Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas

Apie baseina skaičiau. Ale kažkaip neisivaizduoju kaip gautūsi ,jei pabandyčiau, nes dabar labai šalti jaučia organizmas. Na baseine tai šilta. Bet kiek atsimenu nuo pernai vanduo atrodė vėsokas. Niu bat čia gal todėl kad pernai i baseina eidavau po pirties. Užtat nelabai įsivaizduoju.

Vakar susidūriau su problema, kaip į svečius nueit. g.gif Visos draugės butuose gyvena, nešildo dar. Nesvarbu,kad apsirengiu, kojines papildomai geras pasiimu, veltas tapkes. Bet negaliu šaltis kaulus suka. Vakar pabandžiau darban nueit. Nekas. Papildomos priemonės nepadėjo. Paskui kava gėriau kojas i striuke susukusi. Poliklinikoj užvakar buvau irgi vos 30 min eilėj pasėdėjau, bet irgi teko kojas po striuke kišt. Kad ir vakar . Lauke liuks, nes sualutė šilta buvo, mašinoj galiu važiuot kiek noriu, nes pačiukas veikia. O va nešildomose patalpose šakės man. Praeita savaite nuėjau kirpyklon, apkirpo, sakau nebetvarkykit, džiovinkit ir ateisiu kai šildys, reik pasidažyt dar . Negaliu sėdėt. Purto visa kūna. Nors prisirengiu , žinau kur einu.. Namie pas mus šilta- pečius kūrenasi.
tai va svarstau dabar kad reik kažkokius drabužius naturalius gaut. Niu čia tai gausiu, yra slidininkams, žvejams .O va su batais ką daryt. Nežinau pirma žiema man bus. Tai sunkiai prisitaikysiu.

O apie maista tai net nežinau. Daktarė sakė valgyt viską. O va skaičiau kad mėsos pieno produktu negalima. Įdomu ar čia teisybė ar ne. Dabar respublikoj staripsnie buvo. Ten irgi parašyta ,kad maistas įtakos turi. Nežianu sakiau paklausiu daktarės, kai nueisiu. Kol aks aš irgi neseniai susidūriau su šia bėda. visgi tik 4 mėn, nelabai dar gaudausi kas ir kaip.
Atsakyti
QUOTE(ignulka @ 2010 10 10, 09:22)
tik movali blink.gif as ji geriau kaip pagalbini priesuzdegimini vaista (as skaitau, kad jis tik nuo skausmo tera, nes susirgimo priezasties nepasalina). Bet ji geriant ar skauda kiek nors ar ne?
As vietoj jusu net nelaukus kol tabletes baigsis eiciau bandyt registruotis pas kita, dar kol ateis eile visas menuo praeis, jei ne daugiau... tik vel tas siuntimas, bet pirma karta uztat tiktais.

turbut gyd priprate kad pas juos ateina su dideliais skausmais zmones,kadangi man dideliu nera tai taip ir pažiurejo doh.gif nieko nenorejo skirti kol kentet galiu,sakau ar nebus taip kad kai ateisiu su skausmais nebesustabdysit visko,na tada tik paskyre ta movali.

man skausmu dideliu nera,tik toks maudimas vaiksto,na nebent toks neamalonus dar tu pirstu sukiojimo jausmas,tai aisku to movalio nepajutau poveikio,yra nauja gyd kazkokia Mikeniene,pas jau rytoj yra talonu,kazi tas pats nebegalioja nes juk neseniai dar buvau pas ana gyd,kortelej vistiek yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2010 10 10, 10:31)
Apie baseina skaičiau. Ale kažkaip neisivaizduoju kaip gautūsi ,jei pabandyčiau, nes dabar labai šalti jaučia organizmas. Na baseine tai šilta. Bet kiek atsimenu nuo pernai vanduo atrodė vėsokas. Niu bat čia gal todėl kad pernai i baseina eidavau po pirties. Užtat nelabai įsivaizduoju.

Vakar susidūriau su problema, kaip į svečius nueit.  g.gif Visos draugės butuose gyvena, nešildo dar. Nesvarbu,kad apsirengiu, kojines papildomai geras pasiimu, veltas tapkes. Bet negaliu šaltis kaulus suka. Vakar pabandžiau darban nueit. Nekas. Papildomos priemonės nepadėjo. Paskui kava gėriau kojas i striuke susukusi. Poliklinikoj užvakar buvau irgi vos 30 min eilėj pasėdėjau, bet irgi teko kojas po striuke kišt. Kad ir vakar . Lauke liuks, nes sualutė šilta buvo, mašinoj galiu važiuot kiek noriu, nes pačiukas veikia. O va nešildomose patalpose šakės man.  Praeita savaite nuėjau kirpyklon, apkirpo, sakau nebetvarkykit, džiovinkit ir ateisiu kai šildys, reik pasidažyt dar . Negaliu sėdėt. Purto visa kūna. Nors prisirengiu , žinau kur einu.. Namie pas mus šilta- pečius kūrenasi.
tai va svarstau dabar kad reik kažkokius drabužius naturalius gaut. Niu čia tai gausiu, yra slidininkams, žvejams .O va su batais ką daryt. Nežinau pirma žiema man bus. Tai sunkiai prisitaikysiu.
O apie maista tai net nežinau. Daktarė sakė valgyt viską. O va skaičiau kad  mėsos pieno produktu negalima. Įdomu ar čia teisybė ar ne.  Dabar respublikoj staripsnie buvo. Ten irgi parašyta ,kad maistas įtakos turi. Nežianu sakiau paklausiu daktarės, kai nueisiu. Kol aks aš irgi neseniai susidūriau su šia bėda. visgi tik 4 mėn, nelabai dar gaudausi kas ir kaip.

Man jau trečia žiema bus su artritu.Geriausiai man tinka iš tos UGG,EMU serijos batai.Svarbu,kad būtų odiniai su natūraliu kailiu.Va ir dabar jau su jais vaikštau,tai pėdų nesuka man dėl temperatūros,tik kelius ir klubus skauda.Bet aš dažnai naudoju šildomuosius įtvarus,pleistrus.
Papildyta:
QUOTE(ignulka @ 2010 10 10, 10:22)
tik movali blink.gif as ji geriau kaip pagalbini priesuzdegimini vaista (as skaitau, kad jis tik nuo skausmo tera, nes susirgimo priezasties nepasalina). Bet ji geriant ar skauda kiek nors ar ne?
As vietoj jusu net nelaukus kol tabletes baigsis eiciau bandyt registruotis pas kita, dar kol ateis eile visas menuo praeis, jei ne daugiau... tik vel tas siuntimas, bet pirma karta uztat tiktais.

Aš pusantrų metų esu vien prišuždegiminiais farširuojama.O artrito priežasties realiai niekas nešalina.Nes TIKSLIOS priežastys-nežinomos.Galima šalint tik papildomus vaiksnius.O taip tai visi vaistai tik slepia simptomus-skausmą,patinimą,paraudimą.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2010 10 10, 16:09)
Man jau trečia žiema bus su artritu.Geriausiai man tinka iš tos UGG,EMU serijos batai.Svarbu,kad būtų odiniai su natūraliu kailiu.Va ir dabar jau su jais vaikštau,tai pėdų nesuka man dėl temperatūros,tik kelius ir klubus skauda.Bet aš dažnai naudoju šildomuosius įtvarus,pleistrus.
Papildyta:

Aš pusantrų metų esu vien prišuždegiminiais farširuojama.O artrito priežasties realiai niekas nešalina.Nes TIKSLIOS priežastys-nežinomos.Galima šalint tik papildomus vaiksnius.O taip tai visi vaistai tik slepia simptomus-skausmą,patinimą,paraudimą.

bet jus reagiuojat ir i nelabai dideli salti?as kazkaip galvojau kad negerai jei jau smarkiai sala,ar jei dregnoj vietoj ilgai buni,na bet ir as pajutAU kad kazkas negerai,atrodo kad suka ******,rankos pirstus ryte isejus i lauka,o jums taip pat?bet visur tai neapsisaugosi nuo tokio to salcio g.gif o patiems sanariams tas toks nedidelis saltukas kažin ar kenkia g.gif

o kad maistas ir sveikas gyvenimo budas labai svarbu tai visur raso,kituose forumuose skaičiau kad zmones gydosi vien dietomis,ir padeda,supermamose vaiku ligu temoje irgi yra kam su sanariais nekas vaiku,tai viena mama raso kad jau ilga laika laikosi dietos ir vaikui nebeskauda,bet ta dieta pastovi,nors gal ji nera labai griežta,visur raso kad mesos pieno pr.,vienoj vietoj radau kad ir bulviu negaima,
dar intike kazkokiam forume vienas dalyvis jau kuri laika transfer faktor yourlife naudoja papildus,jie moduliuoja imunine sistema,sako padeda,jau mažina vaistus,jie brangus,pati pernai pirkaus sakau isbandysiu stebukla si,na bet ant saves to stebuklo nepastebejau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 10 spalio 2010 - 17:32
QUOTE(renatuxaass @ 2010 10 10, 18:32)
bet jus reagiuojat ir i nelabai dideli salti?as kazkaip galvojau kad negerai jei jau smarkiai sala,ar jei dregnoj vietoj ilgai buni,na bet ir as pajutAU kad kazkas negerai,atrodo kad suka ******,rankos pirstus ryte isejus i lauka,o jums taip pat?bet visur tai neapsisaugosi nuo tokio to salcio g.gif o patiems sanariams tas toks nedidelis saltukas kažin ar kenkia g.gif
o kad maistas ir sveikas gyvenimo budas labai svarbu tai visur raso,kituose forumuose skaičiau kad zmones gydosi vien dietomis,ir padeda,supermamose vaiku ligu temoje irgi yra kam su sanariais nekas vaiku,tai viena mama raso kad jau ilga laika laikosi dietos ir vaikui nebeskauda,bet ta dieta pastovi,nors gal ji nera labai griežta,visur raso kad mesos pieno pr.,vienoj vietoj radau kad ir bulviu negaima,
dar intike kazkokiam forume vienas dalyvis jau kuri laika transfer faktor yourlife naudoja papildus,jie moduliuoja imunine sistema,sako padeda,jau mažina vaistus,jie brangus,pati pernai pirkaus sakau isbandysiu stebukla si,na bet ant saves to stebuklo nepastebejau

Jei tas nelabai didelis šaltis,kaip dabar-tai jo,reaguoja mano sąnariai ir į tokį.Todėl ir pradėjau jau nešiot kailinius batus.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2010 10 10, 18:07)
Jei tas nelabai didelis šaltis,kaip dabar-tai jo,reaguoja mano sąnariai ir į tokį.Todėl ir pradėjau jau nešiot kailinius batus.

manieji irgi,tai kas tada ziema bus doh.gif
Atsakyti
[/quote]
Mano atveju negeriau vien priesuzdegiminiu, kartu kitus vaistus geriau. Vistiek skiria vienoki ar kitoki gydyma, siekiant pasiekti remisija ar kaip ji vadinasi.
Atsakyti
[quote=ignulka,2010 10 10, 19:25]
[/quote]
Mano atveju negeriau vien priesuzdegiminiu, kartu kitus vaistus geriau. Vistiek skiria vienoki ar kitoki gydyma, siekiant pasiekti remisija ar kaip ji vadinasi.
[/quote]
kai zino tiksliai nuo ko gydyt tai ir skiria,o pries tai atveju nelabai dar žino nuo ko
Atsakyti
paskaičiau ir dabar galvoju, kokius vaistus aš geriu. Man dar kažkaip nelabai aišku. Vieni žinau tynimui nuimt kiti imunine sistema tvarko. Na gautūsi kaip ir priežasti šalina.
O tipo movalis, priešuždegiminius tai aš jau pati gert pradėjau, kol pas daktare nuėjau.

Aš dar šiltų batu nenusipirkau. I pernyksčius nėr šansu koja ikišt. Nuo rugsėjo1 nešioju rudeninius su auliuku, bet ten vilnonė kojine telpa. tokie šlumsikai. Bet gerai kol kas. Aš pėsčia ir nevaikštau mašina važiuoju. Bet patalpose man šalta. Nes nekurenama niekur, jaučiu drėgme , nors tu ka.

Noriu paklaust kas ten per šildantys pleistrai. Ir kiek laiko veikia.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2010 10 10, 22:25)
paskaičiau ir dabar galvoju, kokius vaistus aš geriu. Man dar kažkaip nelabai aišku. Vieni žinau tynimui nuimt kiti imunine sistema tvarko. Na gautūsi kaip ir priežasti šalina.
O tipo movalis, priešuždegiminius tai aš jau pati gert pradėjau, kol pas daktare nuėjau.

Aš dar šiltų batu nenusipirkau. I pernyksčius nėr šansu koja ikišt. Nuo rugsėjo1 nešioju rudeninius su auliuku, bet ten vilnonė kojine telpa. tokie šlumsikai. Bet gerai kol kas. Aš pėsčia ir nevaikštau mašina važiuoju. Bet patalpose man šalta. Nes nekurenama niekur, jaučiu drėgme , nors tu ka.

Noriu paklaust kas ten per šildantys pleistrai. Ir kiek laiko veikia.

Man geriausi paprasti rusiški pipiriniai.Geriausiai veikia pirmas 6-8val.Bet šiaip rašo,kad nuimt reik po paros,tai ir nuimu po paros.Tik,kad dar rašo,kad tik nuėmus negalima naujo pleistro ten pat klijuot,bet aš klijuoju,jei reik..
Atsakyti
oi kaip padėjai. anksčiau niekad tais emu nesidomėjau.Nu negražus jei man. (buvo ) O dabar bili tik šilta būtų. Jau kaip atrodau nebesvarbu. Striukė šiuo metu mano juokinga. ax.gif Ale neperlyjama. Gal kada kokia išvaizdesne gausiu, o kol kas bus gerai. Dabar tais emu pasidomėjau. Suprantu liuks jei jie tikri. O jei netikra vilna, tai kojos prakaituos ir vistiek bus šalta. Tai va iškart klausimukas. Kur perki tuos batus. Nes musi provinsijoj tai mačiau kažkurioj batu parduotuvėj maksimoj, ale ar ten tikri. Ir dar klausimas. Juk jie vandeni leidžia. ka darai kai šlapia.
Ir dar ar men veidenasi ar džinsai rimtai šalti traukia. Kur gaut naturalios vilnos kelnes. o žiemai tai ko gero kažko rimtesnio reik.

Galiu pasidžiaugt nusipirkau pirštines , kolines kur sintetikos nėr. Va dabar reik šiltu kelniu.
Nežinau priskaičiau nesamoniu intike. Tai dalinuos. Čia kur diagnostika gražiai papiškinta. kodėl būna geri tyrimai.

Diagnostika
ReA diagnozė paprastai nustatoma remiantis tipiškais klinikiniais požymiais, tačiau ji tuti būti patvirtinama laboratoriniais ir rentgenologiniais tyrimais.

Esant ūminiam ReA paprastai būna didelis eritrocitų nusėdimo greitis, C-reaktyvusis baltymas; lėtinio ReA atveju gali būti tik nedidelių nukrypimų. Kraujyje gali būti nesunki leukocitozė ir trombocitozė, anemija, kartais - kepenų fermentų padidėjimas. Reumatoidinio faktoriaus paprastai nerandama.

Ypatingas dėmesys turėtų būti atkreipiamas į sąnarių skystčio tyrimą. Leukocitų skaičius ReA ankstyvose stadijose gali būti labai didelis, vėliau išsivysto limfocitozė. Tikslesnių duomenų apie mikrobus gali duoti tik mokslinėse laboratorijose atliekami tyrimai, taikant imunoflorescencijos, imunoelektronomikroskopijos, imunoblotino bei polimerazės grandžių reakcijos metodus įvairiems mikroorganizmams nustatyti.

Ūminio ReA atveju pažeistų sąnarių rentgenogramose matyti tik nedidelė osteoporozė ir minkštųjų audinių paburkimas. Lėtinio ReA atveju galima matyti ir sąnarių tarpų susiaurėjimą, erozijų. Dažnas rentgenologinis simptomas - periosto reakcija, ypač sausgyslių prisitvirtinimo vietose. Pado srityje matomi "pentinai" - dažnas lėtinio ReA simptomas. Rentgenologiniai sakroileito bei spondilito požymiai - taip pat neretas lėtinio ReA simptomas. Stuburo rentgenogramose matoma asimetrinių paravertebralinių sukaulėjimų, sindesmofitų.

visas straipsnis ]//www.medic.lt/ligos/re_artritas/re_artritas.htm[/URL]

ir dar keli
http://www.medic.lt/exec.php?ID=15

http://www.medic.lt/news.php?ID=13
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2010 10 10, 23:38)
oi kaip padėjai. anksčiau niekad tais emu nesidomėjau.Nu negražus jei man. (buvo ) O dabar bili tik šilta būtų. Jau kaip atrodau nebesvarbu. Striukė šiuo metu mano juokinga.  ax.gif Ale neperlyjama. Gal kada kokia išvaizdesne gausiu, o kol kas bus gerai. Dabar tais emu pasidomėjau. Suprantu liuks jei jie tikri. O jei netikra vilna, tai kojos prakaituos ir vistiek bus šalta. Tai va iškart klausimukas. Kur perki tuos batus. Nes musi provinsijoj tai mačiau kažkurioj batu parduotuvėj maksimoj, ale ar ten tikri. Ir dar klausimas. Juk jie vandeni leidžia. ka darai kai šlapia.
Ir dar ar men veidenasi ar džinsai rimtai šalti traukia. Kur gaut naturalios vilnos kelnes. o žiemai tai ko  gero kažko rimtesnio reik.

Galiu pasidžiaugt nusipirkau pirštines , kolines kur sintetikos nėr. Va dabar reik šiltu kelniu.
Nežinau priskaičiau nesamoniu intike. Tai dalinuos. Čia kur diagnostika gražiai papiškinta. kodėl būna geri tyrimai.

Diagnostika
ReA diagnozė paprastai nustatoma remiantis tipiškais klinikiniais požymiais, tačiau ji tuti būti patvirtinama laboratoriniais ir rentgenologiniais tyrimais.

Esant ūminiam ReA paprastai būna didelis eritrocitų nusėdimo greitis, C-reaktyvusis baltymas; lėtinio ReA atveju gali būti tik nedidelių nukrypimų. Kraujyje gali būti nesunki leukocitozė ir trombocitozė, anemija, kartais - kepenų fermentų padidėjimas. Reumatoidinio faktoriaus paprastai nerandama.

Ypatingas dėmesys turėtų būti atkreipiamas į sąnarių skystčio tyrimą. Leukocitų skaičius ReA ankstyvose stadijose gali būti labai didelis, vėliau išsivysto limfocitozė. Tikslesnių duomenų apie mikrobus gali duoti tik mokslinėse laboratorijose atliekami tyrimai, taikant imunoflorescencijos, imunoelektronomikroskopijos, imunoblotino bei polimerazės grandžių reakcijos metodus įvairiems mikroorganizmams nustatyti.

Ūminio ReA atveju pažeistų sąnarių rentgenogramose matyti tik nedidelė osteoporozė ir minkštųjų audinių paburkimas. Lėtinio ReA atveju galima matyti ir sąnarių tarpų susiaurėjimą, erozijų. Dažnas rentgenologinis simptomas - periosto reakcija, ypač sausgyslių prisitvirtinimo vietose. Pado srityje matomi "pentinai" - dažnas lėtinio ReA simptomas. Rentgenologiniai sakroileito bei spondilito požymiai - taip pat neretas lėtinio ReA simptomas. Stuburo rentgenogramose matoma asimetrinių paravertebralinių sukaulėjimų, sindesmofitų.

visas straipsnis ]//www.medic.lt/ligos/re_artritas/re_artritas.htm[/URL]
ir dar keli
http://www.medic.lt/exec.php?ID=15

http://www.medic.lt/news.php?ID=13

šiaip jų galima užsisakyt iš interneto.Bet paskutinius savo pirkau senamiesty,parduotuvėj kažkokioj.Ten ne EMU ir ne UGG,bet su natūraliu avikailius.Maximoj tikrai ne natūralūs.Yra dabar Danijoj vieni sintetika,o brangesni-su natūraliu avikailiu.
Tavo įmesta info-labai naudinga.Nes dažnai gydytojai aiškina,kad skausmas psichologinis,kai neranda didžiulio CRB,ENG ir tt.
Pas mane iki šiol tik padidėję leukocitai,sakroileitas rentgene,anemija.Tik neatitinka vienas-pas mane ne trombocitozė,o trombocitopenija nuolatinė.
Atsakyti