Įkraunama...
Įkraunama...

Kas apmokėjo vestuves?

Apklausa: Kas apmokėjo vestuves (didžiąja dalį)? (935 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Mes tai vestuvems taupomes patys, kadangi mano tevai yra tokie kurie tikrai reguliuotu kas kur kada kiek ir kodel taip o ne kitaip, tai nusprendziau kad man paprasciau bus susitaupyti ir pasidaryt ramiai taip kaip as noriu ir neirodinet bei kiekviena karta gincytis kodel noriu taip ar kitaip.
Mano tevai kazkaip galvoja kad vestuviu baliaus is viso nereikia, tai jau kaip jie padarytu isivaizduoju.... doh.gif
Ir siaip musu su mama nuomones labai skiriasi visada todel zinau kad taip kaip jinai darytu man netiktu.
O vyro tevams tai is viso dzin kaip viskas bus.
O bus taip kaip mes norim ir taskas clap.gif
Mes pakalbejom su tevais ir sutarem kad jie mums padovanos povestuvine kelione, aisku musu paciu issirinkta wink.gif ir tokiu budu prisides prie vestuviu.
Atsakyti
Mes vestuvems taupomes patys, tevai mano kad jau isleido mus i gyvenima ir nieko daugiau neprivalo prisideti. O maniskis turi tik mama, kuri ir taip sunkiai verciasi. O zinot kartais liudna, kad jie turi galimybe, abu dirba ir normaliai uzsidirba, bet nei mano sesei nei man pagalbos nesiulo ir dovanos bent jau mano sesei buvo skurdzios. unsure.gif Mums tie pinigeliai praverstu butui, nes kol kas nuomojames ir kita vasar zadam imti paskola. sad.gif
Bet is kitos puses as ziuriu optimistiskai- nenori nereikia, uztat mes patys sau padarysim tikra svente ir kviesim ka noresim. Ir svesim pakeltomis galvomis, nereikes niekam dekoti ar buti skolingiems. wink.gif

O mes jau beje puse sumos turim ( pradejom tik rugsejo menesi taupyti), ir vestuviu saskaita gana greitai dideja! clap.gif thumbup.gif wub.gif Isitikinom su brangiausiuoju kad mokam taupyti kai reikia! laugh.gif
Atsakyti
Saunuole Valentinka! thumbup.gif O mano ir mano brangiausiojo tevai tokie, kad tikrai musu nevers jaustis nei skolingais, nei dar kaip kitaip. Labai juos uz tai myliu! wub.gif
Atsakyti
QUOTE (vituly @ 2004 10 28, 19:54)
Pas mus irgi šeimoj priimta, kad tėvai turi išleist vaikus į mokslus, ir po to išleist į gyvenimą, t.y. iškelt vaikams vestuves.
Mes kai pasakėm kad ruošiamės tuoktis, tai mūsų tėvams net nekilo klausimų kas mokės už viska wub.gif
Šiaip pastebiu, kad šioje temoje labai daug kategoriškų ir gan sarkastiškai parašytų atasakymų rolleyes.gif

Šiaip vaikai išleidžiami į gyvenimą, kai jiems sueina 18-a. Jei neina dirbt, o mokosi, tėvai juos dar remia, kol to reikia.
Tiesa, būna žmonių, kurie mokosi visus 5-6 metus, nors šiaip galėtų ir eiti dirbti, užsidirbti pinigų, išsikelti sau vestuves. Jiems patogu naudojasi tėvų pinigais ir sąžinė jų negraužia.. Būna tokių žmonių (nors aš vėlgi negalėčiau taip gyventi).Gal tokie ir iš tikrųjų dar neišleisti į gyvenimą, nežinau..
Bet, mano nuomone (čia tik mano nuomonė), virš 21 metų esantis žmogus, turintis savų pinigų, stovintis ant kojų, tikrai jau turėtų nustoti gyventi iš tėvų kišenės..
(Čia pamąstymai į šoną)

O vestuvės - didelė šventė ir jauniesiems, ir tėvams, bet kaip jūs man besakytumėt, pinigai perduoti kaip dovana, ir pinigai, kuriuos tėvai sumoka kavinei, už gėrimus ir kitus dalykus, skiriasi.. Man kažkodėl net būtų skirtumas, jei tėvai padovanotų mums prieš vestuves po tris tūkstančius ir mes iš jų iškeltume vestuves, jeigu savų neturėtume, o ne kad jie už viską mokėtų..

O šiaip nuomonė nei kategoriška, nei sarkastiška. Tiesiog daugumai jums priimtina, kad vestuves keltų tėvai, o man ir dar kai kurioms tai nepriimtina.. Tai tiesiog kitokia nuomonė, niekas jos neperša, tiesiog diskutuojam, kam taip asmeniškai priimti? aš tada irgi galėčiau įsižeist, kad jūs manęs nesuprantat.. tongue.gif
Atsakyti
musu vestuves apmokejo abieju tevai, aisku buvo ir mum ilaidu.
sutinku su vituly nuomone, jog nera nieko blogo jei apmoka tevai.
Jeigu butumem uz vestuves mokeje patys, svente surengtumem tik musu geriausiu draugu ir artimiausiu giminiu rate (30-40 zm.), mes nenorejom labai prasmatnios sventes. Pinigelius tikrai buvo kur investuoti, tvarkem buta. ir mano nuomone taupyti kelis metus pinigus, vienai dienai...pasvesti... Vienintelio dalyko, kurio tikrai norejau tai pasijusti tikra nuotaka tongue.gif kad liktu grazus ir silti sios dienos prisiminimai wub.gif

Kadangi tevai jau lauke ir tikejosi sio musu zingsnio smile.gif norejo didesniame zmoniu rate tai atsvesti. Mes nebuvom pries, kadangi visus tuos zmones pazistam, ju akyse užaugom. Be to tai ir tevam svente. Susitarem, kad tai ju vestuvine dovana ir kad daugiau jokiu dovanu, bet vis tiek padovanojo ir povestuvine kelione mad.gif bet apsidziaugem wub.gif

labai graziai, oficialiai antra vestuviu diena padekojom t.y. vyras biggrin.gif (nes as ne zodzio nesugebejau istart, asaros riedejo negalejau sustot is susijaudinimo tongue.gif ) ir iteikem dovaneliu...

P.S. Del vietos, del maisto nekilo jokiu nesutarimu, visur sutapo nuomones.
aisku labai priklauso nuo zmoniu....
Atsakyti
QUOTE (daliuke @ 2004 10 29, 08:33)
O šiaip nuomonė nei kategoriška, nei sarkastiška. Tiesiog daugumai jums priimtina, kad vestuves keltų tėvai, o man ir dar kai kurioms tai nepriimtina.. Tai tiesiog kitokia nuomonė, niekas jos neperša, tiesiog diskutuojam, kam taip asmeniškai priimti? aš tada irgi galėčiau įsižeist, kad jūs manęs nesuprantat.. tongue.gif

Nagi , nepradekit pyktis! wink.gif Kiekvienos poros asmeninis reikalas kaip ir is kokiu pinigu jie kelia savo vestuves, ar ne? wink.gif Vieniems priimtina vieni dalykai, kitiems - kiti. Juk tai naturalu, visi mes skirtingi zmones ir butu kvaila pykti ar isizeidineti, jei musu nuomone nesutampa su kitu nuomone! tongue.gif wink.gif Argi netiesa? rolleyes.gif
Atsakyti
Vestuves apmokėjo mano tėvai.
Ir aš taip pat neversiu savo dukros taupytis, kad galėtų vienąsyk gyvenime sudalyvauti nuostabioje ir tik jai su mylimu žmogumi skirtoje šventėje.
Nesijaučiu absoliučiai kalta pasinaudojusi tėvų pinigais ir priimu tėvų dovaną (iškeltas vestuves) su dėkingumu. Nors viešai ir oficialiai nedėkojau. Aš buvau laiminga, tėvai buvo laimingi kartu su manimi. O tas patosas ir eilėraščiai, ar kažkokios dovanos, man tai kvaila tradicija..Nėra tokių dalykų, kuriais aš galėčiau išreikšti savo jausmus tėvams..Jie širdyje wub.gif
Buvo labai graži šventė, atsiminsiu visą gyvenimą.
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 10 29, 08:57)
Vestuves apmokėjo mano tėvai.
Ir aš taip pat neversiu savo dukros taupytis, kad galėtų vienąsyk gyvenime sudalyvauti nuostabioje ir tik jai su mylimu žmogumi skirtoje šventėje.
Nesijaučiu absoliučiai kalta pasinaudojusi tėvų pinigais ir priimu tėvų dovaną (iškeltas vestuves) su dėkingumu. Nors viešai ir oficialiai nedėkojau. Aš buvau laiminga, tėvai buvo laimingi kartu su manimi. O tas patosas ir eilėraščiai, ar kažkokios dovanos, man tai kvaila tradicija..Nėra tokių dalykų, kuriais aš galėčiau išreikšti savo jausmus tėvams..Jie širdyje wub.gif
Buvo labai graži šventė, atsiminsiu visą gyvenimą.

Rasma labai gražiai ir tiksliai viska aprašei thumbup.gif
Tėvai mums iškėlė vestuves, be nedovanojo jokių dovanų, tai jų dovana buvo mums. Jie laimingi už mūsų laimę, šventė buvo ir mums ir Jiems. Jie didžiuojasi kad turi tokią dukrą ir kad gavo labai gerą žentą thumbup.gif thumbup.gif
Mano seseriai prieš šešis metus irgi jie iškėlė vestuves thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
jei butu galimybe nepriimciau is tevu tikrai ne lito, nei vestuvem nei kam kitam...
Bet jei to jie nori ir svarbiausia gali savo vaikam padeti, nematau cia nieko bloga.
As elgsiuosi lygiai taip pat, nesvarbu kiek butu metu ar 18, ar 30...
svarbiausia, kad ivertintu tai, o ne kaip tu sakai, daliuke, butu patogu naudojasi tėvų pinigais ir sąžinė negraužia.

p.s. tikrai gerbiu, daliuke, tavo nuomone, nesedeti tevam ant sprando, bet vis del to pasikartosiu: jei to jie nori ir svarbiausia gali padeti, nematau cia nieko bloga...
Atsakyti
Nematau prasmės laužytis. Na jeigu jie nori prisidėti prie savo vaiko vestuvių, tai jų teisė. Pamanykit, kokios mes nepriklausomos asmenybės! Juk visada būsime jų vaikais ir vestuvės taip pat ir tėvų šventė. Labai džiaugiuosi, kad mano tėvai prisidės kuom norės prie vestuvių ir tikiuosi, jog ir mano būsimojo vyro tėvai neliks abejingi šiai šventei. Ir kaip galima atimti iš jų tokią progą? Nu nesakau, kad visas išlaidas reikia perleisti tėvams, tačiau iniciatyva yra sveikintina.
Atsakyti
man irgi kvailoka tradicija dovanoti dovanas, bet mes taip norejome parodyti savo dekinguma bei demesi.
Be to tai nebuvo kokie indu ar puodu servisai biggrin.gif
o maza dovanele su isgraviruotais musu vardais ir data, primenanti mus ir musu svente...
smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE (UKĖ @ 2004 10 29, 10:21)
jei butu galimybe nepriimciau is tevu tikrai ne lito, nei vestuvem nei kam kitam...
Bet jei to jie nori ir svarbiausia gali savo vaikam padeti, nematau cia nieko bloga.
As elgsiuosi lygiai taip pat, nesvarbu kiek butu metu ar 18, ar 30...
svarbiausia, kad ivertintu tai, o ne kaip tu sakai, daliuke, butu patogu naudojasi tėvų pinigais ir sąžinė negraužia.

p.s. tikrai gerbiu, daliuke, tavo nuomone, nesedeti tevam ant sprando, bet vis del to pasikartosiu: jei to jie nori ir svarbiausia gali padeti, nematau cia nieko bloga...

visa tai tai taip, tik as tokiu atveju priimciau ju dovana - vokeli, o ne perleisciau jiems islaidas. ir dar pries tai tureciau pati susitaupius...
Na gerai, gal daugiau nebesigilinkim. Aisku, nieko tokio, jei tevai tikrai turi daug pinigu, gali ir labai nori prisideti, o vaikai tai priima kaip dovana, su dideliu dekingumu ir ant to neskaiciuoja, kad mazdaug davai zenijames - vis tiek tevai vestuves iskels..

Zinot, dar viena problema matyciau tam atvejy, kai tevai pinigu nelabai turi, bet jaucia didele pareiga iskelti vaikams vestuves, vaikai irgi nori geru vestuviu, tada tevai skolinasi, o vaikuciai linksminasi... Gal as ta nuomone palaikau butent todel, kad musu abieju tevai neturi atliekamu pinigu ir butu buves panasus atvejis, jei mes patys vestuviu nebutume kele.. Kad jie butu vertesi per galva ir skolinesi, o va sito jau tai tikrai niekad nebutume leide..
Gal aiskiau? Ir nebepyksit ant manes?
Atsakyti