Įkraunama...
Įkraunama...

Kas apmokėjo vestuves?

Apklausa: Kas apmokėjo vestuves (didžiąja dalį)? (935 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Mums vestuves iskele abieju tevai. Mums tik kainavo rubai, batai, sukuosena ,makiazas, filmavimas ir nuotraukos. Tiesa, jaunikis ir ziedus nupirko.
O sale, limuzina ir kitus dalykus rinkomes patys, tevai tikrai niekam nepriestaravo. Ir i svecius pasikviete tik po pora savo draugu, su kuriais ir mes puikiaisutariam ir neabejoju, kad butume tuos zmones kviete, net jei ir patys darytume vestuves. Kad tevam linksmiau butu.
Jei butume tureje daug pinigu, butume neeme is tevu, bet remontai name dar neipusejo, o jau riesta darosi doh.gif
Atsakyti
QUOTE (daliuke @ 2004 10 29, 09:35)
QUOTE (UKĖ @ 2004 10 29, 10:21)
jei butu galimybe nepriimciau is tevu tikrai ne lito, nei vestuvem nei kam kitam...
Bet jei to jie nori ir svarbiausia gali savo vaikam padeti, nematau cia nieko bloga.
As elgsiuosi lygiai taip pat, nesvarbu kiek butu metu ar 18, ar 30...
svarbiausia, kad ivertintu tai, o ne kaip tu sakai, daliuke, butu patogu naudojasi tėvų pinigais ir sąžinė negraužia.

p.s. tikrai gerbiu, daliuke, tavo nuomone, nesedeti tevam ant sprando, bet vis del to pasikartosiu: jei to jie nori ir svarbiausia gali padeti, nematau cia nieko bloga...

visa tai tai taip, tik as tokiu atveju priimciau ju dovana - vokeli, o ne perleisciau jiems islaidas. ir dar pries tai tureciau pati susitaupius...
Na gerai, gal daugiau nebesigilinkim. Aisku, nieko tokio, jei tevai tikrai turi daug pinigu, gali ir labai nori prisideti, o vaikai tai priima kaip dovana, su dideliu dekingumu ir ant to neskaiciuoja, kad mazdaug davai zenijames - vis tiek tevai vestuves iskels..

Zinot, dar viena problema matyciau tam atvejy, kai tevai pinigu nelabai turi, bet jaucia didele pareiga iskelti vaikams vestuves, vaikai irgi nori geru vestuviu, tada tevai skolinasi, o vaikuciai linksminasi... Gal as ta nuomone palaikau butent todel, kad musu abieju tevai neturi atliekamu pinigu ir butu buves panasus atvejis, jei mes patys vestuviu nebutume kele.. Kad jie butu vertesi per galva ir skolinesi, o va sito jau tai tikrai niekad nebutume leide..
Gal aiskiau? Ir nebepyksit ant manes?

Tai čia manau savaime suprantama, jei tėvai turi pinigų tai ir kelia vestuves, o jei neturi, bet nori iškelt ir skolinasi - tai jau tikrai ne.
Tai daliuke iškart reikėjo parašyti dėl kokių priežąsčių patys mokėjotės už vestuves, o ne kategoriškai reikšti savo nuomonę, kad čia vaikai sėdi ant sprando ir t.t.
Daug reikėjo prirašyt, kol viskas tapo aišku........... rolleyes.gif
Atsakyti
Už mūsų vestuves mokėjo lygiomis dalimis - mano tėvai ir jaunikis. Kadangi mano vyras turi tik mamą, tai ji pinigais neprisidėjo, o prisidėjo aišku savo "naudingais" patarimais ir prašmatniu vestuvių organizavimu. Tiesiog klausant jos svaigčiojimų apie nerelius jos norus buvo gaila savo tėvų ir būsimo vyro sutaupytų pinigų. Kažkaip tada nedrįsau pasakyti, kad jei neprisideda tai ir nesikištų. mad.gif nors ir labai pikta buvo, kai atėjom užsakinėti į restoraną, kur turėjo vykti vestuvės patiekalų, tai šnekėjo tik ji viena, nes ji yra kulinarijos dėstytoja vienoje mokykloje ir turi savo svarią nuomonę apie valgius.
Atsakyti
Uz vestuves mokejome mes patys, tik uz mano apdarus mokejo mano tevai. Kazkaip siuo klausimu jie buvo kategoriski, sake batelius, apatinius ir suknele isnuomosim mes ir taskas-dukra turi papuosti tevai rolleyes.gif . Tuokemes su vyru, kai mums buvo jau toli grazu 18 m. ir senokai gyvenom atskirai nuo tevu su atskiru biudzetu, todel net minties nebuvo imti is tevu pinigus vestuvems.

Palaikau 100 proc. Daliuke- tradicijos tradicijom, o puotauti is savo kisenes bent jau man yra maloniau wink.gif
Atsakyti
Bliamba, jau ir mano kantrybe tuoj baigsis.
Mes ne del tokiu priezasciu patys darem sau vestuves. Jau rasiau, kad bet kokiu atveju butume patys uz viska mokeje, nes galim tai padaryti. Nes tuokemes tik tada, kai jau galejom tai padaryti. O jei butume negaleje, butume dare mazas vestuves, o padovanotus pinigus isleide kam kitam. Ar aisku?

O zmoniu, kurie sedi kitiems ant sprando, o patys nedirba, nesuprantu ir nelabai gerbiu. Ne apie vaiku auginima kalbu, kai tik vyras dirba, o apie gyvenima is tevu kisenes, kai jau gali pats uzsidirbti. Tiek. Daugiau nerasysiu, vis tiek kai kam sunku suprasti.

Ir dar: pati buvau savarankiska ir savo vaikus taip auklesiu. Jei labai reikes jiems keliant vestuves padeti - padesiu, jei galesiu, bet jei patys darysis - tik dziaugsiuos. O su vyru jiems kazka padovanosim.. Vestuviu proga is tevu pati geriausia dovana, mano nuomone, povestuvine kelione.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daliuke: 29 spalio 2004 - 10:00
QUOTE (daliuke @ 2004 10 29, 09:55)

O zmoniu, kurie sedi kitiems ant sprando, o patys nedirba, nesuprantu ir nelabai gerbiu. Ne apie vaiku auginima kalbu, kai tik vyras dirba, o apie gyvenima is tevu kisenes, kai jau gali pats uzsidirbti. Tiek. Daugiau nerasysiu, vis tiek kai kam sunku suprasti.

Čia niekas nešneka apie tai kad nedirbantys kelia vestuves, manau visos čia esančios yra dirbančios, nu bent jau antrosios jų pusės dirbantys, ir niekas nešneka apie sėdėjimą tėvams ant sprando. Juk temos pavadinimas skamba kas apmokėjo vestuves?
O jeigu tu manai , kad jeigu jau tėvai sumoka už vestuves, tai jau vadinasi vaikai sėdi tėvam ant sprando g.gif Gaila man kad pas tave toks mastymas, nieko čia jau nebepadarysi doh.gif
Tu skundiesi, kad taves nesupranta, bet tu kitų nuomonės ramiai priimt irgi negali... unsure.gif
Gal ne ta koja iš lovos išlipai šiandien g.gif
Atsakyti
Mums vestuves kele mano tevai. Tiesiog nuo seno ju seimose buvo tokia tradicija -iskelti dukroms vestuves. Jei ne visoms, tai bent pirmai. Ir tai visiskai nepriklause nuo musu paciu piniginiu storio - gincytis su jais butu buve beprasmiska. O tai, kad mes patys turejom uz ka pasidaryti svente, buvo pakomentuota mazdaug taip - jus jauni, rasit, kur tuos pinigelius isleist.

Ir dar - manau, kad tevai labai gerai jauciasi, kai gali padovanoti vaikui tokia svente. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zapuks: 29 spalio 2004 - 10:27
Mergaites, na ko jus taip uzsipuolet Daliuke? wink.gif Na, turi zmogus savo nuomone ir tegul turi. Juk gyvenam demokratiskoj salyje ir galim laisvai reiksti savo mintis! thumbup.gif

Daliuke, nepyk ant musu! wub.gif
Atsakyti
Ale tikrai, ko jus cia pykstates! ohmy.gif Palaikau tave Daliuke ir tave Vituly! Abi jus kazkiek teisios. Mes pvz. abu jau nuo 12 klases nesedim tevams ant sprando, kai isejau is namu, atvaziavau po 12 klases i Kauna, taip ir atsistojau ant koju, nes tevu nuomone - privalau uzauginti iki 18 metu, o paskui tavo reikalas. blink.gif

Dirbom daug ( ir lietuvoje ir uzsienyje), ir mokslus sau apsimokejome, ir buta nuomavomes ir gyvenome uz savo pinigus. Jie mums absoliuciai nieko nepadejo! kartais paziuredavom, kaip kietiems bendrakursiams tevai tai pinigu , tai maisto pilnas tases veza, tai pavydas imdavo. blink.gif tongue.gif
Bet kai ateina toks svarbus gyvenime ivykis, labai norisi tevu paramos, bent simboliskai. Ir labai skaudu kai tevai gali, bet neturi noro padeti! huh.gif
Atsakyti

Nenorejau sukelti barniu sia tema uzvesdama, bet sitame vestuviu skyriuje matau kad kitaip neimanoma.
Atsakyti
QUOTE (0nora0 @ 2004 10 29, 12:23)
Nenorejau sukelti barniu sia tema uzvesdama, bet sitame vestuviu skyriuje matau kad kitaip neimanoma.

Nu tai neišvengiama kai kažkas taip parašo lyg piršdamas savo nuomone, kategoriškai, užtai ir pasipiktinau, ko šiaip nedarau rolleyes.gif Ai bet kažkaip užėjo rolleyes.gif
Jau nekarta norėjau parašyti, skaitykit temos pavadinima , bet vis užlūždavo kompas biggrin.gif
Ai nesuprantu pati ko aš čia draskausi biggrin.gif rolleyes.gif
Net juokas iš savęs ima rolleyes.gif Ir iš tų kurios taip smarkiai reaguoja, tada tai ir norisi atsikirst ir lengvai įkast biggrin.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (vituly @ 2004 10 29, 13:20)
Nu tai neišvengiama kai kažkas taip parašo lyg piršdamas savo nuomone, kategoriškai, užtai ir pasipiktinau, ko šiaip nedarau rolleyes.gif Ai bet kažkaip užėjo rolleyes.gif
Jau nekarta norėjau parašyti, skaitykit temos pavadinima , bet vis užlūždavo kompas biggrin.gif
Ai nesuprantu pati ko aš čia draskausi biggrin.gif rolleyes.gif
Net juokas iš savęs ima rolleyes.gif Ir iš tų kurios taip smarkiai reaguoja, tada tai ir norisi atsikirst ir lengvai įkast biggrin.gif rolleyes.gif

Man tai irgi juokinga kai del sh susipykstama wink.gif ir kai visi pasakymai imami giliai i sirdi.
Atsakyti