerai bigsmile.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Deja teko patirti sia procedura. Buvo problema, kad kilo rugstis ir skaudejo pilvo virsu. Is pradziu blogai nenusiteikiau, klasioke neseniai buvo rijus ta zarna, tai sake paziaugciojo ir viskas. O kai as rijau, tai buvo baisu, visa laika vemiau tulzim. Nieko man tuo momentu neskaudejo, nejauciau nei kaip skrandi makalavo, ar gerkle skaudejo, vemiau, po proceduros kaip apsiverkus atrodziau. Gydytojas jau irgi siek tiek supanikavo, pradejo kazka sakyt "kvepuok, pusk zvakutes(pries rijant pamoke kaip kvepuot, kaip puciant nuo torto zvekutes)". As meginau visai nekvepuot, bet vistiek vemiau. Tiesa sakant gerai, kad ryzausi siai procedurai, nes rado skrandy eroziju, tai paskyre gydyma ir po keliu savaiciu susitvarke sita problema.
Bet tik isejus is kabineto prajuokino mane. Uz duru sedejo panele, jos irgi lauke ta pati procedura. Ir ji viska girdejo! Butumet jos veida pamate, kai as isejau biggrin.gif.
Noreciau palinket aisku kuo maziau tokiu proceduru, bet jeigu reikia ryztis. Visgi geriau pakentet, nei rimta liga isivaryt.
Atsakyti
Man irgi teko patirti sia procedura, o siandien einu vel unsure.gif Pamenu pirma karta, tas buvo pries kokius 12 metu, proceduros metu labai riaugejau lotuliukas.gif net paciai nepatogu pasidare pries gydytojus blush2.gif dar slykstus tas jausmas nuo purskalo, kai negali net seiliu nuryti, nes nieko nejauti blink.gif fuuui reikia nusiteikti siandienos procedurai, dar 3 valandos liko, o jau dabar valgyti noriu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapute33: 09 kovo 2009 - 10:20
Einu as rytoj ta malonu tyrima daryti. Tikiuosi, kad viskas baigsis gerai, nes siuncia daryti toki tyrima nes pilva po sonkauliais skauda ir nieko neranda. doh.gif

Dziaugiuosi pasiskaiciusi, bent jau ranksluostuka pasiimsiu, nes gydytoja nieko neminėjo doh.gif

Ryt papasakosiu įspūdžius lotuliukas.gif Tikiuosi gryzusi kompasugebėsiu įsijungti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilhelmena @ 2009 03 01, 21:48)
Deja teko patirti sia procedura. Buvo problema, kad kilo rugstis ir skaudejo pilvo virsu. Is pradziu blogai nenusiteikiau, klasioke neseniai buvo rijus ta zarna, tai sake paziaugciojo ir viskas. O kai as rijau, tai buvo baisu, visa laika vemiau tulzim. Nieko man tuo momentu neskaudejo, nejauciau nei kaip skrandi makalavo, ar gerkle skaudejo, vemiau, po proceduros kaip apsiverkus atrodziau. Gydytojas jau irgi siek tiek supanikavo, pradejo kazka sakyt "kvepuok, pusk zvakutes(pries rijant pamoke kaip kvepuot, kaip puciant nuo torto zvekutes)". As meginau visai nekvepuot, bet vistiek vemiau. Tiesa sakant gerai, kad ryzausi siai procedurai, nes rado skrandy eroziju, tai paskyre gydyma ir po keliu savaiciu susitvarke sita problema.
Bet tik isejus is kabineto prajuokino mane. Uz duru sedejo panele, jos irgi lauke ta pati procedura. Ir ji viska girdejo! Butumet jos veida pamate, kai as isejau biggrin.gif.
Noreciau palinket aisku kuo maziau tokiu proceduru, bet jeigu reikia ryztis. Visgi geriau pakentet, nei rimta liga isivaryt.

jeigu vėmei tai gal valgius nuėjai...
Atsakyti
Na va buvau dariausi ta tyrimą
Nieko cia labai baisaus mirksiukas.gif Be to dariausi ne už pinigus, o savo poliklinikoje. Gydytojas vyras. Ir gerkles po to visai neskaudejo. ax.gif
Po 2 mėnesiu vel reikes, kad patikrinti ar sunaikino helicobacter pylori bakteriją. Tuo pačiu pažiūrės ar tulžis į skrandį nebepatenka. unsure.gif
Atsakyti
Man šią procedūrą teko iškęst bent tris kartus smile.gif nemalonus dalykas,bet gyvent po to tikrai galima biggrin.gif
Atsakyti