QUOTE (Vilmukas @ 2004 10 28, 17:01) |
as irgi nematau nieko blogo. Jei tevai gali, tai koks skirtumas? jei jie gali ir vestuves apmoket ir dar tiek pat padovonat, tai kodel gi ne? ![]() |
Na ir kas, kad gali? Jeigu tai nebutina, nes ir patys jaunieji gali..
Juk yra tokiu dovanu, kuriu tiesiog padorumas liepia nepriimti.. Na, tarkim, kvailas pavyzdys, kai merginos ima turtingu dedziu dovanas, o pacios graziai sypsosi ir nejaucia pareigos nieko duoti atgal..
Tai jus padarykit svente. Ne tik sau, bet ir teveliams. Tada jie tegu jau dovanoja jums ka ir kiek nori, busit jiems kazka dave (kad ir maziau kainavusia svente), kad nesijaustumete isipareigoje ar neverti dovanos..
Na, negi mano tokia logika niekam nesupprantama? gal cia mes vieni su vyru nebutume leide tevams kelti vestuviu, a?

Uzh musu vestuves mokejo mano tevai - dar iki shiol sazhine grauzhia. Svarbiausia, kad patys buvom pasiryzhe apsimoket, turejom tam santaupu, bet tevukas tai shen tai ten uzhbegdavo uzh akiu, taip ir sumokejo didzhiaja dali. Bandzhiau uzhsimint, kad grazhinsim, bet net supyko - jiems tai kaip pareiga - vienintele dukra ishtekint.
Tachiau moket mokejo, bet viska organizavomes ir rinkomes mes patys: patalpas, maista...
Tachiau moket mokejo, bet viska organizavomes ir rinkomes mes patys: patalpas, maista...
Sutinku su Daliukės nuomone

Mes taip pat už viską viską mokėjom patys, tik tėvai prisidėjo maistu ir gėrimais išleidžiant iš namų. Visur važinėjom, viską užsisakinėjom patys ir kvietėm ką norėjom. Manau, kad gavosi super šventė mums, tėvams ir svečiams ir dėl to jaučiamės be galo laimingi, kad mums pavyko

Na, prieš vetuves buvo vargo ir bemiegių naktų, bet tai jau pamiršta, nes viskas atsipirko gražia švente

Kai pasakėm tėvams kada vestuvės, jie iš karto sutiko viską suorganizuoti ir už viską sumokėti, bet mes griežtai atsisakėm. Jie tam neprieštaravo ir visus pinigus skirtus vestuvėms (nes jau seniai jų tikėjosi) mums padovanojo per pačias vestuves. Ir abi pusės liko patenkintos

Aš tai nematau nieko blogo jeigu tėvai moka už vestuves ir nelabai suprantu to požiūrio, kai tėvai nori vaikam iškelt vestuves, nu vaikai atsisako - patys susimoka, bet tuos pinigus tėvai jiems dovanoja ir jie tuos pinigus priima. Tai kokio velnio tada priimti, juk atsisakėt, kad tėvai keltų vestuves. Tai dabar gaunasi taip: vestuvėms pinigai - NE, o kad tuos pačius padovanoja, taupytus vaikų vestuvėms-tai jau TAIP duokit šian
Nelabai aiškus man tas požiūris

QUOTE (Rusnytė @ 2004 10 28, 15:59) |
Esme ne tame, kad tikimes mes ar ne. Paprasciausiai, musu seimose taip yra priimta ir tiek. Ir nematau as cia nieko blogo. ![]() |
Pas mus irgi šeimoj priimta, kad tėvai turi išleist vaikus į mokslus, ir po to išleist į gyvenimą, t.y. iškelt vaikams vestuves.
Mes kai pasakėm kad ruošiamės tuoktis, tai mūsų tėvams net nekilo klausimų kas mokės už viska

Šiaip pastebiu, kad šioje temoje labai daug kategoriškų ir gan sarkastiškai parašytų atasakymų

Ups...prabalsavau "kiti"..kazkaip uzmeciau aki ir pagalvojau, kad ten "kita" parasyta. Esme ta, kad tinkamo varianto neradau,- arba tevai, arba jaunieji... o va tokio, kur visi kartu dejo pinigelius, tai nera
Mes daug maz pasidalinom viska i 3 dalis - mano tevai, uosviai ir mes. Tiesa, mano tevams teko didziausioji dalis, nes viska organizuoti, rupintis viskuom yra tikrai ne lengva. Be to - pats islydejimas vyko is mano tevu namu, tai kiek ruosos namie buvo
...o jo joj... lakste mama su teciu 
Tik va - man labai geda, nes taip ir nepadekojau savo tevams uz toki rupesti, uz svente
... Nezinau, kaip istaisyti klaida... Galvoju, gal per musu vestuviu metines tevams kokia staigmena padaryti ir tuomet padekoti?
Juk geriau veliau nei niekada... Ka patartumet?

Mes daug maz pasidalinom viska i 3 dalis - mano tevai, uosviai ir mes. Tiesa, mano tevams teko didziausioji dalis, nes viska organizuoti, rupintis viskuom yra tikrai ne lengva. Be to - pats islydejimas vyko is mano tevu namu, tai kiek ruosos namie buvo

Tik va - man labai geda, nes taip ir nepadekojau savo tevams uz toki rupesti, uz svente

QUOTE (hereja @ 2004 10 28, 19:29) |
Ups...prabalsavau "kiti"..kazkaip uzmeciau aki ir pagalvojau, kad ten "kita" parasyta. Esme ta, kad tinkamo varianto neradau,- arba tevai, arba jaunieji... o va tokio, kur visi kartu dejo pinigelius, tai nera ![]() Mes daug maz pasidalinom viska i 3 dalis - mano tevai, uosviai ir mes. Tiesa, mano tevams teko didziausioji dalis, nes viska organizuoti, rupintis viskuom yra tikrai ne lengva. Be to - pats islydejimas vyko is mano tevu namu, tai kiek ruosos namie buvo ![]() ![]() Tik va - man labai geda, nes taip ir nepadekojau savo tevams uz toki rupesti, uz svente ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nu dabar tai tikrai nelabai į temą būtų

QUOTE (hereja @ 2004 10 28, 19:29) |
Ups...prabalsavau "kiti"..kazkaip uzmeciau aki ir pagalvojau, kad ten "kita" parasyta. Esme ta, kad tinkamo varianto neradau,- arba tevai, arba jaunieji... o va tokio, kur visi kartu dejo pinigelius, tai nera ![]() Mes daug maz pasidalinom viska i 3 dalis - mano tevai, uosviai ir mes. Tiesa, mano tevams teko didziausioji dalis, nes viska organizuoti, rupintis viskuom yra tikrai ne lengva. Be to - pats islydejimas vyko is mano tevu namu, tai kiek ruosos namie buvo ![]() ![]() Tik va - man labai geda, nes taip ir nepadekojau savo tevams uz toki rupesti, uz svente ![]() ![]() ![]() ![]() |
na, musu vestuves apmokejo tevai, nes mes savo pinigelius sukisom i buto remonta

Hereja, patarciau per metines. butu labai grazu

Susitaupem patys ir susimokejom uz viska,tik organizuojant baliu daug padejo vyro brolis su zmona.Viskas buvo saunu ir niekam nesijauciame skolingi ir neturim dekoti

O va man kazkaip per tuos visus rupescius ir "nedasilo", kad tevams padekot reik, o po vestuviu vel tiek ispudziu, vel milijonas darbu uzkrito...tai tik rugsejo menesi susimasciau, kad...pamirsau padekoti
Ir kas kart, kai su tevais kalbam apie vestuves, man toks kirminas viduj griauzia
Bet tai nesakysiu nei is sio, nei is to "agirdi, mama, taigi aciu..."
Tai tikriausiai ir nukelsim metiniu progai...tuomet graziai reiks padekoti ir kazka dar sumastyti...

QUOTE (hereja @ 2004 10 28, 19:58) |
O va man kazkaip per tuos visus rupescius ir "nedasilo", kad tevams padekot reik, o po vestuviu vel tiek ispudziu, vel milijonas darbu uzkrito...tai tik rugsejo menesi susimasciau, kad...pamirsau padekoti ![]() ![]() ![]() ![]() |
tavo teveliams turbut pakako matyti, kokia laiminga esi