Viena moteriske neseniai pareiske, kad mastyti - tai nereiskia netiketi.
QUOTE(zulika @ 2007 01 04, 13:16)
gaila, kad jūs bažnyčiai tiek dėmesio sugalvojot skirt, neverti jie to
juk būtent sutanuoti vyrai išgalvojo visas tikėjimo taisykles, jas priėmė ir net neleidžia prie jų pakeitimo liestis...

O man negaila. Man atrodo, kad reikia kuo daugiau šnekėti apie tai ir viešai tada tik nuomonė pradės keistis, o kai visi tylim uodegas pabrukę..... Vein dėl to kad jie galvoja ne taip kaip aš apie kai kuriuos dalykus, dar nereiškia, kad bažnyčia negera iš viso bendrai paėmus. Mane pavyzdžiui tik bažnyčia ir išgelbėjo vienu gyvenimo momentu, o dabar gelbėja tikėjimas Dievu arba Marija (net nežinau kuo), kada nors (kai pastosiu) papasakosiu, nedabar (Euromergelei, Chiarai ir Garneliui pasakojau, tikiuosi kol kas niekam nepasakosit, aišku jei iš viso prisimenat apie ką aš čia

Beje aš per išpažintį sakau tik tai kas MANO nuomone yra nuodėmė, miegoti su mylimu vyru mano nuomone ne nuodėmė. Kaip jau pasakojau prieš vestuves einant išpažinties, aš galvojau tikrai nieko nesakyti apie tai, būtent kad nesakyti jog labai gailiuosi kai taip nėra, bet kunigas manęs pats paklausė ar mylėjotės, aš atsakiau tiesiog taip, o jis toliau nieko apie tai man ir nesakė, neklausinėjo, nesmerkė ir nemoralizavo, tiesiog nei žodžio apie tai. Apie kitus dalykus šiaip pašnekėjom (jam labai įdomus pasirodė mano savitas tikėjimas, bet kaip sakiau net ir to nepasmerkė)
QUOTE(Aga @ 2007 01 04, 13:25)
man tėtis jau senais laikais pasakojo, kaip jis kaime padėjo palaidoti bobutę, kuri elankė bažnyčios ir ne tik kunigas neatėjo palaiminti, bet dar ir už kapinių tvoros norėjo pakasti, tipo kaip 'išdavikas' skaitaisi..
QUOTE(Chiara @ 2007 01 04, 13:26)
Viena moteriske neseniai pareiske, kad mastyti - tai nereiskia netiketi.
ir netgi prieštarauti visai nereiškia, kad netiki

juk tik ginčuose gimsta tikroji tiesa

Papildyta:
QUOTE(Nendrė @ 2007 01 04, 13:28)
O man negaila. Man atrodo, kad reikia kuo daugiau šnekėti apie tai ir viešai tada tik nuomonė pradės keistis, o kai visi tylim uodegas pabrukę..... Vein dėl to kad jie galvoja ne taip kaip aš apie kai kuriuos dalykus, dar nereiškia, kad bažnyčia negera iš viso bendrai paėmus. Mane pavyzdžiui tik bažnyčia ir išgelbėjo vienu gyvenimo momentu, o dabar gelbėja tikėjimas Dievu arba Marija (net nežinau kuo), kada nors (kai pastosiu) papasakosiu, nedabar (Euromergelei, Chiarai ir Garneliui pasakojau, tikiuosi kol kas niekam nepasakosit, aišku jei iš viso prisimenat apie ką aš čia
)
Beje aš per išpažintį sakau tik tai kas MANO nuomone yra nuodėmė, miegoti su mylimu vyru mano nuomone ne nuodėmė. Kaip jau pasakojau prieš vestuves einant išpažinties, aš galvojau tikrai nieko nesakyti apie tai, būtent kad nesakyti jog labai gailiuosi kai taip nėra, bet kunigas manęs pats paklausė ar mylėjotės, aš atsakiau tiesiog taip, o jis toliau nieko apie tai man ir nesakė, neklausinėjo, nesmerkė ir nemoralizavo, tiesiog nei žodžio apie tai. Apie kitus dalykus šiaip pašnekėjom (jam labai įdomus pasirodė mano savitas tikėjimas, bet kaip sakiau net ir to nepasmerkė)

šiaip tai bet koks ryšys be atgalinio atgarsio, pati supranti, neturi prasmės
kol bažnyčios atstovai negalvoja apie mus kiekvieną min, kol nediskutuoja apie mus kaip apie moteris su troškimu, o ne kaip db, tol mūsų diskusija labai menkos vertės... mūsų nuomonė gali keistis, o kodėl negali jų

na dėl mylimo, tarkim...
bet juk buvo ryšių, kur dar nebuvo jokios santuokos, buvo minčių, kurios būtų nepriimtinos bažnyčiai ir beje yra visokių kunigų, džiaukis, kad tu sutikai tik dvasiškai stiprius ir tobulėjančius

ir beje, pasakysiu tiesiai man bjauru eiti pas kunigą išpažinties, nes manyje kirba mintis, o gal šis tvirkina berniukus, o gal šis tyčiojasi iš senų žmonių, kurie 'nemoka' duoklės ir pan... juk išpažintis, kur viskas labai jautru, dvasinga, o pasitikėjimo nekelia sutanos jau seniai

sorry visų sutanuotų, kurie yra tyri prieš dievą

QUOTE(zulika @ 2007 01 04, 13:40)
šiaip tai bet koks ryšys be atgalinio atgarsio, pati supranti, neturi prasmės
kol bažnyčios atstovai negalvoja apie mus kiekvieną min, kol nediskutuoja apie mus kaip apie moteris su troškimu, o ne kaip db, tol mūsų diskusija labai menkos vertės... mūsų nuomonė gali keistis, o kodėl negali jų
na dėl mylimo, tarkim...
bet juk buvo ryšių, kur dar nebuvo jokios santuokos, buvo minčių, kurios būtų nepriimtinos bažnyčiai ir beje yra visokių kunigų, džiaukis, kad tu sutikai tik dvasiškai stiprius ir tobulėjančius
ir beje, pasakysiu tiesiai man bjauru eiti pas kunigą išpažinties, nes manyje kirba mintis, o gal šis tvirkina berniukus, o gal šis tyčiojasi iš senų žmonių, kurie 'nemoka' duoklės ir pan... juk išpažintis, kur viskas labai jautru, dvasinga, o pasitikėjimo nekelia sutanos jau seniai

na dėl mylimo, tarkim...

1. Nuo diskusijų gyvenimas įdomesnis ir tavo vidinis pasaulis labiau tobulėja sužinant ir įsiklausant į kitų nuomones.
2.Dėl vyrų per išpažintį. Gal sunku bus patikėti, bet aš turėjau tik tą vienintelį savo dabartinį vyrą. Tai nelabai ri turėjau ką sakyti kunigui. Čia įtariu man nuskilo, o gal protas tiesiog taip sudėliojo, nenorėjau šokinėti į lovas ir viskas, ne dėl to kad nuodėmė, o dėl to kad tikrai norėjau to vienintelio. Gal čia man ir pasisekė, kad iš pirmo karto tas vienintelis papuolė, bet į lovytę guliausi tik tada kai įsitikinau, kad myliu, o ne šiaip, o paskui jau pažiūrėsiu kaip bus. Net jei būtumėm išsiskyrę, nebūčiau to laikiusi nuodėme ir tikrai nebūčiau sakiusi per išpažintį. Nežinau kaip bus toliau, gal ir turėsiu meilužį, gal ir ne. Kol kas man jo nereikia.
3. Kad sutikau tik tokius kunigus, aš labai džiaugiuosi. Bet tikrai pataukau tik ant tokių. Tfu tfu tfu.
4. Tokias mintis apie vaikų tvirkinimą išjungiu ir net negalvoju. Už kelių nuodėmes pasmerkti visus? Čia mes jau pasidarytumėm tos pačios nieko nežinančios bet smerkiančios bobulytės

5. Aga priėmė gerą pasirinkimą, kurį mes turim visi, neik ten kur akivaizdžiai matai nesamones (mokamas duokles ir pan.), eik ten kur tau tikrai gera.
Labutis, merginos. Pokalbis apie tikėjimą Dievu ir bažnyčia, o kaip dėl prietarų. Nes pas mane buvo toks atvejis, visada sakiau, kad prietarais netikiu, bet dabar galvoju, kad visai be reikalo:prieš vestuves gėlių salone užsakinėjau puokštes ir prasitariau, kad svočia laukiasi, tai pardavėja net piktai įtikinėjo, kad neimčiau į svočias besilaukiančios, nes neturėsime vaikų. Nusijuokiau ir pasakiau, kad prietarais netikiu. Bet dabar jau rimtai pagalvoju, kad kažkaip reikia tuo kritusiu prietaru atsikratyti. Tikiu, kad gali padėti bažnyčia, noriu dar kartą gauti santuokos sakramentą, gal tokiu būdu bent sielą apraminsiu.Turbūt kai nesiseka, tai norisi kažką kaltą surasti, ar ne?
QUOTE(Puk @ 2007 01 04, 15:02)
Labutis, merginos. Pokalbis apie tikėjimą Dievu ir bažnyčia, o kaip dėl prietarų. Nes pas mane buvo toks atvejis, visada sakiau, kad prietarais netikiu, bet dabar galvoju, kad visai be reikalo:prieš vestuves gėlių salone užsakinėjau puokštes ir prasitariau, kad svočia laukiasi, tai pardavėja net piktai įtikinėjo, kad neimčiau į svočias besilaukiančios, nes neturėsime vaikų. Nusijuokiau ir pasakiau, kad prietarais netikiu. Bet dabar jau rimtai pagalvoju, kad kažkaip reikia tuo kritusiu prietaru atsikratyti. Tikiu, kad gali padėti bažnyčia, noriu dar kartą gauti santuokos sakramentą, gal tokiu būdu bent sielą apraminsiu.Turbūt kai nesiseka, tai norisi kažką kaltą surasti, ar ne?
Puk, nurimk. Tai SUTAPIMAS.
QUOTE(Puk @ 2007 01 04, 14:02)
Vienas iš prietarų yra, nekrikštyti netekėjusiai merginai mergaitės - neištekėsi. Pakrikštijau, ištekėjau. Tai tikrai tik Sutapimai. Prietarai net bažnyčioj netoleruojami (atrodo).
as tai eidavau padainuot
dar viena kart ejau uzdegt zvakute uz Daiva ir uz save, kitasyk uzdegt uz save ir dar kazkuria mergina... (pamirsau net), bet neinu ten nei melstis, nei atpirkimo prasyt, nei shiaip...tiesiog negaleciau net pasakyti ko ten buvau....matyt nebezinojau tiesiog kur beeiti

QUOTE(Babulka @ 2007 01 04, 11:25)
Bet nesuprantu, jei jus nesutinkat su baznycios taisyklem, teiginiais ir ja skaitot "atgyvena", tai ka dauguma jusu ten veikia? 

QUOTE(Spanguole @ 2007 01 04, 11:03)
tai kaip ir dera ejom pries tai ispazinties, tai buvom palaikyti didziausiais nusidejeliais, mat santykiaujam iki baznytines santuokos

mano vyras negavo išrišimo pas vieną kunigą kaime už tai, kad su manim dar tada nuodėmėj gyveno

QUOTE(Mia @ 2007 01 04, 14:28)
mano vyras negavo išrišimo pas vieną kunigą kaime už tai, kad su manim dar tada nuodėmėj gyveno 

O manes kunigas pries "sliuba" klause, kiek kartu nuodemej nusidejau? Bandziau lyg skaiciuoti, bet diedukas kazkaip susigaude, kad as kaip cia per ilgai "primetineju", kiek as cia tu kartu nusidejau ir paklause, kiek metu kartu gyvenam. Ogi 5