Įkraunama...
Įkraunama...

Eiguliai: l/d "Gandriukas"

Nežinau, ko taip veržtis į Gandriuką kai šalia Žemyna? Tai superdarželis su superpedagogų kolektyvu. Grupės visos sutvarkytos puikiai, o vedėja labai fainas žmogus. Rinkliavos į "tėvų fondą" nemažos (50 Lt per mėnesį), bet jos visos grįžta mūsų vaikams - perkami vaisiai, medus, sultys, kurių visuomet yra grupėje, priemonės, apmokami visi spektakliai ir ekskursijos, sukauptos lėšos metų gale tėvų susirinkimu skiriamos remontams. Viskas gražu ir skaidru. Nežinau, ką forumo pradžioje turėjo omeniu viena moterytė, sakydama, kad jai čia "kažkas neaišku". Jei ji tikėjosi "už valdiškus" liukso, tai tegu atsibunda - tiek biudžetinės įstaigos neišneša.
Mane visi tikino - pradės vaikai lankyti darželį - sužinosi, kas yra vaikų ligos. Turiu pasakyti, kad nepajutau ir nesupratau - mano vaikai serga itin retai ir manau kad viena to priežasčių - labai geros sanhigieninės sąlygos ir sveika mityba darželyje.
Gyvenu Žaliakalnyje, bet vežioju į Žemyną abi mergaites. Pažįstu žmonių, kurie vežioja iš Šilainių ir net Kačerginės. Vietinių tiesą sakant visai nedaug.
Kai rinkausi darželį, apvažiavau visus Žaliakalnio darželius, ir turiu pasakyti, kad jie BAISŪS blush2.gif. Neminėsiu pavadinimų, bet teko matyti tokių, kurių aplinkoje nežėlė žolė, o kai vedėjos paklausiau, ar tėveliai neinvestuoja į aplinkos tvarkymą, ji pasakė, kad džiaugiasi jei tėvai laiku susimoka už darželį... Buvau pakraupus. Dar vienam darželyje kiemo apskritai nėra - nepatikėsit - vaikai eina pasivaikščioti ant pastatp STOGO blink.gif , kuris apmūrytas žmogaus aukščio "tvora" ir matyti tik dangus...
Negi žmonėms atrodo, kad jie gali už ačių auginti savo vaikus??? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(NerinChick @ 2006 05 22, 21:28)
Nežinau, ko taip veržtis į Gandriuką kai šalia Žemyna? Tai superdarželis su superpedagogų kolektyvu. Grupės visos sutvarkytos puikiai, o vedėja labai fainas žmogus. Rinkliavos į "tėvų fondą" nemažos (50 Lt per mėnesį), bet jos visos grįžta mūsų vaikams - perkami vaisiai, medus, sultys, kurių visuomet yra grupėje, priemonės, apmokami visi spektakliai ir ekskursijos, sukauptos lėšos metų gale tėvų susirinkimu skiriamos remontams. Viskas gražu ir skaidru. Nežinau, ką forumo pradžioje turėjo omeniu viena moterytė, sakydama, kad jai čia "kažkas neaišku". Jei ji tikėjosi "už valdiškus" liukso, tai tegu atsibunda - tiek biudžetinės įstaigos neišneša.Mane visi tikino - pradės vaikai lankyti darželį - sužinosi, kas yra vaikų ligos. Turiu pasakyti, kad nepajutau ir nesupratau - mano vaikai serga itin retai ir manau kad viena to priežasčių - labai geros sanhigieninės sąlygos ir sveika mityba darželyje.
Gyvenu Žaliakalnyje, bet vežioju į Žemyną abi mergaites. Pažįstu žmonių, kurie vežioja iš Šilainių ir net Kačerginės. Vietinių tiesą sakant visai nedaug.
Kai rinkausi darželį, apvažiavau visus Žaliakalnio darželius, ir turiu pasakyti, kad jie BAISŪS  blush2.gif. Neminėsiu pavadinimų, bet teko matyti tokių, kurių aplinkoje nežėlė žolė, o kai vedėjos paklausiau, ar tėveliai neinvestuoja į aplinkos tvarkymą, ji pasakė, kad džiaugiasi jei tėvai laiku susimoka už darželį... Buvau pakraupus. Dar vienam darželyje kiemo apskritai nėra - nepatikėsit - vaikai eina pasivaikščioti ant pastatp STOGO  blink.gif , kuris apmūrytas žmogaus aukščio "tvora" ir matyti tik dangus...
Negi žmonėms atrodo, kad jie gali už ačių auginti savo vaikus???  verysad.gif

Ta moterytė tikriausiai aš būsiu, jau šiek tiek nusibodo kelintąkart rašyt, bet dar paaiškinsiu, kad man būtent ir neaišku, kodėl vietos darželyje atsiranda vaikams iš Žaliakalnio, Šilainių, Aleksoto, bet nėra šalia gyvenantiems g.gif Nežinau, kaip ten dabar su eilėmis, bet ne mano vienos vaikas nebuvo priimtas, nors buvom užsirašę daugiau nei prieš metus, o rudenį grupės dar nebuvo pilnutėlės g.gif Kita vertus, ko čia nesuprasti, taip keliamas darželio prestižas. Ir dabar, kai mano vaikas eina į Gandriuką, niekaip nesuprantu, ko man reikėjo taip veržtis į Žemyną doh.gif Ne vienų pažįstamų vaikas lanko Žemyną, tad galiu palyginti ir nematau jokių pranašumų schmoll.gif .
Dar puikiai prisimenu, kaip norėjosi vaiką išleisti į patį pačiausią darželį, kaip trikdydavo kalbos ir užuominos: " ką į Gandriuką" blink.gif Pinigų daug turit??? arba "esu girdėjusi"... Dabar galiu mamom nuoširdžiai patart mažiau klausytis tokių kalbų, Svarbių svarbiausia yra auklėtoja. Ir čia nėra vienos nuomonės, kokia geriausia, svarbu, kad rastumėte su ja bendrą kalbą, kad grupėje vyrautų tvarka ir būtų elgiamasi teisingai. Aš, pvz., tikrai nenorėčiau leist pas vieną Žemynos auklėtoją, kuri į tėvų prašymą dėl vaiko atsako gerai, o paskui nesilaiko savo žodžio.
Dar labai svarbu, kokie vaikai susirinks į grupę. Sergamumas priklauso nuo imuniteto, organizmo ypatumų.
O dėl liukso biggrin.gif Nelabai jis man reikalingas, šiuo klausimu mano nuomonė truputuką skiriasi. Bet galiu pasakyt, kad nei nerealių turtų, nei rinkliavų (kurios irgi daugiausiai priklauso nuo tėvų, na, kartais ir auklėtojų, išlepimo laipsnio) eit į tvarkingą grupę.
Atsakyti
QUOTE(miegelis @ 2006 05 27, 23:04)
Ta moterytė tikriausiai aš būsiu, jau šiek tiek nusibodo kelintąkart rašyt, bet dar paaiškinsiu, kad man būtent ir neaišku, kodėl vietos darželyje atsiranda vaikams iš Žaliakalnio, Šilainių, Aleksoto, bet nėra šalia gyvenantiems  g.gif Nežinau, kaip ten dabar su eilėmis, bet ne mano vienos vaikas nebuvo priimtas, nors buvom užsirašę daugiau nei prieš metus, o rudenį grupės dar nebuvo pilnutėlės  g.gif Kita vertus, ko čia nesuprasti, taip keliamas darželio prestižas. Ir dabar, kai mano vaikas eina į Gandriuką, niekaip nesuprantu, ko man reikėjo taip veržtis į Žemyną  doh.gif Ne vienų pažįstamų vaikas lanko Žemyną, tad galiu palyginti ir nematau jokių pranašumų  schmoll.gif .
<...> O dėl liukso  biggrin.gif Nelabai jis man reikalingas, šiuo klausimu mano nuomonė truputuką skiriasi. Bet galiu pasakyt, kad nei nerealių turtų, nei rinkliavų (kurios irgi daugiausiai priklauso  nuo tėvų, na, kartais ir auklėtojų, išlepimo laipsnio)  eit į tvarkingą grupę...?????.

Na savo ruožtu pastebėsiu, kad savo mergytę į "Žemyną" užrašiau kai jai dar nebuvo nei pusės metukų. Kodėl iki paskutinio pusmečio vis dar svarstę kur leisti savo atžalą vietiniai tėvai turėtų turėti pirmumą - nežinau. "Žemynoje" pirmumą turi tik jau lankančių vaikučių broliai/seserys. Matyti, kaip yra persekiojama vedėja su prašymais priimti į darželį, tikrai teko, bet ji ne visagalė, ir negali vardan kelių labai norinčių išplėsti grupes - tuomet nukentėtų kitų vaikų interesai. Faktas tai, kad aš nieko nemokėjau ir nenešiau, kad mano vaikai būtų priimti cool.gif .
Atsakyti
QUOTE(NerinChick @ 2006 05 29, 21:16)
Na savo ruožtu pastebėsiu, kad savo mergytę į "Žemyną" užrašiau kai jai dar nebuvo nei pusės metukų. Kodėl iki paskutinio pusmečio vis dar svarstę kur leisti savo atžalą vietiniai tėvai turėtų turėti pirmumą - nežinau. "Žemynoje" pirmumą turi tik jau lankančių vaikučių broliai/seserys. Matyti, kaip yra persekiojama vedėja su prašymais priimti į darželį, tikrai teko, bet ji ne visagalė, ir negali vardan kelių labai norinčių išplėsti grupes - tuomet nukentėtų kitų vaikų interesai. Faktas tai, kad aš nieko nemokėjau ir nenešiau, kad mano vaikai būtų priimti  cool.gif .


Kažkaip neįsiskaitai, matyt, į mano postą g.gif Ne paskutinį pusmetį užsirašėm, bet tiesa, kad keliais mėnesiais vėliau nei jūs smile.gif Beveik metų buvom. Tačiau pažįstu mergytę, kurios tėvai tik pavasarį užrašė ir buvo beveik 30 vietų po mūsų, bet buvo priimti g.gif Taip pat tiksliai žinau, kad grupėje, į kurią eina pažįstamų vaikai, tą rudenį buvo vietų smile.gif Ir dabar pasakyk, kad viskas skaidru ir aišku g.gif
Antra, vedėjos nepersekiojom biggrin.gif Iki pat lemtingo mūsų apsisprendimo, ji visada suteikdavo vilčių, kad būsim priimti. Vis paskirdavo datą, kada turim ateiti, ir vis dar nebūdavo aišku, bet vilčių yra. Taigi vien laiko ir savo pastangų gaila. Pasijaučiau tiesiog mulkinama.
Tokia mano patirtis, galėčiau papasakoti dar keistų ir nelabai logiškų dalykų, bet tai jau būtų ne mano patirtis. Žemynos peikt ar per daug liaupsint nenoriu, ir ne į temą čia būtų, darželis kaip darželis. O apie vedėją turiu kitą nuomonę cool.gif Taigi imk balioną 4u.gif
Kad postas bent kiek temą atitiktų, parašysiu vieną Gandriuko privalumą, kam aktualu - darželis dirba visą vasarą smile.gif
Atsakyti
mielosios, kokios "stafkės" "Gandriuky"? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzduce @ 2006 06 16, 14:18)
mielosios, kokios "stafkės" "Gandriuky"?  blush2.gif


Paprastoj grupej "stafkiu" nera. Yra menesines rinkliavos, kaip ir visuose darzeliuose. Na dar ateinant i darzeli gali atidoti 2 proc. nuo pajamu mokescio. Kazko tokio baisaus nera.
Atsakyti
Visose ikimokyklinese istaigose yra rinkliavos (kas menesi). Bet rinkliavos juk ne aukletojoms reikalingos, o tai daroma vaiko labui, juk kiekviena karta aujletoja neprasys tevelio, kad atnestu kokia savarzele, ar popieriaus. Visa tai yra perkama is surinktu menesiniu mokesciu. Be to uz tuos pinigelius ir vaikams nuperka ugdymo priemoniu ir kt.
Atsakyti
Kol nepersikėlėm į sostinę gyvent,Kaune lankėm "Gandriuką",nes jis po langais buvo.Tikrai buvau patenkinta.Darželis ir buvo vienintelis dalykas,kurį buvo gaila palikt išsikraustant.Labai smagios šventės,daug veiklos.
Tiesa,investicijų reikėjo-patys ir remontą grupėje darėme,ir lovas pirkome,nu bet ką padarysi.Svarbiausia,kad auklėtojos puikios buvo.Labai gaila,kad vieną direktorė "išėdė".Tiesą pasakius,kai sužinojau,kad išeina,tai apsiverkiau.Ir grupės vaikai labai jau liūdėjo.Visa laimė,kad vieną nuostabią auklėtoją pakeitė nei kiek neprastesnė.
Taigi,didžiausia problema ten,sakyčiau,vedėja.Bet kita vertus,ne ji mūsų vaikus prižiūri.
Kas mėnesį irgi rinkdavom po 5 Lt.Tikrai nėra daug.Be to ir privaloma nebuvo,jei kas nenorėdavo-neduodavo-negi priversi.
Taigi,mamytės,jei šalia gyvenat-galit ramia širdim vesti savo turtelius į "Gandriuką",nemanau,kad nusivilsit.
Sėkmės
Atsakyti
Sveikos, gal kas ish mamyciu kurios vedatei Gandriuka atsiliepimu parashytumete. Galetumem padiskutuoti.

Ash savishki vedu i Gandriuka, tiesa mes dar tik pratinames. Oi savitu bardaku pastebejau. Bet dar nenoriu minet, gal taip pataikiau.

Atsakyti
QUOTE(kregzduce @ 2006 06 16, 15:18)
mielosios, kokios "stafkės" "Gandriuky"?  blush2.gif

Sveika, jei skaitei visus atsiliepimus apie Gandriuką, tai matei tokį komentarą ,kad toje taip vadinamoje prabangioje gr. pinigėliai sumokami mamytei. Man teko kalbėti su pačia mamyte, nes dir. piniginių klausimų čia nesprendžia. Taigi pradinis įnašas priklauso nuo to, kiek metu vaikas eis, t.y. jei jam iki m-klos liko vieni metai, tai prad. mokestis 1000 Lt. ir kiekvieną mėn. padvigubintas valdiško darželio mokestis.
Rasa
Atsakyti
O ash papasakosiu kaip shi savaite mums praejo darzelyje.

Pirmadieni palikau 2h, kai atejau durys buvo uzrakintos, kai atejau po 15 min jau atrakintos aukletojos nera tik sheimininke. Sheimininkes nemaciau su vaikais shnekanciais, ji moka tik aprekt, drausmint. Zodziu vaikai kas kuom uzsieme, na kaip moka tiap shoka. 12 sheimininkei reikia eiti valgyti atneshti, dar aukletojos nera. (Gerai kad ash buvau). Kai pavalgem atejo ir aukletoja, buvo kazka repetuot ishejusi. Vaikai aishku nevesti i lauka, vieni zaide grupeje.
Antradieni palikau 2,5h, kai atejau. Aukletoja su sheimininke tvarko grupe, vaikai kaip moka taip shoka. I lauka nevesti, nes nebuvo joms laiko. Pavalgem ishejom. DAr manes paprashe kad i talka ateiciau langu valyti.
Treciadieni atejau langu valyti. Aukletojos ishejo kazko repetuoti. Ash valiau su sheimininke langus ir priziurejau vaikus. 12h val pavalgem ir ishejom. Aukletoju dar nebuvo. VAikai nevesti i lauka, nes aukletoju nera.
Ketvirtadienis, nuvedziau vaika, pasiliko. Po 1h skambinau atsiliepe sheimininke, sake mano vaikas zaidzia ir jam viskas gerai. Paklausiau kur aukletoja, pasake kad repetuoja. Nuejau ant pietu, aukletojos dar nebuvo, po pusvalandzio gryzo ish repeticiju.


Kaip jums mano patirtis? Ar bus komentaru?

DEL stafkiu. Kuo daugiau tuo geresne grupe. Kiek zinau nuo 2000lt prasideda.




Atsakyti
QUOTE(Gvydone @ 2006 08 31, 13:37)
O ash papasakosiu kaip shi savaite mums praejo darzelyje.

Pirmadieni palikau 2h, kai atejau durys buvo uzrakintos, kai atejau po 15 min jau atrakintos aukletojos nera tik sheimininke. Sheimininkes nemaciau su vaikais shnekanciais, ji moka tik aprekt, drausmint. Zodziu vaikai kas kuom uzsieme, na kaip moka tiap shoka. 12 sheimininkei reikia eiti valgyti atneshti, dar aukletojos nera. (Gerai kad ash buvau). Kai pavalgem atejo ir aukletoja, buvo kazka repetuot ishejusi. Vaikai aishku nevesti i lauka, vieni zaide grupeje.
Antradieni palikau 2,5h, kai atejau. Aukletoja su sheimininke tvarko grupe, vaikai kaip moka taip shoka. I lauka nevesti, nes nebuvo joms laiko. Pavalgem ishejom. DAr manes paprashe kad i talka ateiciau langu valyti.
Treciadieni atejau langu valyti. Aukletojos ishejo kazko repetuoti. Ash valiau su sheimininke langus ir priziurejau vaikus. 12h val pavalgem ir ishejom. Aukletoju dar nebuvo. VAikai nevesti i lauka, nes aukletoju nera.
Ketvirtadienis, nuvedziau vaika, pasiliko. Po 1h skambinau atsiliepe sheimininke, sake mano vaikas zaidzia ir jam viskas gerai. Paklausiau kur aukletoja, pasake kad repetuoja. Nuejau ant pietu, aukletojos dar nebuvo, po pusvalandzio gryzo ish repeticiju.
Kaip jums mano patirtis? Ar bus komentaru?

DEL stafkiu. Kuo daugiau tuo geresne grupe. Kiek zinau nuo 2000lt prasideda.


Papildyta:
Ačiū už pasidalijimą patirtimi, galutinai padėjo apsispręsti. Teko ir man lankytis bei apžiūrėti. Nieko labai labai stulbinančio nemačiau. Viskas nauja (kai kas 1-2 metų senumo), bet nedaug prasčiau ir kituose darželiuose, o žinių bagažas pakraunamas visur vienodai, nieko papildomesnio nėra.Vienintelis pliusas, mano nuomone, tas, kad didesnė vaikų priežiūra, daugiau jiems dėmesio. Ir auklėtojos, bent iš pirmo žvilgsnio malonios (nesimatė tokių "sveikai padarančių") drinks_cheers.gif
Atsakyti