Įkraunama...
Įkraunama...

atostogos

Noreciau uzduoti toki klausima, ar galima pasiimti 30 kalendoriniu dienu spalio menesi diplominio darbo baigimui ir gynimui, nors gynimas bus tik gruodzio pabaigoje.? unsure.gif O per gynima pasiimti savaite kasmetiniu atostogas? unsure.gif
Is anksto dekoju uz atsakyma. rolleyes.gif
Atsakyti
Noreciau paklausti,ar galiu pasiimti neapmokomas atostogas 6 men.Noriu isvaziuoti i uzsieni ,o po puses metu sugrysti i dabo vieta? g.gif
Atsakyti
Marmiska,

naujas (nuo praejusiu metu isigaliojes) Darbo kodeksas labai apribojo neapmokamiu atotogu suteikima. Ziurek teisininkes atsakyma - ten isvardinti 8 punktai (salygos), kuriais remiantis darbdavys gali suteikti neapmokamas atostogas. Ir pusmeciu net nekvepia. Aisku, yra visokiu variantu. Vienam musu darbuotojui buvom suteike dvi savaites, nes jam labai ju reikejo, atseit, mirus seimos nariui (kodekse taip juokingai reglamentuota - ne maziau, negu 3 kal.d., o virsutine riba neapibrezta). Skambinausi del jo ir i darbo inspekcija, man ten taip ir patare padaryti. Bet nemanau, kad puse metu darbdavys Tave isleistu, remdamasis tokia priezastimi. Tad greiciausiai teks iseit is darbo, o paskui i ji sugrizt. Na, nebent darbdavys - itin artimas asmuo.. wink.gif
Atsakyti
As ne teisininke, bet pasidalinsiu savp patirtimi wink.gif Panasi situacija - mano magistro darbo gynimas bus rugsejo pabaigoje ir spalio antra savaite (du gynimai), o mokymosi atostogas buvau pasiemusi 30 kalendoriniu dienu nuo liepos 23 d. O kadangi pas mus kolektyvineje darbo sutartyje numatyta, kad imone apmoka mokymosi atostogas, tai dar ir uz tai gavau atostoginius thumbup.gif Tiesa, pasakius, per menesi neparasiau darbo pilnai, vis dar baigineju. Siandien tikiuosi pabaigt (optimiste:)).
Atsakyti
Laba diena,
norejau pasiteirauti del atostoginiu skaiciavimo.Rugpjucio menesi buvau pasiemusi 16 dienu atostogu.Kai gavau algalapi,pamaciau,kad atostoginiai buvo priskaiciuoti tik uz 12 dienu,nes 4 dienos tai buvo iseigines.Tai as ir nesupratau,tos 4 dienos liko visai neapmoketos?!Nei man priskaiciavo alga uz tas dienas,nei as buvau atleista tas 4 dienas(galutinai gi i sodra ejo pajamos uz visas menesio dienas ir jei pajamos ejo,tai turetu buti daugiau pinigu priskaiciuota menesio begyje).
Paaiskinkite,prasom g.gif
Atsakyti
Atostoginiai yra mokami tik už darbo dienas,taigi tau paskaičiavo teisingai.
Atsakyti
ash kaip suprantu, y sodra irgi pinigai eina tik uzh darbo dienas
Atsakyti
As suprantu,kad atostoginiai skaiciuojami tik uz darbo dienas,bet as dirbu slenkanti darbo grafika ir daznai buna taip,kad savaitgali esu darbe.Taigi pagalvojau,jei jie neiskaito tu 4 dienu,tai as turejau rasyti prasyma ne 16 dienu atostogu,o 12 dienu?
Atsakyti
Pagal LR Darbo kodeksa paprastam mirtingam priklauso 28 kalendorines dienos apmokamu atostogu uz atidirbtus imoneje metus. Apmokama yra tik uz darbo dienas. O kiek ju - priklauso nuo to, kokiu darbo rezimu zmogus dirba. T.y., net jei grafikas ir slenkantis, bet dirbama 5 dienas per savaite, tai apmokamu yra 20 darbo dienu, jei - sesias (bet ne daugiau, negu 40 val. per savaite) - 24 apmokamos darbo dienos.
Kaip yra, kai darbo laiko apskaita sumine - nezinau tiksliai (praktikoj nepasitaike), bet kai iskyla problemu (pvz, zmogus dirbo ir 5, ir 6 dienas per savaite), mes padarom perskaiciavimus, ir paskaiciuojam atostoginius kaip 5 dienas /savaite dirbanciam. Suma beveik nesikeicia.
Imokos Sodrai mokamos nuo priskaiciuotos pinigu sumos, ir niekam neidomu, kiek dienu asmuo dirbo..
Jei prasymas butu buves 12 dienu, butu apmoketos tik 10 (neisvengiamai butu pasitaike 2 iseigines) smile.gif
Atsakyti
AŠ IRGI TURIU DU VAIKUS IR JAU PUSĘ METŲ DIRBU VALSTYBINĖJE IMONĖJE IR NEPRAŠAU LAISVŲ DIENŲ TAI KAI KITAIS METAIS GAUSIU MĖNESĮ ATOSTOGŲ TAI JOS BUS 12 DIENŲ ILGESNĖS.AR AŠ GERAI SUPRATAU clap.gif
Atsakyti
Tos laisvos dienos suteikiamos nepriklausomai, valstybine istaiga ar privati: mama raso darbdaviui prasyma ir jis TURI suteikti. O siaip jos nesumuojamos ir i kita menesi neperkeliamos (labai keista, kad pridejo prie atostogu - pirma karta girdziu). Tiesa, mano sesuo gana ilgai derejosi, nes jos virsininke norejo "duoti" tik dvi valandas per savaite, bet ji ir taip kiekviena diena sedi virsvalandzius, tai kalesi tol, kol sutiko del laisvos dienos.
Atsakyti
na kadangi pati esu teisininke, tai galiu visiskai atsakingai pasakyti, kad tos dienos priklauso ir dirbantiems pagal darbo sutartis ir valstybės tarnautojams, valstybės tarnautojams gali būti taikomos, tos darbo kodekso nuostatos, kurios nepriestarauja valstybės tarnybos įstatymui. kasmetinių atostogų trukmę reglamentuoja DK 166 str. taigi nepanaudotų dienelių negalima prideti prie atsotogų. jei kazkam valdžia pridejo, tai tik delto, kad suklydo, skaitydama DK. biggrin.gif
Atsakyti