O aš bandžiau morkų pyragą, man labai patiko. Vyrui irgi, vaikai neragavo, nes pamatė morkas ir džiovintus vaisius, kuriuos šiaip mėgsta, o pyraguose kažkodėl ignoruoja. Tik jau darant tešlą tai stipriai abejojau, tokia ji man poskystė gavosi, su tom plaukiojančiom morkom (galvoju kažkoks čia birzgalas), bet paskui taip skaniai užkvipo. Ir taip skanu buvo.
Ir dar gastroorgazminio biskvitą kepiau, tik pertepiau plakta grietinėle. Šitas irgi patiko. Labai kitoniškas, bet labai skanus.
Eilinį kartą - ačiuks (karpatė su vyšnia girtuokle iki šiol nenueina nuo stalo, nežinau kiek kartų aš juos jau kepiau, bet ką vaišinau visi aikčioja iš skanumo).
Klausykit merginos gal Glacee serga?
Nu neramu man jau daros


QUOTE(Comma @ 2007 02 22, 14:28)
Ai, tikiuos atostogauja Kanaruose

Glacee labai užsiėmusi šiuo metu.
O as siandien vel i grietiniecius krisiu
Tik va neapsisprendziu 2 ar 4 normas uzsiminkyti
P.S. Labai niesti nagiukai isbandyti varskes pyraga su rasa, ale biski baisoka, dar matyt nesubrendau
Gal merginos jus patartumete (tuo atveju jei staiga ateitu ikvepimas tam varskes pyragui): receptas reikalauja '1 pakelis vanilinio pudingo (paprastai imu Dr.Oetkerio, 40 g)'. Aisku as tokio neturiu. Ar galima ji pakeisti bulviu krakmolu? Jei taip, tai kiek jo deti?
Aciu uz pagalba ir aisku uz receptus, visos atostogos viruveje


P.S. Labai niesti nagiukai isbandyti varskes pyraga su rasa, ale biski baisoka, dar matyt nesubrendau

Gal merginos jus patartumete (tuo atveju jei staiga ateitu ikvepimas tam varskes pyragui): receptas reikalauja '1 pakelis vanilinio pudingo (paprastai imu Dr.Oetkerio, 40 g)'. Aisku as tokio neturiu. Ar galima ji pakeisti bulviu krakmolu? Jei taip, tai kiek jo deti?




QUOTE(Comma @ 2007 02 23, 13:13)
P.S. Labai niesti nagiukai isbandyti varskes pyraga su rasa, ale biski baisoka, dar matyt nesubrendau 
Gal merginos jus patartumete (tuo atveju jei staiga ateitu ikvepimas tam varskes pyragui): receptas reikalauja '1 pakelis vanilinio pudingo (paprastai imu Dr.Oetkerio, 40 g)'. Aisku as tokio neturiu. Ar galima ji pakeisti bulviu krakmolu? Jei taip, tai kiek jo deti?
Aciu uz pagalba ir aisku uz receptus, visos atostogos viruveje


Gal merginos jus patartumete (tuo atveju jei staiga ateitu ikvepimas tam varskes pyragui): receptas reikalauja '1 pakelis vanilinio pudingo (paprastai imu Dr.Oetkerio, 40 g)'. Aisku as tokio neturiu. Ar galima ji pakeisti bulviu krakmolu? Jei taip, tai kiek jo deti?




nieko ten baisaus


manau, kad 1-1.5 šaukštai krakmolo būtų panašu. tik tada vanilino arba esencijos įkrapink, kad aromatas būtų

Glacee

noriu daryt pomidorus su medaus uzpilu, bet neturiu vyno acto. ar galiu ji keist paprastu actu ar geriau is vis nedet ?
Vakar prisikepiau grietinieciu - sveikas protas nugalejo - tik is 2 normu
Labai skanus ir vel noriu kepti
Tik va galvoju, kad reikia varskes kieki truputi padidinti. Man ir praeita karta ir vakar kepime keliems pritruko. Gal cia todel kad mes labai megstam varske ir as jos dedu nemazai
Pasitaisiau recepte (kad nepamirsciau) vietoj 250gr - 300 gr
niam niam niam
Dar karta aciu uz super recepta





Dar karta aciu uz super recepta

QUOTE(Glacee @ 2006 12 29, 12:59)
Karpatė
Labai populiarus lenkiškas plikytos tešlos pyragas, toks didelis ekleras
pavadinimas kilęs nuo kalnų - Karpatų pavadinimo.
[Kremui:
1 l pieno
8 tryniai
1 - 1,5 st. cukraus
pusė stiklinės miltų
pusė stiklinės krakmolo(vanilinis cukrus) lub (citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis ir citrinos sultys)
150 g sviesto
400 ml. grietinėles
Labai populiarus lenkiškas plikytos tešlos pyragas, toks didelis ekleras

[Kremui:
1 l pieno
8 tryniai
1 - 1,5 st. cukraus
pusė stiklinės miltų
pusė stiklinės krakmolo(vanilinis cukrus) lub (citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis ir citrinos sultys)
150 g sviesto
400 ml. grietinėles



Kepu šį skanumyną. Ir neapsižiūėjau, kad krakmolo turiu tik tešlai

Labai atsiprašau, kad taip pradingau
Kaip tavi ir sake - darbai užpuolė, ir ne tik...
smike
Comma
grietiniečiai rulez.....
))) smagu
o dėl vištos - gal iš tikrųjų vanduo ne taip gerai garuo kaip alkoholis...
dėl pyrago su rasa doris viską teisingai pasakė.
tavi
dar vyrai neprispaudė torto daryti?
san
o, tai tada visai nežinau, kodėl taip buvo. Manau, kitąkart kai darysi, pažiūrėk pagal situaciją - jei konsistencija žymiai skyriasi, tai tiesiog švelniai pareguliuoti - pridėti truputuką miltų į skystesnę tešlą
Shiduh
čia žinok dar ir nuo lęšių priklauso - pvz. raudonųjų reiktų daugiau, nei rudųjų
@asta
aišku, kad ne, smagu tave čia matyti
kisule
smagu, kad lamadžo patiko
vilytte
Ir pas mane ta pati istorija - dukra kai pamatė, kad morkos pyrage, tai ir atsisakė valgyti
)) na ir gerai - mums daugiau liks
Džiaugiuosi ir kad gastroogazminis patiko ir kiti kepiniai 
Katu
norėčiau ištikrųjų paatostogauti
doris
mamushka
aš dar suspėjau ar jau ne? truputuko acto tai reikia, galima ir citrinos sulčių. Naudojant paprastą, spiritinį actą, jo reikia atitinkamai mažiau - nes jis yra stipresnis - 9 proc. o vyno actas 6 proc. Geriausiai tai paragauti marinadą ir padaryti taip, kad būtų skanu
crocus
o tešlą jau padarei? Jei dar ne, tai geriau tešlą daryk tik su miltais
o kremą su krakmolu
jeigu jau krakmolo nebeturi, tai prieš dedant miltus, juos reikėtų truputį pakepinti sausoje keptuvėje iki lengvos riešutinės spalvos.

smike

Comma

grietiniečiai rulez.....



tavi
dar vyrai neprispaudė torto daryti?

san
o, tai tada visai nežinau, kodėl taip buvo. Manau, kitąkart kai darysi, pažiūrėk pagal situaciją - jei konsistencija žymiai skyriasi, tai tiesiog švelniai pareguliuoti - pridėti truputuką miltų į skystesnę tešlą

Shiduh
čia žinok dar ir nuo lęšių priklauso - pvz. raudonųjų reiktų daugiau, nei rudųjų

@asta
aišku, kad ne, smagu tave čia matyti

kisule
smagu, kad lamadžo patiko

vilytte




Katu
norėčiau ištikrųjų paatostogauti

doris

mamushka
aš dar suspėjau ar jau ne? truputuko acto tai reikia, galima ir citrinos sulčių. Naudojant paprastą, spiritinį actą, jo reikia atitinkamai mažiau - nes jis yra stipresnis - 9 proc. o vyno actas 6 proc. Geriausiai tai paragauti marinadą ir padaryti taip, kad būtų skanu

crocus
o tešlą jau padarei? Jei dar ne, tai geriau tešlą daryk tik su miltais


QUOTE(Glacee @ 2007 02 24, 18:55)
Labai atsiprašau, kad taip pradingau 
Dabar tas, kas skubu
rašau kitus atsakymus
crocus
o tešlą jau padarei? Jei dar ne, tai geriau tešlą daryk tik su miltais
o kremą su krakmolu
jeigu jau krakmolo nebeturi, tai prieš dedant miltus, juos reikėtų truputį pakepinti sausoje keptuvėje iki lengvos riešutinės spalvos.

Dabar tas, kas skubu

rašau kitus atsakymus

crocus
o tešlą jau padarei? Jei dar ne, tai geriau tešlą daryk tik su miltais


Susiplakiau trynius ir kaiptik radau ats. Labai ačiū


Dar sugebu atsimusti bet geiciausiai jau neilgai
