Hobo, jei teisingai supratau, galesiu paimti tas 42 dienas vasari, o tada ar galesiu imti dar 42 dienas birzeli?
Ar tai tiesa, kad per 3 metus pasinaikina neisnaudotos atostogos? Ir tie 3 metai nuo kada skaiciuojami - nuo isidarbinimo dienos, ar veliau?
Ar tai tiesa, kad per 3 metus pasinaikina neisnaudotos atostogos? Ir tie 3 metai nuo kada skaiciuojami - nuo isidarbinimo dienos, ar veliau?
taip galesite pasiimti vasari. atostogas už 2005-2006 metus galesite imti Jūsų atveju, t.y. jei isidarbinote kovo pabaigoje, tik spalio men, nebent valdžia suteiktų Jums is anksto atostogas, ko seip ji nelabai megsta daryti. po trejų metų pasinaikina ne atostogos, bet kompensacija už nepanaudotas atostogas. niekur nėra parašyta, kad atostogos irgi prarandamos. skaičiuojama nuo tų metų, kai kuriais jos buvo nepanaudotos, bet aš manau, kad Jūs kai einate atostogų, asmuo atsakingas už personalą Jums pirmiausia pradeda skaičiuoti nuo seno likusias.
Sveiki,
Noreciau suzinoti, ar turi teise darbdavys "isvaryti" atostogu? Kadangi siais laikais atostogauti yra prabanga neatostogauciau, bet esu gasdinama, kad busiu isvaryta...
Esu naujoke, gal ir ne visai i vieta rasau...
Noreciau suzinoti, ar turi teise darbdavys "isvaryti" atostogu? Kadangi siais laikais atostogauti yra prabanga neatostogauciau, bet esu gasdinama, kad busiu isvaryta...
Esu naujoke, gal ir ne visai i vieta rasau...

Ar mokslui skirtos atostogos(3d egzaminu pasiruosimui, baigiamojo darbo rasymui ir gynimui) yra apmokamos??
O kokiais atvejais suteikiamos nemokamos atostogos,ir ar yra kazkoks kiekis,kiek ju galima tureti per metus?
Aciu
O kokiais atvejais suteikiamos nemokamos atostogos,ir ar yra kazkoks kiekis,kiek ju galima tureti per metus?
Aciu

QUOTE(paiduke @ 2005 01 16, 19:29)
Ar mokslui skirtos atostogos(3d egzaminu pasiruosimui, baigiamojo darbo rasymui ir gynimui) yra apmokamos??
Aciu
Aciu

Mokslo atostogos apmokamos taip, kaip susitari su darbdaviu, o jeigu nesusitari, jos neapmokamos.

Nemokamos atostogos suteikiamos šiais atvejais:
184 straipsnis. Nemokamos atostogos
1. Darbuotojo reikalavimu nemokamos atostogos suteikiamos:
1) darbuotojams, auginantiems vaiką iki keturiolikos metų - iki keturiolikos kalendorinių dienų;
2) darbuotojams, auginantiems vaiką invalidą iki šešiolikos metų - iki trisdešimties kalendorinių dienų;
3) moters nėštumo ir gimdymo atostogų metu bei vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogų metu tėvui jo pageidavimu (motinai - tėvo atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, metu); šių atostogų bendra trukmė negali viršyti trijų mėnesių;
4) invalidui - iki trisdešimties kalendorinių dienų per metus;
5) darbuotojui, vienam slaugančiam invalidą, kuriam invalidumą nustatančios komisijos sprendimu nustatytas nuolatinės slaugos būtinumas, - iki 30 kalendorinių dienų per metus šalių suderintu laiku;
6) darbuotojui, slaugančiam sergantį šeimos narį tokiam laikui, kurį rekomenduoja gydymo įstaiga;
7) santuokai sudaryti - ne mažiau kaip trys kalendorinės dienos;
8) mirusio šeimos nario laidotuvėms - ne mažiau kaip trys kalendorinės dienos.
2. Nemokamos atostogos dėl kitų priežasčių suteikiamos kolektyvinėje sutartyje nustatyta tvarka.
Noriu suskaičiuoti kiek turiu neišnaudotų atostogų ir man iškilo toks klausimas:
ar kasmetinės atostogos skaičiuojasi ir už tą laikotarpį, kai darbuotojas buvo vaiko priežiūros iki 1 m. atostogose?
Būčiau labai dėkinga, jei atsakytumėte
ar kasmetinės atostogos skaičiuojasi ir už tą laikotarpį, kai darbuotojas buvo vaiko priežiūros iki 1 m. atostogose?
Būčiau labai dėkinga, jei atsakytumėte

Ačiū už atsakymą.
Turiu dar klausimų
-Jei po vaiko auginimo iki 1m. aš iš karto pasiimsiu neišnaudotas kasmetines atostogas (turiu 21 d.), tuomet kada galėsiu gauti kitas kasmetines atostogas ar tik išdirbus pusę metų, ar ir anksčiau?
-Pagal kurį ketvirtį paskaičiuos neišnaudotų atostogų atostoginius?
Turiu dar klausimų

-Jei po vaiko auginimo iki 1m. aš iš karto pasiimsiu neišnaudotas kasmetines atostogas (turiu 21 d.), tuomet kada galėsiu gauti kitas kasmetines atostogas ar tik išdirbus pusę metų, ar ir anksčiau?
-Pagal kurį ketvirtį paskaičiuos neišnaudotų atostogų atostoginius?
Tą reglamentuoja LRV 2003-05-27 nutarimu Nr. 650 patvirtinta Darbuotojų ir valstybės tarnautojų vidutinio darbo užmokesčio apskaičiavimo tvarka. Pagal jos 6.1. p., kai darbuotojui apmokama už kasmetines atostogas, apskaičiuojant vidutinį darbo užmokestį, skaičiuojamasis laikotarpis yra 3 paskutiniai kalendoriniai mėnesiai, einantys prieš tą mėnesį, už kurį (ar jo dalį) mokamas vidutinis darbo užmokestis. Darbuotojo vidutinis darbo užmokestis apskaičiuojamas iš skaičiuojamojo laikotarpio užmokesčio, priskaičiuoto už atliktą darbą ar dirbtą laiką (jeigu teisės aktuose nenumatyta kitaip), įskaitant visas darbo apmokėjimo rūšis, nurodytas šios Tvarkos 3.1-3.4 punktuose, ir mėnesines premijas
.