Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

Neseniai ir aš šį "malonumą" patyriau. teoriškai žinojau viską, bet nesitikėjau kad taip nemalonu bus. Vaistų skonį tai visą dieną jaučiau. Padaro tą tyrimą ir iškart turi eiti lauk.O man po tų žiaukčiojimų, tai ir ašaros išbėgo, ir veidas raudona spalvą įgavo, ir plaukai susivėlė. Jaučiausi nekaip, nes išėjus baisiai visiem įdomu buvo kas man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2005 12 06, 19:29)
tai ką pasakė?

Taigi pasake, kad turiu as ta refliuksa g.gif

Placiau apie tai www.rugstingumas.lt
Pas mane tai tulzinis refliuksas be to - tai cia kai tulzis i skrandi eina
Tai vakar gera inda tos tulzies istrauke blink.gif
Ale cekava buvo labai tai ziurejau as i ta monitoriu kas ten viduj smile.gif

Svarbiausia yra giliai ir retai kvepuoti - tada jokio ziaugciojimo nebus... 4u.gif
Atsakyti
KAIWA, kokį tau gydymą paskyrė?
Atsakyti
Elina tik nesugalvok imtis saviveiklos mastau.gif tai pakankamai rimta liga kuri gali baigtis vezinemis komplikacijomis !!!

Man visokiu ten eroziju rado ir isvarza priedo g.gif nieko linksmo zodziu ...
Greitai eisiu pas gydytoja tai galutinai skirs gydima ir galesiu placiau papasakot smile.gif

Atsakyti
QUOTE(KAIWA @ 2005 12 07, 15:24)
Elina tik nesugalvok imtis saviveiklos  mastau.gif tai pakankamai rimta liga kuri gali baigtis vezinemis komplikacijomis !!!

Man visokiu ten eroziju rado ir isvarza priedo  g.gif nieko linksmo zodziu ...
Greitai eisiu pas gydytoja tai galutinai skirs gydima ir galesiu placiau papasakot  smile.gif

eik sau, negąsdink blink.gif doh.gif . Grįžau iš gastroenterologo. Išklausęs skundus, padaręs echoskopiją, pasakė, kad žarnos kol kas nelieps ryti smile.gif , skyrė vaistus Gasec porai savaičių. Jei nepraeis tas refliuksas- tirs verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2005 12 07, 22:47)
eik sau, negąsdink blink.gif  doh.gif . Grįžau iš gastroenterologo. Išklausęs skundus, padaręs echoskopiją, pasakė, kad žarnos kol kas nelieps ryti smile.gif , skyrė vaistus Gasec porai savaičių. Jei nepraeis tas refliuksas- tirs verysad.gif

O kiek laiko ten reikia buti nevalgius?
Atsakyti
QUOTE(jurgaraga @ 2006 04 24, 22:10)
O kiek laiko ten reikia buti nevalgius?

Jei eisi tirtis is ryto,tai nevalgyt reikia nuo praejusios dienos pietu
Atsakyti
QUOTE(organzza @ 2006 04 25, 08:37)
Jei eisi tirtis is ryto,tai nevalgyt reikia nuo praejusios dienos pietu

O kodėl taip ilgai? Nevalgyti reikia tik tiek, kad skrandis būtų tuščias, kadangi pykina tyrimo metu. Aš nevalgiau 5 valandas ir to užteko.
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2006 04 25, 10:38)
O kodėl taip ilgai? Nevalgyti reikia tik tiek, kad skrandis būtų tuščias, kadangi pykina tyrimo metu. Aš nevalgiau 5 valandas ir to užteko.

3xturejau si malonuma,tai tai ir liepdavo kaip rasiau, ax.gif bet tai buvo pries kokius 7 metus.Gal dabar kitaip ka nors daro g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aii @ 2005 12 06, 23:52)
Neseniai ir aš  šį "malonumą" patyriau. teoriškai žinojau viską, bet nesitikėjau kad taip nemalonu bus. Vaistų skonį tai visą dieną jaučiau. Padaro tą tyrimą ir iškart turi eiti lauk.O man po tų žiaukčiojimų, tai ir ašaros išbėgo, ir veidas raudona spalvą įgavo, ir plaukai susivėlė. Jaučiausi nekaip, nes išėjus baisiai visiem įdomu buvo kas man smile.gif

na as tai patyriau gal jau pries metus,bet daugiau nenoreciau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2006 04 25, 11:38)

Reikalingas tuščias skrandis ne dėl pykinimo, o dėl to, kad gydytojas pūsdamas orą ir plėsdamas visas skrandžio raukšles galėtų apžiūrėti skrandžio gleivinę, o ne ką esi valgęs vakarienei. Kartasi būna sutrikus maisto evakucija iš skrandžio ir neuženka tik 5 val, kad jis visiškai ištuštėtų . Taip kad ir vakarienės geriau nevalgyti.
Atsakyti
Praeita savaite patyriau ta "malonuma", tai galiu papasakot smile.gif
Atejau ryte nevalgius negerus, nors vakarienei buvau sociai prisisveitus. Papurske i gerkle kazko, reikejo tai truputi nuryti, ir po keliu minuciu pagulde ant sono, apdejo ranksluosciu, idejo kandikli, uzgesino sviesa doh.gif na ir kiso, o ka ir kokio storumo tai nespejau susiorientuoti. Tai baisiausia tas ikisimas, emiau net rankom makaluot, nes kazkaip nesitikejau tokios drastisko intervencijos lotuliukas.gif . Kvepavau per nosi, bet paskuj primeciau kad ir per burna gaunasi, normaliai. Labai padejo tai, kad sesute nuolat ramino ir komentavo, kad stai tyrimas jau prasidejo, jau dabar kilsim aukstyn... kylam, apziurim skrandi.... stemple... tuoj... viskas. Truko gal dvi minutes visumoj. Koks palengvejimas kai istraukia bigsmile.gif Suziagciojau tik pora kartu betraukiant jau i virsu.

Reziume, kad nieko labai baisaus... Tai trunka taip trumpai, o be to, po to jautiesi tooookia didvyre lotuliukas.gif

Paskuj dar puse dienos jauciausi kaip su vamzdziu skrandyje, bet nieko .
Atsakyti