Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(xtina @ 2007 10 15, 21:38)
Tai va kad tie vyrai per daug geros nuomones apie save. Negalvoja kad ir jie gali buti nepilnaverciai produktai biggrin.gif

biggrin.gif blush2.gif tikrai yra toks faktas
Atsakyti
QUOTE(janta @ 2007 10 15, 21:59)
Na, Tavo cistos dydis grėsmingas. Manoji išnyko per atostogas. Ginė taip ir pasakė - Atostogos - geriausias gydytojas.
Bet kokiu atveju nebijok laparoskopijos. Ji kaip niekas kitas suteiks Tau daug informacijos, nebeliks daugelio spėjimų.
Sėkmės smile.gif

Dėkui už palaikymą smile.gif Tikrai nusiteikinėju operacijai - juk nuo to bus tik geriau. Blogiausia, kad ginė dar ir uždegimų galų gale aptiko (gimdos ir gimdos kaklelio), tai riju antibiotikus. Kažkokių kokų rado, kadangi aiškiai nepasakė kokių, tai dabar akys iš baimės didelės - o jei gonokokai?
Atsakyti
sveikos, mergaites, kazkaip pritilo pokalbiai sitam skyrely... noriu ir as prisijungti prie jusu. rado man cista kiausideje, labai dideli itarimai, kad endometrioidine. dabar menesiuka prirase pagerti hormoniniu kontraceptiku, bet jei pokyciu nebus, laukia laparoskopija. gydytoja minejo, jog turint kiausideje endometrioidine cista automatiskai nustatomas III laipsnis, baisu, kad dar didesnio nerastu.. pastoti bandom dar nepilnus metus, bet kol kas be rezultatu. baisu, kai pagalvojau, kad jei ne cista, turbut dar ilga laika buciau stebejusis, ko cia su tais vaikuciais mums nesiseka - po iprastiniu ginekologiniu apziuru bei echoskopu anksciau sakydavo, kad viskas idealu... vat taip vat. abiems mums jau po 31 metus, tai truputi baisu pagalvojus, kad dar gali tekti ilga kelia nueiti link trokstamo tikslo. linkiu visoms vilties 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zirza @ 2007 11 04, 20:08)
gydytoja minejo, jog turint kiausideje endometrioidine cista automatiskai nustatomas III laipsnis, baisu, kad dar didesnio nerastu.. pastoti bandom dar nepilnus metus, bet kol kas be rezultatu. baisu, kai

o kur cia Tau taip sake??? o kokio dydzio pas tave cista?
Nes as irgi turiu cista, panasia i endometriozine. Nedidele- 19-20 mm. Visi gydytojai siulo bandyti patoti, o jei nepavyks- operuoti. Bet nepavyksta verysad.gif
bet as ir pati zinau ne viena atveji, ir gine minejo, jog randamos ir isoperuojamos tik endometriozines cistos, o daugiau jokiu endometriozes zidiniu ar saaugu nerandama. Tokia situacija visai netrukdo pastoti. Ir negi tai automatiskai 3 laipsniui endometriozes prilyginama?

beje, del pastojimo su cistomis. pries pasojant su 1 vaikiuku man irgi rado 4cm endometriozine (ar panasia i ja) cista bei prakalbo apie operacija, bet kita menesi as pastojau. Ir cista per pora menesiu dingo pati. ir visa laika po gimdymo jos nebuvo. O va, tik sugalvojome gaminti antraji - po keliu menesiu uzaugo doh.gif
Bet, jauciu, antra karta toks stebuklas - pastojimas su cista nebepasikartos.
Atsakyti
[quote=christel,2007 11 05, 10:10]
Ir negi tai automatiskai 3 laipsniui endometriozes prilyginama?

pas mane 3x3 cm. Kaip supratau, tuos endometriozes laipsnius nustatineja pagal kazkokius parametrus - isplitimo vietas, intensyvuma, etc. Gyd. sake, jog gali buti, kad be cistos daugiau endo zidiniu ir nera, bet endo cista pagal ju kriterijus - formaliai - rodo III laipsni. nors pastoti ja pasalinus pavyktu ir naturaliai - jei pvz su kiausintakiais ir ju praeinamumu viskas ok, zidiniu gimdos gleivineje nera. sunku man kazka sakyti, kol kas as cia visai "naujoke" - tai tik gaudau info is www ir gydytoju... drinks_cheers.gif

Papildyta:
O va, tik sugalvojome gaminti antraji - po keliu menesiu uzaugo doh.gif
Bet, jauciu, antra karta toks stebuklas - pastojimas su cista nebepasikartos.
[/quote]

megsta tavo organizmas sposus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
viskas bus tvarkoj, pamatysi - juk jau viena dziaugsmeli turit, net ir panasioj situacijoj pastojai. ech, kazkaip reikia teigiamo nusiteikimo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(zirza @ 2007 11 05, 12:54)
megsta tavo organizmas sposus biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
viskas bus tvarkoj, pamatysi - juk jau viena dziaugsmeli turit, net ir panasioj situacijoj pastojai. ech, kazkaip reikia teigiamo nusiteikimo  tongue.gif

o gydytoja Tau nesake, kad galima pastoti ir su cista?
nes man tai sake ir mano gine (kazkada pas B dirbusi), ir doc. Alisauskas, ir VK...
Bet kad nelabai gaunasi. Tik neaisku, kame problema. Gal visai ne toje cistoje?

teigiamas nusiteikimas pas mane mazta su kiekvienom mmm.
nebegaliu kazkaip net patiketi, kad pastosiu kada ir vel.... verysad.gif Kazkoks super stebuklingas fuksas buvo, kad ana syki pastojau. Ech, durnele as, neivertinau situacijos rimtumo tada, juk galejau is karto antraji planuoti ir nedaryti pertrauku. Tada nebutu del ko liudeti dabar... Pametinukus auginti, manau, tikrai DAUG lengviau, nei kovoti su nepastojimo bedomis. Ir moraliskai, ir fiziskai.
Atsakyti
[quote=christel,2007 11 05, 11:58]
o gydytoja Tau nesake, kad galima pastoti ir su cista?
nes man tai sake ir mano gine (kazkada pas B dirbusi), ir doc. Alisauskas, ir VK...
Bet kad nelabai gaunasi. Tik neaisku, kame problema. Gal visai ne toje cistoje?

sake, kad imanoma, bet kad irgi jau kuri laika nepavyksta. matai, mes dar padoriai nuo nevaisingumo ir tirtis nepradeje - galas zino, gal ir potencialus tevelis kokiu problemeliu turi. siaip noreciau greiciau ta cista atsikratyti - tiesa sakant, noreciau ir tos laparoskopijos, kad galutinai santykius su ta endo issiaiskint.

teigiamas nusiteikimas pas mane mazta su kiekvienom mmm.
nebegaliu kazkaip net patiketi, kad pastosiu kada ir vel.... verysad.gif

aga, sutinku. as irgi dabar kasdien po posma nubliaunu, bet kazkaip vis pagalvoju, kad yra alternatyva islikti ramiai - nuo to pesimizmo reikalai tikrai negereja, kaip cia kazkas rase - sita liga myli stresa. taip kad as jai nevelnio nezadu padeti bujoti mano pilvuze. gal cia tokia mano optimistine pradzia..?.. as irgi stresuoja, kad ansciau vaikus pradet galejom, kokio velnio tiek laukem - bet tai ka dabar, gi nesigailesiu visko, ko nepadariau - gyvenimo tam neuzteks smile.gif zodziu, bandau nusiteikti gyventi siandiena ir kurti grazius planus ateiciai. mums pavyks. ura.
Atsakyti
[quote=zirza,2007 11 05, 13:06]
[quote=christel,2007 11 05, 11:58]
sake, kad imanoma, bet kad irgi jau kuri laika nepavyksta. matai, mes dar padoriai nuo nevaisingumo ir tirtis nepradeje - galas zino, gal ir potencialus tevelis kokiu problemeliu turi. siaip noreciau greiciau ta cista atsikratyti - tiesa sakant, noreciau ir tos laparoskopijos, kad galutinai santykius su ta endo issiaiskint.

[/quote]

tai va as ir galvoju - gal teveli pradzioje istirti g.gif Mes, aisku, viena vaika ir dar nelabai seniai pagaminta turim, tai gal ten bent jau super dideliu problemu nera. Bet ka gali zinoti g.gif
o VK irgi patare neskubeti su operacija- endo ir cistos gali atsinaujinti ir vel bus operacija. taip kad ZYMIAI geresnis gydymo budas yra pastojimas. O jei problema visai ne cista is tiesu, tai geriau butu koreguoti pradzioje tas problemas...
ir dar- nors ta cista ir panasi i endo, gali buti ir ne endo. Nes manoji yra kazkokia pulsuojanti. Ji sumazeja ir padideja. Buvo sumazejus net iki 16 mm.
o endo cistoms tas nelabai budinga.
gali buti kazkoks persistuojantis getonkunis.
bet gal cia echoskopas vis truputi skirtingai parodo. Juk galimos paklaidos, as manau.
Atsakyti
[O jei problema visai ne cista is tiesu, tai geriau butu koreguoti pradzioje tas problemas...

hm g.gif o kiek laiko jus jau bandot? tiesa pasakius, as net neisivaizduoju, koks tas nevaisingumo gydymo "eiliskumas" - ar vertetu pulti operuotis, ar is pradziu ir vyra istirti? g.gif reiks savo gines kitakart uzklausti.
tavo atveju, kai cista tokia, sakykim, keista, gal vertetu ir papildomus tyrimukus pasidaryti. pvz, tu ta CA125 dareisi? koki gryba jis tau rodo? tavo isvardinti specai, pas kuriuos lankaisi, skamba kompetetingai - gal vertetu jais pasikliauti. nors suprantu, kad norisi greiciau, greiciau...
manoji cista siuo atzvilgiu labai stabili - jau 3 menuo nekinta (t.y. neisnyksta bjaurybe, net nemazeja), be to, kiek tai echoskopu imanoma pamatyti, jos turinys nelabai grazus - tamsus, tirstas, panasu, kad kraujas. be to, pries keleta menesiu staiga atsirado ir kitu pozymiu, budingu endo. turiu nuojauta, kad man geriau nedelsti laukiant stebuklo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(christel @ 2007 11 05, 10:10)
o kur cia Tau taip sake??? o kokio dydzio pas tave cista? Nes as irgi turiu cista, panasia i endometriozine. Nedidele- 19-20 mm. Visi gydytojai siulo bandyti patoti, o jei nepavyks- operuoti. Bet nepavyksta verysad.gif
bet as ir pati zinau ne viena atveji, ir gine minejo, jog randamos ir isoperuojamos tik endometriozines cistos, o daugiau jokiu endometriozes zidiniu ar saaugu nerandama. Tokia situacija visai netrukdo pastoti. Ir negi tai automatiskai 3 laipsniui endometriozes prilyginama?

Tikrai taip, man išoperavo apie 3 cm endemetrioidinę cistą, ir operavęs gydytojas pasakė, kad tai jau prilyginama III endometriozės stadijai. Kadangi dar pilvaplėvėje buvo židinių, gavau IV stadiją. Man po mėnesio KT gėrimo ji pati neišnyko, reikėjo operuotis, bet tikrai dėlto nesigailiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grikė: 05 lapkričio 2007 - 12:17
QUOTE(zirza @ 2007 11 05, 13:42)
[
hm  g.gif o kiek laiko jus jau bandot? tiesa pasakius, as net neisivaizduoju, koks tas nevaisingumo gydymo "eiliskumas" - ar vertetu pulti operuotis, ar is pradziu ir vyra istirti?  g.gif  reiks savo gines kitakart uzklausti.
tavo atveju, kai cista tokia, sakykim, keista, gal vertetu ir papildomus tyrimukus pasidaryti. pvz, tu ta CA125 dareisi? koki gryba jis tau rodo?

bandome 9 men. po 3 bandymo men nuvariau pas savo gien profilaktiskai ir ji rado 2 folikulus- 24 mm ir 16 mm.Tikrai grazius folikulus. Bet galimas daiktas vienas is ju buvo likes is praejusio ciklo. Gavau doze pregnylio, nepastojau, bet vietoj to atsirado ta cista tirsto turinio g.gif Is pradziu sake, kad ten geltonkunis su pertvara. Veliau ta pertvara isnyko, bet tas a la geltonkunis - ne. Tada pasake, kad cia galejo susiformuoti ta endo cista.
as pasidariusi hormonu tyrimus, dabar galvoju gal vyro grikiukus pachekinti. To CA125 nesidariau, nes niekas nesiule, o savo noru darytis irgi nesiverziu. Jau ir taip baigiu visus nervus susigadinti. nieko tai nepakeis - pastosiu -liuks, nepastosiu -bus laparaskopija per kuria viskas ir isaiskes. O tu darei ta tyrima? Ka jis Tau rode?
man kitu endo pozymiu kaip ir nera -per mm dazniausiai neskauda, gal biski pries jas pateplioja, bet tik keleta valandu iki normalaus kraujavimo, tai, manau, cia normalu.
bet pries 1 nestuma buvo prasideje patepliojimai pries mmm ir ilgesni g.gif bet man tada buvo kaip ir progesterono trukumas (nes folikulai uzaugdavo, bet neovuliuodavo).

QUOTE(Grikė @ 2007 11 05, 14:16)
Tikrai taip, man išoperavo apie 3 cm endemetrioidinę cistą, ir operavęs gydytojas pasakė, kad tai jau prilyginama III endometriozės stadijai. Kadangi dar pilvaplėvėje buvo židinių, gavau IV stadiją. Man po mėnesio KT gėrimo ji pati neišnyko, reikėjo operuotis, bet tikrai dėlto nesigailiu...

o kokios pastojimo galimybes? Sake, kad pavyks naturaliai ar reikia kokiu nors pagalbiniu apvaisinimo priemoniu? Cia viena is SM nariu rase, kad jai isoperavo 2 endo cistas, dave 4 stadija, bet daugiau nieko nerado ir nieko nedare, bet ji l. greitai po operacijos pastojo.
Atsakyti
QUOTE(Grikė @ 2007 11 05, 13:16)

ir koks progresas, grike? kokios prognozes pastoti po IV laipsnio? man paciai idomios galimos tolesnes perspektyvos.
Atsakyti