Įkraunama...
Įkraunama...

Auginu mažiuką. Kaip greitai susitvarkyti buityje?

sveikutės, labai noriu papasakoti apie savo buities tvarkyma biggrin.gif
esu nėščia 30sav mano Nojui 1m 2mėn. po pirmojo nėštumo organizmas dar nelabai atsigavęs- dažnai būna silpna, svaigsta galva, pakerta kojas ir pan. gyvename 16 kv.metrų kambaryje+wc+ 1*2m koridoriukas ir pati įsikūriau virtuvinį staliuką 50*50cm biggrin.gif t.y. bendrabutis- virtuvė bendra, kurioj nelabai gali ką palikti...
tai va, būna dienų kai man silpna, tada namuose JOVALAS biggrin.gif
o kai jaučiuosi gerai einu tvarkytis, bet neilgam- greit pavargstu biggrin.gif
žaislai nojui reikalingi tik tam, kad juos išverstų iš dėžės... biggrin.gif
o vat spintų, spintelių turinys... nojui yahoo.gif o man tease.gif
vietos, kai yra toooks vaikas, 16kv.metrų kambaryje, nerandu jokiems daiktams...
taigi, namuose bardakas, as darau valgyti, nes pjaustyti lengviau negu tvarkytis biggrin.gif biggrin.gif
IR TAIP BEVEIK KASDIENĄ, NES IR MANĘS BUITIS NEVEŽA... biggrin.gif
sėkmės tvarkantis!!! biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, mano dukrytei 5 mėn. kol kas dar tvarkytis sekasi visai neblogai, visi daiktai turi savo vietas ir visada stengiuosi juos padėti ten iš kur paėmiau, mažoji dar nemoka pati pasiimti ir padėti, tai ką paduodu tą ir turi lotuliukas.gif . Grįžus iš lauko rūbelius stengiuosi sudėti į spintą, o po maisto gaminimo visada iškarto susiplaunu ir nepalieku nešvarių indų. Apsitvarkau kiekvieną dieną, dulkes nusivalau, skalbiuosi ir t.t Tačiau "dižiąja" tvarka dalinamės su vyru (šveičiame vonią, tuoletą, iš atokiausiu kampelių valome dulkes ir t.t.) ir tai darome kiekvieną šeštadienį. Taigi negalėčiau sakyti kad labai nuvargstu tvarkydamasi, man kur kas labiau įgrista maisto gaminimas, nes kiekvieną dieną reikia galvoti "ką šiandien paruošti skanesnio ir kaip greičiau pagaminti" biggrin.gif . Beje labai įdomi tema, radau ir daug gerų patarimų thumbup.gif
Atsakyti
uhu, mes su tavim galetume bute drauges 4u.gif

papasakosiu ir as apie savo buiti su 1,3m. vaikuliu. visu pirma, as apgalvojau, kaip sutvarkyti namus, kad reiktu minimaliai vaikui drausti, kad vaikas galetu maksimaliai isnaudoti patalpa savo judejimui ir kad as galeciau per minimalu laika susitvarkyti.

kad kiekvienas daiktas turi tureti savo vieta, yra jau sena tiesa;

kuo maziau nereikalingu, nenaudojamu daiktu, kad kambario turini butu galima "aprepti" akimis ir greitai sistemingai sutvarkyti;

daugiau spintu, kurias, esant reikalui galima uzrakinti specialiomis apsaugomis.i virsutines lentynas kisti pavojingus daiktus, i apatines tuos, kuriuos vaikas gali kraustyti ir sudeti atgal, pvz, rubus, ranksluoscius ar siaip nepavojingus rakandus, savo zaislus, senus zurnalus etc. t.y. viska kas pavojinga, kelt i virsu;

geliu mes neturim, atidavem, ir maciau parduotuvej parduoda apsaugas, kad neissidrabstytu zemes;

apskritai kuo maziau visko statyti ant grindu, kad vaikas galetu laisvai judeti kambary, sustumti staliukus ir kedes i kampus, kompa atitverti (pvz kaip mes padarem, su foteliu) beje kai grindys neuzkrautos visada lengviau jas plauti, nereikia daiktu pusvalandi pries tai stumdyti;

kai pavalgo, iskart nusluostyti maisto likucius, nes kai jie priskrenta zymiai sunkiau valyti. trupinius susluoti, nes kitaip po visa xata issinesios, maitinti tik virtuvej. as naudojuos dregnom servetelem kudikiams jei ka greit reikia nuo grindu ar kilimo pavalyti ar rankutes vaikui, kartais ir palange su jom nuvalau ar siaip koki pavirsiu. tik gaila kad jos brangios LIetuvoj. aisku turiu ir daug skuduru bei valymo priemoniu ivairios paskirties cool.gif

turim virtuvej sandeliuka maisto atsargoms, retai naudojamiems rakandams, chemikalams ir buities reikmenims, kaip sluota, kibiras, siurblys. beje gera siurbli turim, su iv. antgaliais, namie po jo isigyjimo maziau dulkiu!!! sandeliukas labai prakstiska, nesimeto po kojom visokie s...aisku pagal galimybes, ne visi turi sandeliuka. bet tam tinka ir spintos dalis arba atskira spinta, be abejo rakinama.

turim virtuvej manieza, kedute tai pakaitom sodinu tai ten tai ten, bet buna irgi rekia, nori landzioti, virtuve l. maza, isikimba i kojas, kotletai svyla thumbup.gif , tada nervina labai. tai vaikui isverdu valgyt kai miega arba kenciu riksma arba buna ir ramiai pasedi. o vyrui ir sau negaminu, arba gaminu tik tada kai grizta ir uzsiima su vaiku. darba jis pietauja labai sociai o vakarais mes daug nevalgom. nu, kose isverdu arba vaiko likucius pribaigia.

siurbiu ir plaunu grindis, pati maudausi isodinus i lovele, jam idomu mane stebet, nors kartais ir rekia. tada ne kas. vonia plaunu kai vyras namie, lyginu labai retai nes neapsimoka ir neimanoma dviese su vaiku (lenda, zyzia, pavojinga, elektros daug lygintuvas ryja)

is esmes noriu pasakyti kas buitis man patinka, tvarka megstu svara bet nekenciu kai reikia skubeti, viska apgalvoti, blaskytis tarp vaiko ir skalbiniu, indu ir labiausiai nekenciu kartu buities ir uz tai kad ji tapo mano gyvenimu, ir kad vyras labai vangiai pirsta pajudina, reikia 1000k. kartoti, ne taip viska daro ir t.t. todel kartais uzeina ir visai nieko netvarkau. nu ka, pasedim betverkej pora dienu, ir vel kuopiu.

tai va, sekmes organizuojantis!

Papildyta:
beje, indaplove yra pats reikalingiausias daiktas po skalbykles! kasdien dziaugiuosi, kad ja turiu! rekomenduoju, jei tik galit, isigykit!
Atsakyti
bordeline, malonu biggrin.gif 4u.gif .

skubu pasidalinti dar vienu savo iš radimu (gal ir dauguma taip daro, bet gal kam bus naujiena). Mane jau pradėjo erzinti visokie suvenyrai, dzinguliukai, niekučiai, kaip mano mama sako, "tavo sekcija - kaip senos bobutės, visko perkrauta" biggrin.gif , tai aš paėmiau tuos visus niekučius surinkau, pasilikau tik mylimiausius ir sukišau į kartoninę dėžę. O šią nugrūdau į gilų gilų spintos kampą. rodos, net kvėpuoti lengviau pasidarė. ką galiu pasakyti, kai pasiilgstu, išsiimu kokį niekutį, pastovi mėnesį, ir vėl į dėžę.

Kažkada esu skaičiusi, kad nuo daiktų pertekliaus galima susirgti kleptomanija (kai noris vogti blink.gif ), tai beveik galima tuo patikėti, nes kartais net, kaip sakiau, tas perteklius, gausa užspaudžia kvėpavimą smile.gif .

bordeline, kai tu pasakei, kad sau ir vyrui negamini, tai man ramiau pasidarė. sakau, gal tik aš čia toks monstras rolleyes.gif . nieko nespėjantis....................... Nu va dabar. Prisipažinsiu, po švenčių dar ne visi indai suplauti ir sudėti į savo vietas (skubu pareikšti, kad dauguma sutvarkyta), bet aš sėdžiu SM, vėliau, amtyt, eisiu dar pasidaryti kavos, nes kenčiu nuo žemo spaudimo, o maitinanti mama negali savęs "pabadrivat" tabletėmis. ech laukia nauja buitinė diena. Bet aš skundžiuosi tik labai labai nedaug.
Atsakyti
Įdomu buvo pasiskaityti,kaip jūs tvarkotės ir ką suspėjate per dieną nuveikti. ax.gif

Mano mažei 7,5mėn. pradeda jau daugiau ropoti, viską žiūrinėti,imti... kol kas dėl tvarkos nebuvo labai daug problemų, nes stengiuosi viską dėti į vietas ir tuojau pat. Aišku, vyrą ilgokai teko prašinėti,kad bent savo drabužius visada pasikabintų į spintą, nešvarius sumestų į tam skirtą skalbinių dėžę.. doh.gif bet kai to pasieki, atkrenta vienas papildomas darbelis...

valgyti sau su vyru darau tik tada,kai turiu noro ir laiko. visada šaldytuve turim kokių nors pusgaminių, jei nedarau tą dieną pietų...žinau,kad ne pats geriausias variantas, bet per galvą nesiverčiu,kad paskui kantrybė trūktų ir išsikraučiau ant vyro savo nepasitenkinimą dėl pervargimo... irnesakyk.gif Mano vyras dėl nepagamintų pietų niekad nedaro problemos...
žodžiu gaminu tik kai pati gerai jaučiuosi,nes mūsų mažė dažnokai naktimis kėlinejasi, tai nenuostabu,kad kartais dieną nieko nenori, tik ir svajoji apie tai,kaip nusnausti pietų... blush2.gif ax.gif o jei dar jinai nerami būna, tai išzyzia visą galvą, atrodo... doh.gif
idėja dėl žaislų dėžės tai ir man pravers, nes jau kelios savaitės kaip suku galvą, kur surasti vietą jiems, kad mažiau mėtytųsi kur papuola... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nika25: 03 sausio 2007 - 17:09
Sveikos mamytės 4u.gif Mums jau suėjo savaitė su puse

Taigi,Daug ko galiu iš jūsų pasimokyti o aš verčiuosi taip,
Ryte atsikeliu pakeičiu pampersiuką,aprengiu šiek tiek pasukinėju jos žaisliukus ir...PUSRYČIAI!!!!!Visada nusiperku mėsos,ir batono taigi greit sumuštinį sau ir vyrui(Mano sumuštinis aišku lieka ant stalo blush2.gif ) Ir jau girdžiu mažoji rėkia Pamaitinu su vyru atsisveikinu tas į darbą aš pusryčių valgyt būnu tokia išbadėjus kad suvalgau 2 keptus sparnelius ir 2 sumuštinius tada einu duotis su mažaja Ta malasi sukinėjasi nu žodžiu...Tada užmigdau ją (nes jau būna 1val. po pietų) vyras grįžta aš sparnelių įdedu (Arba konors kito) jis greit pavalgo ir vėl į darbą aš tvarkausi T.Y.plaunuosi indus,siurbiu,skalbiu,šveičiu,valau dulkes.Na ir t.t. Mažoji atsikelia aš ją pamaitinu pažaidžiu ir ateina vakaras vyras grįžta iš darbo nusikalęs pažiūrim abu teleką pakeičiu mažei sauskelnes ir išlyginu skalbinius tuo tarpu vyras pabūna su vaikeliu einam nusiprausiam pampersiuką prieš naktį ir valgyt ir tada liulia liulia užmiega mes su vyru dar pavalgom vakarienę ir mes miegot tai vat tokia diena smile.gif .O įpatingai šeštadieniais tvarkausi taip ir gyvenam. Gyvenam 3 kambarių bute ir užtenka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aš tiesiog aš: 03 sausio 2007 - 18:03
QUOTE(Rasa S @ 2006 12 26, 13:04)
na gerai kai vyrai padeda ir nebamba grize po darbo clap_1.gif
o ka daryt jei vyras pedantas ir rades bent viena daikta ne savo vietoj pradeda moralizuot  blink.gif  atseit per visa diena nieko nespeji? bash.gif
o nagai tai nori, kad butu nulakuoti nail.gif

tegu pats ir tvarkosi./
Atsakyti
Niu idomios cia patirties galima pasisemt. Mano saulytei dar tik 1,5men. tai kaip suprantu visos linksmybes vardu "bek is paskos" dar pries akis. O man jau dabar atrodo, kad diena kaip su sparnais pralekia. Jei ne mazule reik rupintis, tai tvarka daryt. As tai irgi kiek imanoma stengiuosi viska det i vieta panaudojus arba kaip tik atsitraukiu jau laisvom rankom nuo mazes. Bet labiausiai siutina kai vyras viska palieka ten kur stovi doh.gif ir reik eit is paskos renkant daiktus. Pralinksmino viena mintis cia skaityta, kad kai vaikiukas prades vaiksciot ir "rinkt bei tvarkyt" viska kas ne vietoj... biggrin.gif lotuliukas.gif tada vyras gal ir ipras pats pasidet kur priklauso..
Atsakyti
Nors mano maziui dar tik 4men ir dvi savaites, bet apie rupestinga tvarkymasi ar valgyti gaminima net nesvajoju, kadangi mazius miega visa nakti, tai diena jau nuo 3men labai mazai pamiega, o visa kita laika turiu skirti jam, nes labai jau nori ir reikalauja, kad prie jo butu zmogus, taip kad tik nueinu kavytes pasidaryti i virtuve ir aaa, mama man liudna, dar padeda kaip automobilinej kedutej virtuveje pasisodinu, ir ka nors darau, taip dar mane matydamas pabuna ax.gif Bet siaip labai sunku ji dar zaisliukais sudominti, na max 10min ir jau turi buti salia, tai labai sunku ka namuose pasidaryti, viska darau tik kai vyras gryzta is darbo wub.gif
Atsakyti
mazei 3,5 men. jei tvarkausi virtuveje, nusivezu vezimeli, uzkabinu ta vezimelio zaisla ir speju viska susitvarkyti. patinka ziuret kaip mama tvarkos ax.gif
dar turime zaislu stova, jis taip pat geras pagalbininkas. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linarija: 08 sausio 2007 - 18:54
dabar sprendžiu problemėlę. visą laiką manaiu, kad koridoriuje esanti siena labai tinkama padaryti tokiam šeimyniniam foto stendui, t.y. prikabinėti daug daug nuotraukų. ta proga nemažai jų turiu įrėmintų.

aišku, kai taip svarsčiau, tai dar neturėjau mažylio. kaip manot, ką daryti, ar palaukti, kol vaikiukas paaugs? kita vertus jos kabėtų gana aukštai. tačiau jau dabar matau, kad sugeba net nešant ant rankų mažius pasiimti tokių daiktų, o čia stiklas, etc. Tuomet klausimas, kada vis tik vaikiukai 'suprotingėja" - 2,5, 3 metų, o gal tokia siena yra pavojinga iki kokių 5 metų? be to, manau, vienu vaikučiu neapsiribosim smile.gif
Atsakyti
Vyras mazajam Kaledom nupirko supynes, kurios pacios supasi,ten daug visokiausiu lempuciu ir muzika groja, tai kol mazajam pabosta suptis speju susitvarkyti buityje clap_1.gif Kai pagalvoju tai dovana ne tik mazyliui, bet ir man thumbup.gif
Atsakyti