Įkraunama...
Įkraunama...

Kada keičiasi akių spalva?

QUOTE(ligorija @ 2011 01 07, 20:55)
Pas mus su vyru akys rudos, o sunelis gime melynomia akimis biggrin.gif dabar jau sestas menuo (sako iki sesiu menesiu pasikeicia, o pas rudaakius tevus iskarto su rudomis buna smile.gif ), o akytes lyg ir patamsejo, bet tikrai ne rudos ax.gif as pati gimiau melynomis (mamos - rudos, tevo - melynos), o sesiu menesiu jau buvau rudaake 4u.gif

tikrai nebūtinai, pas visus baltaodžius dažniausiai vaikai gimsta mėlynom akim, net jei aplink visi rudaakiai, paskui palaipsniui keičias smile.gif pas us vis dar mėlynakis, laukiu nesulaukiu kol paruduos wub.gif
Atsakyti
As melynake, tetis rudaakis, musu leliuko akytes per pirma savaite parudavo.
Atsakyti
Gimė žydrom, kaip ir visi leliukai, spalva labiau išryškėjo 3-4 mėn. dabar nei rudos nei žalios, rainos, kaip mano biggrin.gif
Atsakyti
Na mano vyresnelis gime su melynom akim, kazkur apie 11 menesiu pradejo keistis spalva, dabar jis rudaakis.Jaunele irgi su melynom tik jai 6 menesiai.Idomu kokia bus spalva.Mano tai melynos, o tevelio rudos.
Atsakyti
Na mes gimem su tamsiai melynos spalvos akytemis, bet jau mums 1m. 4 men. ir akiu spalva taip pat melyna, bet dabar tokia i zydruma wub.gif
Atsakyti
As pati rudaake o tetis zaleakis, tai jau laukiu kada paruduos, bet neruduoja rolleyes.gif Tai gal liks grazios melynos akytes ar net zalios wub.gif
Atsakyti
As rudaake,mano mama rudaake,mociute irgi buvo rudaake,dukra taippat gime rudaake biggrin.gif

Visos vaiko fizinės savybės, taip pat plaukų ir akių spalva, priklauso nuo unikalios ir kartu išskirtinės genų kombinacijos, kurią palikuonis paveldi iš savo tėvų. Paprastai tamsios spalvos nustelbia šviesias. Pavyzdžiui, jei tėtis rudakis, o mama – mėlynakė, didesnė tikimybė, kad vaikelio akys bus rudos.
Tačiau garantuoti 100% niekas nedrįstų, nes tai priklauso ne tik nuo tėvų, bet ir nuo senelių akių spalvos. Yra žinoma atvejų, kai abu rudakiai tėvai susilaukė žydraakio vaiko. Ne toks jau retas atvejis, kai mažylis apskritai yra panašesnis yra senelį ar prosenelę, nei į savo paties tėvus.

Bet kokiu atveju, tiek naujagimio akių, tiek plaukų spalva gali būti „laikina“. Tikroji mažylio akių spalva paprastai išryškėja maždaug per pirmuosius gyvenimo metus. Jei naujagimio akys pilkos ar tamsiai mėlynos, iki devintojo mėnesio jos gali pasikeisti ir pasidaryti žalios, šviesiai ar tamsiai rudos. Taip yra todėl, kad kūdikiui gimus rainelėje (spalvotoje akies dalyje) pradeda daugėti pigmento. Žaliose, rusvose ar rudose akyse pigmento yra daugiau nei pilkose ar žydrose akyse, todėl akys negali pašviesėti arba tapti žydresnės. Jei kūdikis gims rudomis akimis, jos greičiausiai tokios ir liks.

Plaukų atveju situacija kiek keblesnė, nes tiek jų spalva, tiek ir struktūra, vaikui augant gali keistis net keletą kartų (žinoma ne per vieną dieną – tai laipsniškas procesas). Gal ir jūs patys esate iš tų, kurie darželyje buvote lygių plaukų blondinai, o dabar turite tamsias vešlias garbanas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vedda: 30 sausio 2011 - 22:12
mano abu vaikučiai gime tamsiai mėlynom akytė, pas berniuką dabar žydros kaip pas tėtį, o mergytės tokios margos, yra ir mėlyno ir žalsvo ir prie vyzdžių rudos dėmelės wub.gif irgi labai laukiu kad paruduotų - kaip pas mane ax.gif
Atsakyti
pas mane mėlynos, vyro rudos, o sūnelio nuo pat gimimo buvo tamsiai mėlynos po pusantro mėn pasidarė ryškiai mėlynos, o pats sūnelis gimė tamsaus gymio, tai jei akytės dar ir paruduos, tai bus tikras mulatas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inuska @ 2004 10 30, 20:43)
Mums 4 menesiai irgi laukiame ar paruduos. Kazkur skaiciau kad akiu spalva keiciasi apie 6-8 menesi. Ziuresime kaip bus.

mano mergytes akys sviesiai rudos, jai 4.5 men - vyro tamsiai rudos, o mano pilkos, labai noreciau, kad dukrytes akiu spalva butu kaip tecio blush2.gif
Atsakyti
Mano pirmajam akytes pradejo ruduoti kaip jam buvo beveik metukai, dabar jam 1.8m ir jo akytes nelabai suprasi kokios spalvos g.gif nei rudos nei melynos. o mazojo akytes pradejo keisti spalva per pirma savaite nors jam dar tik 12 paru bet akytes jau ruduoja. taip kad turesiu du rudaakius nors taip norejosi kad bent vienas turetu melynas akytes blush2.gif
Atsakyti
maniskis gim su melinom, tikiuosi ir liks biggrin.gif mano melynos vyro kazkokios keistos, rainos biggrin.gif
Atsakyti