nu panašiai ir dariau tik vietoj alaus vandenį pyliau ir su svogūnais nesiterliojau tiek. į tešlą ir į keptuvę, ten jie labai staigiai suskrusdavo. daugiau nieko iš svogūnų negaminsiu. per visą mano virėjavimo istorija (pradėjau 2004 09 01) jau trečias sugadintas patiekalas. pirmas buvo pagal smikes man rodos receptą makaronai su kopūstais(va ten tai nerealią šlykštynę pagaminau), tada 2 kartus dariau koldūnus arbu kartus buvo visiškas fiasko ir dabar šitie svogūnai. jaučiu reik mest gamint, kol mirtinai nenusinuodijau.
Prancūziškas svogūnų pyragas, nuo kurio "alpsta" visa mano šeima
:
Paruošiam tešlą: margarino 300-400 gr., grietinės stiklinę, pora kiaušinių, druskos ir miltų. Galima iš tų pačių produktų daryti kapotą, galima minkyti- kaip kam patinka. Galima kiek pakeisti recepto proporcijas- tiesiog su laiku atrandi savo mėgstamiausią nesaldžios trapios tešlos receptą
. Taigi, paruoštą tešlą dedi į šaldytuvą.
Tuo metu supjaustai daug svogūnų, na, kilogramą-pusantro. Pakepini keptuvėje ant trupučio sviesto ar aliejaus, kol gražiai pagels.
Imi rūkytos šoninės (o jei nemėgstat šoninės, tai kokio kumpio), supjaustot plonom juostelėm.
Tada skardą išklojate tešla, užlenkiate kraštus. Ant viršaus dedate svogūnus. Ant jų- šoninę. Šoninės tikrai nedaug, tik kur-nekur po juostelę uždėti.
Viską kepti orkaitėje gal pusvalandį.
Tada iš grietinėlės, poros-trejeto žalių kiaušinių, druskos, prieskonių padaryti makaliūzę (aš grietinėlę skiedžiu pienu, nes mes, atseit, riebiai nevalgom
, bet pagal orginalų receptą- tik grietinėlė. Ją užpilti ant kepinio, skardą vėl dėti i orkaitę, kepti dar 10-15 min., kol masė sutirštėja ir gražiai apskrunda (galima su griliu pagreitint reikalą, jei yra tokia funkcija orkaitėje).
Mes šitą pyragą darome placiose neaukštose skardose, iškepęs jis būna gana plonas.
Laaaabai skanu. Ir neišsigąskit tu svogūnų gausybės. Pyragas tikrai puikaus skonio.
Mane jį išmokė kepti bendramoksliai prancūzai, jis vadinasi "Kiš Loren" (aš, kaip "didi" prancūzų kalbos žinovė, nežinau, nei ką reiškia šis pavadinimas, nei kaip jis rašosi). Kažkada teko šio skanėsto ragauti ir Lietuvoje, Radisson'o viešbučio restorane. Ten jis kepamas mažomis porcijomis, kaip krepšeliais, kokių 10 skersmens. Patiekiamas su šviežių daržovių salotomis. Ten labai skanus, bet namuose darytas jam nenusileidžia nė truputėlio.
Skanaus!

Paruošiam tešlą: margarino 300-400 gr., grietinės stiklinę, pora kiaušinių, druskos ir miltų. Galima iš tų pačių produktų daryti kapotą, galima minkyti- kaip kam patinka. Galima kiek pakeisti recepto proporcijas- tiesiog su laiku atrandi savo mėgstamiausią nesaldžios trapios tešlos receptą

Tuo metu supjaustai daug svogūnų, na, kilogramą-pusantro. Pakepini keptuvėje ant trupučio sviesto ar aliejaus, kol gražiai pagels.
Imi rūkytos šoninės (o jei nemėgstat šoninės, tai kokio kumpio), supjaustot plonom juostelėm.
Tada skardą išklojate tešla, užlenkiate kraštus. Ant viršaus dedate svogūnus. Ant jų- šoninę. Šoninės tikrai nedaug, tik kur-nekur po juostelę uždėti.
Viską kepti orkaitėje gal pusvalandį.
Tada iš grietinėlės, poros-trejeto žalių kiaušinių, druskos, prieskonių padaryti makaliūzę (aš grietinėlę skiedžiu pienu, nes mes, atseit, riebiai nevalgom

Mes šitą pyragą darome placiose neaukštose skardose, iškepęs jis būna gana plonas.
Laaaabai skanu. Ir neišsigąskit tu svogūnų gausybės. Pyragas tikrai puikaus skonio.

Mane jį išmokė kepti bendramoksliai prancūzai, jis vadinasi "Kiš Loren" (aš, kaip "didi" prancūzų kalbos žinovė, nežinau, nei ką reiškia šis pavadinimas, nei kaip jis rašosi). Kažkada teko šio skanėsto ragauti ir Lietuvoje, Radisson'o viešbučio restorane. Ten jis kepamas mažomis porcijomis, kaip krepšeliais, kokių 10 skersmens. Patiekiamas su šviežių daržovių salotomis. Ten labai skanus, bet namuose darytas jam nenusileidžia nė truputėlio.
Skanaus!
Aciu
. Butinai isbandysiu to pyrago skoni


Nu jau ta norge tikra saunuole, taip issamiai cia viska surase, man net seiles nutyso, teks kepti ir paragauti

QUOTE (norge @ 2004 11 05, 13:14) |
Paruošiam tešlą: margarino 300-400 gr., grietinės stiklinę, pora kiaušinių, druskos ir miltų. Galima iš tų pačių produktų daryti kapotą, galima minkyti- kaip kam patinka. |
Iskart kilo masėe klausimu:
1) koks margarinas?
2) kiek miltu?
3) ka reiskia kapota?
4) minkyt- rankom?
Sorry uz durnus klausimus-nieko nenusimanau apie teslas, isskyrus blynu tesla

Vakar pvz. pirma kart dariau virtinukus-tinginius, tai niekaip nesupratau kaip ten minkyt- su sakute ar su rankom, viskas limpa, nu bet gavosi visai liuks

QUOTE (svetima @ 2004 11 05, 15:38) |
Iskart kilo masėe klausimu: 1) koks margarinas? 2) kiek miltu? 3) ka reiskia kapota? 4) minkyt- rankom? Sorry uz durnus klausimus-nieko nenusimanau apie teslas, isskyrus blynu tesla ![]() Vakar pvz. pirma kart dariau virtinukus-tinginius, tai niekaip nesupratau kaip ten minkyt- su sakute ar su rankom, viskas limpa, nu bet gavosi visai liuks ![]() |

Margarinas. Esu reklamos auka, perku kepimui geriausią margariną "Vilnius". Ir jei atvirai, tai padarau tos tešlos daaug, iš puskilogramio margarino ir didelio indelio grietinės. Kiek lieka- dedu i šaldymo kamerą- praverčia kibinams ar - niam niam- svogūnų pyragas, antras dublis.

Miltai... Siaip jau liuks gaunasi su Extra miltais, Kauno Extra-


Kapota tešla- labai geras daiktas tinginiams. Reikia sudėti į didelį platų dubenį skiltelėmis (


Kuo kapota tešla geresnė nei minkyta. Man tai labai patinka, kad kepinys gaunasi puresnis, tokiais lyg sluoksniukais. Jei tokia tešla naudojama kibinams, tai jų išvaizda gal nusileidžia minkytos tešlos kibinams (paviršius nėra toks lygus), bet atkandus- jis tiesiog tirpsta burnoje, byra i sluoksniukus, gabalelius ir tirpsta.

Tokis tat traktatas apie tešlą.

P.S. Svetimai- minkyti gali rankom, gali kojom - čia jau kaip kam patogiau.

As dar gryztu prie svogunu tesloje.Gal i tesla reiketu ideti kelimo milteliu,o ar kiausinio baltymo nereikia.As meginau kepti kol karsti dar nieko bet kai atsalo tai susmuko ir vieni riebalai paliko.Bjauru i rankas paimti.Gal kazka ne taip padariau.
QUOTE (Egidijos @ 2004 11 06, 18:47) |
As dar gryztu prie svogunu tesloje.Gal i tesla reiketu ideti kelimo milteliu,o ar kiausinio baltymo nereikia.As meginau kepti kol karsti dar nieko bet kai atsalo tai susmuko ir vieni riebalai paliko.Bjauru i rankas paimti.Gal kazka ne taip padariau. |
kazka matyt tikrai ne taip


o jei vis del to,dar kada bandysi-pilk maziau alaus gal. rasiau ,kad reikia apie puodelio, tai pilk kokia 3/4 sakyciau. (as mazdaug is akies jau zinau kiek reikia).
QUOTE (une @ 2004 11 06, 11:19) |
butinai reikes pabandyti ta pyraga ![]() Papildyta @ [mergetime]1099732896[[b]*norge rgetime] [/b] Norge, dar ir as klausimuka ![]() rasei : prieskoniu tai kokius pati naudoji? na ,kad labiau atitiktu originalu recepta...? |
Kai Kiš Loreną gamino mano draugai prancūzai, tai jie dėjo tik pipirų ir druskos, bet veiksmas vyko studentaujant, tai suprasi čia- ar ne iš "biednumo" tik tokie prieskoniai buvo

O aš labai mėgstu dėti kario- ir dėl skonio, ir dėl spalvos. Dar peletrūno, krapuku smulkių. Arba pipirų.
Žodžiu, pagal skonį.

QUOTE(norge @ 2004 11 05, 16:13)
Prancūziškas svogūnų pyragas, nuo kurio "alpsta" visa mano šeima
:
Paruošiam tešlą: margarino 300-400 gr., grietinės stiklinę, pora kiaušinių, druskos ir miltų. Galima iš tų pačių produktų daryti kapotą, galima minkyti- kaip kam patinka. Galima kiek pakeisti recepto proporcijas- tiesiog su laiku atrandi savo mėgstamiausią nesaldžios trapios tešlos receptą
. Taigi, paruoštą tešlą dedi į šaldytuvą.
Tuo metu supjaustai daug svogūnų, na, kilogramą-pusantro. Pakepini keptuvėje ant trupučio sviesto ar aliejaus, kol gražiai pagels.
Imi rūkytos šoninės (o jei nemėgstat šoninės, tai kokio kumpio), supjaustot plonom juostelėm.
Tada skardą išklojate tešla, užlenkiate kraštus. Ant viršaus dedate svogūnus. Ant jų- šoninę. Šoninės tikrai nedaug, tik kur-nekur po juostelę uždėti.
Viską kepti orkaitėje gal pusvalandį.
Tada iš grietinėlės, poros-trejeto žalių kiaušinių, druskos, prieskonių padaryti makaliūzę (aš grietinėlę skiedžiu pienu, nes mes, atseit, riebiai nevalgom
, bet pagal orginalų receptą- tik grietinėlė. Ją užpilti ant kepinio, skardą vėl dėti i orkaitę, kepti dar 10-15 min., kol masė sutirštėja ir gražiai apskrunda (galima su griliu pagreitint reikalą, jei yra tokia funkcija orkaitėje).
Mes šitą pyragą darome placiose neaukštose skardose, iškepęs jis būna gana plonas.
Laaaabai skanu. Ir neišsigąskit tu svogūnų gausybės. Pyragas tikrai puikaus skonio.
Mane jį išmokė kepti bendramoksliai prancūzai, jis vadinasi "Kiš Loren" (aš, kaip "didi" prancūzų kalbos žinovė, nežinau, nei ką reiškia šis pavadinimas, nei kaip jis rašosi). Kažkada teko šio skanėsto ragauti ir Lietuvoje, Radisson'o viešbučio restorane. Ten jis kepamas mažomis porcijomis, kaip krepšeliais, kokių 10 skersmens. Patiekiamas su šviežių daržovių salotomis. Ten labai skanus, bet namuose darytas jam nenusileidžia nė truputėlio.
Skanaus!

Paruošiam tešlą: margarino 300-400 gr., grietinės stiklinę, pora kiaušinių, druskos ir miltų. Galima iš tų pačių produktų daryti kapotą, galima minkyti- kaip kam patinka. Galima kiek pakeisti recepto proporcijas- tiesiog su laiku atrandi savo mėgstamiausią nesaldžios trapios tešlos receptą

Tuo metu supjaustai daug svogūnų, na, kilogramą-pusantro. Pakepini keptuvėje ant trupučio sviesto ar aliejaus, kol gražiai pagels.
Imi rūkytos šoninės (o jei nemėgstat šoninės, tai kokio kumpio), supjaustot plonom juostelėm.
Tada skardą išklojate tešla, užlenkiate kraštus. Ant viršaus dedate svogūnus. Ant jų- šoninę. Šoninės tikrai nedaug, tik kur-nekur po juostelę uždėti.
Viską kepti orkaitėje gal pusvalandį.
Tada iš grietinėlės, poros-trejeto žalių kiaušinių, druskos, prieskonių padaryti makaliūzę (aš grietinėlę skiedžiu pienu, nes mes, atseit, riebiai nevalgom

Mes šitą pyragą darome placiose neaukštose skardose, iškepęs jis būna gana plonas.
Laaaabai skanu. Ir neišsigąskit tu svogūnų gausybės. Pyragas tikrai puikaus skonio.

Mane jį išmokė kepti bendramoksliai prancūzai, jis vadinasi "Kiš Loren" (aš, kaip "didi" prancūzų kalbos žinovė, nežinau, nei ką reiškia šis pavadinimas, nei kaip jis rašosi). Kažkada teko šio skanėsto ragauti ir Lietuvoje, Radisson'o viešbučio restorane. Ten jis kepamas mažomis porcijomis, kaip krepšeliais, kokių 10 skersmens. Patiekiamas su šviežių daržovių salotomis. Ten labai skanus, bet namuose darytas jam nenusileidžia nė truputėlio.
Skanaus!
Nuostabu




