Taip jau gavosi kad dukryte panoro

gimti truputi anksciau,tevelio nebuvo salia nes nespejo gryzti (is uzsienio).Papasakosiu labai trumpai,kad neisgasdinciau busimu mamyciu

.Nesunku man pamineti tas pavardes,nemanau,kad su manim viena taip elgesi,(teko jau girdet).Akusere Roma Cesnakiene,gydytoja Sigita tik pavarde primirsau pamenu,kad is P raides.Papasakosiu tik tas vietas kurios man buvo baisiausios.Akusere liepia man gultis ant stalo.nes turi apziuret gydytoja As jug nesu kvaila ir ne pirma karta matau gimdymo stala,atsigulu nepatogu stalas neistiestas nera kur pedu padet ,bet nieko nesakau,priejusi akusere sako netaip atsigulei,sako kojos negerai ,sakau kaip negerai,tai peme grubiai stumdydama mane ****** liepe padet ten kur dedama blauzda.Sako ar negirdi ka sakau,trinkteli per blauzda.Dieve kaip issigandau,bet tyliu nieko nesakau,taip nepatogu gulet ,bet galvoju per gimdyma isties stala.Nieko nieks neistiese,gimdymas uztuko 8,5val(nakti).Mato kad gimda sunkiai darosi ir kad su manim gali tekti terliotis ilgai pastato lasaline skatinamuju,akusere labai nepatenkinta,vis kartoja ,kaip cia antra gimdai ,o viskas taip ilgai vyksta.Ateidavo i palata apie kas 2 val.Tai gydytoja,tai akusere,pastoviai uzkliudavo ranka kur istatita laseline,viena syk neiskenciau pasakiau kad skauda netemkit rankos,pasake taip turi buti.Baisiausias dalykas buvo jau esant labai dazniem saremiams ,akusere net nebeliepe lipt ant stalo apziuri mane plika ranka as jos ranka stumiu pasakyt nieko nebegaliu skausmas didziulis,sako palauk duok man reik zinot per kiek atsidare,dieve dieve savy galvoju kur as papuoliau.Sako nezinau kas cia su tavim yra kad taip letai atsidarineja,manau kad pabaigsi kitoj pamainoj gimdyt.Bet pagimdziau prie pamainai keiciantis .Gydytoja gimdymo metu net pirsto neprikiso stovejo man prie galvos ir tiek .Paklausiau,kur isikipti kur rankas deti(negana to kad kojos nezinia kaip istatytos)pasake kur nori.Buvo plysimas,sako nieko truputi itruko tarpviete tuoj sukabinsiu.Bet kai pradejo siuti taip ir nesustoja siulu buvo daug.Visa ta gimdymo laika jauciau baime ,nekalbu apie skausma nereik noreti pagimdyti be skausmo,bet toks elgesys akuseres uz ka,tas grubumas.Manot as saukiau spygavau is skausmo saremiam uzejus,nieko panasaus,taupiau jegas gimdymui,kvepavau taip kaip moke mane kai gimdziau pirma dukryte.Stebedavosi atejusi akusere,"nu tu stipri,nu tu kantri".Ir tiek. Pasikeitus pamainai,atnese termometra temperaturai pasimatuot ,ir man jis iskrito,apsauke mane pasake"geriau lempa,sumustum mums uz kekviena termometra atsiskaityt reikia".Sakau nupirksiu ir atnesiu jus tik ziurekit kad kudikiui gyvsidabrio garai nepakenktu jug kudikis salia,sako"gali desimt tremometru sumust nieko kudikiui nebus''.Vat taip mielos mamos,cia tik dalis ka papasakojau,manot nieko nedaviau akuserei,daviau ir gydytojai ir akuserei,bet tai ju nesusvelnino.Ai ka cia ir bepridursi,visko gyvenime buvau maciusi ir girdejusi,bet kad sitaip nenuskilo. Svarbu dukryte sveika gime visa sy kosmara norisi isbraukti is atminties.