QUOTE(zirza @ 2007 11 05, 13:42)
[
hm

o kiek laiko jus jau bandot? tiesa pasakius, as net neisivaizduoju, koks tas nevaisingumo gydymo "eiliskumas" - ar vertetu pulti operuotis, ar is pradziu ir vyra istirti?

reiks savo gines kitakart uzklausti.
tavo atveju, kai cista tokia, sakykim, keista, gal vertetu ir papildomus tyrimukus pasidaryti. pvz, tu ta CA125 dareisi? koki gryba jis tau rodo?
bandome 9 men. po 3 bandymo men nuvariau pas savo gien profilaktiskai ir ji rado 2 folikulus- 24 mm ir 16 mm.Tikrai grazius folikulus. Bet galimas daiktas vienas is ju buvo likes is praejusio ciklo. Gavau doze pregnylio, nepastojau, bet vietoj to atsirado ta cista tirsto turinio

Is pradziu sake, kad ten geltonkunis su pertvara. Veliau ta pertvara isnyko, bet tas a la geltonkunis - ne. Tada pasake, kad cia galejo susiformuoti ta endo cista.
as pasidariusi hormonu tyrimus, dabar galvoju gal vyro grikiukus pachekinti. To CA125 nesidariau, nes niekas nesiule, o savo noru darytis irgi nesiverziu. Jau ir taip baigiu visus nervus susigadinti. nieko tai nepakeis - pastosiu -liuks, nepastosiu -bus laparaskopija per kuria viskas ir isaiskes. O tu darei ta tyrima? Ka jis Tau rode?
man kitu endo pozymiu kaip ir nera -per mm dazniausiai neskauda, gal biski pries jas pateplioja, bet tik keleta valandu iki normalaus kraujavimo, tai, manau, cia normalu.
bet pries 1 nestuma buvo prasideje patepliojimai pries mmm ir ilgesni

bet man tada buvo kaip ir progesterono trukumas (nes folikulai uzaugdavo, bet neovuliuodavo).
QUOTE(Grikė @ 2007 11 05, 14:16)
Tikrai taip, man išoperavo apie 3 cm endemetrioidinę cistą, ir operavęs gydytojas pasakė, kad tai jau prilyginama III endometriozės stadijai. Kadangi dar pilvaplėvėje buvo židinių, gavau IV stadiją. Man po mėnesio KT gėrimo ji pati neišnyko, reikėjo operuotis, bet tikrai dėlto nesigailiu...
o kokios pastojimo galimybes? Sake, kad pavyks naturaliai ar reikia kokiu nors pagalbiniu apvaisinimo priemoniu? Cia viena is SM nariu rase, kad jai isoperavo 2 endo cistas, dave 4 stadija, bet daugiau nieko nerado ir nieko nedare, bet ji l. greitai po operacijos pastojo.