Įkraunama...
Įkraunama...

Iššokusios venos, varikozė :(

29 nėštumo savaitę siaubingai pradėjo skaudėti kirkšnį. Diagnozė: giliųjų venų trombozė. Visa laimė operuoti neprireikė, pavyko išgydyti vaistais. Iki gimdymo paskyrė gydymą: elastinė kojos kompresija ir leistis, deja, nekompensuojamus, bet vaisiui nekenkiančius vaistus, Fraksipariną (apie 400 Lt. mėnesiui). Negaliu skųstis, pagimdžiau pati, labai lengvai ir greitai. Deja, po gimdymo, agiochirurgas man pranešė, kad jei norėsiu pati maitinti vaikuti - tai kol maitinsiu, tol reiks leistis vaistus. BANKROTAS!!! Negi nėra jokios alternatyvos???

Merginos, gal kuri susidūrėte su panašia problema? Labai norėčiau, kad pasidalintumėte savo patirtimi. Dėkui.
Atsakyti
man rudenį pradėjo trombuotis vienos kojos venos,bet žemai -skaudėjo blauzdą,apie čiurną,tino.padarė echoskopiją,tai pasirodo kažkokios atšakos užsikišo.Maitinau vaiką,išrašė detralexą,elast.kojinę. bet mano gyd. patarė geriau cyclo 3 gert.kažkaip nieko nepajutau,po kokių 2 mėn pradėjo praeiti. dabar su kita koja tas pats.Skaičiau ir girdėjau,kad dėlės labai gerai,net didžiausias trombozes pagydo.ten nežiauriai brangiai turėtų kainuoti ir natūralu, vis neprisiruošiu,nes žiūriu,kad man po kiek laiko praeina,tik kad vėl kartojasi.Dar su ginkmedžiu tie visi preparatai gerai,nes skystina kraują.Tiesa, ir česnakas.
Atsakyti
man ant viso kūno labai arti odos paviršiaus kraujagyslės sad.gif , paauglystėj šlauny "pabėgo" keli kapiliarai, o dabar po gimdymo, žiūriu situacija prastėja sad.gif , dieną jaučiu sunkumą kojose ir venos kai kurios darosi apčiuopiamos odos paviršiuje, baisu, ką daugiau pasakysi reiks kažką rudenį daryt, nu aišku dar pas gyd. pirmiau nueit., nesinori sulaukt baisesnių vaizdų, mano vyriausios sesers kojos buvo oooo, išsioperavo, dabar lyg nieko, tai man turbūt paveldėjimas +neštumas... savo davė.
Atsakyti
cray.gif cray.gif cray.gif .as dar nei vaikelio negimdziau ir dar seip jauna esu,o jau baisiauisiai matosi venos verysad.gif cry.gif man ten nera kol kas kokiu nors mazgu ,bet seip labai matosi,taip net svieciasi ,melynuojasi cray.gif nzn kas bus toliau fear.gif .jus gal zinot kokias profilaktikas?na mano kojos labai plonytes,tai mama sako,kad ta kojine nepades ,nes gerai neprispaus...kazkaip reikia aukstai kojas laikyt...ka dar reikia daryt? g.gif
Atsakyti
arba ,kas dar kenkia venoms?gal vaiksciojimas ilgas,stovejimas,kas dar?
Atsakyti
QUOTE(VerTa @ 2005 06 22, 09:37)
arba ,kas dar kenkia venoms?gal vaiksciojimas ilgas,stovejimas,kas dar?

Stovėjimas, sėdėjimas ,sunkių nešulių nešimas,ilgas vaikščiojimas venoms tinka,sėdėk namuose pakėlus kojas,miegoti taip pat galima kiek pakėlus kojas.
Atsakyti
O šiaip tai dar svarbus faktorius yra paveldėjimas sad.gif Ir, man rodos, kad jeigu kojos jau linkusios į venas, tai jokios profilaktinės priemonės nepadės schmoll.gif Čia kalba mano liūdna patirtis - venos pradėjo "lįst" jau nuo 14 metų... Esu apturėjusi 3 skleroterapijas, per nėštumą į specialias pėdkelnes už 200 Lt spraudžiausi, ir .... lenda jos, nors išgraužkit cry.gif Na, dabar esu nestuke.gif , o paskui jau, ko gero, ir apie operaciją reiks pradėt mąstyt, nors oi, kaip nesinori po peiliu gultis... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ostra @ 2005 06 22, 16:21)
Stovėjimas, sėdėjimas ,sunkių nešulių nešimas,ilgas vaikščiojimas venoms tinka,sėdėk namuose pakėlus kojas,miegoti taip pat galima kiek pakėlus kojas.

as maniau ,kad vaiksciojimas kenkia g.gif
Atsakyti
Dėkui, reiks pasidomėti smile.gif
Atsakyti
susiradau šią temą ir perskaičiau nuo pradžios iki pabaigos, nes taip pat turiu problemų.

mano kojos pradėjo "mėlynuoti" nuo kapiliarų. kojas pastoviai skauda, sutinsta, "apsunkusios".... blink.gif nežinau, kaip sustabdyti šį procesą. nusipirkau nepigių tablečių, bandysiu pavartot. bet kai perskaičiau, kad nelabai padeda nei tabletės, nei geliai, nei spec. kojinė, tai ką? belieka viena išeitis? operacija?

esu jauna, dar negimdžiau. neįsivaizuoju,kas dėsis su venomis, kai reiks išnešiot vaiką, kai galu gale man sueis 40?

bandysiu kreiptis į gydytojus. tačiau, vargu, ar ką nors pasieksiu, nes perskaičius jūsų pokalbius, nebeturiu vilties, ką nors pakeist....
Atsakyti
Mano mama irgi turėjo problemų su venomis- net guzai buvo iššokę cry.gif kokių tik tepalų ir vaistų nenaudojo, jau buvo pasiryžusi operacijai... Bet papuolė ant tokio labai faino daktariuko, kuris rekomendavo ne pjaustyt, o leisti vaistus. Tai suleido į tuos mazgus vaistus- pirmiau į vieną koją, po mėnesio į kitą. Ir liepė tept pačiu pigiausiu (bet geriausiu smile.gif )tepalu- troxevasinu. Ir dar pasiūlė naminį receptą- kaštonų žiedus užpilt degtine arba spiritu ir trint kojas, jei jaus maudimą. Problemų nebeturi jau antri metai smile.gif
Atsakyti
gydymas dėlėmis labai naudingas šiuo atveju ir visais kitais su kraujotaka susijusiais atvejais 4u.gif
Atsakyti