Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų pareigos, elgesio taisyklės

QUOTE(Emilyte @ 2010 09 29, 12:20)
Atsimenu kaip mus su sese mama auklėdavo dėl tvarkos,mūsų buvo bendras kambarys,viena spinta,tokios lentynos prie sienos ir viena tokia platesne tai ten būdavo rašomasis stalas. Tai ji nu mergos susitvarkėt,mes jo jo apmėtom daiktus,sukašom rūbus į spintą,nu llyg ir nieko nesakydavo,bet trūkdavo ir mamai kantrybė,tai atėjus vienu mostu viską nuo lentynų nušluodavo,iš spintos viskas būdavo išmesta,tai sėdėdavome su sese ant didžiulės krūvos ir tvarkydavomės,tai dažniausiai būdavo šeštadienis,bet taip ščyrai viską susitvarkydavom. Ir taip po kokių pusę metų ir praėjo noras maskuoti viską,geriau būdavo iš karto viską susitvarkyti,negu vėl laukti kada mama prasisuks. smile.gif

aš taip jaunėlę sesę auklėjau, nepatikėsit dabar ji už mane šimtąkart tvarkingesnė, rūbų spintoj pas ją ideali tvarka bigsmile.gif
Atsakyti
cool.gif
Atsakyti
Ną papasakosiu ką man mama liepia:
1-Nuravėti daržą
2-Išplauti indus
3-Nuvalyti dulkes
4-Sunešti išdžiuvusius skalbinius
5-Išsiurbliuoti kambarius
6-Išnešti šiukšles
7-Grėbti: žolę;lapus
Atsakyti
Tokia gera tema thumbup.gif
Mes bandeme ivesti kaikurias taisykles,bet efekto nesulaukeme, tai dabar ant saldytuvo kabo DIENOTVARKE ir ji VEIKIA biggrin.gif
Ten nurodyta, kada keltis, manksta, rytinis kambario tvarkymas, pusryciai, skaitymas/rasymas/skaiciavimas, pietus, kompas/pleisteishenas, pietus, laukas...
smile.gif
Atsakyti
O as radau vaista nuo "pamirsimo" smile.gif Kai tik isgirstu, kad sunus neva pamirso kokia nors pareiga atlikti, liepiu ismokti mintinai 2-ju stulpeliu eilerasti. Sakau, kad tokiu budu gereja atmintis (tai, beje, tiesa) ir kad eilerasciu daug mokes. Rezultate - pamirsimu beveik nebebuna, nes matyt lengviau pareigas atlikti, nei eilerascius mokytis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksyte @ 2011 07 17, 19:59)
O as radau vaista nuo "pamirsimo" smile.gif Kai tik isgirstu, kad sunus neva pamirso kokia nors pareiga atlikti, liepiu ismokti mintinai 2-ju stulpeliu eilerasti. Sakau, kad tokiu budu gereja atmintis (tai, beje, tiesa) ir kad eilerasciu daug mokes. Rezultate - pamirsimu beveik nebebuna, nes matyt lengviau pareigas atlikti, nei eilerascius mokytis  thumbup.gif

Super lotuliukas.gif
Atsakyti
thumbup.gif reikes išbandyti biggrin.gif nes jau kaip atsibodo man tas 'pamirsau' doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksyte @ 2011 07 17, 19:59)
O as radau vaista nuo "pamirsimo" smile.gif Kai tik isgirstu, kad sunus neva pamirso kokia nors pareiga atlikti, liepiu ismokti mintinai 2-ju stulpeliu eilerasti. Sakau, kad tokiu budu gereja atmintis (tai, beje, tiesa) ir kad eilerasciu daug mokes. Rezultate - pamirsimu beveik nebebuna, nes matyt lengviau pareigas atlikti, nei eilerascius mokytis  thumbup.gif

O, aš tai darydavau su vyriausiaja mūsų, gerai, kad priminėt !!!!

Gal kas patars su "TUOJ..." ?
Atsakyti
Kas patars ka man daryti su savo paaugliais, irgi kai pasakai kad ka padarytu tai buna "tuoj", o tas tuoj tai kol dar tris kartus nepasakau. o siaip tai tiek bernas, tiek panycka tai ziauriai netvarkingi,mokosi siaip sau abu,nors buvo laikas kai sunus mokesi tikrai neblogai. dabar tik kompas ir daugiau neiko nemato,pastoviai turiu sakyt abiem, susitvarkykit kambari, nusivalykit batus, susirinkit rubus ir tt..... ziauriai pavargau,sakau bus geraijeigu kokia depresija neuzpuls nuo pastovios itampos, o dar maziukas pastoviai judesy lotuliukas.gif , tai as nusprendziau kokia savaite visai nesikisti, nei nesvariu rubu rankiosiu skalbti ( nes patys sukisa i komoda o i vonia sunku nunesti,nors vonia salia kambario ju ),tegul eina murzini, sakau gal geda kokia kazkada pajaus..... gal kuri mamyte susidurusi su panasia situacija,prasau patarkit ka nors blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2011 10 19, 22:09)
thumbup.gif  reikes išbandyti  biggrin.gif  nes jau kaip atsibodo man tas 'pamirsau'  doh.gif

musu atveju, sunus turi uzrasams skirta lapa, kuriame po kokio uzmirsau vis turi uzsirasyti, kad daugiau neuzmirstu
Atsakyti
Mamas, kurių vaikai nemėgsta pareigų, galėčiau "apraminti" - ateis tai su laiku. Mano asmeniškai vienintelė pareiga iki 18 metų buvo... mokytis biggrin.gif ir savaitgalį gėles palaistyti namie. Pirmąją visad vykdžiau su kaupu, o antrą blush2.gif "pamiršdavau". Apie dulkes, kambarių valymą/plovimą, virtuvę, spintos tvarkymą nei "nuraukiau", nei tuo domėjausi. Tėvai tikrai bandė priversti - ir gražiuoju, ir piktuoju, bet nepavyko. O pradėjusi studijuoti automatiškai turėjau pramokti visko. Beje, šiandien dar ir pati mamai primenu, kaip ką tvarkyti patogiau ir paprasčiau smile.gif .
Atsakyti
O mane tai siutina tie vaikų (pas mane 2 bernai 10-13m.) ginčai ir grafikų susidarinėjimai: tavo eilė vesti šuniuką į lauką, tavo eilė šluoti kambarį, tavo eilė dulkes valyti...A- negalėjai? Tai 2 kartus šluosi...Kada pagaliau pradės suvokti, kad ir geranoriškumas egzistuoja...
Atsakyti