Džiugu, atsirado daugiau komentarų šita opia tema. Turiu aš irgi savo endometrioidines cistas ir kol kas gyvenu nežinioj. Tikiuosi, šiais metais suspėsiu operuotis.
Kirbėjo ir man mintis, kad gal pirmiausiai reikėtų pabandyti pastoti. Bet gydytoja tokios alternatyvos nesiūlė - pas mane cista 6,7 cm, tai gal dėl to. Dar eisiu pas kitą daktarėlę konsultuotis, žiūrėsim ką ji pasakys...
Vaikų dar nebandėme pasidaryti. Bet taip tikiuosi, kad mums pavyks...
QUOTE(christel @ 2007 11 05, 13:30)
bandome 9 men. po 3 bandymo men nuvariau pas savo gien profilaktiskai ir ji rado 2 folikulus- 24 mm ir 16 mm.Tikrai grazius folikulus.
Aga, istorija stulbinanciai panasi - buvau "idealiai sveika", kol kazkur siu metu birzeli pries mmm uzejo toookie skausmeliai, kad samone temo (pries tai jau daug metu nezinojau, kas tai tokio, tie menesiniu skausmai..). o paskui pasipyle - rudas tepimas 1 d pries mmm, po mmm, sono durimas. o kai rugseji dar karta baisingi skausmeliai uzpuole, nutariau baigti juokus - pakeiciau gine, ir vat prasau - cista

siaip nezinau, merginos, kokia jusu nuomone del gydytoju patarimo dar palaukti ir bandyti be operacijos pastoti. mane jau gal baime ir laikas spaudzia - nebematau, ko cia laukti, be to, juk laparoskopijos metu puikiai visa situacija pasimato, o tada aiskiau, koki gydyma taikyti, jei jis butinas ir t.t.
as va ka tik nuleidau kraujuko tam CA125 markeriui - ziuresiu, ka parodys. kazi, kokias isvadas is to tyrimo daryti galima?
QUOTE(zirza @ 2007 11 05, 16:31)
Aga, istorija stulbinanciai panasi - buvau "idealiai sveika", kol kazkur siu metu birzeli pries mmm uzejo toookie skausmeliai, kad samone temo (pries tai jau daug metu nezinojau, kas tai tokio, tie menesiniu skausmai..). o paskui pasipyle - rudas tepimas 1 d pries mmm, po mmm, sono durimas. o kai rugseji dar karta baisingi skausmeliai uzpuole, nutariau baigti juokus - pakeiciau gine, ir vat prasau - cista
siaip nezinau, merginos, kokia jusu nuomone del gydytoju patarimo dar palaukti ir bandyti be operacijos pastoti. mane jau gal baime ir laikas spaudzia - nebematau, ko cia laukti, be to, juk laparoskopijos metu puikiai visa situacija pasimato, o tada aiskiau, koki gydyma taikyti, jei jis butinas ir t.t.
as va ka tik nuleidau kraujuko tam CA125 markeriui - ziuresiu, ka parodys. kazi, kokias isvadas is to tyrimo daryti galima?

Man kai tik rado cistas, tai iš karto paėmė kraujuko CA-125 tyrimui. Tai kiaušidžių vėžio markeris. Jei šiek tiek padidėjęs - tai gali reikšti, kad yra endometriozė arba endometriozinės cistos. Norma nuo 0 iki 36. Pas mane buvo 47. Iš kitos pusės - tikrai nžn kiek šis tyrimas patikimas. Realią padėtį, deja, parodo tik laparoskopija...
QUOTE(zirza @ 2007 11 05, 16:31)

na mano nuomone yra ta, kad pastoti be operacijos butu idealu.
puikus gydymo budas be chirurgines intervencijos. Ir tikrai imanomas. Turiu asmenines patirties su 1 vaiku

Bet - niekas negali garantuoti, ar pavyks pastoti su cista. Gal tai laiko gaisimas, o operacija butu isgelbejimas. Bet gal kaip tik atvirksciau -pastotum, apseitum be operacijos, o po operacijos ta endo gali ir vel greitai antsinaujinti.
Todel man naturaliai bandyti dave keleta menesiu, o po to ziures - gal operuos.
O koks tikrai butu sekmingas variantas -deja deja, bet cia tik vienas Dievas zino...
kada to CA125 markerio rezultatai bus? parasyk, kokie. Tas markeris gali parodyti endometrioze esant cistoms. bet kaip suprantu, net jei rezultatas ir geras, tai nereiskia, kad nera endometriozes. Todel nesuprantu, kam ji daryti.
O jei blogas- ar taip, ar taip operacija, kurios metu viskas ir paaisketu. o kur Tu gydaisi?
beje, as nei savo cistos, nei jokiu skausmeliu nejauciu. Tiesa, buna, kad paskaudineja (pamaudzia) desini sona. Bet praeina be jokiu vaistu. Bet desine kiauside visiskai sveika. Cista- kairiojoje.
QUOTE(Žvirblis82 @ 2007 11 05, 15:39)
Realią padėtį, deja, parodo tik laparoskopija...
hm, o gal visai ne "deja"? na ka, tenka pripazinti, kad turim mes problemele, o laporoskopija siuo atveju turbut yra vienas is patikimesniu ir efektyvesniu gydymo budu - pridegins, atskirs, panaikins, kas nereikalinga. be to, reali situacija paaiskes - bent jau man, turbut, nera didesnio galvos skausmo nei nezinia

"ech, kazkaip iskilus problemoms man taip motinystes instinktas subujojo - daug ka atiduociau uz greita galimybe susilaukti atzalos, negaliu ramiai ziureti i smagiai sokinejancius draugiu mazylius, vis paslapcia asara nubraukiu - nu jau taip labai saves gaila!.."
Žinok, aš irgi labai panašiai jaučiuosi

QUOTE(christel @ 2007 11 05, 15:48)
na mano nuomone yra ta, kad pastoti be operacijos butu idealu.
puikus gydymo budas be chirurgines intervencijos. Ir tikrai imanomas. Turiu asmenines patirties su 1 vaiku
. Ir ta pati pasiule bei patvirtino ir doc. Alisauskas, ir VK, ir mano gine. Na gal cia mano atvejis tik, nes cista nedidele.
o, kad viskas butu taip aisku.... zinoma, kad be operacijos butu simta tukstanciu kartu geriau, bet kas duos ta garantija? man sunku daros laukti, tapau labai nekantri - siuo metu baisingai noriu (abu norim) savo atzalos, taip kad man bet kuris variantas tinkamas - kad tik butu greitas
kada to CA125 markerio rezultatai bus? parasyk, kokie. Tas markeris gali parodyti endometrioze esant cistoms. bet kaip suprantu, net jei rezultatas ir geras, tai nereiskia, kad nera endometriozes. Todel nesuprantu, kam ji daryti.
O jei blogas- ar taip, ar taip operacija, kurios metu viskas ir paaisketu. o kur Tu gydaisi?
turetu buti uz poro valandu, paciai idomu, koki skaiciu parodys. mano gine minejo, jog esant padidejusiam skaiciui operuos nedelsdama. o vat kas, jei bus nepadidejes? tai ir npaklausiau..
baisiai nenoriu saves kontraceptikai farsiruoti - ypac del to, jog gamyba del ju stoja 
o gydausi as pas Odeta Kazlauskiene, ji dirba savanoriuose, pas Klima, bet as pas ja i BAK'a perejau - kainos didesnes, bet nors eilese dziuti nereikia.
beje, as nei savo cistos, nei jokiu skausmeliu nejauciu. Tiesa, buna, kad paskaudineja (pamaudzia) desini sona. Bet praeina be jokiu vaistu. Bet desine kiauside visiskai sveika. Cista- kairiojoje.

o, kad viskas butu taip aisku.... zinoma, kad be operacijos butu simta tukstanciu kartu geriau, bet kas duos ta garantija? man sunku daros laukti, tapau labai nekantri - siuo metu baisingai noriu (abu norim) savo atzalos, taip kad man bet kuris variantas tinkamas - kad tik butu greitas

turetu buti uz poro valandu, paciai idomu, koki skaiciu parodys. mano gine minejo, jog esant padidejusiam skaiciui operuos nedelsdama. o vat kas, jei bus nepadidejes? tai ir npaklausiau..

o gydausi as pas Odeta Kazlauskiene, ji dirba savanoriuose, pas Klima, bet as pas ja i BAK'a perejau - kainos didesnes, bet nors eilese dziuti nereikia.
o as tai turbut esu psichologine pojuciu auka - kol nezinojau, kad turiu cista, jokiu sono durimu nejauciau, tik suzinojau - prasom, duria. man apskritai, visi salutiniai pojuciai suzinojus apie juos visada pasijaucia

QUOTE(Žvirblis82 @ 2007 11 05, 16:53)
"ech, kazkaip iskilus problemoms man taip motinystes instinktas subujojo - daug ka atiduociau uz greita galimybe susilaukti atzalos, negaliu ramiai ziureti i smagiai sokinejancius draugiu mazylius, vis paslapcia asara nubraukiu - nu jau taip labai saves gaila!.."

ir as taip pat jauciuosi, nors ir viena mazyli jau turiu.
bet dabar istisai suzinau, kad kas nors laukiasi, ir darbe daug nestukiu, tai man TAIP saves gaila pasidaro. irgi asarele nubraukiu. Ir ziauriai baisu yra visi sitie tyrimai, ju atsakymai,laparaskopija ir jos rezultatai. Meldziuosi, kad bent vyro grikiukai butu geri...
Sapnuoju leliukus ir testukus teigiamus bei neigiamus kiekviena nakti..
o kuo augiau skaitai, tuo baisiau darosi. Planuojant pirma vaika as nieko nezinojau nei apie endometrioze, nei apie tyrimus, nei apie nesivystancius nestumus. o dabar zinau viska ir plaukai siausiasi.
QUOTE(Žvirblis82 @ 2007 11 05, 15:53)
taigis, isivaizduokit, kaip mes i savo vaikus ziuresim, jei pavyks ju prisisaukti (kuom as net neabejoju!) - kaip i auksinius deimantinius

QUOTE(christel @ 2007 11 05, 16:59)
ir as taip pat jauciuosi, nors ir viena mazyli jau turiu.
bet dabar istisai suzinau, kad kas nors laukiasi, ir darbe daug nestukiu, tai man TAIP saves gaila pasidaro. irgi asarele nubraukiu. Ir ziauriai baisu yra visi sitie tyrimai, ju atsakymai,laparaskopija ir jos rezultatai. Meldziuosi, kad bent vyro grikiukai butu geri...
o kuo augiau skaitai, tuo baisiau darosi. Planuojant pirma vaika as nieko nezinojau nei apie endometrioze, nei apie tyrimus, nei apie nesivystancius nestumus. o dabar zinau viska ir plaukai siausiasi.
Oi man irgi visko buvo, kad sužinojau, jog turiu tas cistas ir prisiskaičius baisybių apie endometriozę - ir pasišiaušusių plaukų, ir kibirų ašarų, ir isterijų. Dabar jau ramiai, net optimistiškai kartais imu mąstyt. Bet taip jau bijau operacijos ir ypač to, ką jos metu aptiks...
Papildyta:
QUOTE(zirza @ 2007 11 05, 17:05)
taigis, isivaizduokit, kaip mes i savo vaikus ziuresim, jei pavyks ju prisisaukti (kuom as net neabejoju!) - kaip i auksinius deimantinius
teisingai sako, kad vertinti pradedi tuomet, kai sunku gauti. ai, merginos, viskas bus gerai - as save raminu, kad musu lietuvelej tiek vaikuciu neturi tevu, jie tikrai dziaugtusi i musu seimas ateje - i isivaikinima tikrai nespjaunu. esu sau pazadejus, kad siam gyvenime pora vaiku tikrai gerais zmonemis uzauginsiu - savos gamybos jie bus ar ne, nesvarbu. zinoma, noretusi patirti motinystes dziaugsmus nuo pat pradzios. zodziu, viskas vienaip ar kitaip issipres

Mes irgi su vyru esam pamąstę, kad jei (tpfu tpfu) nepavyktų savų vaikų pasidaryt, tai įsivaikintume. Bet kai realiai susidūrėm su nevaisingumo grėsme, tai galvojimas apie ne savo vaikus darosi ypač skausmingas. Supratau, kaip noriu savų vaikų...
QUOTE(Žvirblis82 @ 2007 11 05, 16:07)
Oi man irgi visko buvo, kad sužinojau, jog turiu tas cistas ir prisiskaičius baisybių apie endometriozę - ir pasišiaušusių plaukų, ir kibirų ašarų, ir isterijų. Dabar jau ramiai, net optimistiškai kartais imu mąstyt. Bet taip jau bijau operacijos ir ypač to, ką jos metu aptiks...
zvirbli, o koks tavo stazas su endo cistom? seniai jos aptiktos?

QUOTE(zirza @ 2007 11 05, 16:58)
o as tai turbut esu psichologine pojuciu auka