Įkraunama...
Įkraunama...

atostogos

taip galima pasiimti 30 d. ir po to kasmetines atostogas.
Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 09 28, 12:32)
na kadangi pati esu teisininke, tai galiu visiskai atsakingai pasakyti, kad tos dienos priklauso ir dirbantiems pagal darbo sutartis ir valstybės tarnautojams, valstybės tarnautojams gali būti taikomos, tos darbo kodekso nuostatos, kurios nepriestarauja valstybės tarnybos įstatymui. kasmetinių atostogų trukmę reglamentuoja DK 166 str. taigi nepanaudotų dienelių negalima prideti prie atsotogų. jei kazkam valdžia pridejo, tai tik delto, kad suklydo, skaitydama DK. biggrin.gif

TAI TIKRIAUSIAI JEI AŠ GERAI SUPRATAU,KAI TURĖSIU KITAIS METAIS MĖN. ATOSTOGAS TOS 12 DIENŲ NEPRISIDĖS,NEBENT DABAR RAŠYČIAU PRAŠYMĄ,KAD Į MĖN. DUOTŲ PO LAISVĄ DIENĄ. rolleyes.gif
Atsakyti
tikrai neprides ir i kita menesi irgi neperkels. prašyti reikia kiekvieną mėnesį, kai nori pasiimti laisvą dieną.
Atsakyti
Aciu naujai pagalbininkei Hobo. Kiek matau mano atostogu metu, ji puikiai darbavos clap_1.gif
Atsakyti
tiesa sakant tik vakar atradau sita forumą. atsiprašau jei įlindau į ne savo daržąblush-anim-cl.gif , tiesiog šeimos teisė mano meilė ir neišsipildžiusi svajonė wub.gif , o kadangi dabar dirbu kitoje šakoje, tai vos radusi proga pasireiksti mielai reiskiuosi smile.gif tikiuosi nepykstate. doh.gif
Atsakyti
Skaitau skaitau,bet nelabai supratau.Kaip čia su tom laisvom dienom?Prašyti darbdavio reikia raštiškai?Kiekvieną mėnesį po raštą?Ar kaip?O ta laisva diena,tai apmokama ar nemokama?Man butų labai gerai per mėnesį nors viena laisva diena,nes dabar labai ilgai dirbame ir nespėju kitų reikalų ,susijusių su vaikais,padaryti.
Atsakyti
Sausio mėnesį man sesija.Ar man reikia rašyti prašymą dėl atostogų?Aš dirbu tik nuo rugpjūčio mėnesio.Mokamos atostogos man kaip ir nepriklauso?Tai galiu prašyt tik nemokamų?
Atsakyti
taip raštiškai. ta diena apmokama.
Atsakyti
turite rasyti prašyma, kad jums būtų suteiktos mokymosi atostogos ir pridėti raštą iš mokymosi įstaigos, patvirtinantį, kad tuo metu Jums tikrai bus sesija. Kai kurios įstaigos suteikia mokamas atostogas. čia darbdavio ir darbuotojo tarpusavio susitarimo reikalas. įstatymas reikalauja, kad butu suteiktos bent jau nemokamos atostogos, bet nedraudzia suteikti mokamas.
Atsakyti
Padekite man prasau susigaudyti, kiek man priklauso atostogu. smile.gif

Dirbu as jau 2 metus 7menesius nuo 2001metu kovo pabaigos. Per metus priklauso atostogu 42 dienos.
14 dienu atostogu emiau 2001 rugsieji, 28 dienas - 2002 birzeli.
20 dienu - 2003 birzeli ir 22 dienas - 2003 liepa.
20 dienu - 2004 birzeli ir 22 dienas imsiu 20004 gruodi.

Taigi, ar turiu as kazkiek atliekamu atostogu? Na, pvz., jei is tikruju turiu, ar galiu paimt ta neisnaudota dali 2005 ziema, o tada kasmet priklausancias 42 dienas - 2005 birzeli ir rugpjuti?

Noriu suprast, koks tarpas maziausiai turi praeit tarp tos neisnaudotos dalies ir kasmetiniu atostogu? g.gif
Atsakyti
Mano galva, nesi išnaudojusi 2001m atostogų-likę 28d ir taip pat 2002m-likę 14d.Metai skaičiuojasi 2001 03 pabaiga-2002 03 pabaiga; toliau 2002 03 pab-2003 03pab ir tt.Žiūrėk,ar tas 42d esi paėmusi į tuos metus.Paatostogauk, nes, jei neklystu, po 3metų dingsta nepanaudotos atostogos.
Atsakyti
Nejaugi taip daug? g.gif
Kazin, o kokiu yra dar nuomoniu? Ir jei dabar paimsiu tas savo likusias 22 dienas, o dar paskui 2005 ziema 42 dienas, kada vel galesiu imt atostogas?
Papildyta @ [mergetime]1098640835[/mergetime]
Oi, atsiprasau, ir jus suklaidinau, ir pati save. (Sunku prisimint, bet prisiminiau)Ogi buvo taip:

Dirbu as jau 2 metus 7menesius nuo 2002metu kovo pabaigos. Per metus g.gif ?priklauso atostogu 42 dienos.

14 dienu atostogu emiau 2002 rugsieji, 28 dienas - 2003 vasara.
20 dienu - 2004 birzeli ir 22 dienas imsiu 2004 gruodi.

Taigi, klausimas toks pat: ar turiu as kazkiek atliekamu atostogu? Na, pvz., jei is tikruju turiu, ar galiu paimt ta neisnaudota dali 2005 ziema, o tada kasmet priklausancias 42 dienas - 2005 birzeli ir rugpjuti? O gal galesiu imt kasmietines atostogas tik po metu (tai man netinka, neatostogausiu gi visalaik ziema).

Noriu suprast, koks tarpas maziausiai turi praeit tarp tos neisnaudotos dalies ir kasmetiniu atostogu?
Atsakyti