Kaip tau mano receptas. Jei į tuperwarė žiedą daryti. Žėlė, tavo Karpatės kremas ne su kondensuotu pienu, o grietinėle ir želatina ir paskutinis sluoksnis biskvito. Kaip manai ar gerai bus?
Aš irgi labai mėgstu kepti zebrą - tik pilu vietoj gazuoto gėrimo sultis. Bet man Glacee sluoksniai daug labiau patinka - aš visada dėdavau du šaukštai baltos, du šaukštai rudos masės - bandysiu kaip Glacee - man tai dar gražiau atrodo - dėkuj už idėją.

Shiduh
Smagu, kad patiko
Mes irgi labai mėgstame 
bazuka
Ačiū
Taip, reikia formą pastatyti lygiai ir stengtis tiesiai i centrą atsargiai pilti tešlą būtent šaukštais (galima ir iš kond. maišelio,bet tada sunkiai nutaikyti kiekį) Kad būtų gražesnis piešinys, tešlą reikia suskirstyti ne po lygiai. Vienos turėtų būti daugiau. Tada gaunasi gražiai. Zebrus galima kepti bet kokioje formoje, bet apskritoje gražiausias pjuvis išeina
tavi
Užmanymas turėtų būti geras, tik kad karpatės kremas be kondensuoto pieno... Gražiai turėtų atrodyti
editam
gazuotas gėrimas priduoda purumo
bet su sultimis turėtų būti skanu
Būtent tos nelygios tešlos dalys ir duoda gražesnes juosteles
Smagu, kad patiko


bazuka
Ačiū


tavi
Užmanymas turėtų būti geras, tik kad karpatės kremas be kondensuoto pieno... Gražiai turėtų atrodyti

editam




Sveikutės, kepėjėlės, virėjėlės
Nugi kepiau aš dar kart tą skanųjį tortą su vyšniom. Bet ir vėl man biskvitas negerai gavosi
Manau, man sviestas viską sugadino, nes ištirpęs kažkoks keistas buvo : taip lyg vanduo su riebalais būtų sumaišyti, o kiek pamenu turėtų būti normalus, vientisas skystis
Ar gali taip būti, kad čia sviestas kaltas? Nes ir biskvitas iškepęs toks pošlapis vėl ir riebaluotas
Tiesa, jau porą kart vištą su 40 skiltelių česnako kepiau. Nu bais skanu, ypač antrąkart. Tikiuosi trečią bus dar skaniau
O tortą vis tiek bandysiu, kol išeis kaip priklauso

Nugi kepiau aš dar kart tą skanųjį tortą su vyšniom. Bet ir vėl man biskvitas negerai gavosi



Tiesa, jau porą kart vištą su 40 skiltelių česnako kepiau. Nu bais skanu, ypač antrąkart. Tikiuosi trečią bus dar skaniau

O tortą vis tiek bandysiu, kol išeis kaip priklauso

Sveikos,
kepiau "Triufelį". Štai koks pavyko...
kepiau "Triufelį". Štai koks pavyko...


QUOTE(Ugnužė @ 2007 02 09, 23:26)
Kaip iš kokio žurnalo puslapio...


QUOTE(Ugnužė @ 2007 02 10, 01:26)
Nu kaip sauniai atrodo

Glacee,
Na su kursenu viniotiniu teks palaukti - neturiu pakankamai dideles skardos biskvitui iskepti
O pirkti cia jau nebenoriu, nes yra minciu kad rudeni grisim i Lietuva, tai daiktu ir be jos bus
Noriu pasiklausti - kiek daugmaz yra stikline 'Zebro' recepte? Labai megstu sokolada, bet ne sokoladinius (kakavinius) pyragus ar tortus, bet pries sita net ir as neatsilaikiau
Labai jau neatspari groziui
P.S. Vyksta paruosiamieji darbai ziedams. Tik sakiau nezaisiu su ju forma - supjaustysiu kaip sausainius ir tiek
Forma skonio negadina
Na su kursenu viniotiniu teks palaukti - neturiu pakankamai dideles skardos biskvitui iskepti


Noriu pasiklausti - kiek daugmaz yra stikline 'Zebro' recepte? Labai megstu sokolada, bet ne sokoladinius (kakavinius) pyragus ar tortus, bet pries sita net ir as neatsilaikiau




P.S. Vyksta paruosiamieji darbai ziedams. Tik sakiau nezaisiu su ju forma - supjaustysiu kaip sausainius ir tiek


Trapūs žiedai
10 ziedu:
385 g miltu
154 g cukraus
231 g sviesto
54 g kiausiniu ~ vienas L dydzio
druskos
73 g riesutu
sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui pilant kiausinius, iberti druską. Po to sujungti su miltais. Tešlą kočioti 6 - 7 mm storiu, išspausti žiedus, aptepti kiaušiniu ir pabarstyti kapotais riešutais. Kepti 230 - 240 C, kol gražiai paruduos.
[/quote]
Hmmm....
O kepimo milteliu kokiu tikrai nereikia? Susiruosiau uzminkyti tesla ale sustojau
10 ziedu:
385 g miltu
154 g cukraus
231 g sviesto
54 g kiausiniu ~ vienas L dydzio
druskos
73 g riesutu
sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui pilant kiausinius, iberti druską. Po to sujungti su miltais. Tešlą kočioti 6 - 7 mm storiu, išspausti žiedus, aptepti kiaušiniu ir pabarstyti kapotais riešutais. Kepti 230 - 240 C, kol gražiai paruduos.
[/quote]
Hmmm....


mazuliux
Žinok, niekaip neįsivaizduoju, kodėl tau taip gaunasi. Gal čia sviestas koks nors ne toks? Vienintelė paguoda, kad skonis geras
Malonu, kad višta patinka 
Ugnužė
Bravo!
Labai gražu!!!!
Comma
mea culpa.... maxima-maxima.... kokia tu šaunuolė, kad pastebėjai. Šiaip recepte yra amonio karbonatas. Galima pakeisti kepimo milteliais arba soda. Pataisiau recepte...
Iš principo ypatingai neturėtų pakenkti, jei neįdėsi puriklio, nes yra nemažas riebalų kiekis, jie tikrai būtų trapūs ir nekieti, bet gal geriau įdėti 
Stiklinė pas mane 250 ml
Žinok, niekaip neįsivaizduoju, kodėl tau taip gaunasi. Gal čia sviestas koks nors ne toks? Vienintelė paguoda, kad skonis geras


Ugnužė
Bravo!

Comma
mea culpa.... maxima-maxima.... kokia tu šaunuolė, kad pastebėjai. Šiaip recepte yra amonio karbonatas. Galima pakeisti kepimo milteliais arba soda. Pataisiau recepte...


Stiklinė pas mane 250 ml
