QUOTE(rimulėėė @ 2010 10 06, 07:41)
labutis matau diskutuojat rimta tema.
Aš patarčiau pasidaryti tyrimus dclamidijos , mikoplazmai ir dar kažkas (komplekte daro ) tuos tyrimus man reumatologas skyrė pirmiausia.Jie yra mokami ir poliklinikoje, užtat man leipė eit į endemik, ten tikslesni tyrimai ir greičiau atliaka.
Matot kas gali būti. pirmiausia artrita gali sukelt vienas iš tu triju mikronizmu ,musu organizme. Tada kraujas nerodo neiko bloga, nes artritas yra infekcinės kilmės. Jis lygiai taip pat sukelia nežmoniškus skausmus ir išsukioja sanarius.
Mano draugės mamai buvo būtent toks artritas, gydė ja visaip apie 4-5 mėn, jau norėjo invaliduma duoti, nepaėjo, visai, ir paskui kažkaip dsaktarai sumastė mikoplazmas padaryt.rado pagydė .Dabar jau 12 metų praėjo , nė karto daugiau nepasikartojo , išsukioti pirštai kažkiek atsistatė. va šia vasar niurkdėsi su anukėm ežere ir nieko jai.Tik darba pakeitė, kad drėgnai nebedirbt.
Aš kai mane susuko irgi tikėjausi ,kad ras mikoplazmu ir pasveiksiu greit. Bet man žiauriai tino kojos ir rankos. Ir kraujo tyrimai rodo artrita. Aš sergu neperseniausiai (tik nuo birželio ) tai dar labai nežinau tu rytimu pavadinimu. Vaistus kompensavo man iškart , kai patvirtino diagnoze. Nuotrauka ranku darė 2 skausmu savaitėj, tai yra iškart , kai nuėau pas šeimos daktare.Tada pakitimu nerodė, bet ju ir vizualiai nebuvo, tik kad ištine ir skausmingi sanariai. Dabar greit vėl važiuosiu pas reumatologa, sakė kartos nuotraukas, nes dabar tai jau plika akim matomi čiurnu pakitimai. Išsuktu pirštų , neskaičiuoju. Kažkaip jei man gyuvent netrukdo.( na čia tipo namie indu neplaunu , rankom neskalbiu, valgyt mandrai nebedarau )Parastai pas mene dabar viskas , Sunkiau su kojom.
Tieasa aš supratau tiek, kad išsukiotu ranku sanariu man neskauda.Na maudžia jei šalčiau ar drėgniau . O va kai žiauriai skauda, tada pagrinde vaikšto sanriai. po paskutinio tokio priepuolio čiurnos išsiklaipė )
Tiesa nervinisi skausmai irgi gali būti. Man diagnoze patvirtino rugpjučio 24 , jaučiausi gerai Na bent jau nuskausminamu gert nereikėjo. O rugsėjo 1 nebepoaėjau. Skausmai nežmoniški, ale skaudėjo paskutini kart tik kojas, prigeriu vaistu nuo skausmo, o tei neveikia, kol nepasidedu tarp koju butelio su karštu vandeniu. Nebuvo jėgu nė pas daktare nueit. Bet paskui pradėjau gert valerijona, tai atsigavau iki tiek, kad iki poliklinikos nusivilkau. O ten daktarei ir pasakiu. Sakau kad nesuprantu , ar čia man taip skauda, kad stogas važiuoja ar stogas važiuoja ir užtat skauda. Nes atsirado žiauri baimė vaiksčiot, baimė kad skaudės, negaėljau vairuot, kaip čiurnas skaudėjo.. Niu daktarė nuramino, nuo nervu vaistu prirašė.... ir skausmai baigėsi. Aišku sveikatos nėr, bet bent jau stogas vietoj stovi. Dabar krutu po namus po biški, vairuoju. Nuvažiuoju visur ,kur reikia savarankiškai.
Mano diagnozė -reumatoidinis artritas.
uzjauciu, o del nervu kad skausmai paastreja tai tikrai gali buti

svarbu kad zinot ka gydyti, ne taip kaip pries tai atveju
na dabar sutikau grynai su ta diagnoze, paaiskink man ar tavo kraujas iskart 1.pakitimus rode?cia kurie CRB? nusedimas?
2.ar tau ryte sustingsta , nejudrus sanariai buna ir ryte labiausiai skauda? nes man tai neryte o bet kada, tai uztat gyd. sako cia ne artrito pozymis, artritas labiausiai ryte, nors vienos kojos pirstai tai ryte ir buna tokie sunkiau lankstomi.
3. kokie buvo patys pirmieji pozymiai del kuriu kreipeisi, ar tau iskart sutino, tas vadinamas reaktyvinis artritas prasidejo?
4. kaip nebraska kaulai?
5.ar tie issukioti pirstai nors kiek atsistate tau?
6. tau kai skauda skauda grynai sanarius, ar taip kad net nesuprasi kaulus ar sanarius, nes man kaip rasiau per visa ilgi vos ne rankas, tai kad sunku suprasti.
gal tikrai reiks pasidaryti tyrimus tuos, siaip vaikams senai padarytyi norejau, nes itariama, nes pastovoiai kosti, ir niekas nepadeda, jokios inhaliacijos, pries alerginius vaistus bandziau, nuo kosulio vaistus, nu daug ka, bet daeinam iki antibijotiku, juos va ir si kart pries savaite isgerem, puse savaites koki buvo ramu, siandien jau girdziu viena kosti, nesmarkiai, bet nuo to viskas pas mus ir prasideda, bet gyd. sako kad labai lengva uzsikresti tom zarazom, ir jas isnaikinus labai greit vel gali uzsikrest.tai kad einant vaikui i darzeli cia kazin ar verta ir daryt tuos tyrimus.nu bus matyt.o del saves gal tikrai reikia, ir tada nesipirkt dar to movalio ir issitirti tuos virusus, vistiek cia jokio siuntimo nereikia ar taip ar taip mokama,