Aciu Miliena. Jei pupa neapsivers, kreipsiuosi i Jursena.
Aisku, kad pas bet koki gydytoja as naturaliai gimdyti uzpakaliuku i prieki nesirysiu, ir nesirysiu pas ta gydytoja, kuris pac yra pries toki gimdyma. tada lix cezaris. Bet gal yra kokiu profesionalu gydytojuLietuvoje, kurie ne viena toki gimdyma yra priememe, ir, jei mano leliukas nebus labai didelis, plius si bei ta man prakirps, ta rizika galbut ir nebus tokia didele.
QUOTE(gutukas @ 2005 03 17, 08:54)
kaip jau rašiau gydytoja jau nėštumo pradžioje sakė, kad gali tekti daryti cezarį dėl siaurų klubų, na bet tai sakė bus tiksliai matyti tik nėštumo pabaigoje
-tai buvo viena priežastis planinio cezario, o kita priežastis-iki gimdymo likus mėn. pažįstama gimdydama neteko vaikelio, labai išsigandau.iškart nuėjau pas gydytoją tartis dėl cezario.

Man buvo 38 savaite, pilvas buvo senei nusileides, vaikas isistates, taciau jokiu pozymiu gimdymo. Planavau gimdyt pati, be jokiu nuskausminamuju. Nakti pradejo skaudet skrandi stipriai, o kita visa diena maude nugara, bet jokiu pozymiu, nei vandenys nubego, nei saremiai buvo. Nulekiau i ligonine pasitikrinti, paklause vaiko sirdies tonus ir pasake, kad aparatas fiksuoja saremius, liepe gultis i ligonine. Tai va atsiguliau 18val. ir sake, kad reikia laukti, nes uzdaras kaklelis ir fiksuoja saremius, nes pirmas gimdymas trux 18val. Veliau suleido skatinamuju pasake, kad jei netikri saremiai praeis, jei tikri, atsivers kaklelis per 2 val. apie 4 cm. Praejo tas laikas, atejo tikrinti, saremius fiksuoja kas 5 min., o kaklelis uzdaras, tai va. Atejo gydytojas ir liepe skubiai vesti i operacine, nes kaklelis taip ir neatsidarys, nes po vaistu turejo atsivert 4 cm, o pas mane net nesuminkstejo, ir pasake, kad gimdos kaklelio patalogija, nors pries tai niekas man to nesake.
Pirma pasigimdziau greitai ir be jokiu nuskausminamuju. Del antro gimdymo sake - tu tik spek i ligonine nuvaziuoti, nepamesk vaiko pakeliui. Kai namie truputi nubego vandenys, nulekem i ligonine pasitikrint. Beziurint nubego visi vandenys. Saremiai daznejo, bet sudauziau termometra, tai teko keltis pasivaiksciot koridorium, kol gyvsidabri vyras su sesele rinko. Bevaikstant saremiai praejo. Suleido skatinamuosius, bet pradejo trikti vaisiaus sirdies ritmas- kuo stipresnis saremis, tuo sunkiau ritmas atsistato. Niekaip galvute neisistate i dubeni. Paskui is skausmo nieko nebepamenu, tik tai, kad bega gydytojai koridorium ir stumia mane i operacine. Meldziausi, kad tik greiciau narkoze suleistu. rie operacines duru uzejo stangos, bet tylejau dantis sukandus, kad tik niekas neisgirstu ir nelieptu paciai gimdyt. Bet operacinej isgirdo viena gydytoja. Girdejau, kaip vieni rekia, kad reikia gimdyt paciai, o kiti - kad tuoj pat pjaut. Pagimdziau pati. Pasirodo, virkstele apie kakliuka net 5 kartu buvo apsivijus. Paskui gydytoja pasake, kad lygiai pries savaite toks pats atvejis baigesi tragiskai. Aciu Dievui, mums viskas gerai, net gaivinti neprireike. Tai va, neplaninis cezaris gali buti kaip perkunas s giedro dangaus. Ir nereikia del to pergyventi. Nesuprantu tiki suplanuotu cezariu.
Atsidare kaklelis visai gerai, iki 6 cm net be skausmo, o ir iki 10 ne taip baisiai skaudejo, deja nepavyko isstumti vaikelio: siauras dubuo, galvyte per aukstai, neisistate gerai ir dingusi gimdymo veikla... Patyriau ir naturalu gimdyma ir cezari, deja po cezario atsigaut sunkiau, o po naturalaus gimdymo skausmas pasimirsta greit.
na o aš pradėjau gimdyti tiksliai tą dieną kaip ir buvo numatyta. Apturėjau visus gimdymo būdus - pradžioje bandžiau natūraliai
, kaklelis neatsidarinejo, tada epidūras, nes nuo skatinamųjų sąrėmiai buvo dažni ir suprantat pačios kokie
. Po epidūro - sedėjau ir džiaugsmingai laukiau KADA , tačiau neatsidarinėjo kaklelis. Kadangi jau prieš 4 mėnesius buvau sutarusi su gydytoja, tai ji nelaukdama kol ims blogėti vaikučio būklė vežė į operacinę. Nieko baisaus, tik po to labai sunku nusikosėt ar nusijuokt - pjūvį skaudėdavo.

Nėščiosios korteleje radau įraša - kad anatomiškai siauras dubuo. Paskaičiau čia apie neplanuotus cezarius...Tad išvada seka tokia, bandoma gimdyti normaliai, atsikankinama kokias 8 val. o tada jau daro cezarį...Kažkaip norėtųsi, iš anksto žinoti, kas laukia. Man gydytoja pasakė, kad viskas paaiškės gimdymo metu, kaip galvutė statysis i dubenį ir t.t. Bet kažkaip nevilioja tokis nežinojimas.... Bijau. Noriu, kad viskas būtų gerai, kad gimtų sveika mergytė...
Kazhkada ash irgi galvojau - neduok Dieve, cezaris... Tai yra, suprantu, kad kartais medicinishkai neishvengiama, bet pachiai to noret?.. Juk tai viena rimtesniu operaciju, su savo rizikom ir visu kuo kitu.
Mano patirtis liudna - ash dar iki cezario zhinojau, kad vaikelio jau nebus: jau shirdute neplake. 38 savaites... Ir tai buchiau gimdzhiusi pati, kad tik apsaugot save ir savo busimus vaikelius. Deja, gimdymas nesivyste, o del mirusio vaikelio galejo uzhsikresti mano organizmas, todel ir reikejo daryti cezari. Dabar mastau - nezhinau kelioms operacijoms ryzhchiausi, kad tik tai ishgelbetu mano mazhyles gyvybe...
Todel tikrai - neklauskit, kodel jums teko operuotis neplanuotai, kodel negalejot gimdyti naturaliai. Jei tik tai ishgelbejo jusu vaikuti ir jus pachia - tai ir svarbiausia.
Mano patirtis liudna - ash dar iki cezario zhinojau, kad vaikelio jau nebus: jau shirdute neplake. 38 savaites... Ir tai buchiau gimdzhiusi pati, kad tik apsaugot save ir savo busimus vaikelius. Deja, gimdymas nesivyste, o del mirusio vaikelio galejo uzhsikresti mano organizmas, todel ir reikejo daryti cezari. Dabar mastau - nezhinau kelioms operacijoms ryzhchiausi, kad tik tai ishgelbetu mano mazhyles gyvybe...
Todel tikrai - neklauskit, kodel jums teko operuotis neplanuotai, kodel negalejot gimdyti naturaliai. Jei tik tai ishgelbejo jusu vaikuti ir jus pachia - tai ir svarbiausia.
Taigi, kad kas nors iš viršaus apšviestų ir pasakytų, kokį gimdymo būdą rinktis, kad tik viskas būtų gerai. O kol taip nėra, tenka ir pačiai 8 valandas atsikankinti, ir cezarį patirti, ir dar vaikelis traumuotas (čia mano gimdymo istorija). Reia tikėtis geriausio varianto, bet būti pasiruošus viskam, kad paskui nepultum į depresiją ir kaltinti viso pasaulio bei savęs.
QUOTE(Agneza @ 2005 04 13, 08:33)
Nėščiosios korteleje radau įraša - kad anatomiškai siauras dubuo. Paskaičiau čia apie neplanuotus cezarius...Tad išvada seka tokia, bandoma gimdyti normaliai, atsikankinama kokias 8 val. o tada jau daro cezarį...Kažkaip norėtųsi, iš anksto žinoti, kas laukia. Man gydytoja pasakė, kad viskas paaiškės gimdymo metu, kaip galvutė statysis i dubenį ir t.t. Bet kažkaip nevilioja tokis nežinojimas.... Bijau. Noriu, kad viskas būtų gerai, kad gimtų sveika mergytė...
Nepergyvenk iš anksto

Nors neplanuoto cezario taip ir nepavyko išvengti

Nestumas mano buvo puikus, nei pykde nei jokiu kitu problemu nebuvo, tik kad priaugau nemazai kilogramu. Saremiai tesesi tris dienas ir labai stiprus nei miegojau nei valgiau gerai o gimdos kaklelis tik 2 cm per tas tris dienas skatino bet daejau tik iki 7 cm ir viskas sutojo, o saremiai nezmoniski- tada ir daktaras pasake kad vaiko galvele neisistacius i gimdos kakleli (kazkaip pasisukus netaip buvo) ir kad vaikutis man per didelis buvo. Labai pergyvenau, nes neplanavau cezario ir be to svajojau visad apie daug vaikuciu.
O operacija praejau labai fainai, kai suleido nejautros vaistus i nugara, visa laika issisiepus gulejau - toks palengvejimas po triju dienu saremiu!!! Sugijo pjuvis irgi labai puikiai be komplikaciju jau po 2-3 sav jokio skausmo nebejauciau.
Taigi ios vienos puses buvau laiminga kad dare cezari, nes nezinau ar buciau istverus tuos skausmus, jau su 7 cm rekiau kaip reikalas(mat ir pavargus buvau o is kitos puses nusivyliau nes tai sumazino mano planuojamu vaiku skaiciu
Noreciau paklausti tu kurios turejo 2 -3 cezario pjuvius kaip sekesi paskutines operacijo ir kaip viskas gijo, ar nebuvo komplikaciju. ir imanoma po cezario gimdyti naturaliai.
O operacija praejau labai fainai, kai suleido nejautros vaistus i nugara, visa laika issisiepus gulejau - toks palengvejimas po triju dienu saremiu!!! Sugijo pjuvis irgi labai puikiai be komplikaciju jau po 2-3 sav jokio skausmo nebejauciau.
Taigi ios vienos puses buvau laiminga kad dare cezari, nes nezinau ar buciau istverus tuos skausmus, jau su 7 cm rekiau kaip reikalas(mat ir pavargus buvau o is kitos puses nusivyliau nes tai sumazino mano planuojamu vaiku skaiciu
Noreciau paklausti tu kurios turejo 2 -3 cezario pjuvius kaip sekesi paskutines operacijo ir kaip viskas gijo, ar nebuvo komplikaciju. ir imanoma po cezario gimdyti naturaliai.