Įkraunama...
Įkraunama...

Kas apmokėjo vestuves?

Apklausa: Kas apmokėjo vestuves (didžiąja dalį)? (935 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(kolorija @ 2007 05 19, 12:28)
o man tai temos pavadinimas atrodo visai normalus, pvz mes savo vestuvems pinigu susitaupeme patys, bet tiek mano tiek jaunojo tevai nori prisideti, ir atsakymas ne, ju netenkina, tai ka tokiu atveju daryti??? pasiusti juos velniop kad nori prie vaiku sventes prisideti ???? blink.gif . taigi gaunasi rezultate kad uz vestuves mokame mes ir musu tevai  cool.gif . Taigi tema visiskai suprantama, bent jau man. O paskaicius kitu komentarus atrodo kad kitu tevai niekuom niekuom neprisideda, ar tipo jeigu tevai padovanoja vestuviu proga tarkime 1000 ar 2000 tai nera prisidejias prie vestuviu?? nebukim naivus, dar ir kaip yra. Na nebent pacios vestuves koki 40 000 kainuoja, tada aisq tai tik smulkmena...

Na kaip cia pasakius, mums tevai mazdaug po tiek ir dovanos, bet nevertinam to kaip prisidejimo prie vestuviu, patys mokam uz viska, uz savus ir i kelione vaziuosim, o uz tevu dovanotus pinigus pirksim sau vestuvine dovana ar kelias, kam ir skirti tiek pinigai
Atsakyti
Bet esmes tai nekeicia, vienas dovana uz tevu pinigus nusipirks, kitas gal tuos pinigus prisides prie keliones, trecias gal kelioneje isleis, o ketvirtas gal muzikantams sumokes. Esme ta kad netikiu ce visu snekom kad patys darosi vestuves ir niekas kitas neprisideda prie to. Nesakau kad tokiu nera, aisq kad yra, bet pilna ir tokiu kurie pamirsta tevu prisidejima ir piktinasi ala, kaip galima is kazko prasyti pinigu vestuvems. Manau tokiu kur 101 proc. is savo pinigu vestuves pasidaro yra ne taip jau ir daug, ir ne todel kad negaletu ar nenoretu, o todel kad seima (t.y. jaunosios ar jaunikio tevai, seneliai ir pan.) visada stengiasi kazkaip prisideti, tik daznai planavimo sukuryje pamirstame apie tai pagalvoti...
Atsakyti
Uz viska mokame ir mokesime patys. Jaunikio tevu jau nebera zioje zemeje. Is mano puses - viena mama. Jinai daug padeda mums organizuodama, uzsakinedama ir pan., mums belieka sumoketi.
Atsakyti
QUOTE(kolorija @ 2007 05 19, 15:05)
Bet esmes tai nekeicia, vienas dovana uz tevu pinigus nusipirks, kitas gal tuos pinigus prisides prie keliones, trecias gal kelioneje isleis, o ketvirtas gal muzikantams sumokes. Esme ta kad netikiu ce visu snekom kad patys darosi vestuves ir niekas kitas neprisideda prie to. Nesakau kad tokiu nera, aisq kad yra, bet pilna ir tokiu kurie pamirsta tevu prisidejima ir piktinasi ala, kaip galima is kazko prasyti pinigu vestuvems. Manau tokiu kur 101 proc. is savo pinigu vestuves pasidaro yra ne taip jau ir daug, ir ne todel kad negaletu ar nenoretu, o todel kad seima (t.y. jaunosios ar jaunikio tevai, seneliai ir pan.) visada stengiasi kazkaip prisideti, tik daznai planavimo sukuryje pamirstame apie tai pagalvoti...

na tai mes is tu 101% tada, nes tevai nei pinigais, nei siaip kokia pagalba neprisideda, o jei sakyti, kad tevai dovanodami pinigus vestuviu proga taip prisideda prie vestuviu apmokejimo, tuomet ir draugai, broliai seses, gimines irgi prisideda,kas pinigais,kas servizais ar patalyne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joa @ 2007 05 19, 18:42)
na tai mes is tu 101% tada, nes tevai nei pinigais, nei siaip kokia pagalba neprisideda, o jei sakyti, kad tevai dovanodami pinigus vestuviu proga taip prisideda prie vestuviu apmokejimo, tuomet ir draugai, broliai seses, gimines irgi prisideda,kas pinigais,kas servizais ar patalyne  smile.gif

Nu as neturiu nusistaciusi standarto kad pvz prisidejimas prasideda tik nuo 1000 lt. Pvz. man ir drauges pasiuta staltiese vestuviu stalui yra prisidejimas. Bet kai sakant kiekvienas kitaip ta prisidejima supranta. Be to, kaip jus manote, kodel pastaruoju metu yra mada dovanoti per vestuves pinigus, o ne daiktus, man rodos ne tik todel kad tikimasi jog uz tuos pinigus jaunieji kazka nusipirks sau, bet dar ir todel, kad visi supranta, jog siais laikais vestuves kainuoja didelius pinigus, todel daug kas dovanoja pinigus, noredami bent kazkiek kompensuoti jaunuju islaidas. Pvz Italijoje per vestuves dovanojama nuo zmogaus tokia pinigu suma, kiek mazdaug vestuvese kainuos vienam zmogui pavalgyti ir atsigerti. Va toks va mano poziuris, kuris nera pritaikomas visoms situacijoms, nes visada ir visur buna isimciu.
Atsakyti
QUOTE(kolorija @ 2007 05 20, 12:45)
Nu as neturiu nusistaciusi standarto kad pvz prisidejimas prasideda tik nuo 1000 lt. Pvz. man ir drauges pasiuta staltiese vestuviu stalui yra prisidejimas. Bet kai sakant kiekvienas kitaip ta prisidejima supranta. Be to, kaip jus manote, kodel pastaruoju metu yra mada dovanoti per vestuves pinigus, o ne daiktus, man rodos ne tik todel kad tikimasi jog uz tuos pinigus jaunieji kazka nusipirks sau, bet dar ir todel, kad visi supranta, jog siais laikais vestuves kainuoja didelius pinigus, todel daug kas dovanoja pinigus, noredami bent kazkiek kompensuoti jaunuju islaidas. Pvz Italijoje per vestuves dovanojama nuo zmogaus tokia pinigu suma, kiek mazdaug vestuvese kainuos vienam zmogui pavalgyti ir atsigerti. Va toks va mano poziuris, kuris nera pritaikomas visoms situacijoms, nes visada ir visur buna isimciu.

as dovanociau pinigus, jei nepazinociau gerai jaunuju ir nezinociau ko jiems reikia,ka megsta, koks ju skonis ir panasiai, na paskutini karta dovanojom kvietima i spa salona, tai pataikem smile.gif o savoms vestuvems, jei galeciau, dovanu rinkciausi cekius, nes tikrai noriu nusipirkti ka nors prisiminimui ta proga. Gal kitaip kalbeciau, jei tikrai butu poreikis padengti tas islaidas, cia manau kiekvienam skirtingai...O siaip atrodo logiska, kaip tu sakai, dovanoti pravalgyta suma, cia manyciau maziausiai kiek reikia dovanoti, o jaunuju reikalas kur jie tuos pinigus panaudos
Atsakyti
o mes irgi planavome patys savo vestuvems pinigeliu susitauoyt, bet...nespejom...Reikala paskubino maziukas... o kadangi busimas vyrelis dar tarnavo kariuomeneje, tai nesinorejo vestuviu atidelioti, ir priemem tevu pagalba, jie mums padovanojo vestuves,.Ir esam laaaabai jiems dekingi, nes ju deka galime kartu laukti ir dziaugtis mazyliolaukimu ,ir greitu atejimu, nes iskart po vestuviu ji atleido is tarnybos wub.gif
Atsakyti
Viska mes su MB, tik nusileidom mano teveliams, kai jie pasake, kad kaip vestuvine dovana, mums uz limuzina sumokes ir aisku namuose vaises, bei i kelione maisto krepsius ides,Viska darom, kaip mes norim, mama su teciu tik pataria. MB mama mirusi, o tetis sunkiai serga, tai, kaip ir nera kam kistis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2007 05 23, 23:58)
Viska mes su MB, tik nusileidom mano teveliams, kai jie pasake, kad kaip vestuvine dovana, mums uz limuzina sumokes ir aisku namuose vaises, bei i kelione maisto krepsius ides,Viska darom, kaip mes norim, mama su teciu tik pataria. MB mama mirusi, o tetis sunkiai serga, tai, kaip ir nera kam kistis ax.gif

Mano tetis irgi sake uz limuzina sumokes, bus dovana. O daugiau uz viska mokame patys ir vestuves keliame sau smile.gif
Atsakyti
Mes irgi patys taupom vestuvem (jos rugsejo pabaigoj) manau iki to laiko tikrai susitaupysim tiek kiek reiks, man kazkaip net nesmagu butu prasyt tevu pinigu vestuvem (na nebent vestuves is reikalo ir jauniesiems po 18), o mano mama sake padovanos mums povestuvine kelione (manau tai pati puikiausia dovana). O kas del kisimosi, tai nieks i musu vestuviu planavimo reikalus nesikisa darom viska taip kaip patys norim.
Atsakyti
Mes tai patys
Atsakyti
Na vestuvių baliaus mes nelabai norėjom... Galvojom, ką nors nuveikti su draugais, bet mano vyro tėvai kiek mus spaudė dėl vestuvių ir norėjo, kad darytumėm ir sukviestumėm visas gimines... Na tai iš dalies jie ir finansavo vestuves... O šiaip buvo smagu smile.gif nors man labiausiai patiko pirmoji dalis, kai su draugais ir tėvais su didžiuliu autobusu pasivažinėjom po gražias vietas, valgėm sumuštinius gėrėm šampą mirksiukas.gif antroji dalis - balius, nebuvo tokia šauni
Atsakyti