Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

Sveiki

Ziuriu, jus cia visos padidejusiu rugstingumu vis skundziates, o as atvirksciai - labai mazas rugstingumas, ir dar oru vis raugeju. Tikslios diagnozes nezinau, nes, kai buvo paskirtas zarnos rijimas, kabinete persigalvojau ir pabegau, nes geriau jau su narkoze daro sita tyrima smile.gif Gal ir jus kuri nors tokiu pat simptomu turite, idomu, kas tai galetu but g.gif Beje, girdejau, kad yra naujove, toks tyrimas atliekamas ne ryjant zarna, o praryjant kapsule ir jai keliaujant skrandziu, zarnynu ir t.t. atliekamas stebejimas, kapsule, aisku, pasisalina pati biggrin.gif Gal kuri zinot daugiau, ar jau kur taikoma Lietuvoje toks tyrimas?
Atsakyti
Lexa,

Na be reikalo tu pabėgai iš to tyrimo ax.gif Na nemalonus jis, nemalonus, bet toks trumpas, kad reikia tik kokią minutėlę atkentėti ir viskas baigta. Man vakar darė tą endoskopinį tyrimą (aišku ne pirmą kartą), na ir ką, tuoj po jo nuotaika buvo liuks thumbup.gif Juk svarbiausiai ne tai, kad tu ten tą minutėlę pakenti, bet tai, kad pasako, kad tau nėra kažko baisaus, duoda patarimus kaip gyventi ir gydytis ir tu toliau sau gali būti ramus. Man tai kur kas geriau, nei paskui gailėtis ir visą laiką galvoti, gal reikėjo išsitirti... Na gal tu paprasčiausiai nesi panikuotoja, o man sveikatos problemos ramybės neduoda, tai aš daug ramiau jaučiuosi, kai išsitiriu ir sužinau, kad mano liga neprogresuoja .
O tau sėkmės ir ryžto, nes kaip sakau, nėra tas tyrimas tragiškas bye1.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexa @ 2007 10 04, 21:31)
Sveiki

Ziuriu, jus cia visos padidejusiu rugstingumu vis skundziates, o as atvirksciai - labai mazas rugstingumas, ir dar oru vis raugeju. Tikslios diagnozes nezinau, nes, kai buvo paskirtas zarnos rijimas, kabinete persigalvojau ir pabegau, nes geriau jau su narkoze daro sita tyrima smile.gif Gal ir jus kuri nors tokiu pat simptomu turite, idomu, kas tai galetu but  g.gif  Beje, girdejau, kad yra naujove, toks tyrimas atliekamas ne ryjant zarna, o praryjant kapsule ir jai keliaujant skrandziu, zarnynu ir t.t. atliekamas stebejimas, kapsule, aisku, pasisalina pati  biggrin.gif Gal kuri zinot daugiau, ar jau kur taikoma Lietuvoje toks tyrimas?

labai gaila ,bet Lietuvoje sio tyrimo darnedaro ir manau greit nedarys ,nes jis labai brangus ir dar atliekamos klinikines studijos .Nors kai kuriose salyse jau daro bigsmile.gif
Atsakyti
O mane apgavo su ta kapsule mad.gif .Siuo metu gyvenu Airijoj,Dubline atsidare lenku Gydymo centras kur dirba ir du lietuvos gydytojai.Pirma syk kai atejom su vyru prisiregistruoti pas seimos gydytoja,tai mums pasake kad cia bus daromas skrandzio tyrimas su kapsule,jokiu zarnu nebereiks ryti,vienu zodziu isgyre ta centra,kad viskas naujovemis bus.Po kurio laiko pradejo skrandi mausti,nutariau nueiti pasitikrinti,prieme kita gydytoja,bet ji taip pat sake kad butu geriau paziureti skrandi,yra labai geras lenku profesorius ir jokiu zarnu ryt nereiks.As aisku sutikau,kita diena atejau pas ta lenka,uztai kad pasakiau kad man skrandi skauda sumokejau 80 euru,o paskui nusivede tyrimui, ir ka jus manot, jokios kapsules nemaciau,ryjau zarna.Tik galiu pasakyti,kad si karta nebuvo taip blogai(buvau kazkada lietuvoj ryjusi,tai kosmaras kazkoks doh.gif ) na ir dar 80 euru sumokejau uz ta ryjima.Ramino tai,kad buvau sveika.Tai va,nezinau kada tos kapsules pasirodys,nes pasak gydytoju,kad ir Airijoj jos yra naujoves.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dell: 13 spalio 2007 - 23:42
Manęs irgi laukia šis "malonumas".
Sakė man gastroenterologė kad duos kažkokio skysčio išgerti kad viskas gerklėje ir skrandyje taptu nejautru....bet vistiek man atrodo kad taip.... doh.gif unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
Sveiki

Ziuriu, jus cia visos padidejusiu rugstingumu vis skundziates, o as atvirksciai - labai mazas rugstingumas, ir dar oru vis raugeju. Tikslios diagnozes nezinau, nes, kai buvo paskirtas zarnos rijimas, kabinete persigalvojau ir pabegau, nes geriau jau su narkoze daro sita tyrima smile.gif Gal ir jus kuri nors tokiu pat simptomu turite, idomu, kas tai galetu but  g.gif  Beje, girdejau, kad yra naujove, toks tyrimas atliekamas ne ryjant zarna, o praryjant kapsule ir jai keliaujant skrandziu, zarnynu ir t.t. atliekamas stebejimas, kapsule, aisku, pasisalina pati  biggrin.gif Gal kuri zinot daugiau, ar jau kur taikoma Lietuvoje toks tyrimas?

bet tai kokia baile, geda turetu buti. lotuliukas.gif man 7 tokie tyrimai savo laiku padaryti. idomu koks poveikis organizmui butu, jei 7 narkozes padarytu? juk ten neskauda ir greitai viskas.
Atsakyti
Tyrimukas tikras smagumėlis, "nuostabiausias" iš visų patirtų procedurų wacko.gif Bet kai reikia, gali daug ką ištverti mirksiukas.gif Artimiausiu metu nenorėčiau tą malonumą patirti dar kartą biggrin.gif
Atsakyti
Prieš metus ir aš patyriau šitą džiaugsmą - neduok Dieve daugiau..... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(dira @ 2007 10 25, 17:24)
Prieš metus ir aš patyriau šitą džiaugsmą - neduok Dieve daugiau..... blink.gif

isivaizduokit kokia "paslauga" darot savo pasisakymais zmonems, kuriems reikia pasidaryti tyrima, bet jie bijo? g.gif nieko tokio baisaus ten nera.
Atsakyti
Baisaus nieko nėra, bet šlykščiai nemalonu. Tik viena mintis galvoje tada huh.gif Kada visa tai baigsis, greičiau, greičiau doh.gif
Pasiskaičiau prieš tai forume ir nieko, nuėjau pirmą kartą to tyrumo darytis, oi linksma buvo lotuliukas.gif
Atsakyti
4u.gif sweikos mergytes ir....Kadangi turiu stemples diafragmos isvarza,tai zarnos ryjimas nera naujiena,ir tikrai nera toks neisgyvenamas jausmas.Daug kas priklauso nuo gyditojo darbo eigos,bet viskas pakenciama.Kai sergi tai jokios proceduros palieka bevertes,kad tik viskas butu gerai.Linkiu visoms sveikateles!!!!!!
Atsakyti
Sveiki

Ta kapsolė skirta ne skrandžio apžiūrai, o žarnyno (berods plonųjų žarnų) smile.gif Jei gerai pamenu, tas tyrimas apie pora tūkstančių kainuotų. Bet, sakau, bijau sumeluot unsure.gif Nežinau ar jis dabar atliekamas Lietuvoje, bet buvo minėta, kad Kauno klinikose kažkada pradės daryti.

Atsakyti