Įkraunama...
Įkraunama...

Neplanuotas cezaris

Ech..man irgi buvo skubus Cezaris. Visas nėštumas puikus kaip uoga, bet va...leliukas žaliuose vandenyse, o gimdymo veikla niekaip neprasidėjo verysad.gif Bet mes vis tiek abu sveiki ir gražūs thumbup.gif O aš vis dar bandau "išrišti" kodėl taip nutiko. Gal sužinojus priežastį pavyktų išvengti to paties per kitą nėštumą ax.gif
Atsakyti
Man nubego vandenys,bet toliau gimdymo veikla taip ir neprasidejo,nors visa laika lasino skatinamuosius.Po 11h tokio gimdymo,kaklelis prasivere tik iki 3cm,o po to sutriko dukrytes sirdies darbas ir viskas labai greit baigesi cezariu.Pasirodo,kad mazulei virkstele buvo kelis kartus apsivijusi,del to ji negalejo isistatyti i dubeni,o tai savo ruoztu ir stabde gimdymo veikla.Auga sveika biggrin.gif
Atsakyti
Mano atvejis tai labai retas, mano daktare sake kad taip nutinka labai retai, ir vaduovelese tokie atvejai traktojami kaip isimtiniai g.gif

Nestumas buvo labai lengvas, gymdymo terminas nustatytas birzelio 22 d. Vaikas nuo 32 savaites jau buvo apsivertes zemyn galva, o nuo 37 tvirtai isistate i dubeni, ta rode ir echo, bet ir gydytojai per apziura ta pati sake. mintis kad gymdysiu ne pati net nebuvo sovusi man i galva. Birzelio 21 nuejau i apziura, mane patikrino, pamatavo vaiko sirdutes tonus, kaklelis buvo atsiveres 1 cm, gimda sustraukinejo, bet mano daktare pasake kad Jonines dar atsvesiu "laisveje" ir issiunte namo. Birzelio 25 d. ryte nubego vandenys, nuvaziavom i ligonine, atejo daktare, atsisedau i lektuva patikrinimui ir ka... ji ikisa pirstus ir sako:"O KAS GI CIA? blink.gif Uzciuope kojite doh.gif doh.gif doh.gif Mano vaikas per 4 dienas apsisuko vel galvute i virsu... O tai beveik nebuna, nes jis buvo isistates i dubeni. Virkstele apsisuko aplink kakla, gymdyt pati negalejau, buvo labai rizikinga.

Idomiausia, kad visas tas keturias dienas jutau ir maciau kairiam sone toki guza, bet net nepagalvojau, kad cia vaikiuko galva... blink.gif
Atsakyti
mano mazylei stojo sirdele.. neisistate i mazaji dubeni.. kazkaip uzverte galvyte, kad nepraeitu pro mano dubeni ir naturaliai gimdant butu stpriai tramuotas vaikas.. tad priezasciu buvo nemazai.. unsure.gif
o saremius iskest teko.. ax.gif o po to pilna narkoze, nes saremiai jau buvo per stiprus..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 01 sausio 2007 - 14:58
QUOTE(vvvvv @ 2007 01 01, 14:54)
mano mazylei stojo sirdele.. neisistate i mazaji dubeni.. kazkaip uzverte galvyte, kad nepraeitu pro mano dubeni ir naturaliai gimdant butu stpriai tramuotas vaikas.. tad priezasciu buvo nemazai..  unsure.gif
o saremius iskest teko..  ax.gif o po to pilna narkoze, nes saremiai jau buvo per stiprus..

blink.gif ir tu turejai cezari? as taipat doh.gif net 11 val nubegus vandenims apturejau labai daznus saremius, o galu gale dare cezari su pilna narkoze unsure.gif nes galvute irgi nesistate kaip reikiant, ten kazkas su dubeniu ne to....bet ziuriu pas mus panasios gimdymo istorijos, o kiek tu laiko saremius kentejai?
Atsakyti
Mano istorija panaši kaip vvvv ir Pasimetusios... Tik narkozę man darė spinalinę, o sąrėmius prieš operaciją nuslopino vaistais.
Cezario priežastis - kliniškai siauras dubuo.
Už savaitės laukia antra operacija verysad.gif
Atsakyti
Mano neplanuoto cezario pagrindine priezastis - gydytoja! O medicinine - per ilgai uzsiteses bevandenis laikotarpis ir neprogresuojantis gimdymas (vaikelis netinkamai isistate i gimdymo takus ar pan.)
O kas del tos gydytojos... Na, jai susisviete, kad turiu gimdyti. Nors dar tebuvo 38 savaite!
37 sav. apsirgau sloga. Jai besibaigiant prasidejo saremiai ir pakilo temperatura. Gimdziau 6 val. Saremiai kas 4 min., kaklelis tik 2 cm. Nusprende, kad nepagimdysiu. Numuse saremius, temperatura. Pagulde i skyriu.
Ten ir susitikau su ta gydytoja. Siaip, kaip zmogus, tikrai maloni, gera ir atidi. Bet vis kas ryta jinai mane krapstydavo ir sake - "nu siandien as jau gerai ten prasiejau, turetum pradet gimdyt". Ir taip diena is dienos. Jinai man apziura padaro, atsiranda rusvos isskyros, pilvo skausmas ir nakti laukiu saremiu. Taip kone visa savaite. Tada nezinau kas pasidare, bet ryte po eilines apziuros ji pasake - rytoj eini gimdyt, susidek daiktus, placenta subrendo.
Atejau i gimdykla be saremiu, be skausmu, be nutekejusiu vandenu. Ten akuseres apako, norejo siust atgal. Bet po to pagalvojau, kad jei jau atejau - gal bandyt gimdyti mastau.gif
Nuleido vandenis, pradejo leist skatinamuosius ir siaip ne taip prasidejo saremiai. Gavau epidurini. Gimdziau sau puse paros doh.gif O kai nepavyko - atsiduriau operacinej.
Tai va, nieko blogo apie ta gydytoja pasakyt negaliu, bet itariu, kad per anksti jinai mane gimdyt ispravodijo... mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2007 01 03, 16:41)
Atejau i gimdykla be saremiu, be skausmu, be nutekejusiu vandenu. Ten akuseres apako, norejo siust atgal. Bet po to pagalvojau, kad jei jau atejau - gal bandyt gimdyti mastau.gif
Nuleido vandenis, pradejo leist skatinamuosius ir siaip ne taip prasidejo saremiai. Gavau epidurini. Gimdziau sau puse paros doh.gif O kai nepavyko - atsiduriau operacinej.
Tai va, nieko blogo apie ta gydytoja pasakyt negaliu, bet itariu, kad per anksti jinai mane gimdyt ispravodijo... mastau.gif

blink.gif Jai ką, reikėjo cezario darymo technikoje pasipraktikuoti?? Aš turbūt būčiau pabėgus nuo tokios "gydytojos" ir namuose laukus savojo termino...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 03 sausio 2007 - 16:50
QUOTE(flight @ 2007 01 03, 17:49)
blink.gif Jai ką, reikėjo cezario darymo technikoje pasipraktikuoti?? Aš turbūt būčiau pabėgus nuo tokios "gydytojos" ir namuose laukus savojo termino...

ne ne, gimdyma priiminejo ir cezari dare visai kita gydytoja, nes ta dirba priesgimdyviniam skyriuj blink.gif Tiesiog vat jai susisviete, kad jau laikas ir tiek doh.gif
Atsakyti
bigsmile.gif Sveikutės, pasidalinsiu patirtimi. Pati esu smulki, o mergytė gimė 3900 ir 54cm. thumbup.gif net neplyšau, taigi mergaitės nebijokit, tikrai nebaisu. Viskas bus kuo puikiausiai aš ir vėl leliuko noriu smile.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
siaip ir man si siauru dubens kalu klausimas labai rupi...gyvenu anglijojeirniekas net nekalba cia apiedubens kalu matavima...tipo jie sako kad tik su rentgenu galima nustatyti, o nesciai nepatariamas rengtenas..

na nors nezinau ar siauri dubens kaulai pas mane, bet vis tieknoreciau kad bent pries gimdyma pamatuotu tuo ultragarsu, nes nesinoretu kad lelius traumuotas gimtu arman koks dubens kaulas isinarintu...
Atsakyti
Man iki gimdymo niekas nieko nesakė- siauras tas dubuo ar ne, nors iš tikrųjų esu smulkutė. O gimdymo metu akušerė - oj siauras dubuo, oj siauras dubuo doh.gif Vyras jau galvojo, kad mane veš į operacinę, bet gydytoja neleido akušerei panikuot ir pagimdžiau pati , sakyčiau, net nesunkiai thumbup.gif
Atsakyti