QUOTE (Liorka @ 2004 09 24, 14:00) |
vyrui kazkas sake, kad vaiko per vaiko auginimo atostogas sodra moka ne daugiau 2000lt, nors 70proc atlyginimo isheina didesne suma. ar tiesa? uzh kury laikotarpy skaichiuojamas tas 70proc? ar po vaiko gimimo vyro negaletu atleisti bet kokiu atveju, net pagal bloga straipsny? |
Taip tai tiesa.O moka uz paskutinius puse metu.
Dabar darbdaviai gali daug.Tau tiesiog vertetu pasiskambinti i darbo inspekcija ir pasitarti tau rupimais klausimais.Jie suteikia daug vertingos informacijos.
Darbovietėje naikina
mano ir kt. kolegų darbo vietas. Išlieka dirbti dvi moteriškės.
Lapkritį vaikui sueis metukai- galėčiau grįžti į darbą,bet mano darbo vietos nebėra.
Ar tikrai manęs negali atleisti,sugrįžus į darbą ir ką turėtų darbdavys siūlyti tokiai mamytei,jei ten man išvis nebėra ką veikti?
Ar gali man pasiūlyti vietą už 200km
,kur yra pagrindinis kompanijos filialas.
Labai prašau ką patarti,nes reikia greitu laiku apsispręsti ir važiuoti į darbą pranešti-grįšiu dabar iš vaiko auginimo atostogų ar pratęsiu

Lapkritį vaikui sueis metukai- galėčiau grįžti į darbą,bet mano darbo vietos nebėra.
Ar tikrai manęs negali atleisti,sugrįžus į darbą ir ką turėtų darbdavys siūlyti tokiai mamytei,jei ten man išvis nebėra ką veikti?

Ar gali man pasiūlyti vietą už 200km

Labai prašau ką patarti,nes reikia greitu laiku apsispręsti ir važiuoti į darbą pranešti-grįšiu dabar iš vaiko auginimo atostogų ar pratęsiu

QUOTE (hobo @ 2004 10 04, 12:52) |
su darbuotojais, auginančiais vaiką iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės. |
Jaučiu tą "kaltę" galima greitai suorganizuoti. Nors visada dirbome ramiai-nebuvo jokių išėdinėjimų iš darbo,nors kaikurie buvo ir "nemylimi"
Jeigu ir atleis, tai vistiek priklauso kompensacija.
o kokia pazyma turi buti? is gydytojos?
As manau, kad gali atleisti, bet tik ne dabar, nes pagal darbo kodekso 132 str.1 d., kuri sako kad "Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms" iseina, kad pasibaigus gimdymo atostogoms+1 men gali atleisti, BET tik tokiu atveju jei darbdavio netenkino darbuotojo darbo rezultatai per ta nustatyta isbandymo termina (na aisku dar turi ispeti pries 3 d.). Jei viskas tvarkoj ir darbdavys patenkintas-nestumas negali buti pagrindas atleisti is darbo.