Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vaikai tvarkingai rašo?

pradinese rasiau graziai,metams begant rasau blogiau uz daktara.
o ka-svarbu pats iskaito.
nes buna tokiu,kurie paskui patys nesupranta ka paraso. doh.gif
Atsakyti
Oi mano irgi rašo kaip daktaras... verysad.gif Kartais ne tik mokytojos neįskaito, bet ir jis pats. Dar prie to pribrauko, taiso, pertaiso, žodžiu siaubas. O sąsiuviniu perrašyta tai net nesuskaičiuosi. Pirmoje klasėje, kol rašydavo neskubėdami, tai tikrai tvarkinga ir gražu buvo. Dabar jau pavargau kovot. Svarbiau tapo, kad klaidų rašydamas nedarytų, nes skuba nuolat.
Atsakyti
Rastas siaubingas abieju!O blogiausia,manau,kad atsirado trynikliai-koreguoliai.Pastangu rasyti tvarkingiau jokiu.Ir kam?Juk galima istrinti biggrin.gif Mano laikais tai buvo dailyrascio pamokos.
Atsakyti
Maniškio raštas irgi siaubingas doh.gif Rašo plačiom ir kreivom raidėm, nors pats yra smulkutis. Taip pat, labai brauko ir taiso, apvedžiodamas jau parašytas raides doh.gif
Atsakyti
Maniske irgi nelabai dailiai raso,bet stengiasi,o pas juos mokytoja grieztai uzdraude visokius korektorius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(renaciukas2 @ 2008 09 23, 10:28)
Maniske irgi nelabai dailiai raso,bet stengiasi,o pas juos mokytoja grieztai uzdraude visokius korektorius thumbup.gif

Aha ir pas mus korektoriai uždrausti. Jau pirmos klasės pradžioje pasakė.
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2008 09 23, 10:47)
Aha ir pas mus korektoriai uždrausti. Jau pirmos klasės pradžioje pasakė.

as irgi uz tai
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2008 09 10, 18:08)
Tik Jus vaikiuko nespauskit, uztenka, kad ji pati pergyvena. Jei yra noras graziai rasyti, tai ir rasys (tik siek tiek veliau). o be to, pirmoje klaseje jie dar daug spalvina, kad rankyte lavetu  mirksiukas.gif

Nesuprantu, ko čia pergyvent dėl dailyraščio schmoll.gif , na, supraskit, kiek jau dabar mes patys ranka rašom blink.gif , o jie, kai užaugs, net parašo ranka padėti nebereikės schmoll.gif ... Mano nuomone, tai visai vaiko nereikia versti kaligrafiškai rašyti, svarbu, kad parašo, raides skiria... Daug svarbiau, mano nuomone, tai, kad vaikas išmoktų taisyklingai mintis reikšti, mokėtų gražiai kalbėti lietuviškai, gerai išmoktų užsienio kalbą, lavintų atmintį... ko jau ko, o rašymo ranka tai mūsų vaikams gyvenime reikės mažiausiai. Tad ar verta labai jau reikalauti tos gražios rašysenos, ir vaikui norą mokytis atmušti dėl to blink.gif Aš saviškį pirmoką skatinu daugiau dėmesio skirti matematikos pratyboms, tai lavina mąstymą, o dėl rašymo, na, vienos raidės geriau sekasi, kitos prasčiau, bet neperspaudžiu.
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 09 24, 09:15)
Nesuprantu, ko čia pergyvent dėl dailyraščio schmoll.gif , na, supraskit, kiek jau dabar mes patys ranka rašom blink.gif , o jie, kai užaugs, net parašo ranka padėti nebereikės  schmoll.gif ...

Tai, kad ne dėl dailyraščio ir pergyvenam. Dėl klaidų darymo. Parašo greit nepagalvojęs, tada prisimena, braukia ir ant viršaus vėl užrašo. O kiek raidžių praleidžia, painioja jas doh.gif Daro disgrafines klaidas doh.gif Tai taip ir gaunasi, kad sąsiuviniuose nėra tvarkos, o gryna betvarkė. Čia vat didžiausia problema. O dailiai rašyt aš ir pati nemokėjau ir nemoku. Rašau "vištos koja", bet bent jau teisingai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jeta: 24 rugsėjo 2008 - 08:45
QUOTE(Jeta @ 2008 09 24, 10:33)
Tai, kad ne dėl dailyraščio ir pergyvenam. Dėl klaidų darymo. Parašo greit nepagalvojęs, tada prisimena, braukia ir ant viršaus vėl užrašo. O kiek raidžių praleidžia, painioja jas  doh.gif Daro disgrafines klaidas  doh.gif Čia vat didžiausia problema. O dailiai rašyt aš ir pati nemokėjau ir nemoku. Rašau "vištos koja", bet bent jau teisingai.

Suprantu... Bet čia jau, manau, temperamento klausimas mirksiukas.gif ta prasme, kad daro nepagalvojęs... Aš pati tokia buvau... Ir nieko, dabar sėkmingai padariau karjerą, turiu labai gerą darbą, esu vertinama, labai greitai viską atlieku ( ir net lieka darbo metu laiko šiai žinutei mirksiukas.gif )... Tiesiog ramiai pasėdėkite porą vakarų kartu, ir prieš rašant naują raidę paprašykit kad sustotų ir pagalvotų... gal tai padės? Man tai labai padėdavo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 09 24, 09:41)
Suprantu... Bet čia jau, manau, temperamento klausimas mirksiukas.gif ta prasme, kad daro nepagalvojęs... Aš pati tokia buvau... Ir nieko, dabar sėkmingai padariau karjerą, turiu labai gerą darbą, esu vertinama, labai greitai viską atlieku ( ir net lieka darbo metu laiko šiai žinutei mirksiukas.gif )... Tiesiog ramiai pasėdėkite porą vakarų kartu, ir prieš rašant naują raidę paprašykit kad sustotų ir pagalvotų... gal tai padės? Man tai labai padėdavo mirksiukas.gif

Tiesą pasakius, dirbam kiekvieną vakarą. Tikiuosi tai padės. Bet jau taip nemėgstama yra rašyba ir skaitymas doh.gif Kas kitka su matematika, viskas sekasi puikiai. Bus tiksliukas, kaip ir mama smile.gif Vieną kart, gavosi toks kaip ir anekdotas, paprašiau, kad prieš rašydamas, man garsiai pasakytų kokias raides rašyt, o tik tada parašyt. O jis yra toks spartuolis - trinkt brinkt padarė, užvertė ir viskas. Tai jis užpyko, kad dar prieš tai sakyt turi. Sėdi, žiūri pro langą, na galvoju, dar mąsto, dar palaukiau ir klausiu - "na ar žinai kokios raidytės turi būti" , jis man - "Ne nežinau, aš dabar negalvoju, aš jam - "tai ką veiki?", jis - "varnas šaudau". Net iš kambario turėjau išeit, kad nepamatytų kai skaniai juokiuosi smile.gif Gal dar susitupės ir taps atidesnis rašant.
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2008 09 24, 10:54)
Tiesą pasakius, dirbam kiekvieną vakarą. Tikiuosi tai padės. Bet jau taip nemėgstama yra rašyba ir skaitymas  doh.gif Kas kitka su matematika, viskas sekasi puikiai. Bus tiksliukas, kaip ir mama smile.gif Vieną kart, gavosi toks kaip ir anekdotas, paprašiau, kad prieš rašydamas, man garsiai pasakytų kokias raides rašyt, o tik tada parašyt. O jis yra toks spartuolis - trinkt brinkt padarė, užvertė ir viskas. Tai jis užpyko, kad dar prieš tai sakyt turi. Sėdi, žiūri pro langą, na galvoju, dar mąsto, dar palaukiau ir klausiu - "na ar žinai kokios raidytės turi būti" , jis man - "Ne nežinau, aš dabar negalvoju, aš jam - "tai ką veiki?", jis  - "varnas šaudau". Net iš kambario turėjau išeit, kad nepamatytų kai skaniai juokiuosi smile.gif Gal dar susitupės ir taps  atidesnis rašant.

Nu fainuolis ta tavo vaikas mirksiukas.gif , nu, ką- jis toks, koks yra... Bet jei matematikas, tai turėtų turėti gerą loginį mąstymą... Gal pabandyk loginiais argumentais paveikti, paaiškink, kad, kai daro negalvojęs, tai po to dvigubai daugiau turi dirbti, o gal net trigubai- parašyti, ištaisyti ir perrašyti. Be to, aš pasakyčiau, kad suprantu jo nemeilę rašymui, ir man taip buvo, bet kad verta ir greičiau pagalvoti ir parašyti, o ne tep lep ir taisyti mirksiukas.gif
Atsakyti