Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

Galeciau ta tyrima daryt kasdien. Jokio skausmo. Taip, ziaugcioji, bet cia tokia smulkmena ir trunka trumpai.
Man pas stomatologa 100 kart baisiau ka bedarytu, o cia na eilinis tyrimas.
Nebijokit, trumpai trunka jis gi smile.gif
Atsakyti
Man darė šiandien. Labai nepatiko. Nenoriu daugiau. Kai viską ištraukė, iš streso apsiverkiau verysad.gif
Atsakyti
Uch, šitas "malonumas" kitą savaitę ir manęs laukia unsure.gif Bus antras kartas, bet po pirmojo kažkaip labai bijau - mat aš labai žiaukčioju, kol tą žarną įkiša į skrandį, o dar gydytoja liepia ją ryti, nors nuo gerklės apšaldymo man ten niekas nesiryja. Kažin galima prieš procedūrą kokį raminantį vaistuką įkalt, kad ramiau būtų? ax.gif
Atsakyti
gyliai kvėpuot reikia, tada ne taip pykina. Būtina tai daryt.
Atsakyti
Na va, šiandien šį tyrimą man darė pirmą kartą, šiaip nieko nerado, bakterijos tyrimas taip pat buvo neigiamas, na aišku baisiausias dalykas šiame tyrime yra žiaukčiojimas ir nesustabdomas raugėjimas, kažkur 5-6 kartus kosėjau kai matyt kažką užkliūdydavo, o baisiausias momentas buvo kai ta šlangą palietė lėžuvį ir pradėjo slinkti į apačią ir paskui teko nuryti seiles , kad ji praeitu pro kaklą, gerklę dar ir dabar skauda, nors jau praėjo 4 valandos~ dėl tų vaistų tai ten nieko baisaus, pakenčiamas tas skonis, svarbu užšaldo , o kandukas kiek supratau ne tiek kiek skirtas , kad nenukastum šlangos, bet tam , kad per tą skylutę kanduko viduryje ir eina šlanga, kad liežuvis nemaišytu, šiaip apie daktarą savo prisiklausiau tokių dalykų, kad jis labai griežtas ir visada susiraukęs, na iš tikrūjų taip ir buvo, bet , kad jis kištų ten per prievartą ar grūstu tikrai nebuvo, ir dar vienas dalykas, man įdomu kaip kitiem šį tyrima atlieka per 30 sekundžių? Turbūt jums tik taip atrodo, nes man vien kol įkišo tą žarną į skrandį užtruko apie minutę, nes kišo lėtai. Aišku ištraukimas buvo greitesnis, ir dar kas eisite tirtis tai būtinai nusipirkite tą tabletę už 14Litų, kituose vaistinėse 21Litas, aš pirkau gintaro vaistinėje, šiaip realiai nežinau kaip tiria tą bakterija, bet manau, kad užlašina skrandžio sulčių vadinamūjų, nors man prieš pat tyrimo pabaiga , per šlangos šoną įkišo tokį kaip ilgą pagaliuką geležinį , ir po kelių sekundžių ištraukė, o ta bakterijos tyrima atliko sesutė. Antrą kartą turbūt ryžčiausi, žinoma tikrai nemalonu, kai tavimi slenka žarną kurios ilgis bėja apie 1 metras, mačiau tik skaičių užrašytą kai ji lindo į mane ir jau buvo prie pabaigos 90, o šlanga šiaip pačiame gale stora, o visa tai nėra labai stora, maždaug piršto storio. Norėčiau padrąsinti visus eiti išsitirti jeigu tikrai reikia, nėra taip baisu kaip atrodo, tiesiog labai nemalonu, bet kas liečia skausma tai tikrai neskauda.
Sėkmės, ir sveikatos.
P.S pamiršau pasakyti, kad ta kapsulė apie kurią buvo šnekėta šioje temoje neatliks tokio tyrimo kaip atlieka gastroskopija, nes tabletė slenka virškinamuoju traktu ir padeda nustatyti tik tam tikras ligas, nenustatysi nei bakterijos nieko, kam įdomu tokia paslaugą atlieką medcentras.lt , šis daiktas filmuoja viską ir paskui gydytojas, gali apžiūrėti, o kapsulė pasišalina tuštinimosi metu. Beto manau, kad šis dalykas visgi kainuoja nemažai, nes kapsulėjė turi būti įtaisyta kamera, kapsulė nėra didelė, bet manau galima iškentėti tą gastroskopija, tikrai nėra taip baisu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eimisz: 02 balandžio 2012 - 13:14
4u.gif trecia dieni einu darytis sio tyrimo pas gyd.Kiudeli.laaabai bijau...
Atsakyti
Tikrai nėra ko bijoti. Jei pirksi tabletę dėl bakterijos, tai būtina ją laikyti šiltai 3 val.(kad ir už liemenuko), ko apie tai niekas nepaaiškino. Vėliau stebėti nusispalvinimą.
Atsakyti
QUOTE(Faustinata @ 2012 05 01, 13:02)
Tikrai nėra ko bijoti. Jei pirksi tabletę dėl bakterijos, tai būtina ją laikyti šiltai 3 val.(kad ir už liemenuko), ko apie tai niekas nepaaiškino. Vėliau stebėti nusispalvinimą.

4u.gif aciu labai,nezinojau del tabletes laikymo.
verysad.gif bijau tyrimo,bet,aisku,dar labiau bijau tyrimo rezultatu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepa27: 01 gegužės 2012 - 12:26
Man tas tyrimas paliko pacius baisiausius atsiminimus. Labai nepatiko tas uzsaldymas, nes poto skaudejo labai liezuvi, o jau apie pati kisima visai patyliu... unsure.gif
Atsakyti
4u.gif siandien abturejau si tyrima.tiesa sakant,nebuvo taip baisu,nemaloniausia pradzioje,kai jau pasiekia skrandi,tai nieko blogo nejauti.liepe letai kvepuot pro burna ir neryt seiliu,as kelis kart netycia nurijau,tai ziaukciojau tais kartais.na,tas uzsaldymas tai tik kad nemalonus,liezuvi sunkiai apverti,bet nieko baisaus.beje,gerkles neperstejo visai.Dare progf.Kiudelis KMUK ,labai labai maloni sesute salia buvo,ramino,gloste.Zodziu,kaip kazkas cia yra pasakes,reikia bijoti ne tyrimo,o rezultatu.mano rezultatai nera dziuginantys,itaria skrandzio atrofija,ne pagal amziu isplonejusi gleivine,paeme biopsija.Melsiuosi,kad nerastu supiktybejusiu lasteliu,bet...nuo likimo nepabegsi.
4u.gif taip,kad eikit drasiai,klausykit gydytojo ir seseles nurodymu,pries tyrima nevalgykit ir negerkit,ilgiau net nei rekomenduoja ir viskas praeis gerai.linkiu geru rezultatu,tai svarbiausia bigsmile.gif
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif Norejau paklausti.. man vakar ziauriai dure kairyji sona, po sonkauliais visa ta dali iki pilvo apacios ir netgi dar zemiau. O skausmas nezmoniskas, nepatykesit, bet kankinausi dvi valandas, tupejau nes atsitiesti neejo, ir net nepaejau. Nesuprantu nuo ko.. si ryt atsikelusi pajutau burnoje kartuma, o tas kartumas jautesi butent liezuvio paciam gale, na ta prasme nuo ten kur jis prasideda. po to praejo, bet lygi siol kartumas jauciasi tik desineje burnos puseje. pries gerus 10 metu gulejau ligonineje, nes sirgau tulzies uzdegimu. Gal kam teko susidurti su siuo skausmu? verysad.gif
Atsakyti
Dariausi šį tyrimą jau du kartus...man juokingas tas pasakymas "žarną ryti", juk mes ten jos nerijame, o mums ją sukiša biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti