QUOTE (hobo @ 2004 11 25, 14:01) |
taigi parašė, kad išeitinę siūlo. |
Ups, neatidžiai skaitau

Jei pastotum vis dar budama atostogose, o likvidavus imone tarkim isidarbintum kitur ir iskart iseitum auginti vaiko iki triju metu, tai pasalpa skaiciuotusi taip kaip ir pirmam vaikui
Sodra "Tais atvejais, kai apdraustasis asmuo neturi reikiamo ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes prieš tai jis buvo išleistas vaiko nuo 1 iki 3 metų priežiūros atostogų, ligos ir motinystės socialinio draudimo stažas jam skaičiuojamas iš 12 mėnesių laikotarpio, buvusio prieš pastarąsias atostogas."
saltinis
Mano teva atleido is darbo pagal 107 straipsni 2 dali.Bet juk atleidziant paciam prasant turi rasyti pagal 127 staipsnio 1 dali.Prasau kuo skubiau parasyti ka reiskia 107 straipsnio 2 dalis.Labai aciu.Laukiu.
107 straipsnis. Išbandymo rezultatai
2. Jei išbandymas yra nustatytas norint patikrinti, ar darbas tinka darbuotojui, išbandymo įvertinimas priklauso nuo darbuotojo valios. Per išbandymo terminą darbuotojas turi teisę nutraukti darbo sutartį, apie tai raštu įspėjęs darbdavį prieš tris dienas.
2. Jei išbandymas yra nustatytas norint patikrinti, ar darbas tinka darbuotojui, išbandymo įvertinimas priklauso nuo darbuotojo valios. Per išbandymo terminą darbuotojas turi teisę nutraukti darbo sutartį, apie tai raštu įspėjęs darbdavį prieš tris dienas.
Nezinau ar as cia i tema
bet noreciau paklausti, planuoju kai bernuzeliui sueis metukai grysti y darba, bet kaip tik vasara ar rudeny planuoja mazinti etatus, ar mane gali atleisti?nes,mes esame trys, dvi jau tam darbe dirba 17-18 metu ir abi turi nepilnameciu vaiku, o as dirbu tik 5 metus. Ar manes nejudins kol vaikui sueis trys metai

Man iškilo toks klausimas>>>
Esu nescia.
Dirbu 2 darbuose.
Ketinu iseiti is antraeiliu pareigu antroje darbovieteje. Kazin kaip man labiau apsimoketu forminti isejima is darbo?
Ar atleidimas is darbo pagal 130str. 1 dali tures kokiu nors pasekmiu del ismoku is Sodros. Dar gauciau iseitine pasalpa - tai ir pajamos lyg ir padidetu + uz nepanaudotas atostogas.
Ar visgi labiau apsimoka iteikti pazima apie nestuma ir laukti kol grisiu po vaiko auginimo atostogu
Esu nescia.
Dirbu 2 darbuose.
Ketinu iseiti is antraeiliu pareigu antroje darbovieteje. Kazin kaip man labiau apsimoketu forminti isejima is darbo?
Ar atleidimas is darbo pagal 130str. 1 dali tures kokiu nors pasekmiu del ismoku is Sodros. Dar gauciau iseitine pasalpa - tai ir pajamos lyg ir padidetu + uz nepanaudotas atostogas.
Ar visgi labiau apsimoka iteikti pazima apie nestuma ir laukti kol grisiu po vaiko auginimo atostogu

pagal 130 atleisti negalima, šitas str. reglamentuoja įspėjimą. parašyk priežastį, nes su str. truputi susipainiojai
deja ekonominio naudingumo apskaičiuoti aš nemoku. išmokų dydžių apskaičiavimas jau nebe teisinis, o buhalterinis darbas. galbūt atsiras mama, kuri tuo užsiima ir tau paskaičiuos.
deja ekonominio naudingumo apskaičiuoti aš nemoku. išmokų dydžių apskaičiavimas jau nebe teisinis, o buhalterinis darbas. galbūt atsiras mama, kuri tuo užsiima ir tau paskaičiuos.
Tiesiog darbdavys leido pasirinkti paciai, kaip butu geriau ar iforminti atleidima dabar, ar sulaukti kai grisiu po vaiko auginimo atostogu. As savo noru ketinu nebegristi i si darba.
Taigi pagalvojau jei atleistu dabar nebereiketu apie tai galvoti po keliu metu ir jei atleistu pagal 129str. kai nera darbuotojo kaltes, darbdavys turetu ismoketi iseitine pasalpa.
Jei atleistu pagal 125str. saliu susitarimu - ar priklausytu iseitine pasalpa?
Taigi pagalvojau jei atleistu dabar nebereiketu apie tai galvoti po keliu metu ir jei atleistu pagal 129str. kai nera darbuotojo kaltes, darbdavys turetu ismoketi iseitine pasalpa.
Jei atleistu pagal 125str. saliu susitarimu - ar priklausytu iseitine pasalpa?
Kaip supratau tu dabar nori iseiti is antraleiliu pareigu ir gauti iseitine pasalpa? Bet iseitine pasalpa bet kuriuo atvejus nebus didesne uz visus gimdymo atostogu ir vaiko prieziuros iki metu pinigelius, kuriuos gausi is sodros uz ta darboviete.
Jeigu iseisi is to darbo iki gimdymo atostogu, tai sodra nebeskaicuos vidurkio uz is to darbo gautus pinigelius (man taip atrodo, nes skaiciuoja tik uz ta darba kuriamia vis dar dirbi oficialiai
) - cia bijau sumeluoti nes seniai jau tais dalykais nesidomejau.
Geriausia siuo atveju pasiskabint i sodra ir issiaiskint ar iskaiciuos i kompensuojamas pajamas imones (kurioje jau nebedirbi/-si) mokamas atlyginimas.
Jeigu iseisi is to darbo iki gimdymo atostogu, tai sodra nebeskaicuos vidurkio uz is to darbo gautus pinigelius (man taip atrodo, nes skaiciuoja tik uz ta darba kuriamia vis dar dirbi oficialiai

Geriausia siuo atveju pasiskabint i sodra ir issiaiskint ar iskaiciuos i kompensuojamas pajamas imones (kurioje jau nebedirbi/-si) mokamas atlyginimas.