Mano neplanuoto cezario pagrindine priezastis - gydytoja! O medicinine - per ilgai uzsiteses bevandenis laikotarpis ir neprogresuojantis gimdymas (vaikelis netinkamai isistate i gimdymo takus ar pan.)
O kas del tos gydytojos... Na, jai susisviete, kad turiu gimdyti. Nors dar tebuvo 38 savaite!
37 sav. apsirgau sloga. Jai besibaigiant prasidejo saremiai ir pakilo temperatura. Gimdziau 6 val. Saremiai kas 4 min., kaklelis tik 2 cm. Nusprende, kad nepagimdysiu. Numuse saremius, temperatura. Pagulde i skyriu.
Ten ir susitikau su ta gydytoja. Siaip, kaip zmogus, tikrai maloni, gera ir atidi. Bet vis kas ryta jinai mane krapstydavo ir sake - "nu siandien as jau gerai ten prasiejau, turetum pradet gimdyt". Ir taip diena is dienos. Jinai man apziura padaro, atsiranda rusvos isskyros, pilvo skausmas ir nakti laukiu saremiu. Taip kone visa savaite. Tada nezinau kas pasidare, bet ryte po eilines apziuros ji pasake - rytoj eini gimdyt, susidek daiktus, placenta subrendo.
Atejau i gimdykla be saremiu, be skausmu, be nutekejusiu vandenu. Ten akuseres apako, norejo siust atgal. Bet po to pagalvojau, kad jei jau atejau - gal bandyt gimdyti

Nuleido vandenis, pradejo leist skatinamuosius ir siaip ne taip prasidejo saremiai. Gavau epidurini. Gimdziau sau puse paros

O kai nepavyko - atsiduriau operacinej.
Tai va, nieko blogo apie ta gydytoja pasakyt negaliu, bet itariu, kad per anksti jinai mane gimdyt ispravodijo...