darbdavys apmoka pirmas tris dienas, toliau jau sodra.
QUOTE (Inga N @ 2004 05 18, 15:03) |
1.O jei vieno iš tų trijų mėn. laike (na, kokią savaitę) darbuotojas sirgo ir turejo biuleteni? Ar teisingai supratau, kad jei pvz tris dienas nedirbau, tai man to menesio vidutini darbo uzmokesti skaiciuos ismesdami tas tris nedirbtas dienas ir tos imokos, kurios as gavau is Sodros, nebus iskaiciuotos i vidutini datrbo uzmokesti? 2.Beje, del biuletenio. Kazkur girdejau, kad pirmaja nedarbo diena yra mokama 100 procentu atlyginiomo, o po to 80, ar tai tiesa? Ir kiek dienu apmoka ne Sodra bet darbdavys? Ar tas pats galioja ir valdiskom, ir privaciom imonem? Aciu labai uz atsakymus ir toki stebuklinga forumo skyreli |
Na sioj srity galiu pasireiksti:
1. Jei sirgai kurias tai dienas tai vidutinis tavo d.u. bus
skaiciuojamas taip: imamas visas tavo d.u. ir dalinamas
is dirbtu darbo dienu. O jokios sumos priskaiciuotos Sodros
neiskaitomos i vidurky, ir uz 2 pirmas ligos dienas irgi neiskaitoma)
2.Uz dvi pirmas ligos dienas (jei tai darbo dienos ) apmoka darbdavys
ir moka 100% o uz likusias darbo dienas Sodra 85 % , iskyrus
slaugos atveju tuomet uz visas sirgtas dienas apmoka Sodra.
Na bet vis tik gaunasi nesaziningai - zmogus turejai biuleteni ir uz tai gauni maziau atostoginiu, jei tai paskutiniai menesiai pries atostogas
Klausykit, o jei slaugos atveju visas dienas apmoka "Sodra" ir aisku uz visas dienas moka 85 procentus ar irgi uz pirmas dvi moka 100 procentu?

Klausykit, o jei slaugos atveju visas dienas apmoka "Sodra" ir aisku uz visas dienas moka 85 procentus ar irgi uz pirmas dvi moka 100 procentu?
QUOTE (eglek @ 2004 05 18, 16:46) | ||
Na sioj srity galiu pasireiksti: 1. Jei sirgai kurias tai dienas tai vidutinis tavo d.u. bus skaiciuojamas taip: imamas visas tavo d.u. ir dalinamas is dirbtu darbo dienu. O jokios sumos priskaiciuotos Sodros neiskaitomos i vidurky, ir uz 2 pirmas ligos dienas irgi neiskaitoma) 2.Uz dvi pirmas ligos dienas (jei tai darbo dienos ) apmoka darbdavys ir moka 100% o uz likusias darbo dienas Sodra 85 % , iskyrus slaugos atveju tuomet uz visas sirgtas dienas apmoka Sodra. |
Darbdavys apmoka ne 100 proc. , o 80.
QUOTE (Nikol @ 2004 05 19, 11:57) |
/QUOTE] Darbdavys apmoka ne 100 proc. , o 80. |
Citata is istatymo apie darbdavio apmokamas ligos pirmas
dvi dienas:
"Darbdavio apmokama ligos pašalpa negali būti mažesnė negu 80 procentų ir didesnė negu 100 procentų pašalpos gavėjo vidutinio uždarbio, apskaičiuoto Vyriausybės nustatyta tvarka''
QUOTE (Inga N @ 2004 05 19, 08:09) |
1.Na bet vis tik gaunasi nesaziningai - zmogus turejai biuleteni ir uz tai gauni maziau atostoginiu, jei tai paskutiniai menesiai pries atostogas ![]() Klausykit, o jei slaugos atveju visas dienas apmoka "Sodra" ir aisku uz visas dienas moka 85 procentus ar irgi uz pirmas dvi moka 100 procentu? |
1. Na pirmu atveju tu negauni maziau atostoginiu, nes
tau skaiciuoja vidutini vienos dienos darbo uzmokesti,o
jis del ligos nepakinta, nes nors sumazeja tavo darb. uzmok,
bet sumazeja ir dirbtos dienos. ( Pvz. kai nesergi tavo du=1000,
o darb. dienu=20, tuomet vienos dienos vid. d.u=1000/20=50,
o ligos atveju pvz. tu sirgai 10 dienu, tavo du=500, tai tavo vienos
dienos vidut.d.u=500/10=50 Lt. Taip, kad tavo atostoginiu suma
ir vienu ir kitu atveju nepakinta, nes nepakinta vienos dienos vidut.
darbo uzmokestis.
2.Jei neklystu slaugos atveju sodra moka uz visas darbo dienas 85%.
QUOTE (eglek @ 2004 05 19, 14:14) | ||
Citata is istatymo apie darbdavio apmokamas ligos pirmas dvi dienas: "Darbdavio apmokama ligos pašalpa negali būti mažesnė negu 80 procentų ir didesnė negu 100 procentų pašalpos gavėjo vidutinio uždarbio, apskaičiuoto Vyriausybės nustatyta tvarka'' |
Deja, nepažįstu ne vieno darbdavio, kuris apmokėtų 100 proc., realiai dauguma ir moka 80 proc.
QUOTE (Nikol @ 2004 05 19, 15:20) |
[/QUOTE] Deja, nepažįstu ne vieno darbdavio, kuris apmokėtų 100 proc., realiai dauguma ir moka 80 proc. |
Na as pas toki darbdavy dirbau iki

O jis net nezino kaip mes ten mokam, nes sita
sritis palikta man,- anot jo daryk taip kaip reikia,
kaip istatymai sako.Nu tai 100 % ir moku.
Ai man su matematika prastai, tai aš ir visai čia susipainiojau. Šiaip tai atostogoms juk skaičiuoti ima 3 paskutinių mėn. atlyginimų vidurkį, o ne skaičiuoja pagal dienos DU. Natūralu, kad jei kurį mėn. sirgai, darbo dienų mažiau, tai ir darbo užmokestis to mėnesio bus mažesnis, vadinasi, nukentės atostoginiai, argi ne taip? Na, aišku, kai susideda trijų mėn. atlyginimai, tai šiek tiek išsilygina ta "netektis", jei labai ilgai nesirgai. O jei laukiesi ir pataikai paimti biuleteniį tam ketvirty, pagal kurį skaičiuoja dekretinius pinigėlius ir tą metinę pašalpą, tai iš viso neteisybė ir žiaurus nuostolis. Laimė, kad kai aš laukiausi ir teko imti biuletenį, jau buvo tie terminai praėję.
QUOTE (Inga N @ 2004 05 19, 20:05) |
Ai man su matematika prastai, tai aš ir visai čia susipainiojau. Šiaip tai atostogoms juk skaičiuoti ima 3 paskutinių mėn. atlyginimų vidurkį, o ne skaičiuoja pagal dienos DU. Natūralu, kad jei kurį mėn. sirgai, darbo dienų mažiau, tai ir darbo užmokestis to mėnesio bus mažesnis, vadinasi, nukentės atostoginiai, argi ne taip? Na, aišku, kai susideda trijų mėn. atlyginimai, tai šiek tiek išsilygina ta "netektis", jei labai ilgai nesirgai. O jei laukiesi ir pataikai paimti biuleteniį tam ketvirty, pagal kurį skaičiuoja dekretinius pinigėlius ir tą metinę pašalpą, tai iš viso neteisybė ir žiaurus nuostolis. Laimė, kad kai aš laukiausi ir teko imti biuletenį, jau buvo tie terminai praėję. |
Na as paemiau viena menesi kaip pavyzdy, ta prasme
kad suprast jog del ligos 1 dienos vidut.darb. uzmokestis
nesumazeja.Tai gi jokio skirtumo skaiciuojant atostoginius
ir imant 3 paskut. menesius 1 dienos vidut. d.u. irgi nesumazeja...
Atostoginiai nesumazeja, nes jie = 1 dienos vidut.du* darbo
dienos atostogu laikotarpiu.
O del dekretiniu, tai pralaimi ant tu 15 % kuris susidaro tarp ligos
pasalpos ir darbo uzmokescio, nes skaiciuojant dekretines sodra
sumuoja visas tavo pajamas,ta prasme ir du. ir is sodros gaunamos
pasalpos suma, kuri buna ne 100% o 85%, is cia ir susidaro tie -15 %.
Atrodo, supratau. Širdingai ačiū, nes visąlaik man šitie dalykai nebuvo aiškūs, o dabar viską žinosiu

QUOTE (Inga N @ 2004 05 20, 12:43) |
Atrodo, supratau. Širdingai ačiū, nes visąlaik man šitie dalykai nebuvo aiškūs, o dabar viską žinosiu ![]() |
Nu va kaip gerai