QUOTE (munce @ 2004 08 09, 09:49) |
Kazkada (kai dar nebuvo aktualu), viena ausim girdejau apie tai, kad auginantiems du vaikus iki 14 metu priklauso papildomos atostogos, rodos, 7 dienos (gal ir klystu). Ar taip yra is tikruju? Jeigu taip, tai ar turi automatiskai tai priskaiciuoti prie atostogu, ar reikia vel kokius popierius pristatinet, rasyti prasymus? |
Jei dviese auginate vaikus tai mano manymu nepriklauso. Mano bendradarbės vyras žuvo, tai jai suteikė tas papildomas 7 dienų atostogas, nes ji dabar viena augina vaiką.
Kazkoks nesusipratimas
Kodel gavosi dvi vienodos temos

Pala pala, tai nesupratau, čia vienišom ar ne tos lengvatos?
nevienisom sitos lengvatos, tau jos priklauso......mano drauge viena dirba biudzetineje istaigoje ir nezinojo nieko apie sias lengvatas, tai lai prie atostogu pridejo 12 dienu, nes priklauso.......
QUOTE (Saga @ 2004 08 13, 12:34) |
nevienisom sitos lengvatos, tau jos priklauso......mano drauge viena dirba biudzetineje istaigoje ir nezinojo nieko apie sias lengvatas, tai lai prie atostogu pridejo 12 dienu, nes priklauso....... |
Gal drauge yra valstybes tarnautoja? Nevienisom papildomos atostogos nepriklauso, valstybineje imoneje priklauso papildomos dienos uz staza.
Papildyta @ [mergetime]1092390342[/mergetime]
QUOTE (Saga @ 2004 08 13, 12:34) |
nevienisom sitos lengvatos, tau jos priklauso......mano drauge viena dirba biudzetineje istaigoje ir nezinojo nieko apie sias lengvatas, tai lai prie atostogu pridejo 12 dienu, nes priklauso....... |
Gal drauge yra valstybes tarnautoja? Nevienisom papildomos atostogos nepriklauso, valstybineje imoneje priklauso papildomos dienos uz staza.
ji dirba mokykloje, bet ne mokytoja, nezinau kuom..... gal buhaltere, ar panasiai...turi du vaikus (vienam 10 metu, kitam 6).....tai va, ji net nezinojo paie jokias papildomas dienas per men, uztai nustebo, kai jai pranese kad atostogaus 12 dienu ilgiau, nes neeme tu laisvu dienu kas menesi. Siaip tiksliai as nezinau, tik va toki pavyzdi turiu, o kadangi ajuss irgi dirba mkykloje, tai manau ir jai priklausys.....

As tikslai zinau kad tu dienu kurie priklauso po 1 diena per menesi negalima prideti prie atostogu ir negalima pernesti i kita menesi. Be tiek to, tegul skaiciuoja kaip nori

Sveiki.
Dirbu darželyje logopede ir dar studijuoju VU psichologiją (neakivaizdžiai). Iškvietimai į sesijas (po 5 savaites) būna 3 kartus į metus.
Teko girdėti, kad kiekvienam egzaminui laikyti darbovietė turėtų duoti trijų dienų apmokamas atostogas. Darželio vedėja apie tai neužsimena. O aš ir neklausiau, nes nežinojau.
Mano brolio žmona taip pat neakivaizdžiai studijuoja, tai kai išsiaiškino ir "užlaužė" mokyklos ,kurioj dirba direktorę, už metus (gal kiek mažiau) susidarė apie mėnesį apmokamų atostogų.
Jeigu toks įstatymas yra, tai nuo kada jis galioja? Ir ar galioja pvz, darželyje, nes mokykla tai finansuojama iš švietimo ar kaip ten, o mūsų vedėja vis pabrėžia, kad mūsų darželyje savivaldos pagrindai.
Gal galėčiau ir aš apmokamų gauti už praėjusius 3 metus
Būtų ne pro šalį.
Ačiū už atsakymą.
Dirbu darželyje logopede ir dar studijuoju VU psichologiją (neakivaizdžiai). Iškvietimai į sesijas (po 5 savaites) būna 3 kartus į metus.
Teko girdėti, kad kiekvienam egzaminui laikyti darbovietė turėtų duoti trijų dienų apmokamas atostogas. Darželio vedėja apie tai neužsimena. O aš ir neklausiau, nes nežinojau.
Mano brolio žmona taip pat neakivaizdžiai studijuoja, tai kai išsiaiškino ir "užlaužė" mokyklos ,kurioj dirba direktorę, už metus (gal kiek mažiau) susidarė apie mėnesį apmokamų atostogų.
Jeigu toks įstatymas yra, tai nuo kada jis galioja? Ir ar galioja pvz, darželyje, nes mokykla tai finansuojama iš švietimo ar kaip ten, o mūsų vedėja vis pabrėžia, kad mūsų darželyje savivaldos pagrindai.
Gal galėčiau ir aš apmokamų gauti už praėjusius 3 metus

Ačiū už atsakymą.
LR Darbo kodekso 164 str. nustato, kad atostogos yra kasmetines ir tikslines. 178 str. nustato, kad vienas is tiksliniu atostogu porusiu yra Mokymosi atostogos. O 181 str. nustato stai ka:
[/I]181 straipsnis. Mokymosi atostogos
1. Darbuotojams suteikiamos mokymosi atostogos stojamiesiems egzaminams į aukštesniąsias ir aukštąsias mokyklas pasirengti ir laikyti - po tris dienas kiekvienam egzaminui.
2. Darbuotojams, kurie mokosi bendrojo lavinimo mokyklose ar nustatyta tvarka įregistruotose aukštesniosiose ir aukštosiose mokyklose, pagal šių mokyklų pažymas suteikiamos mokymosi atostogos:
1) eiliniams egzaminams pasirengti ir laikyti - po tris dienas kiekvienam egzaminui;
2) įskaitoms pasirengti ir laikyti - po dvi dienas kiekvienai įskaitai;
3) laboratoriniams darbams atlikti ir konsultavimuisi - tiek dienų, kiek nustatyta mokymo planuose ir tvarkaraščiuose;
4) diplominiam (bakalauro, magistro)darbui baigti ir ginti - trisdešimt kalendorinių dienų;
5) valstybiniams (baigiamiesiems) egzaminams pasirengti ir laikyti - po šešias dienas kiekvienam egzaminui.
3. Į mokymosi atostogų laiką neįskaitomas kelionėje sugaištas laikas.[I]
Deja, apie apmokejima ten nera ne zodzio. Kai kuriu kitu tiksliniu atostogu porusiai yra apmokami, ju apmokejimo tvarka nustatyta juos aprasanciuose straipsniuose.
Musu imone, suteikdama sias atostogas, uz jas neapmoka. Gal mes neteisingai (is teisines puses) darom? Bet kad niekam neuzkliuvo.
[/I]181 straipsnis. Mokymosi atostogos
1. Darbuotojams suteikiamos mokymosi atostogos stojamiesiems egzaminams į aukštesniąsias ir aukštąsias mokyklas pasirengti ir laikyti - po tris dienas kiekvienam egzaminui.
2. Darbuotojams, kurie mokosi bendrojo lavinimo mokyklose ar nustatyta tvarka įregistruotose aukštesniosiose ir aukštosiose mokyklose, pagal šių mokyklų pažymas suteikiamos mokymosi atostogos:
1) eiliniams egzaminams pasirengti ir laikyti - po tris dienas kiekvienam egzaminui;
2) įskaitoms pasirengti ir laikyti - po dvi dienas kiekvienai įskaitai;
3) laboratoriniams darbams atlikti ir konsultavimuisi - tiek dienų, kiek nustatyta mokymo planuose ir tvarkaraščiuose;
4) diplominiam (bakalauro, magistro)darbui baigti ir ginti - trisdešimt kalendorinių dienų;
5) valstybiniams (baigiamiesiems) egzaminams pasirengti ir laikyti - po šešias dienas kiekvienam egzaminui.
3. Į mokymosi atostogų laiką neįskaitomas kelionėje sugaištas laikas.[I]
Deja, apie apmokejima ten nera ne zodzio. Kai kuriu kitu tiksliniu atostogu porusiai yra apmokami, ju apmokejimo tvarka nustatyta juos aprasanciuose straipsniuose.
Musu imone, suteikdama sias atostogas, uz jas neapmoka. Gal mes neteisingai (is teisines puses) darom? Bet kad niekam neuzkliuvo.
O ar neturi tie mokslai buti tiesiogiai susije su darbu? Jei pvz. kazkas dirba pedagogini darba ir studijuoja sioj srity, tai turetu tas istatymas galioti, o jei mokosi kokia teise, tai gal nelabai?
Darbo kodekse nieko nesakoma apie tiesiogines mokslu sasajas su dirbamu darbu. Tikslines mokymosi atostogos priklauso, ir darbdavys jas privalo suteikti, jei jam pateikiamos pazymos is mokymosi istaigos. Taip yra "de jure", o "de facto" -
Apmokejimas, siaip jau, yra atskiras klausimas. Mano nuomone (as nesu kvalifikuota teisininke), jei istatyme neparasyta, kad privaloma moketi, tai cia jau darbdavio "nuotaikos" reikalas, t.y. nores - mokes, nores - ne. Paprastai, zinoma, nemoka.
Kai kurie besimokantieji sesijoms ir pan. imasi kasmetines apmokamas atostogas. Tada jau viskas aisku - jos yra apmokamos istatymu patvirtinta tvarka.

Apmokejimas, siaip jau, yra atskiras klausimas. Mano nuomone (as nesu kvalifikuota teisininke), jei istatyme neparasyta, kad privaloma moketi, tai cia jau darbdavio "nuotaikos" reikalas, t.y. nores - mokes, nores - ne. Paprastai, zinoma, nemoka.
Kai kurie besimokantieji sesijoms ir pan. imasi kasmetines apmokamas atostogas. Tada jau viskas aisku - jos yra apmokamos istatymu patvirtinta tvarka.