Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

teko ir man jau nežinau kiek kartų tą procedūrą atlikti. Tai turbūt tik vieną kartą normaliai sugrūdo man tą žarną Klinikose tokia maloni gydytoja Žvirblienė(privačiai pas ją buvau). Nepajutau praktiškai net pykinimo. Bet kai teko eiti į savo polikliniką, tai baisu ir prisiminti. Gydytoja taip kaip kokia veterinarė, paėmė sugrūdo tą žarną per kelias sekundes. Jau begrūdant pajutau kad gerklę pažeidė. po to kelias dienas nieko normaliai praryti negalėjau. O jau žiaugsėjau ir tampiausi, tai nerealiai cray.gif cray.gif Prieš savaitę vėl teko tą patį iškęsti. kai pirmą kartą taip nutiko, tai maniau, kad čia netyčia gal jai taip gavos, bet kai vėl taip pat tą procedūrą atliko, tai jau aišku, kad ji kitaip ir nemoka, mad.gif Daugiau sakiau net mirdama pas ją nebeisiu. Štai tau ir nemokama medicina. Geriau jau susimoki 50 lt, bet viską atlieka be jokių kankinimų
Atsakyti
Rytoj manes laukia sitas "malonumas",bijau siaubingai ,nors tai jau antras kartas,bet vistiek labai neramu,tikiuosi nakti ismiegoti gerai.
Atsakyti
atgaivinsiu sena tema
man reikia ryti ta zarna
bet negaliu saves nuteikti tai procedurai ir vis nukelineju laika
kaip bijau mega_shok.gif
Atsakyti
QUOTE(comep @ 2007 09 18, 11:33)
atgaivinsiu sena tema
man reikia ryti ta zarna
bet negaliu saves nuteikti tai procedurai ir vis nukelineju laika
kaip bijau  mega_shok.gif

as ryjaa ta zarna pries 2 savaites biggrin.gif prisiskaiciau cia visokiausiu atsiliepimu,tai issigandau ir labai bijojau..reikia tik svarbiausia ritmingai ir nesinervuojant kvepuoti pro nosi,tikrai nera taip baisu,kaip cia daug kas raso,aisku individualiai kiekvienam buna...kai papus i gerkle uzsaldancio skyscio,iskart ji su seilemis nuryk,taad gyliau uzsals tau...ir nesijaus taip..nevalgyk is vakaro,ryte nei gerk nieko..ir nebus taip baisu.. drinks_cheers.gif tik neuzmirsk ritminga kvepuoti,tada ir nesitampai ten ir viskas normaliai smile.gif
p.s. kad ir kaip gaila,rado man refliuksa ibrezimu,erozija,tai vaistu israse ir derinti maista reikia..dabar tik vaistus geriu,tai jau 2 savaites jokiu blogybiu nejauciu...vis to maisto nederinu..reiks prisiruosti... blush2.gif
Papildyta:
butinai eik ir nedelsk..kuo greiciau prisiruosi,tuo greiciau suzinosi diagnoze smile.gif sekmes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ravser @ 2006 11 28, 13:51)
teko ir man jau nežinau kiek kartų tą procedūrą atlikti. Tai turbūt tik vieną kartą normaliai sugrūdo man tą žarną Klinikose tokia maloni gydytoja Žvirblienė(privačiai pas ją buvau). Nepajutau praktiškai net pykinimo. Bet kai teko eiti į savo polikliniką, tai baisu ir prisiminti. Gydytoja taip kaip kokia veterinarė, paėmė sugrūdo tą žarną per kelias sekundes. Jau begrūdant pajutau kad gerklę pažeidė. po to kelias dienas nieko normaliai praryti negalėjau. O jau žiaugsėjau ir tampiausi, tai nerealiai  cray.gif  cray.gif Prieš savaitę vėl teko tą patį iškęsti. kai pirmą kartą taip nutiko, tai maniau, kad čia netyčia gal jai taip gavos, bet kai vėl taip pat tą procedūrą atliko, tai jau aišku, kad ji kitaip ir nemoka,  mad.gif Daugiau sakiau net mirdama pas ją nebeisiu. Štai tau ir nemokama medicina. Geriau jau susimoki 50 lt, bet viską atlieka be jokių kankinimų

as taip pat ejau privaciai ,mokejau 98lt. bet jokiu priekaistu neturiu,tikrai maloniai bendravo,atsargiai atliko procedura ir jokiu kita diena pasaliniu pojuciu nejutau...dar patare kaip ka daryti,sesele labai maloni,vis man sake nebijoti,tiesiog gyliai,ritmingai kvepuoti pro nosi.daktare nesuprato vienu metu kas su manimi darosi,bet geriau per ekrana paziurejusi,pamate,kad mano sirdis dauzosi siaubingai,tai liepe taip nesijaudinti blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
aciu.... cray.gif
Atsakyti
Teko ir man sitas ,,malonumas". Kadangi niekada nebuvo dare, tai nezinojau, kiek ten ir ko bijot. Zinojau tik kad nemalonus tyrimas.
Nieko tokio labai baisaus nebuvo, tik issigandau, kad uzdusiu, nes nemokejau normaliai kvepuot per nosi, o dar sesele kazkodel sugalvojo pavalyt man nosi, tai net suseriau jai per ranka, nes pasakyt negalejau. Manes praktiskai net nepykino per tyrima, tik paskui vakare jauciau sleikstuli ir negalejau valgyt.
Mano drauge sesele dirba, tai sake, kad svarbiausias dalykas, jog gerai uzsaldytu, nes kitaip labai skauda. Na man turbut gerai papurske, nes tikrai skausmo nejutau.
Ne pats maloniausias tyrimas, bet ka daryt, jei reik doh.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

Klausykit, o gal žinote, kas kiek laiko reikia tą endoskopinį tyrimą kartoti, jei refliuksas nuolat kartojasi, o vaistų poveikis toks trumpalaikis. Man paskutinį kartą endoskopinį tyrimą darė prieš 3 metus, bet savijauta nuo to laiko tai tikrai nepagerėjo, nors kažką riebesnio ar saldesnio užvalgai (jau nekalbu apie marinuotus, gazuotus ir kt. uždraustus valgius) tuo pasireiškia refliukso požymiai.
Kada jūs einate pakartotinai darytis endoskopinį tyrimą?
Atsakyti
manes 5dieni laukia sita procedurele... unsure.gif isivaizduoju,kad ziauriai nemalonu,bet gal kaipnors... smile.gif
Atsakyti
Keliausiu po savaitėlės šio tyrimo darytis fear.gif Kaip bus, taip blink.gif
Atsakyti
Laikykimės, merginos, manęs ši procedūra laukia rytoj, bet kadangi ne pirmą kart darausi, žinau ko tikėtis wink.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Man ši procedūra ir ne kartą daryta,tikrai nėra nei baisi, nei baisiai nemaloni,tiesiog reikia ramiai kvėpuoti kol kiša tą žarną ir klausyti,ką sako smile.gif O švelniausiai tai tą reikalą atlieka viena daktarė Santariškių ligoninėj,neatmenu pavardės,bet prieš metus ir šiemet po metų man būtent ta pati papuolė g.gif ax.gif
Sėkmės visoms ir gerų rezultatų mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Na nežinau, matyt čia aš tokia jautri esu, nes man tikrai švelniai gydytojas tą žarną kiša, bet aš vis tiek pradedu žiaukčioti, nepaisant pastangų giliai kvėpuoti, čia, kaip įsivaizduoju priklauso nuo kiekvieno žmogaus blink.gif Bet, kad ir kaip bebūtų, galiu patvirtinti, kad tą procedūrą galima iškęsti, nes labai ji trumpai trunka, o paskui nusispjauni ir vėl gera nuotaika bei savijauta (aišku, jei daraisi pas normalų gydytoją). mirksiukas.gif
Sėkmės visiems ir nebijokit mirksiukas.gif
Atsakyti