Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas

mano mamytei snd operuoja visus vienos rankos sanarius. tikiuos kad viskas pavyks gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(olialiaa @ 2009 04 14, 13:02)
mano mamytei snd operuoja visus vienos rankos sanarius. tikiuos kad viskas pavyks gerai 4u.gif

stiprybes tau 4u.gif o gal gali pasakyti kiek mamai metu ir kiek laiko ji serga artritu? ir kam daboma operaija (skausmo bus maziau ar sanariu lankstumas pagereja , ar dirbtinius sanarius sudeda/ g.gif ?)
Atsakyti
QUOTE(lelija3 @ 2009 04 15, 06:32)
stiprybes tau 4u.gif  o gal gali pasakyti kiek mamai metu ir kiek laiko ji serga artritu? ir kam  daboma operaija (skausmo bus maziau ar sanariu lankstumas pagereja , ar dirbtinius sanarius sudeda/ g.gif ?)

mamai 51m. pirma operacija (vieno rankos sanario) dare pries 4 m. db visus likusius tos rankos. reiktu daryt ir kitos rankos, ir abeju koju. bet ne viskas is karto.
serga jau gerus 15m.
kaip suprantu isoperuoja ta kremzle, kuri yra sanary. dirbtinio sanario nededa. detaliu nelabai zinau. zinau tik kad paskui, po operacijos, ta sanari vistiek gali skaudet(po 4m mamos atveju). tad cia ne visam gyvenimui. tiesiog palengvina gyvenima, ne taip baisiai atrodo. kuri laika neskauda.
jei kam idomu - operacija praejo lyg ir nieko. suleido daug vaistu, nejautra buvo gera, visa diena rankos nejaute. tai neisivaizduoju kas butu, jei soperuotu abidvi is karto. ka ir norejo is pradziu. mama guli, pati nei apsirengt, nei i tualeta negali nueit. nes ranka kabo. db , po paros jau jaucia kaip skauda sanariukus, kai praeina nejautra. gyd. liepia lankstyt pirstus. o mamai skauda. kas idomiausia, po paros isvaro namo. laikyt nenori, nes zmoniu n. pilni koridoriai verysad.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Na,aš jau po ligoninės.Teko prieš tai gertą Relifex'ą (Nabumetoną) keisti į Movalį (Meloxikam'ą),nes žodžiu..pykint pradėjo,o po to galiausiai išvėmiau tą Relifexą.Bet man vis toks jausmas,kad ne per labiausiai gelbėja tie vaistai.Žinoma sumažina skausmą gerokai,bet visiškai jo nepašalina.Ligoninėj gaudavau antidepresanto (Amitryptilino),pradžiai gėriau,po to buvau nusprendus negert,nes man depresijos da nėra,o vėliau man viena gydytoja pasakė,kad pasirodo,antidepresantai gali būti naudojami kaip skausmą blokuojantys vaistai.Na tai vakar vakare su Movaliu išgėriau vėl amitryptiliną,bet dabar nebegesiu,nes gerdama labai prastai išsimiegu ir po to apsnūdus visą dieną būnu,nors kaip tik nuo vaistų turėjau gerai miegot doh.gif doh.gif
Tai va,pirmadienį 22 dienom važiuoju į sanatoriją Kačerginėj.Tai tikiuos,kad gal bent kiek padės,nes vat ir dabar skauda pirštus man rašant,tai galvoju,gal man ir Movalį gert ryte,nes Nabumetonas man buvo paskirtas gert nakčiai,bet vėliau perkėliau į rytą,nes man vakarop jau kai reikalas skaudėdavo sąnarius,tai geriau,kad visą dieną neskaudėtų.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 04 22, 15:10)
Sir Movalį gert ryte,nes Nabumetonas man buvo paskirtas gert nakčiai,bet vėliau perkėliau į rytą,nes man vakarop jau kai reikalas skaudėdavo sąnarius,tai geriau,kad visą dieną neskaudėtų.... g.gif

kiek zinau priesuzdegiminius gerti geriau g.gif vakare tada jie geriau suveikia
Atsakyti
QUOTE(lelija3 @ 2009 04 22, 20:13)
kiek zinau  priesuzdegiminius gerti geriau  g.gif vakare tada jie geriau suveikia

Šitą žinau,bet jei vakare išgeriu Movalį,tai popiet,vakarop,jis man jau nebeveikia ir viską laabai skauda! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 04 22, 20:49)
Šitą žinau,bet jei vakare išgeriu Movalį,tai popiet,vakarop,jis man jau nebeveikia ir viską laabai skauda!  doh.gif

Sveika,
Pabandyk puse Movalio dozes gerti ryte, o puse vakare. Bent jau man neblogai padeda. Kitaip arba paryciais, arba popiet ima skaudeti.
Sekmes sveikstant. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Algimux: 01 gegužės 2009 - 15:10
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 04 22, 15:10)
Sveikos  4u.gif
Na,aš jau po ligoninės.Teko prieš tai gertą Relifex'ą (Nabumetoną) keisti į Movalį (Meloxikam'ą),nes žodžiu..pykint pradėjo,o po to galiausiai išvėmiau tą Relifexą.Bet man vis toks jausmas,kad ne per labiausiai gelbėja tie vaistai.Žinoma sumažina skausmą gerokai,bet visiškai jo nepašalina.Ligoninėj gaudavau antidepresanto (Amitryptilino),pradžiai gėriau,po to buvau nusprendus negert,nes man depresijos da nėra,o vėliau man viena gydytoja pasakė,kad pasirodo,antidepresantai gali būti naudojami kaip skausmą blokuojantys vaistai.Na tai vakar vakare su Movaliu išgėriau vėl amitryptiliną,bet dabar nebegesiu,nes gerdama labai prastai išsimiegu ir po to apsnūdus visą dieną būnu,nors kaip tik nuo vaistų turėjau gerai miegot  doh.gif  doh.gif
Tai va,pirmadienį 22 dienom važiuoju į sanatoriją Kačerginėj.Tai tikiuos,kad gal bent kiek padės,nes vat ir dabar skauda pirštus man rašant,tai galvoju,gal man ir Movalį gert ryte,nes Nabumetonas man buvo paskirtas gert nakčiai,bet vėliau perkėliau į rytą,nes man vakarop jau kai reikalas skaudėdavo sąnarius,tai geriau,kad visą dieną neskaudėtų.... g.gif

Papildyta:
Pagerkite Kordicepsa Sanbao, nes kaip ir patys suprantate vaistai problemos nepasalina, tik nuima skausma ir gadina kitus organus.
O Reumatoidinis artritas yra autoimuninė liga – dėl nežinomų priežasčių organizmo imuninė sistema neatpažįsta savo ląstelių, reaguoja į jas kaip į svetimas, pažeidžia jas. Prasideda lėtinis, pats save palaikantis uždegimas.
O Sanbao preparate yra polisacharadidas lentinanas(svarbiausia-jokio pasalinio poveikio) jis yra vartojamas esant įvairioms imunodeficito būklėms. Vartojant ji atsinaujina sumažėjęs imunokompetentinių ląstelių aktyvumas. Kartu atsinaujina ir T-pagalbininkai, kurie didina aktyvintųjų makrofagų bei antigenui specifinių citotoksinių T-limfocitų kiekį, stiprina imunokompetentinių. ląstelių sąveiką. Taigi, polisacharido lentinano veikimo rezultatas yra imuniteto korekcija.
Kam reikia DAUGIAU INFO APIE VISA TAI rasykite juratebb@gmail.com

Mano daruge puse metu vos galedavo pasijudinti, nepadejo jokie vaistai, Bet i rankas pakliuvo sis preparatas, dabar ji visiskai sveika- gali net sportuoti:)
Atsakyti
Sveikos! 4u.gif Dabar jau beveik 3 sav. esu sanatorijoj.O skauda panašiai,tik,kad dabar ne kėkvieną dieną.Bet va vakar nutiko tai ko nusitikėjau.Pas mane niekad netindavo sąnariai,o vakar sutino beveik visi plaštakų sąnariai! doh.gif Tai vaikštau dabar kaip su dešrelėm vietoj pirštų doh.gif Kelius skauda..nu žodžiu..š...tikėjausi geresnio efekto.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 05 14, 12:28)
Sveikos!  4u.gif Dabar jau beveik 3 sav. esu sanatorijoj.O skauda panašiai,tik,kad dabar ne kėkvieną dieną.Bet va vakar nutiko tai ko nusitikėjau.Pas mane niekad netindavo sąnariai,o vakar sutino beveik visi plaštakų sąnariai!  doh.gif  Tai vaikštau dabar kaip su dešrelėm vietoj pirštų  doh.gif  Kelius skauda..nu žodžiu..š...tikėjausi geresnio efekto.. unsure.gif

nenusimink viskam reikia laiko matyt dabar paastrejimas tai praeis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rututulė @ 2009 01 18, 23:58)
Jis gyvena Kaune, Pašilės gatvėje. Tel. 837335325 Registruotis galima tik antradieniais ir trečiadieniais, kitom dienom jo nebūna Kaune. Dieta atrodo maždaug taip: kruopų košės virtos vandenyje su medum arba alyvų aliejum (labiausiai tinka avižų), daržovių salotos su alyvų aliejum ir citrinos sultimis trupučiu sojų padažo, pora kartų per savaitę balta mėsa arba žuvis virta su žolelėmis, be druskos, vegetos ir pan. su žaliom daržovėm, troškintos daržovės - kalafiorai, morkos, salierai, cukinios ir pan. Jokio cukraus, jokios druskos, jokių pieno produktų, jokių miltinių - nieko. Ryte - šviežios greipfrutų sultys, pavakary -šviežios morkų sultys su salierais. Vaisių ir daržovių - kiek nori, truputį riešutų, galima daigintų kviečių. Žodžiu galima labai mažai ką, o negalima daug ko - praktiškai nieko. Žinau, sakysit labai griežta dieta, bus sunku, bet  įmanoma. Atlygis - gyvenimas visiškai be vaistų...
Kompresų ir trynimų receptų žinau tiek, kad atsibostų rašyt...Visi išbandyti, pačių pasigaminti. Be to  kiekvieną vakarą darom spygliuočių vonias, po to triname sanarius ir miega mano mergytė kaip angeliukas. Jokių antibiotikų, jokių cheminių vaistų. Jei reik4s palaikymo, patarimo - visada prašom. Sunku, darbo daug, bet verta, ypač vaikams, nes patys žinot - medicina jokių perspektyvų nežada. O juk jiems dar užaugt, mokslus pabaigt, savo vaikus gimdyt... Kai pamatau per teliką, ar paskaitau spaudoj, kaip tuos vaikučius nuodija prednizolonais, metatreksatais ir kitokiom baisenybėm...

4u.gif labukas.Liga mane uzpuole netiketai.Tai atsitiko sia ziema.Is pradziu lygtais gripukas,o veliau visa virtine ligoniniu:Kauno kilinikos,Panevezio ligonine,Druskininku sanatorija-bendra isvada -RA!!! verysad.gif Paskutiniai vaistai,kuriuos geriau buvo-Imuranas-toliau butu-Metotreksatas,bet pmaciau sia nuoroda.Ir sau pasakiau STOP chemikalams.Jei galit pasakykiti ar brangus vizitas pas si zmogu,nes esant krizei skaiciuoju paskutinius pinigelius..... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tikiuas: 31 gegužės 2009 - 20:50
Sveikos.Na aš jau beveik porą savaičių kaip po sanatorijos.Sanatorijoj buvo jau tikrai pagerėję,bet skausmai vėl po truputį grįžta.Bet nusispjoviau ant to skausmo ir pagaliau nusprendžiau lieknėti,nes vis gi sąnariams geriau mažesnė apkrova.Vaikštau į sporto klubą,nors man neleidžiama...einu bėgimo takelių,eliptorium varau,kelių rūšių dviračiais,pilvo presą dailinu..nusispjaut,kad skauda,nes nors ir nesportuosiu,vistiek taip pat skaudės...tik nežinau kaip gydytojai reiks pasakyt,kad taip trinu sąnarius sporto klube.. doh.gif blush2.gif O man pas ją-poryt...matyt dar prirašys kokių naujų vaistų,bo šitie nė velnio nepadeda... doh.gif prakeikiu aš tą artritą!
Atsakyti