Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

Skrandžio tyrimą dariausi du kartus. Vieną kartą pažiūrėjo, viskas gerai, nebuvo nieko labai baisaus. Antrą kartą po keleto metų darė biopsiją (na atplėšė gabaliuką iš vidaus), tai skaudėti nepasakyčiau, kad labai skaudėjo, tik labai nemalonu, bet ilgą laiką po to tyrimo blogai jaučiausi- tiesiog atrodė, kad ugnys eina iš skrandžio, ilgai gydžiausi. Dabar vėl pratinu save prie tos minties, kad reikėtų pasidaryti, nes savijauta.... doh.gif

Be to reikėtų ir tą nelemtą kolonoskopiją pasidaryti, bet kaip pasiryžti???? Daryčiaus tik su narkoze, bet vistiek nežinau, kaip prisiruošti, o laikas ligai sąjungininkas...
Atsakyti
Gal galit patart mamytes.Rytoj einu ryti ta zarna as taip vadinu sia procedura.Pries gerus 9men dariaus sia procedura poliklinikoj tai gydyma paskyre vaistais,bet as ju negeriau nes anotacijoj buvo parasyta kad mamoms maitinancioms nerekomenduojama.O dabar einu pas gydytoja ne i poliklinika ir noreciau tam gyd atsidekot.kokios kainos dabar ir kiek manot verta duot.
Atsakyti
sveikos, gal kur galesit man patart ir paaiskint... kelis metus jausdavu nuolatini pykinima, dbr jau 1,5 m.ziauriai slenka plaukai, tai gydytoja patare tirtis skrandi, gal yra bakterija. bet esme tokia, kad nuejau su jos tyrimu, o man tik sviete ir jokio tyrimo bakterijos nedare. siaip viskas gerai, jokiu pakitimu nerado, bet dabar labai bijau, kad del tos bakterijso dar karta teks eit... schmoll.gif ar gali but taip, kad ta bakterija tiria tik tada, jei kas blogai? lauksiu jusu atsakymu.
Atsakyti
man rodos bakterija tiria kai to praso zmogus pageidauja ir atsinesa tablete spec tokia , nes dykai ju neduoda ... na manes sia savaite sis tyrimas laukia , bijau kaip..... sad.gif as tai bijau imt springt ar dust o beto mane psichologiskai lb blogai veikia uzmarinimas gerkles kai nejauti net liezuvio ir seiles varva o kakla smaugia ....
Atsakyti
gal zinot kas yra funkcine gastropatija ? wink.gif na tyrimas buvo ziauriai greitas , ikiso ir istrauke ..... viskas ... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 05 13, 19:59)
gal zinot kas yra funkcine gastropatija ? wink.gif na tyrimas buvo ziauriai greitas , ikiso ir istrauke ..... viskas ... smile.gif

Kiek žinau tai skrandžio dirglumas, čia berods nervinio pagrindo g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Visgi dėl nervinio galiu klysti, bet tai tikrai skrandžio dirglumas rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu , idomiai , kazi ar jis gali sukelt tokius skausmus man....
Atsakyti
laba visiems ir visoms, isnarsiau foruma kaip galejau,bet niekaip nerandu kur butu diskutuojama apie skrandi, jo negalavimus, ligas, tyrimus ir pan.,
jaukuris laikas karts nuo karto vis uzeina skaudet skarndi; uzsirasiau zondui; norejau pasiteirauti:
zondas vakare, gydytoja liepe valgyti tik pusrycius; dabar iskilo klausimas, o gert galiu? unsure.gif
ar cia tas nevalgymas ir negerimas iki zondo draudziamas ne kiek del to kad trukdytu pilnas skarandis apziurejimui, kiek zmogus , kad neapisvemtu kol rys zarna? blink.gif
Atsakyti
Man neleido nei gerti nei valgyti
Atsakyti
Po pusryčių nei gert-nei valgyt nebegalima.Nes nespės suvirškint ir apsivemsi bei gydytojai nieko normaliai nematys,kai kažkas maskatuosis skrandyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruta1992: 08 spalio 2009 - 21:01
Siaip tai tokie tyrima atliekami ryte,nei valgius nei gerus..
Nesuprantu kodel jums paskyre vakare,nes as pati turiu problemu su skrandziu(GASTRITAS),tai zinau,kad geriausia ryte.. smile.gif
Atsakyti