Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Trakuose II

kai aš gimdžiau 2006 birželio mėn., rūbelių ir sauskelnių vaikeliui nedavė. Sakė, kad reikalui esant, jei mamytė savo visai neturėtų, jų yra, bet tiesiog rūbeliai labai nudėvėti. Todėl iš karto pasakė duoti savo rūbelius, bet aš paprašiau, kad kai gims suvystytų į vystyklą, nes maži kūdikėliai gali išsigąsti savo rankytės, ja sumosavę ar panašiai smile.gif
o vat paskutinio mados klyksmo naktinius marškinius pirmas 2 dienas naudojau ligoninės, nes jie labai patogūs maitinti vaikelį krūtimi, o po to jau įlindau į savo aprangą ax.gif
Atsakyti
Manes irgi (tiksliau vyro) po operacijos is karto paprase mergytei rubeliu ir sauskelniu. O isvaziuojant is ligonines padovanojo ta zurnaliuka "Naujagimis", dar ten visokios makulaturos ir keleta sauskelniu. Tai kvailai man pasirode biggrin.gif , mano galva, reikejo duoti po gimdymo:tai buciau sauskelniu panaudojus, tepala isbandzius, zurnaliukus pavarcius. Atsimenu, kai gime pirma dukra Vilniuje, tai iskarto tas reklamines medziagas ir ikiso, kad nenuobodziautumem toj ligoninej.
Atsakyti
Nors ir turėjau atsivežus leliukui rūbelių, bet tik gimusį jį aprengė ligoninės rūbais, po 2 dienų nusprendžiau pati perrengt vaikelį, nes savi drabužėliai - mieliau. Tai paprašiau seselės, kad šalia pastovėtų, kol perrengsiu, nes labai bijojau. Porą kartų prašiau, kad pabūtų su manim, kol vaikiukui užpakaliuką ploviau, nugis žalia mama dar buvau. Be jokių pykčių pastovėjo šalia, pamokė.
Beje, man labai patiko, kad prie kriauklės yra 2 veidrodžiai, mes ir namie antrą pasikabinom, kad būtų patogiau leliukui dupcę plaut, tiksliau, kad viskas matytūsi, kai plauni.

Atsakyti
Labukas,
gimdziau ir as Trakuose. Kita karta ten irgi gimdyciau smile.gif Atvaziavau anksti ryte su niekuo nesusitarus, "na ura", mane prieme Rogalskis, pasake, kad iki vakaro gimdysiu. Bet jam jau baigesi jo naktinis budejimas, tai tiek apie ji ir galiu pasakyt, bet paliko malonaus zmogaus ispudi smile.gif Kadangi dar nebuvo laisvu palatu, mane pagulde iskart i gimdykla. Visa diena mane priziurejo akusere Jurate thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Karts nuo karto uzeidavo Variakojiene, ir dar kitos gydytojos paziuret kaip sekasi. po pietu uzejo Gobuzas, sauniai su juo pkalbejom, kadangi as buvau nusiteikus gimdyt naturaliai, tai jis labai mane palaike. viskas sekesi puikiai, bet paciame gale prireike cezario. Operavo Variakojiene ir Gobuzas. Prieziura man patiko, personalas puikus, maistas net specialus buvo pirma diena po operacijos. Va tada tikrai norisi kazkaip atsidekot ir gydytojams ir personalui, bet tikrai ne tukstancius moketi.
Atsakyti
QUOTE(Linapukas @ 2007 02 07, 17:56)
Labukas,
gimdziau ir as Trakuose. Kita karta ten irgi gimdyciau smile.gif Atvaziavau anksti ryte su niekuo nesusitarus, "na ura", mane prieme Rogalskis, pasake, kad iki vakaro gimdysiu. Bet jam jau baigesi jo naktinis budejimas, tai tiek apie ji ir galiu pasakyt, bet paliko malonaus zmogaus ispudi smile.gif Kadangi dar nebuvo laisvu palatu, mane pagulde iskart i gimdykla. Visa diena mane priziurejo akusere Jurate thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Karts nuo karto uzeidavo Variakojiene, ir dar kitos gydytojos paziuret kaip sekasi. po pietu uzejo Gobuzas, sauniai su juo pkalbejom, kadangi as buvau nusiteikus gimdyt naturaliai, tai jis labai mane palaike. viskas sekesi puikiai, bet paciame gale prireike cezario.  Operavo Variakojiene ir Gobuzas. Prieziura man patiko, personalas puikus, maistas net specialus buvo pirma diena po operacijos. Va tada tikrai norisi kazkaip atsidekot ir gydytojams ir personalui, bet tikrai ne tukstancius moketi.

Sveikinu, kad taip šauniai pasisekė.
Va tu turbūt galėtum čia kelias nestuke.gif ir pakonsultuot, kaip ten su rūbukais leliukams ir visu kitu.
Aukit sveikučiai
Atsakyti
del rubeliu
Naktinius naudojau ligonines, tikrai neverta savu, nes tai kraujas, tai pienas, zodziu keisdavau kartais net keleta kartu per diena, ten jokiu problemu, viska atnes ir paklausia as dar reikia. Palutes irgi duoda neribotai. Leliukui tik drabuzelius savus naudojau. Po gimdymo jis buvo suvystytas ligonines rubais, bet paskui as perrengiau savo. Taip kad drabuzius vaikui ir pampersus vezkites savo. Dar galite koki puodeli nusivezt gerimams, bet irankius ir indus jie turi savo.
Atsakyti
Linapukas tai tu pas mus "šviežiausia" mamytė thumbup.gif sveikinu su suneliu wub.gif o galima plačiau kodėl tau cezario prireikė ?
oi kaip noriu jau greičiau gimdyt biggrin.gif
Atsakyti
Kaip supratau jau paciam gimdymo gale, kai vaikas buvo isistates i gimdymo takus, pasirodo vaiko galvute buvo didesne uz mano klubu kaulus ar kaip ten smile.gif ir virkstele buvo apsisukus, be to dingo stangos. Taip norejau pati pagimdyt, bet daktarai nusprende nerizikuot (ir manau gerai) greit nuveze i operacine ir padare cezari sad.gif ( dar tarpusavyje kalbejo, o kaip mes kudikio galva istrauksim smile.gif ) Uztai turiu grazu ir sveika berniuka:) Asmeniskai man tai cezaris yra sudas, be reikalo niekad nedaryciau ( kaip yra mamu, kurios iskart tariasi operacijai, nors pacios kuo puikiausiai pagimdytu), bet jei reikia, tai reikia.
Atsakyti
QUOTE(MilDuXe... @ 2007 02 06, 16:55)
kai gimde trakuose mano klasioke (tai buvo pernai metais), tai jei dave kudikiui drabuzelius, sake savus tepti geriau namie, ta pati sake ir apie jos naktinius, pizamas... ax.gif

keista man, taigi tas naujagimis guli kaip angelelis, tai ne trimetis, kuris valgo terliojasi begioja. Nieko ten neistepsi, nu o jei jau nuosavam vaikui drabuzeliu gaila blink.gif Is viso, man rodos net klausimo nera - asiku kad savo rubelius vezkites, gi simta kartu maloniau savo naujus, isplautus drabuziukus ant leliuko rengti smile.gif

O del daiktu pamirsimo - nebijokit, gi neprasideda gimdymas kaip perkunas is giedro dangaus, gera valanda tikrai turesit ramiai susidet kad ir is naujo tasike. As tik nubegus vandenims susidejau likusius daiktus ir pajudejau i Trakus.

Sekmes visoms, graziu ir geru gimdymu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Linapukas @ 2007 02 07, 21:43)
Uztai turiu grazu ir sveika berniuka:)

gerai, kad gerai baigėsi wub.gif

QUOTE(mamius @ 2007 02 08, 11:14)
keista man, taigi tas naujagimis guli kaip angelelis, tai ne trimetis, kuris valgo terliojasi begioja. Nieko ten neistepsi, nu o jei jau nuosavam vaikui drabuzeliu gaila  blink.gif  Is viso, man rodos net klausimo nera - asiku kad savo rubelius vezkites, gi simta kartu maloniau savo naujus, isplautus drabuziukus ant leliuko rengti smile.gif

O del daiktu pamirsimo - nebijokit, gi neprasideda gimdymas kaip perkunas is giedro dangaus, gera valanda tikrai turesit ramiai susidet kad ir is naujo tasike. As tik nubegus vandenims susidejau likusius daiktus ir pajudejau i Trakus.

Sekmes visoms, graziu ir geru gimdymu  smile.gif

o žinai, kažkur skaičiau, kad kai kuriose ligoninėse net neleidžia rengt savais drabužėliais vaiko unsure.gif aš tai asmeniškai bijau dėl išmerų, kad nepataikysiu...a vdrug vaikas labai didelis gims ir iškart visi drabužiai netiks...reikia daugiau pirkt, o kiek tas daugiau tai irgi velniai žino lotuliukas.gif lotuliukas.gif žodžiu bandysiu vietoj gaudytis situacijoje, bet vistiek gera žinot, kad jie visko turės jei ka.
niu aš krepšį šiandien jau pradėjau dėtis, pripirkau ko reikia...tik dar daug trūksta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mijaka @ 2007 02 08, 16:38)
gerai, kad gerai baigėsi wub.gif
o žinai, kažkur skaičiau, kad kai kuriose ligoninėse net neleidžia rengt savais drabužėliais vaiko  unsure.gif  aš tai asmeniškai bijau dėl išmerų, kad nepataikysiu...a vdrug vaikas labai didelis gims ir iškart visi drabužiai netiks...reikia daugiau pirkt, o kiek tas daugiau tai irgi velniai žino  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  žodžiu bandysiu vietoj gaudytis situacijoje, bet vistiek gera žinot, kad jie visko turės jei ka.
niu aš krepšį šiandien jau pradėjau dėtis, pripirkau ko reikia...tik dar daug trūksta  doh.gif

niu jau. Nesivežk ten didesnių, kaip 56 dydis rūbukų. Pirmas vaikelis milžinas nebus, na nebent tėvai labai aukšti, bet ir tai nelabai priklauso. Neprisikrauk ten labai daug, jei viskas gerai, po kelių dienų varysit namolio.
O dėl rūbukų tepimo - tikėtinas dalykas: mekonijus labai tepus (naujai iškeptai mamytei sunkoka bus tongue.gif ), siusioja pervystant kaip reikiant - nespėji pampio uždėt ir varo: yra galimybė aplaistyt (nors Dieve, ten tik vandenukas, bet gi šlapia), toliau dar pienukas - mokosi apžioti krūtį, bėga žiopliukams per kraštelius. O jei dar mišinukas - apsitaško. O atsirūgimas - atpylimas. Tepasi dažnai.
Bet reikia palyčių. Aš tokių nedidukių turėjau. Tai apsikloji petį sau, kai paimi atsirūgt - ir aplaisto truputį.
O man buvo savos palutės mielesnės - minkštesnės, nesmirda ligonine. Vaikutį maloniau guldyt. (Nors mano mažius kaip pavarydavo fontaniukus, kai tik pampersiuką nuimi, tai ir šliaužtai šlapi būdavo, ir palos ir mano pilvas lotuliukas.gif
Nu, Mijaka, Jei bus berniukas tai ruoškis lotuliukas.gif Fontaniukai net ant žemės. O kol užpakaliuką nuvalai, tai ooo... aš ir į burną dozę pora kart buvau gavus lotuliukas.gif Ai tie bernai doh.gif
O mergytės po savim - tai šliaužtai tikėtina nukentės mirksiukas.gif
Svarbiausia vaikučiui manau užteks kokių 4 marškinukų, 5-6 šliaužtų, poros kepuryčių ir palučių . Pampersiukų ir talko užpakaliukui plius drėgnų servetėlių ir vilnonių kojinyčių. Daugiau neprireiks. Nebent savo buteliuko jei ką.
Aš po gimdymo kitą dieną išvažiavau namo, tai parsivežiau pusė krepšio nepanaudoto mirksiukas.gif O prisidėjus buvau kaio ant mėnesio, nors namai pro ligoninės langą matosi lotuliukas.gif Ot kvaila buvau doh.gif
Atsakyti
As veziausi viso 3 komplektelius leliukui,ir uzteko smile.gif o i 56 dydi kazkaip g.gif jau pirma diena netilpom verysad.gif gerai kad turejau ir 62 smile.gif Nors maziustikrai ne milizinas 3700 kg ir 54 cm.Man atrodo dydziai labai nuo firmos priklauso,skirtingai jie ten ko gero matuoja g.gif
Atsakyti