Mšoš - raudonųjų pupelių tyrėPopuliarus kaukazietiškos virtuvės patiekalas, tik skirtingose šalyse vadinasi kitaip - pchali, mšoš... o mes dar galime pavadinti naujamadišku žodžiu dipas
mšoš tepamas ant lavašo, galima ant tortilijų - kam kaip patinka

1 skardine konservuotu pupeliu (400 g)
100 g smulkintu graikiniu riesutu
2 saukstai alyvuogiu aliejaus
1 + 1 saukstai citrinos sulciu
1 skiltele cesnako
mazas gabaliukas cili pipiro
ziupsnelis druskos, cukraus
keletas sakeliu petrazoliu
plonai supjaustyto svoguno ziedai
Svogūnus pamarinuoti citrinos sultyse. Pupeles nuvarvinti, sumaišyti blendryje arba sumalti mėsmale. Viską, išskyrus svogūnus sumaišyti, patiekti su marinuotais svogūnais.
Papildyta:Aštrūs žuvų kotletai

500 g zuvies file, (blokeliu)
1 kiausinis
puse cili pipiro arba 2-3 saukstai saldziarugscio cili padazo
1-2 saukstai sojos padazo
3-4 cesnako skilteles
keli zaliuju svogunu laiskai, smulkiai supjaustyti
puses citrinos zieveles nutarkuotas geltonasis sluoksnis
puse saukstelio duskos
žuvį sumalti mesmale stambiu sieteliu arba smulkintuvo pagalba. Visus ingredientus sumaišyti, formuoti nedidelius kotletukus ir kepti įkaitintame aliejuje.