Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas

QUOTE(Magnifique @ 2010 10 05, 20:11)
Pas mane nusėdimas ir CRB visad geri.O diagnozavo...mhm...iš leukocitų ir rentgenų.Tiksliau rentgeno.Klubų rentgenas rodė ryškų sakroileitą.Šiaip gali būt sako ir taip,kad CRB ir ENG nepadidėję.Atipinis artritas ir tiek.Kalbėjau su tokia moterim.Pas ją visad CRB,ENG ir leukocitai normalūs būdavo,bet jai skaudėjo.Sakė tai gydytojams,bet jie netikėjo,sakė,kad skausmas psichologinis.Patikėjo tik tada,kai po 5 metų deformavosi pirštai rankų.Rezultate ji turi 8 deformuotus pirštus.Jos dukra taip pat serga artritu ir pas ją nieko tyrimai nerodė,bet mama nenorėjo rizikuot dukra ir liepė gydyt.Po gerų metų išlindo padidėjęs leukocitų skaičius.

taii man jau du deformavos pirstai ,o jai dar negana.ji sako turetu atsistatyti jie.o kad butu artritas ar kazkas kraujas rodytu
bet jei daryt rentgena tai kurios vietos kai visur skauda,ar butent tu deformuotu pirstu,ka jums sviete is viso.o temp jums budavo?nes as ir dabar jaučiu kad turiu,nors neskloguoju nekoseju nieko
net nežinau kadaryt,nelabai matau pas ka siauliuose cia eiti..
5metai daug,tiek niekas nelauktu,bet kad man tuos pirstus labai greit issusko,kad kitu taip pat greit neissukinetu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 05 spalio 2010 - 21:54
QUOTE(renatuxaass @ 2010 10 05, 22:48)
taii man jau du deformavos pirstai ,o jai dar negana.ji sako turetu atsistatyti jie
bet jei daryt rentgena tai kurios vietos kai visur skauda,ar butent tu deformuotu pirstu,o temp jums budavo?

Temperatūros man nebuvo,bet tik todėl,kad šiaip pas mane ji žema (33-35 laipsniai).Tai faktiškai temperatūros man niekad nebūna,bet realiai ji pas mane retkarčiais pakilus būna (apie 36-37 laipsnius).O šiaip pas mane temperatūra nėra linkus kilt,nes pas mane su imunitetu nekas doh.gif Dabar kordicepsą gerdama turbūt pastiprinau imunitetą,tai pastebiu,kad dažniau laikosi kilstelėjus temperatūra.
Gali pasidaryt deformuotų pirštų ir dar kurios vietos,kur labiausiai/dažniausiai skauda.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2010 10 05, 21:53)
Temperatūros man nebuvo,bet tik todėl,kad šiaip pas mane ji žema (33-35 laipsniai).Tai faktiškai temperatūros man niekad nebūna,bet realiai ji pas mane retkarčiais pakilus būna (apie 36-37 laipsnius).O šiaip pas mane temperatūra nėra linkus kilt,nes pas mane su imunitetu nekas  doh.gif  Dabar kordicepsą gerdama turbūt pastiprinau imunitetą,tai pastebiu,kad dažniau laikosi kilstelėjus temperatūra.
Gali pasidaryt deformuotų pirštų ir dar kurios vietos,kur labiausiai/dažniausiai skauda.

o ka rentgenas parodytu tarkim artrito atevju,nu reikia eiti jaučiu ryt nors rentgenui paprasyt.
man ir su temp tas pats,nu ne ant tiek,bet 35-36,bet kai yra tai ir normalia permusa dabar,gal cia ir po citrosepto naudojimo
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 10 05, 22:56)
o ka rentgenas parodytu tarkim artrito atevju,nu reikia eiti jaučiu ryt nors rentgenui paprasyt.
man ir su temp tas pats,nu ne ant tiek,bet 35-36,bet kai yra tai ir normalia permusa dabar,gal cia ir po citrosepto naudojimo

Tai va,pamiršau pasakyt-rentgenas rodo tik jau gerokai pažengusį artritą.Nes pas mane nieko LABAI blogo nesimato nei keliuose,nei klubų sąnariuose,nors jau su jais fig znajet kas yra.Tiesa,dabar mano artritas jau pakeistas bent kuriam laikui į spondiloartropatiją.Nes spėja,kad mano amplitudės judesio gali taip mažėt būtent dėl sausgyslės prisitvirtinimo vietos uždegimo.Nes pas mane ŽIAURIAI mažos klubų judesių amplitudės (prieš metus buvo 110 laipsnių,o dabar vos vos 95 laipsnius ištempia,o toks staigus mažėjimas nelabai būdingas artritui,kaip supratau) ir kelių mažas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2010 10 05, 22:05)
Tai va,pamiršau pasakyt-rentgenas rodo tik jau gerokai pažengusį artritą.Nes pas mane nieko LABAI blogo nesimato nei keliuose,nei klubų sąnariuose,nors jau su jais fig znajet kas yra.Tiesa,dabar mano artritas jau pakeistas bent kuriam laikui į spondiloartropatiją.Nes spėja,kad mano amplitudės judesio gali taip mažėt būtent dėl sausgyslės prisitvirtinimo vietos uždegimo.Nes pas mane ŽIAURIAI mažos klubų judesių amplitudės (prieš metus buvo 110 laipsnių,o dabar vos vos 95 laipsnius ištempia,o toks staigus mažėjimas nelabai būdingas artritui,kaip supratau) ir kelių mažas  unsure.gif

tai gyd man ir sako,jei rentgena darysim nieko tau jis neparodys,tai bl...... taip isein laukt dabar kol pazengs,prades rodyt ir rentgenas,va tada jau normaliai ziures doh.gif
beje israse mano pačios noru nes mate jau kad del tu pirstu pergyenau movalio,ale pažiejau brangus rupuže,nekonpensuojamas man.
bEJE kaip jus laikotes dabar?ar sustabde,nebeskauda?
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 10 05, 23:12)
tai gyd man ir sako,jei rentgena darysim nieko tau jis neparodys,tai bl...... taip isein laukt dabar kol pazengs,prades rodyt ir rentgenas,va tada jau normaliai ziures doh.gif
beje israse mano pačios noru nes mate jau kad del tu pirstu pergyenau movalio,ale pažiejau brangus rupuže,nekonpensuojamas man.
bEJE kaip jus laikotes dabar?ar sustabde,nebeskauda?

Nesustabdė nieko doh.gif Tik ieško kažko naujo.Birželį žmonėm daėjo,kad čia gal ne artritas.Tada ieškojo Vilkligės (kelis tyrimus rado neigiamus ir vieną-ribinį,tai sakė,kad gal kokia kita kolagenozė,tipo vaskulitas koks),dabar parašė,kad spondiloartropatija pas mane,bet čia ir tai-klausimas.Kitą ketvirtadienį einu pas reumatologę.Žiūrėsim ar dar nekeis taktikos keisti gydymą iš pagrindų,tai kol kas ryju priešuždegiminius.Movalis-brangus.Gėriau jį daugiau nei metus-jis man buvo ir yra kompensuojamas.Bet pradėjo opėt burna,tai nusprendėm,kad gal nuo Movalio,tad mečiau jį.Nuo balandžio galo geriu Relifex (naumetoną).Ligos pradžioj jis man netiko,bet dabar visai nieko.Ir dar Diklaką leidžiuosi pagal poreikį.O,kad jau sakė,kad rentgenas nieko neparodys-paklausk,gal nori rezonansą padaryt pirštų deformuotų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magnifique: 05 spalio 2010 - 22:29
QUOTE(Magnifique @ 2010 10 05, 22:28)
Nesustabdė nieko  doh.gif  Tik ieško kažko naujo.Birželį žmonėm daėjo,kad čia gal ne artritas.Tada ieškojo Vilkligės (kelis tyrimus rado neigiamus ir vieną-ribinį,tai sakė,kad gal kokia kita kolagenozė,tipo vaskulitas koks),dabar parašė,kad spondiloartropatija pas mane,bet čia ir tai-klausimas.Kitą ketvirtadienį einu pas reumatologę.Žiūrėsim ar dar nekeis taktikos keisti gydymą iš pagrindų,tai kol kas ryju priešuždegiminius.Movalis-brangus.Gėriau jį daugiau nei metus-jis man buvo ir yra kompensuojamas.Bet pradėjo opėt burna,tai nusprendėm,kad gal nuo Movalio,tad mečiau jį.Nuo balandžio galo geriu Relifex (naumetoną).Ligos pradžioj jis man netiko,bet dabar visai nieko.Ir dar Diklaką leidžiuosi pagal poreikį.O,kad jau sakė,kad rentgenas nieko neparodys-paklausk,gal nori rezonansą padaryt pirštų deformuotų.

kiek laiko jus jau ieskot gali?
kazi kodel man kompensuojmu nedave-gal tada reikia jau dianozes kad irasyta butu.o manoji neaiski,bet is kitos puses ir jusu irgi neaiski
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 10 05, 23:39)
kiek laiko jus jau ieskot gali?
kazi kodel man kompensuojmu nedave-gal tada reikia jau dianozes kad irasyta butu.o manoji neaiski,bet is kitos puses ir jusu irgi neaiski

Turi būti diagnozė.Aš diagnotzę turiu-pusantrų metų buvau su patvirtinta diagnoze-Jaunatvinis Idiopatinis Artritas.Tai kol abejoja dar-neskuba jos atsisakyt.
Kažko kitko ieško neseniai visai-tik antras mėnuo dar eina.
Atsakyti
labutis matau diskutuojat rimta tema.

Aš patarčiau pasidaryti tyrimus dclamidijos , mikoplazmai ir dar kažkas (komplekte daro ) tuos tyrimus man reumatologas skyrė pirmiausia.Jie yra mokami ir poliklinikoje, užtat man leipė eit į endemik, ten tikslesni tyrimai ir greičiau atliaka.
Matot kas gali būti. pirmiausia artrita gali sukelt vienas iš tu triju mikronizmu ,musu organizme. Tada kraujas nerodo neiko bloga, nes artritas yra infekcinės kilmės. Jis lygiai taip pat sukelia nežmoniškus skausmus ir išsukioja sanarius.
Mano draugės mamai buvo būtent toks artritas, gydė ja visaip apie 4-5 mėn, jau norėjo invaliduma duoti, nepaėjo, visai, ir paskui kažkaip dsaktarai sumastė mikoplazmas padaryt.rado pagydė .Dabar jau 12 metų praėjo , nė karto daugiau nepasikartojo , išsukioti pirštai kažkiek atsistatė. va šia vasar niurkdėsi su anukėm ežere ir nieko jai.Tik darba pakeitė, kad drėgnai nebedirbt.

Aš kai mane susuko irgi tikėjausi ,kad ras mikoplazmu ir pasveiksiu greit. Bet man žiauriai tino kojos ir rankos. Ir kraujo tyrimai rodo artrita. Aš sergu neperseniausiai (tik nuo birželio ) tai dar labai nežinau tu rytimu pavadinimu. Vaistus kompensavo man iškart , kai patvirtino diagnoze. Nuotrauka ranku darė 2 skausmu savaitėj, tai yra iškart , kai nuėau pas šeimos daktare.Tada pakitimu nerodė, bet ju ir vizualiai nebuvo, tik kad ištine ir skausmingi sanariai. Dabar greit vėl važiuosiu pas reumatologa, sakė kartos nuotraukas, nes dabar tai jau plika akim matomi čiurnu pakitimai. Išsuktu pirštų , neskaičiuoju. Kažkaip jei man gyuvent netrukdo.( na čia tipo namie indu neplaunu , rankom neskalbiu, valgyt mandrai nebedarau )Parastai pas mene dabar viskas , Sunkiau su kojom.
Tieasa aš supratau tiek, kad išsukiotu ranku sanariu man neskauda.Na maudžia jei šalčiau ar drėgniau . O va kai žiauriai skauda, tada pagrinde vaikšto sanriai. po paskutinio tokio priepuolio čiurnos išsiklaipė )
Tiesa nervinisi skausmai irgi gali būti. Man diagnoze patvirtino rugpjučio 24 , jaučiausi gerai Na bent jau nuskausminamu gert nereikėjo. O rugsėjo 1 nebepoaėjau. Skausmai nežmoniški, ale skaudėjo paskutini kart tik kojas, prigeriu vaistu nuo skausmo, o tei neveikia, kol nepasidedu tarp koju butelio su karštu vandeniu. Nebuvo jėgu nė pas daktare nueit. Bet paskui pradėjau gert valerijona, tai atsigavau iki tiek, kad iki poliklinikos nusivilkau. O ten daktarei ir pasakiu. Sakau kad nesuprantu , ar čia man taip skauda, kad stogas važiuoja ar stogas važiuoja ir užtat skauda. Nes atsirado žiauri baimė vaiksčiot, baimė kad skaudės, negaėljau vairuot, kaip čiurnas skaudėjo.. Niu daktarė nuramino, nuo nervu vaistu prirašė.... ir skausmai baigėsi. Aišku sveikatos nėr, bet bent jau stogas vietoj stovi. Dabar krutu po namus po biški, vairuoju. Nuvažiuoju visur ,kur reikia savarankiškai.
Mano diagnozė -reumatoidinis artritas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulėėė: 06 spalio 2010 - 07:42
QUOTE(rimulėėė @ 2010 10 06, 07:41)
labutis matau diskutuojat  rimta tema.

Aš patarčiau pasidaryti  tyrimus dclamidijos , mikoplazmai ir dar kažkas (komplekte daro ) tuos tyrimus man reumatologas skyrė pirmiausia.Jie yra mokami ir poliklinikoje, užtat man leipė eit į endemik, ten tikslesni tyrimai ir greičiau atliaka.
Matot kas gali būti. pirmiausia artrita gali sukelt  vienas iš tu triju mikronizmu ,musu organizme. Tada kraujas nerodo neiko bloga, nes artritas yra infekcinės kilmės. Jis lygiai taip pat sukelia nežmoniškus skausmus ir išsukioja sanarius.
Mano draugės mamai buvo būtent toks artritas, gydė ja visaip apie 4-5 mėn, jau norėjo invaliduma duoti, nepaėjo, visai, ir paskui kažkaip dsaktarai sumastė mikoplazmas padaryt.rado pagydė .Dabar jau 12 metų praėjo , nė karto daugiau nepasikartojo , išsukioti pirštai kažkiek atsistatė. va šia vasar niurkdėsi su anukėm ežere ir nieko jai.Tik darba pakeitė, kad drėgnai nebedirbt.

Aš kai mane susuko irgi tikėjausi ,kad ras mikoplazmu ir pasveiksiu greit. Bet man žiauriai tino kojos ir rankos. Ir kraujo tyrimai rodo artrita. Aš sergu neperseniausiai (tik nuo birželio ) tai dar labai nežinau tu rytimu pavadinimu. Vaistus kompensavo man iškart , kai patvirtino diagnoze. Nuotrauka ranku darė 2 skausmu savaitėj, tai yra iškart , kai nuėau pas šeimos daktare.Tada pakitimu nerodė, bet ju ir vizualiai nebuvo, tik kad ištine ir skausmingi sanariai.  Dabar greit vėl važiuosiu pas reumatologa, sakė kartos nuotraukas, nes dabar tai jau plika akim matomi čiurnu pakitimai. Išsuktu pirštų , neskaičiuoju. Kažkaip jei man gyuvent netrukdo.( na čia tipo namie indu neplaunu , rankom neskalbiu, valgyt mandrai nebedarau )Parastai pas mene dabar viskas  , Sunkiau su kojom.
Tieasa aš supratau tiek, kad išsukiotu ranku  sanariu man neskauda.Na maudžia jei šalčiau ar drėgniau . O va kai žiauriai skauda, tada pagrinde vaikšto sanriai. po paskutinio tokio priepuolio čiurnos išsiklaipė )
Tiesa nervinisi skausmai irgi gali būti. Man diagnoze patvirtino rugpjučio 24 , jaučiausi gerai Na bent jau nuskausminamu gert nereikėjo. O rugsėjo 1 nebepoaėjau. Skausmai nežmoniški, ale skaudėjo paskutini kart tik kojas, prigeriu vaistu nuo skausmo, o tei neveikia, kol nepasidedu tarp koju  butelio su karštu  vandeniu. Nebuvo jėgu nė pas daktare nueit. Bet paskui pradėjau gert valerijona, tai atsigavau iki tiek, kad iki poliklinikos nusivilkau. O ten daktarei ir pasakiu. Sakau kad nesuprantu , ar čia man taip skauda, kad stogas važiuoja ar stogas važiuoja ir užtat skauda. Nes atsirado žiauri baimė vaiksčiot, baimė kad skaudės, negaėljau vairuot, kaip čiurnas skaudėjo.. Niu daktarė nuramino, nuo nervu vaistu prirašė.... ir skausmai baigėsi. Aišku sveikatos nėr, bet bent jau stogas vietoj stovi. Dabar krutu po namus po biški, vairuoju. Nuvažiuoju visur ,kur reikia savarankiškai.
Mano diagnozė -reumatoidinis artritas.

uzjauciu, o del nervu kad skausmai paastreja tai tikrai gali buti doh.gif svarbu kad zinot ka gydyti, ne taip kaip pries tai atveju
na dabar sutikau grynai su ta diagnoze, paaiskink man ar tavo kraujas iskart 1.pakitimus rode?cia kurie CRB? nusedimas?
2.ar tau ryte sustingsta , nejudrus sanariai buna ir ryte labiausiai skauda? nes man tai neryte o bet kada, tai uztat gyd. sako cia ne artrito pozymis, artritas labiausiai ryte, nors vienos kojos pirstai tai ryte ir buna tokie sunkiau lankstomi.
3. kokie buvo patys pirmieji pozymiai del kuriu kreipeisi, ar tau iskart sutino, tas vadinamas reaktyvinis artritas prasidejo?
4. kaip nebraska kaulai?
5.ar tie issukioti pirstai nors kiek atsistate tau?
6. tau kai skauda skauda grynai sanarius, ar taip kad net nesuprasi kaulus ar sanarius, nes man kaip rasiau per visa ilgi vos ne rankas, tai kad sunku suprasti.

gal tikrai reiks pasidaryti tyrimus tuos, siaip vaikams senai padarytyi norejau, nes itariama, nes pastovoiai kosti, ir niekas nepadeda, jokios inhaliacijos, pries alerginius vaistus bandziau, nuo kosulio vaistus, nu daug ka, bet daeinam iki antibijotiku, juos va ir si kart pries savaite isgerem, puse savaites koki buvo ramu, siandien jau girdziu viena kosti, nesmarkiai, bet nuo to viskas pas mus ir prasideda, bet gyd. sako kad labai lengva uzsikresti tom zarazom, ir jas isnaikinus labai greit vel gali uzsikrest.tai kad einant vaikui i darzeli cia kazin ar verta ir daryt tuos tyrimus.nu bus matyt.o del saves gal tikrai reikia, ir tada nesipirkt dar to movalio ir issitirti tuos virusus, vistiek cia jokio siuntimo nereikia ar taip ar taip mokama,
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 10 06, 10:40)
uzjauciu, o del nervu kad skausmai paastreja tai tikrai gali buti doh.gif svarbu kad zinot ka gydyti, ne taip kaip pries tai atveju
na dabar sutikau grynai su ta diagnoze, paaiskink man ar tavo kraujas iskart 1.pakitimus rode?cia kurie CRB? nusedimas?
2.ar tau ryte sustingsta , nejudrus sanariai buna ir ryte labiausiai skauda? nes man right]

Atsakau
1 Šeimos daktarė darė krauja, bet nežinau ar ką radė. O reumatologas jau pirmo tyrimo metu rado bloga krauja. Dabar patikrinau turiu nusiskanavus atsakymus . nelabai žinau ka kuris rodiklis rodo.Tik pamenu ,kad tas kur 94 rodo , reumatoidini artrita. O sklaiustukuose parašiau , ant kiek pagerėjo rodikliai per 2 mėnesius
Anti-CCP-187 (140) RF-94,5 (52) CRb- 9 (0,79)
2 ir 3 atsakau kartu
]Pradžioj pradėjo skaudėt keli lipant laikptais. po svaitės pamačiau ,kad nepraeis. Tai užsirašiau pas šeimos daktare. paskui kažkaip pradėjo skaudėt pėdas, rytais sunku buvo paeiti.Bet aš veltas tapkes turiu,.jas užsidėdavau ir eidavau. jau tada pradėjo tint. tinimo iškart nepamačiau. kai pamačiau buvo patine pėdos. bet taip gavosi, akd buvau išvažiavus, ir nepagalvojau kad čia taip rimta. prioe ežero pašaldžiau vandeny tinimas nuėjo. Bet sunkoka buvo vaiksčioti. na pati pradžia ryte, kol prasivaikštai. rankose dar nieko nejaučiau, tik jėga dingo. nu syunku sofa pakelt. buvo.
o kai gryžau tai susuko greit.(mat aš nusimaudžiau ežere dar per ta laika ) tada rytais negalėjau atsikelt .buvo dienu kai visai neatsikėliau. paskui po poros valandu mankštos lovoje šeip ne taip išlipau iš lovos. ta diena nei stiklinės nepakėliau.tai kažkaip išgėriau sausai vaistus. paskui parsivaiksčiodavau . sustingimas kažkur 11 preiedavo. arba buvo atvejis kai nepaėjau, o babute ranka susilaužė, tai teko kažkaip ja vežt ligoninėn.,. Susikaupaiu ir nuvežiau. nes nebuvo daugiau ka daryt.

Reaktyvinis artritas g-taip daktarė pavadino, todėl kad man per 2 mėnesius ne tik rankas ir smulkius pėdos kaulus , bet čiurnas suka. buvo pradėje ir riešus sukt, bet kažkaip sustojo. aš tai sakau man čia taip greit, dėl to kad aš ožka nusimaudžiau. birželi vanduo šaltas dar buvo. nes po paskutiniu maudyniu 3 dienoj pakilo temperatūra ir sustingo visi sanariai.

Kaulai man braška visa gyvenima. kažkaip momentais gal. na braška jei ir pas mano vaikus. čia kalcio reik gert. man senei daktarai leipė.ir leipė naturalu daryt iš kiaušiniu. nes nepasisavina gal gerai dirbtinio.

5 išsukti pirštai man neatsistatė, nes tik 3 mėnesiai dar. man suka toliau kojas.
6 skauda ne visada . pav dabar jau 2 savaites neskauda. aišku daugiau pavaikštau jaučiu koja, bet tada prigulu, kad nepervargt ir be skausmu gyvenu.
Kai skaudėjo visiap buvo. buvo kad dkauda tik ta sanari . rankas kai skaudėjo tai skaudėjo žiauriai. bet čia suprantu ,pats sukimo momentas kai. aš daktarei kai bandžaiu apibūdint skausma tai skaiu ,kad tioks jausmas kad išsukios rankas. aišku kai atsiogavau ir pamačiau kad pirštai išsukti. matyt ir suko.
dabar jaučiu drėgme, kambariuos, negaliu būt svečiuos, kur nekurenama, nors ir prisivilkusi. šalti jaučiu visais kaulais, bet ir sanariais.

klausk jei kas neaišku dar ar neaiškai parašaiu. išvažiuoju dabar , vakare tik būsiu.
Atsakyti
nu as to su salciu susijusiu skausmo nejauciu, man kai ir prikurenta baisiai namie paskauda., vyrui prismenu visa gyvenima atsikelia sako skauda sanarius keisis orai, bet man nieko panasaus.
man isvis sunku paaiskinti kur skauda, atrodo visur, tas visur kojas visur iki keliu ir rankas visas.
kai pasakei akd nuo salcio issukinejo pagalvojau gal ir man, nes viena diena lauke viejuota buvo lb, as pasitryniau, vakare temp sukilo ir pradejo skaudeti nuo tada, bet aisku kas cia zino....as jau daug galvojau, galvojau kad nuo imunostimuliatoriu, nes daug pavartojau citrosepto,o yra tokia nuomone kad prie autoimuniniu ligu ju negalima, dabar galvosiu gal ir nuo salcio...
bet vienos pedos pirstai tai tikrai ryte pastinge buvo, sunku lankstyt., bet dabar tai nieko ziuriu jau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 06 spalio 2010 - 09:32