Įkraunama...
Įkraunama...

atostogos

EgleK, gal tu buhaltere? Šiaip tu rašai apie vidutinį darbo dienos užmokestį. o štai įstatyme yra minimi trijų paskutinių mėnesių uždarbio vidurkis prieš tą mėnesį, nuo kurio eini atostogauti, nerašoma kad skaičiuojamas 3 paskutiniu menesiu darbo dienos uždarbio vidurkis, tai aš ir supratau, kad imamas ne darbo dienos užmokescio vidurkis, o būtent atlyginimų vidurkis, o jei kurį mėn. dirbai mažiau tai ir atlyginimo mažiau.
Zodziu buhaltere buti ne pyragai bet tokiu atveju
Atsakyti
QUOTE (Inga N @ 2004 05 20, 18:45)
EgleK, gal tu buhaltere? Šiaip tu rašai apie vidutinį darbo dienos užmokestį. o štai įstatyme yra minimi trijų paskutinių mėnesių uždarbio vidurkis prieš tą mėnesį, nuo kurio eini atostogauti, nerašoma kad skaičiuojamas 3 paskutiniu menesiu darbo dienos uždarbio vidurkis, tai aš ir supratau, kad imamas ne darbo dienos užmokescio vidurkis, o būtent atlyginimų vidurkis, o jei kurį mėn. dirbai mažiau tai ir atlyginimo mažiau.
Zodziu buhaltere buti ne pyragai bet tokiu atveju

Na buhaltere as buhaltere... doh.gif
Skaiciuojant atsotogas skaiciuojamas 1 dienos arba 1 val
vidutinis uzdarbis (cia priklauso sumine apskaita ar ne), kuris
apskaiciuojamas pagal triju paskutiniu menesiu uzdarbi.
Iki nestuke.gif skaiciavau algas 150 zmoniu..
Atsakyti
Eina sau, užjaučiu, nors dabar turbūt labai palengvina darbą buhalterinės apskaitos programos
Atsakyti
QUOTE (Inga N @ 2004 05 21, 07:44)
Eina sau, užjaučiu, nors dabar turbūt labai palengvina darbą buhalterinės apskaitos programos

Begu is sio skyrelio, nes labai jau darba primena.. blink.gif
Nors siaip tai kai dekrete tai kaifuoju, nes anksciau
tai labai jau uzimta moteriske buvau.
O kas del tu programu, tai jei nezinosi istat. ir programa
nepades, man su popieriukais ir neteko dirbti.
Sekmes merginos
Atsakyti
Piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas
nustatoma taip: nepanaudotų atostogų kalendorinių dienų suma
dauginama iš metinio darbo dienų koeficiento (pagal darbuotojo ar
įmonės darbo (pamainos) grafiką) ir iš darbuotojo vidutinio
vienos darbo dienos užmokesčio.

Kaip apskaiciuoja ta metini darbo dienu koeficienta?
Atsakyti
Gal kas žino, kaip apmokamas biuletenis (vaiko slauga), jei vaikas susirgo mano eilinių atostogų metu? Ar prasitęsia atostogos?
Atsakyti
apmokama lygiai taip pat kaip ir ne per atostogas - tiksliau pasakius atostogos apmokejimui itakos neturi.
Ir, taip atostogos prasitesia tam laikui, kuriam turejai nedarbingumo lapeli.
Atsakyti
Aš ir taip manau, tačiau darbe šiandien pranešė jog atostogų nepratęs, o už biuletenį bus apmokėta tik už tas dienas, kai po atostogų turėjau išeiti į darbą g.gif .
Atsakyti
Man pernai kazka panasiai aiskino, kai paskambinau, kad gaunu biuleteni. Kazkaip atostogu dienos nedingsta, bet per atostogas uz slauga neapmoka (kazkaip panasiai-tiksliai nepamenu- nes perrase biuleteni man - gripas visa seima buvo uzpuoles).
Atsakyti
QUOTE (makuke @ 2004 06 21, 21:06)
Gal kas žino, kaip apmokamas biuletenis (vaiko slauga), jei vaikas susirgo mano eilinių atostogų metu? Ar prasitęsia atostogos?

mano atostogų metu su vaiku atsiguliau į ligoninę, tai į darbą reikėjo grįšt kai baigėsi mano atostogos, nieko nedasidėjo, jei susergi pati tada atostogos prasitesia, o dėl vaiko ligos ne, gali net nedarbingumo neimt ir į darbą nenešt, man taip buvo, na nebent per metus kas pasikeitė
Atsakyti
Kasmetinės atostogos pagal LR Darbo kodekso 174 str. pratęsiamos, kai pats darbuotojas yra laikinai nedarbingas. Darbo kodekse nenumatyta (bent jau aš neradau), kad kasmetinės atostogos būtų pratęstos dėl slaugos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedroocia: 28 birželio 2004 - 12:57
Mano vyras negauna atostogu vasara. Jam tos 28 dienos, atidirbus 1m, skiriamos tai pavasari, tai rudeni. Jau galvojom, jog sia vasara kartu atostogausim, buvo jau jis suderines, jog gaus atostogas rugpjucio menesi, kaip ir as, jau buvom suplanave, kaip jas praleisim, staiga, jis suzino, jog jo atostogas nukele i rugsejo menesi. Ar tai teiseta? Ar gali darbdavys skirti atostogas kada uzsimano? mad.gif mad.gif mad.gif
Atsakyti