Besibaigiant nestumo ir gimdymo laikotarpiui rasai prasyma pratesti atostogas vaiko auginimui iki 1m. ( veliau iki 3m.), o atostogu metu atleisti negali.
Neatleis, nesibaiminkit.Tiesiog sąžiningai pasakykit esu nėščia, va pažyma.Visi žmonės, visi supranta
siūlyčiau žmogiškumu nepasitikėti ir skubiai pateikti pažymą. šiuo atveju nelabai yra teisminės praktikos ir tai būtų ginčo dalykas, bet vadovaujantis darbo kodekso nuostatomis, pasibaigus laikotarpiui, per kurį negalima atleisti, bus pasibaigęs ir bandomojo laikotarpio terminas, todėl nebebus pagrindo atleisti pagal 107 str.
o seip idomumo delei klausiu, tai darbdavys turi ant tos pazymos pasirasyti, kad gavo ar su liudininkais iteikti, kad darbdaviui apsigalvojus jis nepasakytu, kad pazymos negavo

galite teikti per notarą, bet tai kainuoja. galite teikti su prašymu, kad raštinėje ar kanceliarijoje užregistruotų, arba pasidarykite pažymos kopiją ir paprašykite, kad ant jos uždėtų antspaudą gautą su parašu, priėmusio asmens. juk praktiškai teiksite pažymą ne direktoriui ko gero, o asmeniui atsakingam už personalą.
Labas
,
Auginu 16mėn pipirą ir žadėjau grįžti į darbą, kai jam sukaks bent 2 metai. Tačiau nebeturiu kur grįžti, nes įmone, kurioje dirbau, likviduojama. Žada visiškai užsidaryti pavasarį, tačiau mane jau dabar nori atleisti abipusiu susitarimu su išeitine kompensacija.
Ar aš ką nors prarasčiau sutikdama būti atleista dabar, o ne pavasarį. Bijau pasielgti neapgalvotai, o galvoti nežinau apie ką, nes teisinių dalykų visiškai neišmanau. Patarkit, kaip teisingiau pasielgti?
Ar neturėtų įtakos mano atleidimo data sekančių motinystės atostogu pašalpos dydžiui, jei nerasčiau kito darbo ir pastočiau?
Labai ačiū.

Auginu 16mėn pipirą ir žadėjau grįžti į darbą, kai jam sukaks bent 2 metai. Tačiau nebeturiu kur grįžti, nes įmone, kurioje dirbau, likviduojama. Žada visiškai užsidaryti pavasarį, tačiau mane jau dabar nori atleisti abipusiu susitarimu su išeitine kompensacija.
Ar aš ką nors prarasčiau sutikdama būti atleista dabar, o ne pavasarį. Bijau pasielgti neapgalvotai, o galvoti nežinau apie ką, nes teisinių dalykų visiškai neišmanau. Patarkit, kaip teisingiau pasielgti?
Ar neturėtų įtakos mano atleidimo data sekančių motinystės atostogu pašalpos dydžiui, jei nerasčiau kito darbo ir pastočiau?
Labai ačiū.
Kadangi vaikui jau virš metų, tai sodros pašalpai atleidimo būdas nelabai turės reikšmės (jei nebūtų suėję metai, tai išėjimas šalių susitarimu nutrauktų sodros pašalpos mokėjimą iki metų, jei dėl likvidavimo - nenutrauktų).
Atleidžiant dėl likvidavimo turi išmokėt vieno mėnesio atlyginimo dydžio kompensaciją. Jei šalių susitarimu - dėl kompensacijos tariamasi, t.y., jei nieko nesiūlo - nieko ir negausit. Praktika tokia, kad tokiu būdu bandoma pasimažint likviduojamos įmonės išlaidas ir nemokėti tų kompensacijų, tai tikriausiai nieko ir nesiūlo. Galit pasiūlyt darbdaviui, kad išeisit šalių susitarimu, bet už tai jums turi sumokėti, pvz, trijų mėnesių kompensaciją, kitaip kitiem darbuotojam pasakysit, kad iš jų nori atimti kompensacijas
Dėl sodros ateities išmokų - jei nerasit darbo, tai įtakos ir neturės, nes negalėsit išeiti nėštumo gimdymo/motinystės atostogų.
Atleidžiant dėl likvidavimo turi išmokėt vieno mėnesio atlyginimo dydžio kompensaciją. Jei šalių susitarimu - dėl kompensacijos tariamasi, t.y., jei nieko nesiūlo - nieko ir negausit. Praktika tokia, kad tokiu būdu bandoma pasimažint likviduojamos įmonės išlaidas ir nemokėti tų kompensacijų, tai tikriausiai nieko ir nesiūlo. Galit pasiūlyt darbdaviui, kad išeisit šalių susitarimu, bet už tai jums turi sumokėti, pvz, trijų mėnesių kompensaciją, kitaip kitiem darbuotojam pasakysit, kad iš jų nori atimti kompensacijas

Dėl sodros ateities išmokų - jei nerasit darbo, tai įtakos ir neturės, nes negalėsit išeiti nėštumo gimdymo/motinystės atostogų.
QUOTE (hobo @ 2004 11 25, 09:07) |
galiu tik dar pridurti, kad turite pasvarstyti kas jums naudingiau, ar dabar pasiimti išeitinę, ar pavasarį išeiti be jos. |
?
Ne atvirkščiai? (jei susitarimu nieko nesiūlo)