Įkraunama...
Įkraunama...

Neplanuotas cezaris

QUOTE(Villke @ 2006 11 06, 13:21)
Man visi pranasavo sunku gimdyma. Netgi tai, kad neisgimdysiu (ypac anyta, nes mano vyras gime didele galva ir ja isdraske, tai ir man, atseit, tas pats bus...).
O pagimdziau be problemu, net neplysau. Todel, manau, nereikia iskart uzsifiksuoti, kad bus sunku. Juk nuo daugelio dalyku priklauso sklandus gimdymas - vienas is ju, manau, nusiteikimas  mirksiukas.gif

O man atvirkščiai: nėštumas lengvas, svorio beveik nepriaugau, mano mama pagimdė du vaikus labai lengvai, todėl buvau nusiteikus super lengvam gimdymui, bet deja, prie pilno atsidarymo padarė cezarį, nes siauras dubuo, dukrytė pasisuko... Žodžiu nusiteikimas ne visada padeda 4u.gif

QUOTE(ada21lt @ 2006 11 07, 01:54)
Pagal klubu dydi negalima nustatyti dubens dydzio. Man gydytoja sake ,kad dubens dydi siuo metu Lietuvoj galima nustatyti tiksliai tik su rengenu. Visi kiti matavimai tik apytiksliai. Taigi o nesciai tikrai nesinori darytis rengeno.

Man daktarė sakė, kad dubens dydis matosi tik prie pilno gimdos kaklelio atsidarymo, pas mane klubai platūs, tai aš to net nesitikėjau ax.gif
Atsakyti
Mane kai guldė į ligoninę, irgi tuo skriestuvu kažką matavo. Tai aš paskui paklausiau gydytojos, ką tai reiškia. Ji pasakė, kad tai beviltiškai pasenęs metodas ir kad iš principo nieko jis nerodo. Reikia prisiminti, kad yra didysis dubuo (tai tas turbūt, kurį ir matuoja) ir mažasis dubuo (tas žemiau, į kurį vaikutis įsistato gimdamas). Atsiprašau, jei ne visai tiksliai aš čia kalbu, bandau persakyti gydytojos žodžius smile.gif Tai va, tik prieš pat gimdymą kartais pasirodo, ar vaiko galvutė ne per didelė kad įsistatytų į tą mažąjį dubenį... Tikiuosi, nelabai nušnekėjau ax.gif
Atsakyti
Mane pagulde i ligonine del vaikelio tonuso pablogejimo, bet dar nebuvo nei saremiai prasideja. Ir tikrai negalvojau, kad prireiks operacijos. Is vakaro prasidejo saremiai, o nakti man jie kartojosi, kas 3min. ir buvo labai skausmingi, tai as prisikeliau akusere ir pasiskundziau, tada man patikrino tonusus, o ju jau visai nebuvo, uzkele ant tos kedes, o kaklelis dar tik 2cm prasiveres, tada greitai paruose operacine ir isoperavo. Dziaugiuosi, kad nekentejau ir nelaukiau ryto, o tai dukrytes jau buciau neturejus. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledas: 01 vasario 2007 - 14:57
Mums irgi gimdymas baigėsi cezariu ir labai neplanuotu schmoll.gif Gimdžiau virš 18 valandų , kol gydytojas išsiaiškino, kad visgi dėl stuburo traumos apie kurią nei aš nei mama nieko nežinojo blink.gif pati nepagimdysiu ir darė cezarį. Operacijos metu paaiškėjo, kad nekreša kraujas, todėl labai daug jo netekau ir patekau į reanimaciją net nepamačius vaikelio verysad.gif Istorija be galo liūdna, bet svarbu dabar viskas gerai ir mažiukas auga sveikutis ir didutis thumbup.gif
Atsakyti
Man irgi daryti 2 sekcijos ir vasaros pradzioj laukia trecia. Pirma pernesiojau 2 sav. tai skatino, nuleido vandenis,bet kadangi vaikas buvo didelis gime 4,5kg galvute buvo neisistaciusi atsidarymas 3cm ir daugiau ne is vietos tai nusprende operuoti. Antra karta turejo buti planine operacija kadangi tarp vaiku nebuvo 2 metu skirtumo, bet nubegus vandenims anksciau laiko dare extra cezari. O trecia daro vien del to kad gali plysti gimda.Jei 2 cezarei daryti trecio ar nori ar nenori neleidzia gimdyti.
Atsakyti
O man nubegus vandenims praejo 6 val. be saremiu - tada skatinamieji, 8 val stipriu saremiu visa laika su laseline, 3 val stumimo- nestumimo - ir Cezaris su pilna narkoze...
Ir kai gimdant antra, pasikartojo gydytojos zodziai- "glostau vaiko galvele", as apsiverkiau, nes maniau, kad vel teks kankintis kokias 3 val, o vaikiukas po 3 stumimo gime! thumbup.gif

Man vis norisi sakyt, kad tos kurios pirma Cezari turejo, nenusiteiktu ir antram. Juk gali buti, kad pagimdysit pacios, ir lengvai! mirksiukas.gif
Atsakyti
Man pirmasis nėštumas buvo kaip ir pavyzdinis, planavau pati gimdyti ir dar be jokių epidūrinių, bet suėjus terminui buvau paguldyta į nėštumo patologijos skyrių, iš kurio jau ir nebeturėjau vilties ištrūkti vis dar nestuke.gif. Tas gulėjimas užsitęsė, jokių požymių, kad ruošiuosi gimdyti nebuvo (nei galvytė įsistačiusi, nei kaklelis trumpėjo, nei minkštėjo, jau nekalbant apie nors šiokį atsidaryma). Vis gi gydytoja nusprendė neskubinti proceso, nes pagal echo duomenis pridėjo dar dvi savaites. Pragulėjus aštuonias dienas išėjo kamštis, nors kaklelis vis dar buvo užsispyręs smile.gif. Po pusantros dienos naktį prasidėjo sąrėmiai (tokie nesilpni kas 3-5 min), bet paryčiui kiek aprimo... ir 10 val. apsikėlus iš lovos prasidėjo potvynis (tik taip tokį kiekį vandenų galima pavadinti blush2.gif ). Aš jau skambinu SB, kad lėktų dižiajam įvykiui. Čia mane pasikviečia apžiūrai ir siurprizas - gydytoja užčiuopia dukružės nosiuką. Sukviečiamas konsiliumas, visi pritaria reikia operuot, nei kaktinės pirmaeigos atveju leliaus galvytės apimtis pati didžiausia ir pačiai pagimdyt beveik be šansų. Klausia manęs, kokia mano nuomonė, o aš atsakau "Jūs medikai - jūs geriau žinot, jei reikia, tai reikia g.gif )
MB vos spėja atvažiuoti, o aš jau keliauju į operacinę. Tėtukas lieka už durų verysad.gif, nors nežinau, ką būčiau padarius, kad jį įleistų pabūti šalia. Padaroma spinalinė nejautra (visai neskaudėjo), ir 11.55 jau turiu dukrytę. Pasirodo, kad jos blogas įsistatymas buvo dėl to, kad virkštelė aplink ją buvo gal keturis kartus apsivyniojus (du kartus aplink kaklą). Vienas dievas težino, kaip butų viskas pasibaigę, jei bučiau užsispyrus pati gimdyti g.gif . Taigi, pamatau savo mažutę, t.y. duoda ją man akimirkai pabučiuoti jau suvystytą ir staigiai išveža į naujagimių skyrių. Mane sutvarko ir po geros valandos perveža į pogimdyvinę palatą (mokamą, kur ir tėveliui lova yra). Aš personalo vis klausiu, kada galėsiu vaiką pamatyt. O jie sako, kad kai geriau pasijusi, galėsi atsisėsti į ratukus ir tėtis galės nuvežti pasižiūrėti vaiko, o rytoj ryte jau atiduosim vaiką. Aš sakau, kad aš nenoriu tik pasižiūrėti. o noriu jį šalia turėti ir pati maitinti, nes priešpienis pats tekėjo, o naujagimių skyriuje mišiniu maitina mad.gif (buvau girdėjusi iš neseniai gimdžiusios draugės, kad daugiausiai priklauso nuo pačios mamos savijautos, noro ir užsispyrimo, kada vaiką atiduos). Taigi, išsikovoju savo ir apie 18 val. mūsų dukrelė jau su mumis clap.gif.
Galiu pasigirti, kad jau tą patį vakarą apie 20 val. pati kėliausi ir nors skaudėjo ėjau į tualetą (prie palatos). O iš ryto tai net kitos akušerės stebėjosi, kaip aš per visą koridorių lėkiau praustis.
Šiaip bendras įspūdis apie gimdymą, t.y. operaciją (nes dar ilgai jaučiausi kaip nusirašiusi per egzaminą biggrin.gif ), tikrai labai geras, nors nugaros pjaunantį skausmą po spinalinės nejautros jutau dar kelis mėnesius, labiausiai kai vaikui sauskelnes reikėdavo keisti blink.gif .

O dabar vėl esu su pilvuku, tik dabar nestuke.gif nestuke.gif (bus dvynukai), taigi spėju, kad nuo cezario nelabai pavyks išsisukti g.gif , nes nuo pirmo gimdymo bus tik du metai praėję ax.gif .

Gal yra dar mamyčių, kurios po nedidelės pertraukos dvynukus pačios pagimdė?
Atsakyti
Mano istorija prasidėjo juokingai,o baigėsi cezariu mirksiukas.gif Gi dingo per visą parą buvę sąrėmiai,kai atskubėjau pas savo gydytoją apžiūrai ax.gif ,tai net pritūpimus buvau bepradedanti daryti,priimamajam moteriškė kaip į durnę žiūrėjo,atseit aš dar nežinau,kas tie sąrėmiai...čia tik paruošiamieji blink.gif Tikrai nesitikėjau cezario,nes kaip ir daugeliui čia rašiusių nestuke.gif neštumas praėjo piukiai :superTik va sąrėmius tai rimtus visą parą jutau,o kaklelis nebuvo atsidaręs nei cm schmoll.gif ,tai jau norėjo namo siųst...gerai,kad antrą kart mano zuikio širdelės tonus patikrino,pasirodo pradingdavo kartas nuo karto,o po sekundės kokios atsirado stiprūs sąrėmiai taip nei iš šio nei iš to,tai vos susikalbėjo su manim dokumentus pildant blink.gif .Nu žodžiu į operacinę,nuleidžia vandenis,bando didinti kaklelio prasivėrimą,vandenys normalūs,tik po vandenų nuleidimo visiškai širdelės tonai pradingdavo,pradžioje nesupratau,ko man tą deguonies kaukę vis mauna vyras,vistiek mintys ne ten,padarė epidūrą,dar prie manęs nusprendė,kad darant epidūrą man gali būt blogai,nes su nugara turiu rimtų bėdų,rizikavo..aš pati pradėjau patarinėti ,kad cezarį greičiau darytų,nes vaikelis uždus,net nejaučiau aš tų sąrėmių skausmų jokių kaip kareivis buvau ax.gif kai nusprendė daryt planinę cezario operaciją man ir vyrui palengvėjo...tik pasiruošimas jai ir vežimas į operacinę man truko amžinybę,maniau,kad tikrai jau nebeturiu gyvo vaikiuko,nes širdies tonai atsigulus ant nugaros dingdavo visai,o į operacinę veža gi gulint..gimė sveika mergytė,virkštel.buvo apsisukusi du kartus aplink galvytę ir per kūnelį tikru mazgu :hmSako,kad cezarinukai auga sunkiai,o vat ir ne maniškė,jau nuo 3,5mėn. vartėsi,penkių pabaigoj pati atsisėsdavo,nu žodžiu liuks,stipruolė tongue.gif pfu pfu pfu,kad nepriiskalbėčiau 4u.gif
Atsakyti
na man niekada nesake,kad klubai per siauri,bet siaip fiziologiskai jie tikrai nera platus...gimdziau pati ax.gif
Atsakyti
Visa nestuma jauciausi nuostabiai nei pikinimu nei gresiancio nu nieko laksciau kaip vijurkas,atejo terminas taciau dukryte net nesiruose pas mum ,kai jau buvo 42 sav pradejo skatint,nuleidus vandenis pradejo dinkti tonai nes virkstelepradejo list lauk ir dukryte saremio metu ja prispausdavo su galvyte ko pasekoje ir buvo neplanuotas cezaris verysad.gif
Atsakyti
Internete skaičiau, kad kliniškai siaurą dubenį galima diagnozuoti tik tada kai kaklelis yra atsidaręs pilnai - 10 cm.
O man prie 7 cm. atliko cezario pjūvį ir parašė tokią diagnozę. Tai dabar ir galvoju, ar čia gydytojas taip norėjo manęs atsikratyti greičiau, ar išties vaiko galvutė buvo didelė. nes vėliau šios diagnozės man gydytojas nepakomentavo.

Gal kas gali parašyti prie kelių cm. jums gydytojas parašė tokią diagnozę?
Atsakyti
QUOTE(Chloe @ 2007 08 09, 14:00)
Internete skaičiau, kad kliniškai siaurą dubenį galima diagnozuoti tik tada kai kaklelis yra atsidaręs pilnai - 10 cm.
O man prie 7 cm. atliko  cezario pjūvį ir parašė tokią diagnozę. Tai dabar ir galvoju, ar čia gydytojas taip norėjo manęs atsikratyti greičiau, ar išties vaiko galvutė buvo didelė. nes vėliau šios diagnozės man gydytojas nepakomentavo.

Gal kas gali parašyti prie kelių cm. jums gydytojas parašė tokią diagnozę?

Man prie pilno atsidarymo dare cezari ir parase dubens kaulu disproporcija, vaikelis buvo 4.200kg. unsure.gif
Atsakyti